Po dobro opravljenem delu sledi praznovanje in zabava, podjetje Carthago v Odrancih opravilo slavnostni zaključek leta.

Slovensko hčerinsko podjetje Carthago d.o.o. v Odrancih je prispevalo pomemben delež k uspehu nemške skupine Carthago, ki ima pod okriljem blagovni znamki Carthago in Malibu. 

Kot so sporočili, sta deset let po zagonu proizvodnje tako promet kot število zaposlenih v letu 2018 spet dosegla rekordne vrednosti.

Na zabavi ob zaključku leta so v Odrancih tako imeli zadosten razlog za veselje. Poleg direktorice Sandre Županec in prokurista Viktorja Zimmermanna sta se dogodka udeležila tudi Johannes Stumpp in Anton Fetscher, direktorja iz Nemčije.

Sodelavci pa se decembra veselijo tudi zaradi rekordnega izplačila božičnice.

Z več kot 1.600 evri naj bi ta bila med najvišjo izplačano vrednostjo na področju industrije v Sloveniji. 

Božiček prispel v slogu 

Tudi najmlajši člani rastoče družine Carthago so v tem času postavljeni v središče, pravijo v podjetju. Vsi otroci zaposlenih do starosti 10 let so namreč 21. decembra bili deležni posebne božične zabave, namenjene samo njim.

320 otrok je z velikimi očmi opazovalo prihod Božička, ki pa ni prišel tako, kot smo ga vajeni. Pripeljal se je namreč z avtodomom, ki je veliko bolj udoben kot njegove sani in ima tudi veliko prostora za darila. 

Vložek v višini šest milijonov evrov in nova delovna mesta

Podjetje sicer še naprej investira v svojo lokacijo v Odrancih. 

Pod streho je nova strojna hala, ki bo predana v uporabo spomladi 2019. Opremljena bo z novo strojno opremo in avtomatskim skladiščem. Vgrajen sistem aktivne požarne varnosti bo medtem poskrbel za večjo požarno varnost objekta. 

V naštete tri projekte bo skupno vloženih več kot šest milijonov evrov investicijskih sredstev. 

Da bodo novi stroji nemoteno obratovali, pa iščejo tudi nove sodelavce. Vse informacije o prostih delovnih mestih so na voljo tukaj.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nekdoooo (nepreverjen)

Pomanjkljivi podatki... le kdo je dobil 1600€ božičnice..?! tisti kateri niso bili nič na bolniškem...oz do 2 dni v celem letu...pa to je bruto znesek ne neto!

monek85 (nepreverjen)

Na nasi firmi nismo dobili nic. Ze 100 eur bi nan fajn bilo. Bar na Carthagoji majo sreco, delavci si zasluzijo

In reply to by nekdoooo (nepreverjen)

sobocanec111 (nepreverjen)

ja neto je 1300

In reply to by nekdoooo (nepreverjen)

Bejba30 (nepreverjen)

Za te pejneze moreš marsikaj požreti,od dela do mobinga,stresa,govorim iz lastnih izkušenj,delajo z ljudmi kak robotami...sramota nej je vse v denarju!!!!

gost555555 (nepreverjen)

naj napisejo ka cejle bozicnice ne dobis ce ides na izredni dopust(smrt v druzine, ocetovski dopust,... itd). je pa fajn ka bar neka dajo. dobicek si pa samo sefi talajo. delavci so pa ocitno nej nika pripomogli k dobicke. zalostno.

sobocanec111 (nepreverjen)

moj oča je doubo v slovenski firmi eno leto za božičnico doubo 10evr bon pa suho salamo. Čeglij si pri Carthagojig dostni dni na izrednon dopusti oz na bolniški, dobiš vsaj 300evr. Kar je več kak večina firm tu v prekmurji.

In reply to by gost555555 (nepreverjen)

Hopo (nepreverjen)

Druga podjetja bi se lahko zgledovala po Carthagu glede božičnice.

Pokrvač (nepreverjen)

Nova delovna mesta, novi hlapci in tujci

bridki (nepreverjen)

Za te pejneze moraš marsikaj požreti! Ja mogoče, ge pa nej, samo tan ne dobiš božičnice 1.600 evrov. Naši nešterni podjetniki samo jamrajo pa si rijti punijo. Ten želin ka ostanejo v novon leti brez delavcov. Delavci pa si naj poiščejo delodajalce, ki jih bodo bolj cenili.

Suli - (nepreverjen)

Vsi tisti ka se imate za izkoriščene delavce, pa kako vas kapitalisti (domači ali tuji) samo izkoriščajo, vam svetujem, da si najdete drugo zaposlitev ali pa, če ste toliko sposobni kak se imate odprite svoje podjetje. Mislim da ste se v našem šolstvu dovolj izobrazili, da vam znanje nebo primanjkovalo, država pa vam bo z odprtimi rokami priskočila na pomoč in tako boste brez kakšnih problemov dobro živeli, pa boste lahko sami ob koncu leta svojim zaposlenim dali 1000,00 Evrov Božičnice.

sobocanec111 (nepreverjen)

To je to. Vsi jamrajo kak jih izkoriščajo pa ka so “sužnji”. Pa te naj idejo drugan delat, kjer je bokše. Carthago pa tudi druge firme ne prosijo nikoga ka naj pri njih delajo. Vsaki ide prostovoljno nekan delat. Pa če jin ne paše, daš odpoved pa ideš drugan.
To jamranje ne hasni ne firmi, pa ne samomi človeki.

In reply to by Suli - (nepreverjen)

Pokrvač (nepreverjen)

Prosijo še kak prosijo, očitno si še nej delal v nobenoj podobnoj proizvodnoj firmi pa gučijš na pamet, prišli so časi ka bi ti še rit polizali samo ka ne daš odpovedi, pa ka zazavlejo lidij okrog če bi prišli delat,... Včasi so se metali s prošnjami, zdaj jih pa nega. To je realnost delovne sile,... Drujga realnost so pa plače ge je pa krivec država nej firma.

In reply to by sobocanec111 (nepreverjen)

Bozicek (nepreverjen)

Super ka so dobili bozicnico.saj jim tudi pripada ,kak vsakomi od nas delavcov.
Delan pri enon privatniki,kere se ma za dobroga placnika.
Dopusta nemamo placanoga,praznikov tudi nej.
Bozicnice ne dobimo nic,ceprav nan posel lepo laufa.dobicek skrivlemo k nebi drzave dale.
Pa sef se vedno misli ka smo zelo dobra firma......seronja.

Enpac12345 (nepreverjen)

Sem pri privatniku z 1200eurov bruto. Vsaka nadura izplačana.... dobljena boźičnica 200eurov. Plačan dopust 4 tedne.

In reply to by Bozicek (nepreverjen)

bu-bu (nepreverjen)

Božiček,
pa idi delat na Chartago!
Idi na njihovo spletno stran, ravno imajo razpis za prosta delovna mesta, pa se prijavi.

Enpac12345 (nepreverjen)

Napisite kak je delati 10 ur pod pritiskon in v soboto 8.... pa ti recejo da se premalo za planom... delas svojo normo plus normo drugih.... ze gres na bolnisko zaradi pritiskov! Vem iz lastnih izkusenj kaksno delo je tam.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice