Čez približno mesec dni se bomo v 212 slovenskih občinah znova odpravili na volišča ter oddali glasove za župane in člane občinskih oziroma mestnih svetov. V občinah, ki imajo ustanovljene ožje dele, bodo hkrati potekale še volitve v svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Politične stranke in volivci so včeraj imeli zadnjo priložnost vložiti kandidature oziroma kandidatne liste. Kot pravočasne so štele vse kandidature, ki so na občinske volilne komisije bile vložene včeraj do 19. ure.

Med kandidati za svetnike, ki se bodo 18. novembra na lokalnih volitvah potegovali za vaše glasove smo zasledili kar nekaj zanimivih imen iz sveta gospodarstva, politike in tudi zabave v Pomurju. O nekaterih smo v preteklosti podrobneje pisali tudi v našem mediju.

  • V volilni enoti ena na listi stranke LMŠ denimo najdemo Dimitrija Graha, ki ga v Murski Soboti večina poznan pod vzdevkom "Mito". Gre za priznanega frizerja, ki se je odločil, da se bo preizkusil tudi v političnih vodah.
  • Prav tako na listi stranke LMŠ in v prvi volilni enoti se bo za svetniški stolček potegoval Sebastjan Sapač Žalik, sicer modni navdušenec, ki nas je s pomočjo socialnih omrežij zabaval z različnimi video posnetki, večinoma parodijami.
  • V volilni enoti dve se bo za mesto v mestnem svetu potegoval nekdanji odlični judoist, zdaj pa trener in predsednik Judo Kluba Štorkljice Zoran Kos. Za svetnika bo na listi Zelene Slovenije kandidiral Borut Sečko, sicer nekdanji računovodja Gimnazije Murska Sobota, ki je bil leta 2013 obsojen na devetmesečno kazen prestajanja hišnega zapora zaradi kaznivega dejanja ponaverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja v primeru finančnih nepravilnosti.
  • V tretji volilni enoti je med kandidati stranke NSi tudi Ana Mari Panker, nekdanja tekmovalka resničnostnega šova Big Brother, na listi Levice pa najdemo Amadeo Gomboc, prostovoljko dobrodelne organizacije Anina zvezdica. Prav tako v tretji volilni enoti se bo na listi stranke SMC za svetniški stolček potegoval Robert Serec, nekdanji direktor Pomurskih mlekarn.

Prve uradne podatke o vloženih kandidaturah za mestne svetnike v MOMS si lahko ogledate v spodnjem seznamu, ki ga bomo sproti osveževali z novimi informacijami. Doslej so namreč na spletni stani lokalnih volitev Ministrstva za javno upravo bili zbrani le podatki, obdelani včeraj do 14. ure.

Vir: volitve.gov.si

S spleta

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Peredajs
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hvala za minuse! Bom zapisal malo drugače.
Eni so prijavljeni pod partizanskim imenom. Marsikomu je to normalno, meni ni.

Gghgh (nepreverjen)

Pa ka se norca delate???

Opacupa (nepreverjen)

Že vidim kako bodo opet karte za noč čarovnic "izginile" haha smc...

eden1 (nepreverjen)

ka celec si je na zadnjih volitvaj kipuvo preferenčne glasove z vstopnicami ali ka? v čen je zaj štos toga komentara?

In reply to by Opacupa (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)
Peredajs

Volitve so itak ena farsa.

samomuraizmurske (nepreverjen)

dr. Robert Celec? Te še ma jajca ponovno kandidejrate? Tan na svojon portale Pomurec.com zlejvle gnojšnico po svojih političnih nasprotnikih, pri člankih je vedno glavni komentator, briše vse komentare keri njemi ne pašejo in umetno ustvarja javno mnenje z podeljevanjem + in - komentaron... mislen, halo????... Pri člankih, kjer pa propagejra svojo stranko, sebe in Jevška (od keroga je seveda finančno odvisen, ker občina nakazuvle javni denar RIS-e) pa sikdar zaklepa komentare?? ... Takšen si zasluže mestni svejt? Daj daj daj. SPOKAJ

