*Fotografija je simbolična
Slovenija je končno uvrščena med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe, ki je bilo sprva napovedano za november 2019, ampak se je ta rok nekoliko zamaknil.

V začetku tedna pa se je naredil premik in predstavniki Amazona so ministrstvo obvestili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer je Slovenija uvrščena med podprte države za poslovanje preko največjega spletnega prodajnega kanala na svetu.

Slovenija v druščini osemnajstih držav

Največjo oviro, zakaj slovenskim podjetjem ni bilo omogočeno poslovanje preko Amazona, je predstavljala slovenska zakonodaja. Določeni prodajalci so se tako zatekali k kreativnim rešitvam, kot je partnerstvo s podjetjem v tujini, odprtje podjetja v tujini, ali sodelovanje s tako imenovano Amazon agencijo, ki je nudila svojo infrastrukturo. Zdaj nič od tega več ni potrebno, saj lahko povsem legalno odprete uporabniški račun in zaženete prodajo iz Slovenije. Slovenija je tako v družbi 18 držav, katerih transakcijski račun podpira Amazon, ki se sicer v Evropi intenzivno širi. 

Vrtoglave številke

To predstavlja izjemno priložnost za slovenska podjetja, saj je Amazon resnično daleč največja spletna platforma na svetu in tako lahko naša podjetja dostopajo do več stomilijonskega trga. Na Amazonu preko 310 milijonov kupcev izbira med 353 milijoni izdelkov, povprečen Prime uporabnik pa letno zapravi preko 1.300 dolarjev.

Amazon je drugače eno izmed največjih podjetij na svetu, s februarjem 2020 pa je podjetje doseglo tržno vrednost enega trilijona ameriških dolarjev, oziroma 1.000.000.000.000.000.000.

Komentarji (2)

- (ni preverjeno)

samo prste vstran od amazona ker krade poslovne ideje in se ukvarja z nelojalno konkurenco! https://www.youtube.com/watch?v=S_WB5fCvUQ8
https://www.youtube.com/watch?v=0GXeHKFUQiU

.... (ni preverjeno)

Za kupce pa pocivalšek ni zrihto da bi iz evropske unije dobavljali v evropsko unijo - slovenistan. Kaj vam koristi eu,? Da lažje slovensko prodate?

Starejše novice