Državni sekretar je podpisal Pogodbo o dodelitvi sofinancerskih sredstev za investicijo Vrtec Cankova. Novi pet oddelčni vrtec je zasnovan kot prizidek k Osnovni šoli Cankova in je umeščen na parcelo med občinsko stavbo in šolo.

Državni sekretar Mitja Slavinec je v imenu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport podpisal Pogodbo o dodelitvi sofinancerskih sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za investicijo Vrtec Cankova. S strani občine Cankova je bil podpisnik župan Danilo Kacijan

Več kot 700.000 evrov za nov vrtec

Ministrstvo bo Občini Cankova namenilo 738.141,31 evrov za izgradnjo novega zelo potrebnega vrtca. Novi pet oddelčni vrtec je zasnovan kot prizidek k Osnovni šoli Cankova in je umeščen na parcelo med občinsko stavbo in šolo.

Novi del objekta bo vseboval tri nove igralnice, pokrit igralni atrij, prostor za individualno delo z otroki, prostor za vzgojitelje, sanitarije, prostor za shranjevanje in dvigalo. V obstoječem objektu osnovne šole se bosta uredili dve igralnici. Oba dela bo povezovala večja večnamenska igralnica.

Uredilo se bo tudi zunanje otroško igrišče, ki bo razgibano in bo pokrivalo vse razvojne sklope otrok različnih starosti.

V vrtcu bo tako prostora za sprejem 96 otrok. Dokončanje del je predvideno do 31. avgusta 2022.

Sredstva namenili še štirim pomurskim občinam

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo v okviru Razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021 – 2024 namenilo sredstva še štirim pomurskim občinam in sicer:

  • Mestni občini Murska Sobota za namen dograditve učilnic na Osnovni šoli IV. Murska Sobota,
  • Občini Radenci za namen dograditve telovadnice ob Osnovni šoli Kapela,
  • Občini Moravske Toplice za namen rekonstrukcije Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci,
  • Občini Lendava za namen izgradnje prizidka k Dvojezični OŠ I Lendava.

Komentarji (11)

čuću (ni preverjeno)

Hvala vladi Janeza Janše za ta prispevek!
Še sto let bi deca odili v stari indašnji vrtec po ozki stubaj.

Oiubifr (ni preverjeno)

Jebe se tebi za deco si dokazal da jim natikaš maske in jim uničuješ zdravje lažnivec prekprokleti!

In reply to by čuću (ni preverjeno)

moj (ni preverjeno)

o vtrce je guča, majster!
Ovak pa, v ton cajte se je dokumentacija zrihtala, pa pejnezi tudi, pa gradi se že. In zato moremo Janševo vlado s Slavincon vred pohvaliti. Vsi do zdaj so se norca delali in obečavali, tej pa napravili.
Mask pa nebi trbelo, či ena deca nebi meli tak butastih starišov, ki so proti vsemi in se nikšega reda ne držijo, po balkansko pač, kak v Lublani tej dni ovi ka skačejo okoli in zapirajo ceste v delovnon cajti. Delat se naj rajši spravijo.

In reply to by Oiubifr (ni preverjeno)

Kak (ni preverjeno)

Cankovčaron trbej še eno gostilno cuj zazijdati ka do še bole pilij Nej vrtec 😆

micikaaa (ni preverjeno)

VLADA naprej......mi spadamo med razvite Evropske narode...... POZABITE na Balkan.....

kmmm (ni preverjeno)

Kelko de slo kraj v zep? Ka de mel te tast se za drugo polovico streje? Pol renoverane smesno v vide

Kark Marx (ni preverjeno)

Mitja Slavinec je janšistična prodana duša in velik oportunist, ki vedno drži s tistimi, ki imajo moč in oblast. Žalostno. V očeh Prekmurcev nikoli več ne bo mogel oprati svojega obraza.

gostja 426 (ni preverjeno)

Ka bar rejsan ne bi. Lidje majo slab spomin, pa ga skous znouva izvolijo, tan, ge pa nega volitev, pa se sam zgura, drügi pa tou dopistijo. Če bi mel pamet tak velko kak ego, bi lejko dosta naredo.

In reply to by Kark Marx (ni preverjeno)

sijo1972 (ni preverjeno)

Verjetno sta oba bila dvakrat v istem dnevu v Ljubljani, enkrat potni stroški na NZS in Ministrstvo za šolstvo in enkrat na podpis pogodbe.

Autobahn (ni preverjeno)

Kama odite k frizeri??

jerry2* (ni preverjeno)

Volitve so blizu in Slavinec se more malo pokazati. Mogoče bo kak glas več dobil zaradi tega podpisa na prihodnjih volitvah.

Starejše novice