C3PO (nepreverjen)

cejli SMC.. - Gujt je na svoj Minicom v zadnjij 4 lejtaj dobo od Komunale skoraj 200tisoč EUR, od RIS (celec) pa še 40tisoč EUR

In reply to by samomuraizmurske (nepreverjen)

Borko (nepreverjen)
Opacupa (nepreverjen)

jaki kandidati.... što pa še v razvitih državah sploj voli stranke tipa Levica, SD? Ideološko zaostale stranke, z edinin namenon samookoriščevanja. Smo vidle v mandate 2014-2018 kak različni Miloševiči pa Perhavčke po domače poslujejo (z javnin denarjem seveda, ker levaki tak nevejo pejnez ustvariti) z različnimi javnimi zadovi in kolegi iz SMC... fuj

Šššššššššš (nepreverjen)

Desno usmerjene stranke so pa brezmadežne?????????????? Gniloba je levo in desno - to ločevanje nikamor ne pelje.

In reply to by Opacupa (nepreverjen)

lukić (nepreverjen)

oča kapitalist ARUM......dejte pa na listi Levice ...... najdemo Amadeo Gomboc!
isto kak luka mesec....eno gučij, drugo dela!?

http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/poglejte-kako-izganjalec-podjetniko…

zrečević (nepreverjen)

Njaj to. To je ena ka živi v svojon svejte. Tak kak vsi iz Levice.

In reply to by lukić (nepreverjen)

Newby (nepreverjen)

ja, nova24tv je pa jaki vir informacij, lol!

In reply to by lukić (nepreverjen)

bebebebebeeeee… (nepreverjen)

Lidje keri davlejo linke do nova24 kak nekši verodostojni dokaz, so za mejne ali redno omejeni ali pa so pač plačani internet bojevniki najbole komunistične stranke na desnici.

In reply to by lukić (nepreverjen)

linkeci (nepreverjen)

nova24 glih tolko kredibilen medij kak Delo, Večer, dnevnik ipd. oz. karba&press
Preštete obe strani, pa si ustvariti svojo resnico, razlike pa žau nega!

In reply to by bebebebebeeeee… (nepreverjen)

icterus (nepreverjen)

@linkeci
Res je!!!

In reply to by linkeci (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Tou ka na noratv gučijo si za vüjo zatekni pa nej san njeni pristaš pa nej njene stranke.

In reply to by lukić (nepreverjen)

Newby (nepreverjen)

Saj nej, ka bi jih človek pogrejšo, ampak ge pa je Majerjeva stranka aka. SDS? Resno pijtan...

.-tt (nepreverjen)

pa od štiheca lekar tudi fali lista. malo mi je sumljivi te sobotainfo... očitno de se vse delalo te volitve ka se te stranke kere največ opozarjajo na korupcijo in nezakonitosti utišalo

In reply to by Newby (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi šla na državno stran od volitev, bi vidla, ka SDSa pa Štiheca še nega na listi. Vsaj včeraj in gnes vgojno je bilo tak. Nič sobotainfo ne pozablja na njih. So verjetno čist v zadnjon momenti vložili kandidature. Ali pa, če smo meli srečo, so pozabili na daturm vročitve. Sicer pa v članki tudi še dodatno piše, ka seznam neje popolni in ka de se osvežuvo

In reply to by .-tt (nepreverjen)

jao oaj (nepreverjen)

Pa kolikor lahko vidimo po fcb je Štihčeva Modra lista bila vložena 17.10.2018. Danes smo 19.10.2018 in še vedno niso navedli, da so vložili kandidaturo. Namenoma ali ne - dejstvo je, da jih še vedno niso navedli. Sobota info pa vsem ostalim listam dela reklamo z navajanjem nekompletnih podatkov. Nizkotno!

