Foto: Mediaspeed
Odhajajoči direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec je ena izmed prič, ki bo danes zaslišana pred preiskovalno komisijo o nabavi zaščitne opreme.

Danes in v sredo bo na tretji in četrti redni seji zasedala preiskovalna komisija o zagotavljanju zaščitne opreme ter ukrepih institucij in nosilcev javnih funkcij za zajezitev širjenja bolezni covida-19 od 1. februarja 2020 do odreditve predmetne parlamentarne preiskave.

Koalicijska komisija bo zaslišala tudi ministra

Gre za komisijo, ki jo je državni zbor ustanovil na predlog koalicije, slednja pa opozarja, da je ob prevzemu mandata marca 2020 dobila prazna skladišča zaščitne opreme in s tem s prstom kaže na Šarčevo vlado. 

Danes bo komisija, ki jo vodi poslanska SDS Suzana Lep Šimenko, zaslišala šest prič iz javno-zdravstvenih zavodov, med njimi direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojana Korošca in direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojka Flisa. V sredo bo zaslišanih predvidoma pet prič, med njimi tudi nekdanji direktor UKC Ljubljana in aktualni zdravstveni minister Janez Poklukar. 

Na sporedu je tudi izredna seja državnega zbora na zahtevo LMŠ, SD, Levice in SAB, na kateri bodo poslanci razpravljali o predlogu priporočila vladi v zvezi z ugotovitvami revizijskega poročila računskega sodišča. Predvidenih je osem ur in pol razprave, a glasovanja ne bo, saj je odbor že predhodno priporočilo zavrnil.
 

Komentarji (13)

fsdfrgsd (ni preverjeno)

itak da je mučkal in je kriv a ne bom se čudil da si nekak izvleče to smrdljivo nagubano rit.

Neko (ni preverjeno)

Človek, ki nikoli ni bil obsojen za noben greh, jih pa ima polno.

afta he (ni preverjeno)

Seveda pogrebništvo vse grehe pokrije.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

KORONČKA (ni preverjeno)

Pesek nam mečejo v oči in to z lopato, samo da nas malo potolažijo.

OČV (ni preverjeno)

Sploh niste razumeli ZAKAJ gre v parlament. DA POVE, KAKO NI BILO NOBENE ZAŠČITNE OPREME NA RAZPOLAGO OB ZAČETKU KORONA KRIZE- V NOBENEM ZAVODU!!!
Sploh kaj razmišljate ali samo nekaj brezveze pišete?

Uztzui (ni preverjeno)

Kakšne korona krize če je vse to laž in prevara! To so vse politiki in farmacija zriktala umetno krizo pa še kar naprej bi kradli en za drugim boste šli v zapor na hladno!

In reply to by OČV (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Lani marca so bolnišnice same nabavljale zaščitno opremo. Zakaj so bila njihova skladišča prazna bi zato moral razložiti Dr. Korošec.

In reply to by OČV (ni preverjeno)

koronaš1 (ni preverjeno)

vsak osebek je nedolžen dokler ni obsojen...tak ka sumi in teze da je kriv za to pa to je nedokazno

Glavni Moderator (ni preverjeno)

Janoszh in njegova prazna skladišča... že je prav patetično vse skupaj!

Jugocovid (ni preverjeno)

24ur/novice/slovenija/govorice-o-dokoncnem-razpadu-jugoslavije
youtube.com/watch?v=IPqm5wxjwEo
youtube.com/watch?v=ve3yzgkl7tk

bullshit na kubik (ni preverjeno)

Tak pa tou izgledne gda lopovi sami sejbe preizkujejo. Me zanima, če de minister Počivalšek obsojeni ker je kao zapustil prazna skladišča ministri Počivalški.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Niti slučajno, da koga zagovarjam.

Ampak najbolj gnilo pa je sedaj, da bodo s prstom kazali na direktorje bolnišnic.

Vlada se je ukvarjala z drugimi problemi.

Minister za zdravje se je ukvarjal s svojo nekdanjo predsednico in s svojo nekdanjo politično stranko.

Naslednji minister za zdravje JJ se sploh ni pobrigal, da bi dobil dovolj cepiva in sedaj išče krivce za svoje namerne napake.

Aktualni minister se pa ukvarja s preteklostjo namesto, da bi vse zastavil za uspešno organizacijo zdravstvenega sistema !!!!

Ja, ja, če niso sposobni in nočejo zmanjšati čakalnih vrst se pač morajo ukvarjati s preteklostjo, da zameglijo zadeve in preusmerijo pozornost.

Namesto, da bi se ukvarjali s sedanjostjo, usmerili vso energijo v to, da se zmanjšajo čakalne vrste in pridejo ljudje do prepotrebnega zdravljenja, se oni ukvarjajo s tem kaj je pred dobrim letom bilo kje v skladišču !!!

Cezar (ni preverjeno)

vsi so kupuvali od pajdašov nej samo bolnica, tudi zdravstveni domovi. trbelo bi poglednoti vse ...

Starejše novice