Do prestižnega avtomobila z obvodom davkov: Furs v prvem inšpekcijskem nadzoru dodatno obračunal skoraj 220 tisoč evrov davka.

Avtomobile znamk Jaguar, Porsche in Ferrari z nemškimi, češkimi ali slovaškimi registrskimi tablicami smo v minulih mesecih pogosto srečevali tudi na pomurskih cestah. Kot smo poročali, v mnogih primerih za volanom pravzaprav sedijo slovenski podjetniki, ki so si z nakupom oziroma najemom in registracijo luksuznega avtomobila v primerni državi zagotovili tudi do sto tisoč evrov prihranka oziroma kar tretjino cene vozila.

Furs aktiviral inšpektorje

Slovenija namreč močno izstopa po obdavčitvi predvsem dražjih in močnejših vozil, zaradi česar nekateri obvod plačila davka iščejo v drugih državah, ki dopuščajo odbitek DDV od nakupa osebnih vozil. Pri tem izstopajo predvsem Češka, Slovaška in Nemčija. 

Posameznik lahko odpre družbo v kateri od omenjenih tujih držav, kot družba kupi avto in ga tam tudi registrira. Pri tem pravna oseba plača vstopni DDV, nato pa se lahko uveljavi pravica do odbitka – v Nemčiji na primer ob oddaji vozila v najem, obdavčenega z DDV, na Slovaškem pa celo brez izpolnjevanja drugih pogojev. Vse pogostejša je tudi praksa najema avtomobila prek slovenskega posrednika tujega podjetja. 

Toda tej praksi so morda šteti dnevi. Furs, ki je že pred časom napovedal, da bo v prihodnje pozornejši na morebitne zlorabe, je zdaj zaključil prvi nadzor obdavčitve luksuznih avtomobilov.

Za luksuzna avtomobila plačal dodatnih skoraj 220 tisočakov davka

Kot so zapisali na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije, so pod drobnogled vzeli nekatere zavezance, ki svoje luksuzne avtomobile registrirajo v tujini, dejansko pa jih uporabljajo v Sloveniji in se na ta način želijo izogniti plačilu davka v Sloveniji. 

»Do sedaj smo zaključili en postopek inšpekcijskega nadzora, v katerem smo zavezancu, ki je dve svoji vozili registriral v tujini, naložili za 219 tisoč evrov dodatnega davka, ki jih je zavezanec tudi že plačal. Pri ostalih odprtih zadevah se postopki nadaljujejo, številne primere pa bomo še uvedli,« pojasnjujejo v Furs-u in zagotavljajo, da bodo po zaključku akcije razkrili tudi statistične podatke in ostale podrobnosti.

Izbori pripravljeni, nadzori v teku, a postopki so počasni

V postopkih nadzora sicer ugotavljajo, da vozila v mnogih primerih zlorab dejansko uporabljajo Slovenci v domači državi, torej bi ta morala biti registrirana v Sloveniji, prav tako bi tukaj morale biti plačane vse dajatve. 

»Ker je dokazovanje v teh primerih praviloma povezano z mednarodno izmenjavo informacij, kar vpliva na podaljšanje časa nadzora, je bil v tem času dokončan en postopek nadzora, kjer je bilo ugotovljeno, da je zavezanec za davek (slovenska pravna oseba) pri dobavitelju/prodajalcu v Sloveniji nabavil dve osebni vozili visokega cenovnega razreda in pri tem navedel naziv in naslov svoje poslovne enote v EU ter tujo identifikacijsko številko za DDV. Na ta način je dobavitelj vozila uveljavil oprostitev plačila DDV in tudi oprostitev plačila DMV v Sloveniji. Ugotovljeno je bilo, da sta obe vozili sicer registrirani v drugi državi članici, vendar se dejansko nahajata in uporabljata v Sloveniji.«

V postopku nadzora je tako bil dodatno obračunan davek na dodano vrednost v znesku 94 tisoč evrov in davek na motorna vozila v znesku 125 tisoč evrov, skupaj torej 219 tisoč evrov davka.

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blog (nepreverjen)

Pravilno. Ampak to bi že zdavnaj morali napraviti.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Pravilno je, saj država oz. javni sektor rabi denar!