In reply to by tutu (nepreverjen)

biznis (nepreverjen)

Pa ka eti sami idioti, nesposobnjakoviči pa nevoščljivci gor pišete ? Vej pa jasno sakšemi, ka v cejlon svejti poznani sküper posle delajo. pa politikanti se pajdašijo z biznison. Od amerke do rusije. Vij pa zaj eno pa isto tirate pa z mejkomi k... okoli mlatite. komedija

kmečka logika (nepreverjen)

seveda...."Janšo je treba sfukat"....so že zdavnaj pravle....pa ga nej so dali na seznam.
Prva informacija, najboljša informacija. Če seznami nejso popolni, se ne bi smeli objavljati, dokejč so nej vsi go, keri so vložili kandidature!

volivec (nepreverjen)

Ge mo voli tistoga šteri de mi paso. Če mislite ka te s temi bednimi komentarami koga prepričale se fejst moutite...............

VK sramota (nepreverjen)

To, da še vedno ni objavljen seznam VSEH (zgolj nekatere izbrane liste) , ki kandidirajo za mestni svet je SRAMOTA. Sicer se pa ni čuditi, saj je predsednik občinske volilne komisije znan UDBAŠ, ki rad pomaga komunistom (to pa današnji SD, SMC, Levica). S R A M O T A za občinsko volilno komisijo!

In reply to by Lot (nepreverjen)

oblečena (nepreverjen)

...že videno... prva mesta so rezervirana za elite...kot, da nihče drug ne zmore in zna!

oj joj (nepreverjen)

desus lista katastrofa :-( še sploh kdo voli to stranko ?

Vipko
Truplo

Podobno se lahko vprašaš za SLS na čelu z ga. Opec, katera je na prejšnjih volitvah zadnji hip zamenjala "strune". In takim zaupati? Niti Jevšek ji ni... in vemo, kako je končala. Vidim, da kandidira na listi SLS tudi "tov" Obal... globoko veren, od prejšnjega režima nekako kaznovan v smislu nenapredovanja in na zadnjih volitvah je skupaj z Jasmino Opec meni nerazumljivo podprl levo opcijo. Pač SLS... v slovenskem merilu so postali nepomembna stranka kljub solidnim lokalnim uspehom na volitvah. Ampak vsaj pri nas jim pokažimo, kam spadajo!

Po svoje je izredni politični patron tudi Robert Celec... spet je prestopil.

Volili boste, kar boste in dobili boste...

In reply to by oj joj (nepreverjen)

trupelce (nepreverjen)

Truplo ti si nepismeno teslo in ni čudno, da so te zabrisali iz banke, Kam pa je Celec prestopil ?

Očitno ga sanjaš še ko si ga božaš.

Vipko
Truplo

V LMŠ!

Tuplo (nepreverjen)

tij slabo vijdiš? na 1. mesti SMC-ja je (na njihovo žalost)

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Prejel dezinformacijo. List kandidatov nisem pogledal, na žalost.

In reply to by Tuplo (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

ooooooooooooooooooooooo moj bog!

Bb11 (nepreverjen)

Pau lijst falij. Tiste male lijste pa lidij ka bi rejsan kaj sceli napraviti sploj objabili nejste. Tej glavne mafije pa vse lepo pa prav. Pa tej svetbiki za Levico so za zatvor nej pa v mestni svejt

gostja 426 (nepreverjen)

Neman koga volite. Eni so pokvarjeni, drügi brez sakšnoga znanja pa razgledanosti mislijo, ka do svejt rešavali. Edini, ka je vredi, je tak daleč doj na listi, ka nede nikdar izvoljene.
Mogouče so še najboukši tisti, kerih sploj ne poznan ...

za soboto (nepreverjen)

gostja 426, počakaj, da se na Sobotainfo in v Občinski volilni komisiji odločijo in nam dajo celoten seznam list, ki kandidirajo za občinski svet - ne samo izbranih! Že sedaj delajo razliko - ene liste objavijo, druge ne (verjetno namenoma).

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Lahko pa mu daš preferenčni glas. Mislim, da je za izvolitev v Mestni svet dovolj nekaj deset takih glasov. Tako so se nekateri novodošli v stranko v prejšnjih volitvah lepo "prištüjlele" v Mestni svet preko stranke SMC in potegnili za nos ustanovne člane stranke na našem področju.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

beliGrad (nepreverjen)

Pa ti kandidiraj... Ali si ti tudi pokvarjenka, brez znanja in razgledanosti?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Kapa ovi ka so odili od vrat do v vrat so že do kraja propadnoli, ka nindre ne vidin ka bi bar što omeno njihovo stranko pa ne njihovo gospodo za mestni svet. Ka ste jih mogoče sami radi pozabili - skenslali z etoga seznama, či lejko pitan?

