Prestižni avtomobili tujih registrskih tablic tudi na pomurskih cestah niso redkost. Kako jih pa na Fursu lovijo?

Avtomobile znamk Jaguar, Porsche in Ferrari z nemškimi, češkimi ali slovaškimi registrskimi tablicami smo v minulih mesecih pogosto srečevali tudi na pomurskih cestah. V mnogih primerih za volanom pravzaprav sedijo slovenski podjetniki, ki so si z nakupom oziroma najemom in registracijo luksuznega avtomobila v primerni državi zagotovili tudi do sto tisoč evrov prihranka oziroma kar tretjino cene vozila.

Furs je že pred časom napovedal, da bo v prihodnje pozornejši na morebitne zlorabe, je zdaj zaključil prvi nadzor obdavčitve luksuznih avtomobilov. Tako so že pod drobnogled vzeli nekatere zavezance, na Financah pa so preverili, kako pravzaprav na Fursu lovijo voznike luksuznih avtomobilov registriranih v tujini. 

Voznike mobilne enote finančne uprave največkrat legitimirajo na mejnih prehodih. Sogovornik Financ iz vrst davčnih svetovalcev pa pravi, da so voznike legitimirali tudi že na bencinskih črpalkah in pri prodajalcih avtomobilov. Nemalokrat pa se zgodi, da lastnike avtomobilov tudi prijavijo. 

Na Fursu pri odkrivanju morebitnih kršiteljev vse pogosteje uporabljajo napredne tehnologije. Pred tremi leto so uvedli centralni izbor zavezancev in centralno dodeljevanje zadev v nadzor z uporabo analitskih orodij, ki ponujajo podporo upravljanja tveganj z uporabo kazalnikov tveganj, ki so odločilni za prepoznavo posameznega davčnega tveganja, so pojasnili za Finance. 

Kako na Fursu pridejo do podatkov:

  • z neposredno uporabo podatkov iz uradnih evidenc;
  • s posredovanjem zahtev za posredovanje podatkov drugim davčnim organom v okviru mednarodne izmenjave informacij;
  • s posredovanjem zahtev za določene podatke zavezancem za davek, ki so dolžni voditi poslovne knjige in evidence v skladu z davčnimi in drugimi predpisi za namene izvajanja davčnih predpisov;
  • tudi od oseb, ki so z zakonom pooblaščene, da vzpostavijo, vodijo in vzdržujejo zbirke podatkov, registre ali druge evidence, in sicer morajo davčnemu organu, če tako zahteva, dati na voljo vse podatke, potrebne za pobiranje davkov, ter v tem obsegu tudi omogočiti davčnemu organu vpogled v svojo dokumentacijo;
  • prek podatkov in informacij, ki so pridobljeni na podlagi prijav, predlogov drugih nadzornih organov in davčnih administracij, ter prek podatkov in informacij, ki so pridobljeni pri opravljanju rednih nalog na vseh ravneh nadzora, torej tudi pri opravljanju rednih nalog mobilnih oddelkov.

Na Fursu preverjajo, ali so avtomobili registrirani v tujini, ki jih vozijo slovenski rezidenti, v resnici tam registrirani le zaradi izogibanja davkom. Ti so namreč pri nas zelo visoki, sploh če gre za močnejše, dražje avtomobile. Slovenija je namreč v samem vrhu po obdavčitvi predvsem dražjih vozil. DDV je 22-odstoten, k temu je treba prišteti še daven na motorna vozila. Med krizo pa smo v Sloveniji dobili še dodatni davek na vozila z največjo prostornino.

Ker je razlika v ceni v Sloveniji in tujini tako velika, se izgogibanje večinoma dogaja pri najemu ali nakupu dobrih avtomobilov. Pri poceni avtih se za nekaj sto evrov razlike ne splača. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
feri11 (nepreverjen)

Pohlepni Big brother vas ma na očaj... Se, nej samo lastnijke luksuzni avtojof.... Čista se, nas pa vas!

Starejše novice