In reply to by Blog (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)

pogledne se tej video če razmes bos vido kak deluvljejo davke čisto preprosto https://www.youtube.com/watch?v=BomQxCG5VG4

In reply to by Blog (nepreverjen)

slovenstinas... (nepreverjen)

slovenscina? sklanjatve so spanska vas. Iz naslova : “Furs lastniku avtomobilov tujih ......” A to 1 lastniku, ki ima vse te avte? ali vecim . lastniku, lastniKOM, ker jih je verjetno vec.

gasilec lojz (nepreverjen)

a si ti tisti pacient iz ormoža
ki je pred dnevi pobegnil

In reply to by slovenstinas... (nepreverjen)

elektroxoa (nepreverjen)

gasilec lojz, si le odklopil akumolator v ormozu ali si se priklopil na net, sedaj ko obvladas teh 5 crk abecede?

In reply to by gasilec lojz (nepreverjen)

Strel v koleno (nepreverjen)

Če se ti slučajno ljubi prebrati članek, boš lahko opazil, da so ta davek naračunali lastniku DVEH tovrstnih avtomobilov. Razumem tvojo skrb za jezik, bi pa pričakoval, da prebereš članek.

In reply to by slovenstinas... (nepreverjen)

Treba stisnit (nepreverjen)

Ubogi, pa tak so si z težavo kupili avto. Pa firma jim glih toliko da se diha, komaj jim gre skozi mesec, ne vem kak bo.

racun (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

E pa ka so tuj dosadni s temi davkami naj rajsi idejo neka drugo delat

čarni vrag (nepreverjen)

Napišite še to, da se je Roglič preselil v Monako, kjer bo plačal 8% davka. Ni nor, da bi se dal lupiti v Sloveniji, kjer bi mu vzeli več kot 50%.

trgo (nepreverjen)

Naj dirka tudi za Monaco ka so me tam omogočili razvoj in treninge in vse ostalo ali tu pri nas z našimi pejnezi, najlepše je priti na vrh in te oditi, ko bi trebalo nekaj dati nazaj, to velja za športnike in tudi vse tiste, ki se pri nas izšolajo in potem svoje znanje odavajo indri, naj plačajo šolnino in te naj idejo kama ščejo?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Če se vsak obrne k sebi, kaj bi storil na Rogličevem mestu? To se prvo vprašajte! Osredotočimo se samo na kolesarstvo: država Slovenija ni praktično nič prispevala, da je Roglič uspel. Kdor tega ne ve: Rogličev primarni šport so bili smučarski skoki in on je dokaj pozno prešaltal zaradi hudega padca pač na kolo. Država je vanj vložila pač stroške za vrtec, šolstvo, sigurno je bil kaj pri zdravniku, torej to, kar v nas vse? Enako pri Dragiću, Oblaku... pa še Dončić je samo del osnovne šole opravil pri nas. Kje bo npr. Roglič živel po koncu kariere? Verjetno odvisno od tega, kaj bo potem počel? Ni nujno, da ostane v Monacu. Četudi ostane, bo morda kakšen trener, športni direktor, ti pa imajo veliko vlogo pri izbiri npr. krajev za treninge in še kaj? Kolikor vem, mislim, da se gre za ekipo Meride, imajo pri nas neki logistični center pri Komendi? Sigurno ga niso izbrali samo tako... predvsem, ker je v tej ekipi (pa tudi v ZAE-ju) kar nekaj naših ljudi v strokovnem štabu in kar nekaj kolesarjev vozi za njih. Torej tudi tako nekaj vračajo, saj si kolesarji sigurno ne vozijo kavo in mleko iz Emiratov? In še zadnja zgodba: država Teksas, katera je deseto najmočnejše gospodrastvo na svetu, je ponudila Sloveniji, da se turistično/gospodarsko promovira na desetih tekmah NBA lige in to že to sezono, naslednjo prav tako. Verjetno so se spomnili na nas, ker jim je bil všeč Bled ali sama Melanija? Če ne bi za Dallas igral Dončić, tega ne bi bilo. Torej tudi na ta način fant nekaj vrača, pa vsaj tudi pri zbiranju pomoči Krisu je bil zraven, obljubil je tudi, da bo drugo leto igral za Slovenijo na kvalifikacijah za olimpijske igre. Toliko o tem, ko razmišljamo samo o tem, kako športniki gledajo samo za svoj žep!