Aa (nepreverjen)

Vprasanje za Amadeo Gomboc. Ali podpira nacionaliziranje Arum tovarne/ bivsa mura? A bi mogli podjetnikom se bolj obdavcit dobicek?

E-na lastovka (nepreverjen)

Razumite, že ljudje: smetana je zmeraj povsod zgoraj! (:>)

Uspešen. (nepreverjen)

upam, ka de novi mestni svet tak uspešen kak je bil v tem mandatu
http://www.murska-sobota.si/sites/default/files/upload/dokumenti/moms_p…

Procedura (nepreverjen)

http://www.demokracija.si/slovenija/kaj-se-dogaja-z-volilno-komisijo-v-…

Verjetno si tokrat ne bodo upali zavrniti kandidature od SDS in Modre liste Antona Antona Štihca, kot so to naredili krivično Primcu.

Jaz bom svoj glas za župana absolutno dal Štihcu. Ni boljšega od njega.

helmut (nepreverjen)

glej če je Primic šprico matematiko ka si ne vej zračunati ka je 35% si je sam kriv

In reply to by Procedura (nepreverjen)

ekipa1 (nepreverjen)

bog moj ali je to mogoče nemoreš verjeti

Roza cvet (nepreverjen)

Jaz pa sploh volit ne grem soboškega župana, vse dokler Anton Štihec ne bo vložil svoje kandidature. Pa pika!

Vipko
Truplo

Kolikor vem, Štihec ne bo kandidiral. Volitve bodo seveda po piki zakona, poštene niti pod razno, demokratične pa še manj. Kako drugače obrazložiti dejstvo, da se naš "pojoči in vsepovsod hihetajoči se župan" zadnja dva meseca pojavlja vsepovsod, le še na štandu, kjer prodajajo "ćorave" kure ga nismo videli? In to seveda precej šteje, kajti marsikateri volilec in volilka se pač odločijo na podlagi tega, koga večkrat vidijo v javnosti. Oni se ne zanimajo, kakšne projekte je izvedel, niti, katere je samo nadaljeval ipd. Marsikateremu je važno, da se naredijo reflektorji (teh ni malo), čeprav ne razmišljajo, za čigav denar? Tudi, da tik pred volitvami "slučajno" dobijo gasilci iz Pušče gasilski avto. Niti slučajno večine ne zanima stran vržen denar pri Kamenšnici, niti, komu služi tista kolesarska steza pri Markišavcih. Tako je dolga, da lahko po njej vozijo samo kolesarski maratonci. Pa še bi se našlo...

Takole Roza cvet, če dovoliš, da ti malce svetujem: če nisi zadovoljen oz. zadovoljna s sedanjim županom, daj glas protikandidatu. Da ne greš na volitve... ne narediš čisto nič za izboljšanje stanja. Enako seveda velja za volitve v Mestni svet. Tam je zadnji čas, da levica izgubi večino.

In reply to by Roza cvet (nepreverjen)

desus karl (nepreverjen)

mati boža što je kandidat - savič,ova ka je v muri delala pa drek mejšala

Spomenicar (nepreverjen)

Ko kot svetnik skrajne Levice prides domov in staremu reces: 'I'm gonna nationalize the shit outta you. ... cez cas ga pa spet prosi za denar, ker nimas za burek.

Roza cvet (nepreverjen)

Če se ne motim, Truplo, si ti Jevškov protikandidat. Kaj mi obljubiš, da te grem volit - razen velikih praznih obljub in leporečenja, česar smo že prav vsi presiti? Če ne drugega, nam "zrihtaj" na desni prosim, vsaj kakšne spodobne mestne svetnike in svetníííce!

Vipko
Truplo

Nikoli nisem, ne kandidiram niti sedaj in nikoli ne bom. Tudi nikoli nisem bil, nisem in nikoli ne bom v nobeni stranki. Bo v redu?

