Na televiziji IDEA so gostili Timija Gomboca, podžupana Mestne občine Murska Sobota, ki je spregovoril o aktualnih projektih v občini, posebej se je dotaknil Talent centra.

Podžupan Mestne občine Murska Sobota Timi Gomboc je spregovoril o aktualnem proračunu, o aktualnih projektih, posebej je izpostavil Talent center. Dotaknil se je tudi novogradenj in težav s parkiranjem.

Kot pojasni Gomboc, proračun v letošnjem letu znaša približno 26 milijonov evrov. V naslednjem letu pričakujejo povečanje na približno 30 milijonov evrov, predvsem zaradi vključitve Celostnih teritorialnih naložb. 

V tem primeru gre za evropska sredstva, namenjena projektom, ki bodo skoraj v celoti povrnjena s strani Evropske unije.

Talent center bi bil prvi tovrstni center v državi

Kot je dejal Gomboc, je eden finančno najobsežnejših projektov v tem in prihodnjem letu, Talent center navdihnjen s prakso gospodarstva in tujine. Osredotoča se na Talent center Gradec kot primer dobre prakse, ki služi kot vzor za Slovenijo. 

Glavno področje delovanja je karierno svetovanje in raziskovanje kompetenc, zlasti za osnovnošolsko populacijo. Cilj je omogočiti mladim boljše razumevanje lastnih potencialov in lažjo odločitev o poklicni poti. 

Vir: Mestna občina Murska Sobota

Načrtovana lokacija ob Soboškem jezeru omogoča sproščeno in optimalno izvedbo testiranj ter raziskovanj kompetenc. Ta projekt predstavlja pomemben korak v krepitvi gospodarskega in tehnološkega razvoja regije ter celotne države.

»Vsekakor je to širša zgodba, ne gre samo za zgodbo Mestne občine Murska Sobota, ampak gre za regionalno zgodbo, na koncu koncev gre tudi za državno zgodbo, saj bi bil tak Talent center prvi v državi in nekako testni, pilotni primer,« je pojasnil. 

V prihodnosti v Murski Soboti nova stanovanja, dela na Slovenski ulici po načrtih

Gradnja 15 stanovanj v stavbi bivše ekonomske šole na Slovenski ulici, ki jo izvaja Javni stanovanjski sklad Mestne občine Murska Sobota, poteka po načrtu. Vsakodnevno delo mojstrov na gradbišču zagotavlja intenzivno napredovanje.

Gomboc je dodal, da se veselijo prihodnosti, ko bodo lahko mlade družine naselili v ta moderna in privlačna stanovanja v središču mesta, predvidoma v prihodnjem letu.

Poleg tega gradita tudi zasebna investitorja, ki trenutno gradita okoli 130 stanovanj, ki bodo na Lendavski ulici in v bližini avtobusne postaje. 

Mestna občina Murska Sobota aktivno sprejema potrebne prostorske akte za omogočanje gradnje tudi zasebnim investitorjem. 

Trudijo si zagotoviti ustrezno število parkirnih mest

V Murski Soboti se aktivno rešuje prometna problematika, pri čemer se razmišlja o možnostih ureditve garažnih prostorov že nekaj let. Čeprav je garažna hiša še vedno opcija, ni izključno v pristojnosti občine, saj se razmišlja o možnih partnerstvih s trgovskimi centri, je pojasnil Gomboc.

Glavni cilj je zagotoviti zadostno število parkirnih mest za prebivalce in obiskovalce mesta, čeprav lahko gradbena dela v času izvajanja povzročijo začasne težave s prometom. Kljub temu si tako mestna uprava kot izvajalci prizadevajo, da bi bile motnje čim manjše. 

»Vemo pa, da vsaka investicija in vsaka gradbena dela potegnejo neke prilagoditve, ki jih zagotovo za tisti čas moramo sprejeti tudi če si pač tega včasih tudi ne želimo, drugače žal ne gre,« je zaključil Gomboc.

Starejše novice