In reply to by trgo (nepreverjen)

trgo (nepreverjen)

Tu se ne gre o športnikih Rogliču, Dončiću.....itd ampak o davku, ki ga morajo plačevati državljani v tem primeru za pregrešno drage avtomobile, ki so registrirani v tujini in jih uporabljajo naši podjetniki vse je obrazloženo v prispevku?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

To ja, ampak omenjen je bil tudi Roglič in s tem posledično neka zgodba o športnikih, kateri si izberejo domovanje izven države. Malce sem pač probal obrazložiti, da ima medalja navadno dve plati.
Kar se tiče davkov, sem vedno trdil: ni bogate družbe brez bogatih posameznikov! To so skoraj popolnoma uspeli izvesti v socializmu, zato pa NOBENA država pod takim redom ni uspela, je propadla oz. je pred propadom. Ni bilo ljudi, kateri bi vlekli voz, preprosto povedano. Seveda je prav, da so neke lestvice za obdavčitev, vendar v neko skrajnost, da se bogatim pobere preveč, taka višina obdavčitve pač ni smiselna!

In reply to by trgo (nepreverjen)

JA ČRNI VRAG (nepreverjen)

Črni vrag imaš popolnoma prav, samo ko berem te komentarje vidim, da je še ogromno takih norcev ki bi več kot 50% krvavo zasluženega denarja podarili Sloveniji. Ampak to pišejo taki ki Monako imajo pri nas ker jih plačuje CSD oziroma vsi državljani za nič truda in dela.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmmmmm (nepreverjen)

Ja, ampak ka ščeš dati kak rešitev? 10% davek za velke zaslužkarje, kak ščej vaš Janezek? Ka de vsak državljan, šteri isto krvavo služi v fabrikaj, v nenormalnih razmeraj ali pa na gradbišči, dobi minimalca ali pa malo več kak minimalca, mogo plačati 25% in več davka, medten ka do pa tisti, šteri služijo milijone in bi tudi s polovico teh penez lejko brez problema živeli dale in to razkošno, plačali dosta menje? To je za mene kriminal! In delanje norca z navadnih državljanov... Pa naj ide v Monako, če je tak pohlepen pa če ma tak rad peneze. Rajši man, ka država dobi pol milijona menje davkov kak pa ka do takšni lidgej plačali petino toga zneska Pa četudi bi to pomenilo, ka do bogataši ostali v Sloveniji oziroma šli v Slovenijo. To je izjemno nepošteno do prebivalstva in se s to davčno stopnjo definitivno strinjan...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Rešitev je manjši davek - in sicer najprej pri dohodninski lestvici najnižjih plač. Pri isti bruto plači v Avstriji dobiš več kot v Sloveniji !!!! Pa poberejo več davka pri nas od nižjih plač, kakor v Avstriji, usluge države pa 50x slabše, bolj zakomplicirane. Da si prizadevaš plačati čim manj davka je edino logično in človeško, to vsekakor ni POHLEP !! Za kar si delal, je tvoje in nihče ti nima pravice to jemat. Jemlje pa mafija! V Slo je pa država isto kot mafija, le uzakonjena je. Narobe se nam zdi, če morajo kafiči plačevati "varovanje", ko pa ti krade država pa pravimo, "tak je zakon". Zakon, ki so ga spesnili kriminalci (levi, desni, zgornji, spodnji, sredinski,.....). Banke, ukradli miljarde, pomagali VSI, sedaj pa mlada družina prekleto težko pride do posojila, do stanovanja, do "svojega". Kdo in zakaj bi se naj sedaj počutil plemenito in vzorno, s tem da bi bil ponosen, da plačuje dosti davkov. Da imajo več za pokrast??? Ker ljudstvo tega vsekakor ne čuti !!!
NI REŠITEV bogatemu vzeti in ga potegniti proti revnemu. Rešitev je pomagati revnemu priti do bogastva. Ga naučiti loviti ribo, ne šenkati ribo!! Nihče ti ni dolžan ničesar!! Ne čakaj na drugega, da ti bo dal ampak ustvari sam. Ustvari posel, ustvari priložnost za tebe, delaj, se trudi,.... pa uspeh pride in z njim tudi zelo verjetno denar!!