In reply to by Roza cvet (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

vse ove je treba jebat

povezani (nepreverjen)

dokler bodo v MS svetniki razni celeci, gujti, perhavčke, miloševići, slavinci, rudaši ipd., nam ni pomoči. Naj nekdo našteje kaj dobrega so naredili v zadnjih par mandatih? Povezano praznijo proračun, razdelili so si javne zavode, kjer so eni direktorji, drugi jih pa nadzirajo (in obratno). Sd nadzira SMC, SMC pa SD. Malo pogledje ERAR in polmilijonske znesek gujta na komunali, v RIS Rakičan... celec sklepa pogodbe sam s sebof oz. svojim zavodom itd... Nekaj denarja se da še v SD maribor (Frangež) in vsi so zadovoljni. "Vrnili so si nasmeh na svoja lica", za narod se jim pa jebe. Milijončki so se dali v Red Bull, EXPANO, narode pa višje položnice za smeti, vodo. Pa verjetno nam spet obljubili pokriti bazen in "povezovanje" kak pred 4 leti :) Soboški mediji pa so se prodali za drobtinice z mize povezanih in jim držijo štango. Piškotarji pač

Irinka (nepreverjen)

Odlično napisano!
Zato sem pa tudi mnenja, da se naj da priložnost novincem v politiki, da se izkažejo in nas morebiti presenetijo.

In reply to by povezani (nepreverjen)

Roza Cvet (nepreverjen)

Truplo, se opravičujem za svojo zmoto in vzamem besede nazaj. Bo dovolj?

Roza cvet. (nepreverjen)

Povezani, s tvojo preprosto povedano, lahko razumljivo diagnostiko poglavitnega problema tukajšnje politike se v celoti strinjam, Pravzaprav bi jo morali znati prepoznati vsi, ki si želijo spremembe na bolje za vse, ne le za ožje povezano omrežje, ki dolga dolga leta deluje le v lastnem interesu v imenu in škodo vseh. Slednje pa najbolj občutijo najbolj nedolžni, ranljivi in nemočni posamezniki, ki pa v sedanjem trenutku, ko je čas za spremembe v njihovo korist, najtežje prepoznavajo tako problem kot rešitev. Tako postajajo in ostajajo volitve vedno znova nova priložnost za povezane, katerih skupni imenovalec je že od nekdaj samo denar. Psi lajajo, karavana gre dalje…,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Znebite se polžev (nepreverjen)

Kaj sploh hodite na volitve ,odjebite vse to , tega splohne rabimo , in živite svoje življenje brez te navlake .

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ja ga bom gnes opet meria

sd Samo Denar (nepreverjen)
Penzionist (nepreverjen)

Katastrofa. Ali je res, da so Zeleni Slovenije s prevaro prišli do nekaterih kandidatov na svojih listah po Prekmurju? Naj bi se šlo za neko nagradno igro, ko si podpisal za sodelovanje, si podpisal soglasje. Policija bi morala ukrepati, lista Zeleni Slovenije v Murski Soboti pa pasti.

Penzionist (nepreverjen)

Neverjetno! Meni ste zbrisali komentar o kandidatu Kosu, v članku pa ga omenjate. Seveda niste napisali, da je Kos bil že v LDS, ZAAB, Dobra država in LMŠ. To zanima volivce, ne pa njegovi športni "uspehi"

sd Samo Denar (nepreverjen)
jani r (nepreverjen)

In kje je zdaj dopolnjen seznam ?
Slabo reklamo si delate sobotainfo ;-)

Penzionist (nepreverjen)

Grozljivo! Po supermenu smo zdaj dobili še superženo. Na začetku leta v Desusu, poleti pri Janši, zavolitve pa na listi Alenčice. Štorkljica je proti njej amater

Don Juan (nepreverjen)

Evo, dopunjeni seznam! SDS je poskrbo za žlahtni izbor v svojoj 2. volilnoj enoti v MS. Edno san nekda sveta "več volio" kak svetníííco, zaj mo pa še jo zvolo kak svétnico - bog i bogme !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice