Na voljo finančne spodbude za zagon podjetij.

Slovenski podjetniški sklad je razpisal 2,9 milijona evrov nepovratnih spodbud za zagon podjetij v problemskih regijah z visoko brezposelnostjo oziroma v obmejnih problemskih območjih, med katera se uvršča tudi precej pomurskih občin.

Podpora bo namenjena zagonu podjetja, izvedbi vlaganj in zaposlitev, vpeljavi oziroma razvoju storitve ali produkta, komercializaciji končnega produkta ter začetku rednega poslovanja z ustvarjanjem prihodkov na trgu.

Za zagon podjetja 40 tisočakov

Za nepovratna zagonska sredstva v višini do 40.000 evrov se lahko potegujejo podjetja, ki se nahajajo na enem izmed problemskih območij z visoko brezposelnostjo ali obmejnem problemskem območju in so ustanovljena v obdobju od 1. januarja lani do 16. marca letos.

Med upravičenci so tako tudi podjetja v občinah Apače, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Kuzma, Lendava, Moravske Toplice, Puconci, Rogašovci, Šalovci in Velika Polana.

Z javnim razpisom želijo spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij na problemskih območjih, izboljšati poslovanje in izvedbo razvojnih potencialov z namenom zniževanja stopnje umrljivosti v začetnem obdobju poslovanja ter izboljšati lastno konkurenčnost na domačih oziroma tujih trgih.

Glavni cilji so:

  • zmanjšanje razvojnega zaostanka na problemskih območjih
  • zagon novih podjetij
  • nova delovna mesta in zaposlovanje

Predvidoma naj bi z razpisanimi sredstvi sofinancirali zagon okoli 75 novonastalih podjetij.

Za spodbude tudi evropska sredstva

Kot pojasnjujejo v informacijski točki Europe Direct Pomurje, javni razpis delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, da bi omogočila hitrejši in intenzivnejši razvoj tržnih produktov ter s tem izboljšanje tržnega položaja novonastalih podjetij na problemskih in obmejnih problemskih območjih.

Prijave sicer sprejemajo do 16. marca, več o pogojih pa lahko izveste tukaj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.... (nepreverjen)

Orban je manj zahteven s pogoji.

Starejše novice