Npr. Trump je vsakemu delavcu v žep priboril koliko???? Gospodarstvo uspeva, kakor že dolgo ne, brezposelnost nižja, optimizem zelo visok, dal je zagon... In kdo ga sovraži?? Tisti, ki se baje zavzemajo za majhnega človeka, delavca-ušivi demokrati. Bidena je ujel na korupciji, miljardni posli-odstaviti hočejo Trumpa. Svet je obrnjen na glavo, propaganda izredno močna. Več kot 50% ljudi sploh ne ve za kaj se gre....
Manjši davki vsekakor vzpodbudijo gospodarstvo, optimizem in na koncu pride vseeno več denarja za skupno dobro. Zakaj bogatemu vzeti mnogo več (procentualno mislim)?? Vem iz lastnih izkušenj. Ko sem začel z firmo, sem zaslužil seveda manj. Pa posel uspeva, pa si vesel in zadovoljen in glej, pridejo ogromni davki - pa se začneš spraševati: zakaj bi delal mnoooogo več, za tistega malo dodatka za sebe??? Ker ti država vzame ogromno.... In tako za tistih "malo več" pač ne zaposluješ dodatne delovne sile, ne delaš nič več, kot je za tebe maximum korist. Ali pa poiščeš drugačne poti, kot jo je Roglič !!! Pravilno!!!

In reply to by Hmmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmmmm (nepreverjen)

V Sloveniji je davek višji kak v Avstriji. Procentualno. Ampak bi te pa rad proso za listo uslug države, štere so v Avstriji telko boukše kak v Sloveniji. Do zdaj jih namreč še nejsan zasledo glih puno. Pa, ka rad kak argument od lidij, šteri po večini sigdar dajo referenco na Avstrijo, čujen: ka je v Sloveniji preveč občin. A za primerjavo: Slovenija ma 212 občin, štirikrat večja Avstrija pa 2096 občin. Pa še dodajmo recimo parlamente za zvezne države ipd. Ampak to samo tak malo notri, če smo že pri primerjavi...

Se strinjan, ka bi mogli biti davki nižji. To definitivno. Gledano kak celota. Ampak to ne spremeni dejstva, ka bi nižji davek za bogataše bil norčevanje iz državljanov. Ges služin več kak minimalca in posledično plačan več davka. Pa mi je prav. Ker kak pa boš drugače? Dal enako davčno stopnjo in te de revež plačuvo še več in de še bole reven? S ten se samo povečuje razlika med bogatin pa revnin. In to je tisto, kar ščemo napraviti? Že zdaj so razlike neverjetno velke. Pa bi le-te še povečevali? Z različnimi davčnimi stopnjami pa to vsaj delno regulejraš. Davki pa pač morejo biti. Navsezadnje se marsikaj iz njih financejra, kar tudi san nucaš.Čeprav seveda nebi bilo slabo, če bi mel več penez, ker služin več kak povprečen prodajalec ali pa pek ali pa čistilec.. Ampak mi je logično. Enako pač bogataši do plačali več davka kak pa ges. Čistak logično. Ali pa ka ene države delajo pa nemajo davkov na multinacionalke ala Amazon in Apple... To je čista svinjarija in kaže vso bedo kapitalizma. Na žalost finančno in zakonsko ide skozi. Moralno pa je to na psu. Pa četudi skrbijo za zaposlitve in podobne stvari. Glaven človek Amazona pa čisti multimiljarder, zaposleni pa majo katastrofalne pogoje in mizerne plače. Super... Pa zaj pusti tij bančno luknjo. To je ena druga zadeva, štera bi mogla biti rešena in to na drugačen način, ampak le-to s to tematiko nema veze. Isto korupcija. To se oboje more rešiti in bole in strožje preganjati. Ampak to s ten, ka naj majo bogataši menši davek kak nešče, šteri dela za minimalca, nema nikakršne veze... Trumpa pa naša desnica sigdar rada kaže za primer... Kda se ide o Trumpi, sigdar dela dobro, ma za gospodarsko rast vse zasluge. A v isti sapi Cerar pa Šarec pa podobni za boukše čase v Sloveniji nemajo niti najmenših zaslug, ker to ide globalno. Zanimiva logika...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

