Slika je simbolična. Foto: BOBO
Na letošnjih državnozborskih volitvah veliko zmago slavi Gibanje Svoboda. Del te stranke je tudi najmlajši izvoljeni poslanec.

Na nedeljskih volitvah je po trenutnih informacijah glasovalo 70,05 odstotka volilnih upravičencev.

Po doslej znanih rezultatih državnozborskih volitev bo so stranki Gibanje Svoboda namenili 34,53 odstotka glasov, sledi Slovenska demokratska stranka s 23,52 odstotka glasov, Nova Slovenija s 6,86 odstotka, Socialni demokrati s 6,66 odstotka in Levica s 4,39 odstotka.

Gibanju Svoboda bo torej pripradlo največ mandatov, in sicer 41.

Del te stranke je tudi najmlajši izvoljeni poslanec. To je Lenart Žavbi, ki je star 22 let. Kandidiral je v okraju Ljubljana Šiška 2 in dobil 40,31 odstotka glasov.

Žavbi je študent, sicer pa sin kolumnista Nedeljskega dnevnika Aleksandra Lucuja. Do februarja letos je bil eden od vidnejših članov Levice. V sredini februarja je prestopil v Gibanje Svoboda.

Levico je letos zapustilo več članov, med njimi tudi Violeta Tomić

V Gibanju Svoboda več mladih obrazov

Stranka, ki je slavila na tokratnih državnozborskih volitvah, pa očitno ni le stranka novih, temveč tudi mladih obrazov.

V volilnem okraju Ljubljana Vič - Rudnik 3 je zmagala Lucija Tacer, 25-letna študentka. Dobila je 40,82 odstotka glasov.

Komentarji (4)

700 (ni preverjeno)

hjesoš mlečnozobi 22letnik de "odločo" o fiskalnih zadevaj, sankcijaj Rusije in obveznomi cepljenji ..

sicer san za mlade obraze v politiki ali nekša zdrava meja pa more biti. tudi za stare

. (ni preverjeno)

Jebiga, če stari ne bi zaje li.

In reply to by 700 (ni preverjeno)

golobji drek (ni preverjeno)

Šmrklavci in šmrklje bodo formulirali in sprejemali nove zakone.

Gadaffiv (ni preverjeno)

Negda so ljudi po koncani izobrazbi želeli delat v podjetjih,nato so želeli postati podjetniki,zaj pa ogromno šmrklavcov se rivlejo do korita. Zakaj? Pa ljudje moji,zar ne vidite,rivajo se ker nam vsem želijo dobro,oni to delajo izključno za vse nas🤒

Starejše novice