Zaslužite lahko tudi v postelji. Ne, ne govorimo o tistem ... Delo ponujajo že drugemu slovenskemu spalcu!

Vsem dobro znano podjetje, ki se ukvarja s prodajo vzmetnic in ležišč, bo dan spanja znova obeležilo povsem v svojem slogu.

Tudi letos je namreč razpisalo prosto delovno mesto "spalca", pri katerem lahko s spanjem zaslužite kar 1.000 evrov neto –več kot znaša marsikatera mesečna plača torej.

Dobesedno sanjska služba

Kot je razvidno iz oglasa, ki ga je objavil Studio Moderna, bo izbrani kandidat na svetovni dan spanja, 13. marca, za plačilo tisoč evrov prespal osem delovnih ur.

»Čaka ga nepozabna izkušnja, skozi katero bo odkrival kakovosti dobrega ležišča, vzglavnika in odeje – ter o vsem po končanem delu tudi poročal. Delo bo potekalo v dinamičnem okolju, polnem spalnih izzivov in motilcev spanja, ob podpori sodelavcev in strokovnjakov s področja spanja,« obljubljajo v skupini Studio Moderna.

Prav tako bo izbrani kandidat pred spanjem deležen poglobljenega treninga in navodil za vzpostavitev pripravljenosti za tako nenavadno nalogo.

Od kandidatov med drugim pričakujejo predano spanje, pripravo poročila o izkušnji, posredovanje predlogov za njeno izboljšanje, pa tudi predpripravo v obliki umirjanja pred spanjem ter izogibanja alkoholu, kofeinu in obilni težki hrani. Prednost bodo imeli kandidati, ki so sposobni ohraniti enakomeren vzorec spanja in lahko spijo ne glede na čas dneva.

Iščejo prave talente

Prijavo, ki sicer ni možna za osebe s hujšimi težavami spanja, kot so apneje, in mlajše od 18 let, lahko do vključno 2. marca letos oddate na njihovi spletni strani

Tam vas čaka hudomušen vprašalnik, ki sprašuje tudi po osebnih rekordih v spanju in ugašanju alarma.
Z izbranim kandidatom bodo za opravljeno storitev sklenili pogodbo o poslovnem sodelovanju ali podjemno pogodbo.

Starejše novice