"Glaven človek Amazona pa čisti multimiljarder, zaposleni pa majo katastrofalne pogoje in mizerne plače." Zakaj pa naj ne bi bil multimiljarder?? Pogrunto je tej posel in zdaj žanje uspehe, v čem je problem?? Zaposleni delajo vsi tam zaradi SVOJIH koristi, očitno imajo dovolj koristi, ker drugače bi ne našli niti enega delavca!!! Bezos pa ima valjda 60 pravnikov, ki vsako najmanjšo luknjo v zakonu znajo izkoristiti. Pa, da ne bo pomote: Amazon vseeno plača davek, sicer dosti manjši, kot bi moral biti po mnenju nekaterih.
Eno pravilo pa ne bo zastarelo nikoli: NE PLJUVAJ V SKLEDO, IZ KATERE JEŠ !!
"Moralno pa je to na psu." Morala je umrla, že zdavnaj, ko se gre za denar. Tudi tile zaposleni niso neka moralna avtoriteta, delajo tam, prejemajo plače, zahrbtno pa šinfajo!!! Naj dajo odpoved, če so tak moralni!! Podobno je npr. z kopico igralkami... Ko so prek postelje gradile kariero, imele korist, vloge, denar, slavo, slike po časopisih,.... je bilo vse OK. Zdaj 30 let pozneje, stare, nezanimive, pa so ugotovile, da so bile zlorabljene, celo posiljene,...
Trump-posebna tema-ampak: pred izvolitvijo so VSI "fake news" analitiki, "strokovnjaki", ekonomisti,..... napovedovali zlom borze, katastrofo kataklizmičnih razsežnosti, zlom sveta, vojne z jedrskim orožjem.... Pa vendarle Amerika prosperira, Kitajsko bo naučil spoštovati intelektualno lastnino, Evropa bo tudi morala plačevati "pošten delež" za varnost, ni začel NITI ene vojne, ščiti "Zahodno kulturo", .... Pa mu demokrati ne morejo priznati uspeha. In to navkljub konstantnim napadom in podtikanjem afer!!! Če bi Trump iznašel zdravilo za raka, bi ga obtožili, da je vzel kruh z mize številnim družinam znanstvenikom, raziskovalcem, ki so s ukvarjali z zdravilom za raka do sedaj... Morale ni več.
Cmerar pa komedijant-zasluge. Seveda nimata nobenih zaslug, kaj sta pa naredila? Naše gospodarstvo je v celoti odvisno od Nemčije in drugi velikih playerjev EU, tujine. Zato zasluge Trumpa in zasluge Cmerkota-svetlobna leta narazen. ZDA, Nemčija diktirajo, mi capljamo za diktatom. Žalostno, vendar dejstvo.

In reply to by Hmmmmmmmm (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)

pogledne se tej video če razmes bos vido kak deluvljejo davke čisto preprosto https://www.youtube.com/watch?v=BomQxCG5VG4

In reply to by Hmmmmmmm (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)

pogledne se tej video če razmes bos vido kak deluvljejo davke čisto preprosto https://www.youtube.com/watch?v=BomQxCG5VG4

In reply to by Hmmmmmmm (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

gost3.... na Sobotainfo je večina takih, kot so oni štirje iz Youtuba. hahahaha. Ne razumejo, da vlečni konji MORAJO biti nagrajeni. Če niso, enostavno odidejo drugam. V bolj prijetno okolje. Npr. Pipistrel Italia S.r.l.

In reply to by gost3 (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

kaj pa je to tacega

Kapitalsvetavladar (nepreverjen)

In te komentajra 5 klosarov ka so itak samo navoščene svojome narode, ka be pa kaj za sebe napravle pa nikaj. Samo čakate ka se van plača zdigne.

Fan (nepreverjen)

Saj ce tega neumnega davka ne bi bilo tudi ne bi bilo zlorab, drzava pa bi itak dobila svoje od davka na izpuhe itd. Sedaj pa rabimo kup inspektorjev dodatno da ugotavljamo zlorabe. Banana republika... Je normalno placati davek na luksuz recimo +8% za avto z vec kot 2500ccm in vreden 20k, ni pa tega davka na recimo novega porscheja z 2.0 motorjem ki pa stane 100k??? Povprecni davkoplacevalci pac placamo tudi neumen drzavni aparat z vedno vec usluzbenci...tak smo pac volili

ja kak pa te... (nepreverjen)

In tej državni aparat je nastal po zadnjih volitvah? Malo razmislite prlej kak pišete. Resno mamo en kup birokratov keri ne vejop za koj prejemajo plačo, ampak tou se nabira pri nas že od leta 1991. Sakša vlada pred koncon mandata in pred odhodon zaposli zaslužne člane in podpornike na takšna delovna mesta v birokratskem aparatu. Kelkokrat se je menjala vlada, telkokrat je en kup lidij doubilo službo. In talšni majmuni te ka opravičijo svojo službo sprejemajo bedaste ukrepe in jebejo narod v živi mozeg. In zaradi takšnih te plitvi narod sovraži javno upravo in vse lidij keri so v JU zaposleni.

In reply to by Fan (nepreverjen)

alkimist

To je približno 1 keden stara novica, dobro jutro študentje.
Djokovic, Katarina Srebotnik, Bono, Ringo Starr.. To majo vsi prebivališče v Monaki in fala bogi.. Zakoj točno bi plačuvo požrejšni državi? Se mantraš in delaš cejli život, država pa poberej polovico tvojga zaslužka in ga kanalizejra v žepke politikov. Halo?

komunist lojz (nepreverjen)

vsi ki delajo v Avstriji in na Madjarskem bi
morali plačevat davek tako v AVSTRIJI na Madjarskem
in seveda v Sloveniji
Saj imajo v Sloveniji familije ki jih morajo vzdrževati naši davkoplačevalci

alkimist

Telko je bilo že predebatejranoga na to temo in še vedno se najdejo lidje ka jin je pol kurca nej jasno. Fascinantno.

In reply to by komunist lojz (nepreverjen)

1122334455 (nepreverjen)

DF ka ti škali pa. Znamo ka si osamljeni zato si pa od dugoga časa san s seuf pijses.

1122334455 (nepreverjen)

vcasih me kaj vtrga pa spremenim nick

In reply to by 1122334455 (nepreverjen)

1122334455 (nepreverjen)

Vtrgnjeni si tij v glavi DF. Vzemi štrik pa se že enkrat obesi tele zabito prekleto.

In reply to by 1122334455 (nepreverjen)

GostiGost (nepreverjen)

No vej pa par taksi avtojov se tuj po Soboti vozi, pa kda vidiš što jih vozi ti je tuj vse jasno....no ali pa tuj nej vse jasno

Dead three (nepreverjen)

Ka pa Fokovski Ferarri ma tüj Slovaške tablice, ali?

Tihi (nepreverjen)

Pa Moltex ..

In reply to by Dead three (nepreverjen)

GMT (nepreverjen)

Pobegno je v opatijo,tu v ms jih je ze prevec nategno ,pa ga straj tu bite

In reply to by Tihi (nepreverjen)

Mafija ki se n… (nepreverjen)

samo z utajo davkov ampak tudi prepovedanimi posli

bingelj (nepreverjen)

Uffff, ste vsi eni zafrustriranci in fauš, da vam ni enakega na zemlji. Slovenci so najbolj fauš narod. Sam si ne more privoščiti luksuznega špornega avta in ga potem tudi drugemu ne privošči. Tip je 220 tisočakov že poravnal. Očitno jih ima dovolj in se lahko samo smeje iz vsega tega. Je pač poskusil, če gre. Kaj drugega bo na drugačen način rešil in v drugih destinacijah. Tam, kjer roka FURS-a ne seže. FURS-ovci pa tudi vsi fauš in zafrustrirani in so verjetno vsii po vrsti doživeli orgazem, ko so lahko izdali odločbo nekomu, ker so mu zavidali, da lahko nekaj vozi, kar sami NIKOLI v življenju ne bodo niti gledali od daleč. Res smo Slovenci sami sebi največji sovražnik.

SK tablica (nepreverjen)

Bravo!!!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mi smo bedna država, v kateri zakoni valajo samo za navadno rajo. Vzemte samo Jure Jankoviča, ki je v osebnon stečaji po Ljubljani pa se vozi z Mercedesom za 100.000 Eur. A njega Fursovi inšpektori ne vidijo. Menda je za njih neviden kak Superman. Njegov ata pa je gradil Stožice. Pravzaprav so gradili v javno-zasebnem partnerstvu. Po včerajšnji Tarči podizvajalci niso dobili plačila, na slabo banko pa je šlo 135 milijonov kreditov. Seveda Fursovci za Jankovičeve mahinacije niso pristojni. Pa niti časa nemaja saj kontrolirajo branjevke na trgi, če izdajajo račune. Meni je slabo, ka vidim kakšne krivice se dogajajo v naši državi. Na žalost sem pa v manjšini, saj večina voli stranke, ki to lopovstvo podpirajo in vzdržujejo. Mogoče majo ljudje upanje, ka de tudi za njih kaj spadnolo z mize kjer se mastijo mafijaši.

kmer (nepreverjen)

Nižji davki, vitka država, več svobode, pomeni več kapitala, boljše plače, višje pokojnine in posledično večja blaginja za vse. Pomeni manj korupcije, klientelizma, nepotizma in kronizma. Pa še negativno selekcijo zamenja pozitivna.
In spoznati bo treba, da so lahko mikrodržavice, kar Slovenija je, najbolj uspešne le kot davčne oaze.

Davki dol (nepreverjen)

Pa dajmo že te davke postavimo na višino ameriških. Pa naj ljudje dobijo puno plačo, ostalo pa naj si kupujejo. Pa naj si šparajo za šolanje pa zdravstveno naj si plačuvlejo pri zavarovalnicah, celotno višino. Pa te bo tudi konec jamrarije o nizkih penzijah. Našparo si boš pa na stara lejta živo kak king. Kupili si bodo ljudje tisto, kar nucajo. Zdaj pa vsi morajo plačuvati za vse.

Pusikato (nepreverjen)

To v Sloveniji nikdar nebo, saj bi potem morlai spremeniti celotno ustavo, kot tudi volilni sistem, bi bilo pa to fascinantno.
Narediš in imaš koliko si zaslužil. To je res fer.
Pri nas oa se gremo neko ex jugo logiko, ki nikdar nebo uspevala

In reply to by Davki dol (nepreverjen)

Pusikato (nepreverjen)

To je vse narobe, zakaj bi sploh placal davek za avto? Saj plača pri gorivu davek.
To je zelo narobe. Zakaj naprimer države kot so Nemčija in Češka ter drugi nimajo teh davkov. Ker vedo, da kma vsak možnost zaslužiti in si kupiti tak avto, zato ni potrebno plačati še davek, saj si z delom plačeval davek ipd.

V Sloveniji so ogromni davki, ki onemogočajo razcvet gospodarstva, turizma in dviga standarda življenja, samo za to, da bi ljudje bilo hlapci in delavci. Ne vidite, da Vam kradejo denar pred nosom povsod, da pozornost preusmerijo pa dajo take stvari v kavost. To da smo bili samo pri enem projektu naprimer Stožice, prikrajšani za vsaj 100mil € pa noben nič. Slo železnice, meka za pranje denarja... nočem več naštevati, ker je tema postala bizarna.
Za davke na avte pa je vsem fajn. Hah. To je res farsa. Res smo Slovenci hlapci, ker želimo tudi ostati hlapci. Vse kaj bi moglo biti privatno in ne javno onemogočate, to pomeni, dav slo nikoli nebo napredka brez regulative mogotcev.
Pri nas res velja da imamo Štokholmski sindrom, samo da je agreaos sistem oz država. Vsi pa odpiščajo , ker so preveč slepi.

Pusikato (nepreverjen)

Hahaha. Naj torej naredijo zakon, da se v Sloveniji avti lahko vozijo samo z Slovenskimi tablicami. Hahahaaa..

Zavedni (nepreverjen)

Za take,ki vozijo tako drage avte bi moralo biti tudi gorivo veliko dražje,ker onasnežujejo veliko bolj okolje kot pa kak clio ali golf...ko se tak peder s kakim dragim avtom pripelje na črpalko po gorivo,mu treba za liter goriva zaračunat najmanj 10 €.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice