Foto: Bobo
Stranka Nova Slovenija je z današnjo programsko konferenco potrdila svoj volilni program, ki ga je sicer oblikovala že novembra. Vrednote, za katere se zavzemajo, ostajajo družina, mladi, trajnostna energija, sociala, prometna in digitalna infrastruktura.

Nova Slovenija je na današnji programski konferenci potrdila svoj volilni program, ki so ga v stranki oblikovali že na novembrskem kongresu. Kot so navedli v predstavitvi, ostajajo na strani Slovenije kot dežele prihodnosti. Na volitve se podajajo s sloganom Odločno naprej.

Kot so navedli v uvodni predstavitvi, ostajajo na strani gospodarsko močne in podjetništvu naklonjene Slovenije. Prihodnost bo zelena, zato bo treba električno energijo zagotavljati po dostopnih cenah in stabilno, navajajo. Namesto centralno planskega sistema si želijo po evropskih smernicah ukrojen sistem vsem dostopnega javnega zdravstva, ohranjajo pa tudi vrednote stranke.

»Smo na strani družin, mladih in v Slovenijo želimo vrniti več več veselja do življenja,« so strnili. Ob tem pa zagotavljajo, da so »najboljša ekipa in stranka, ki vladni program ne le napiše, ampak tudi izvede«.

V nadaljevanju so navedli še nekaj konkretnih ukrepov, ki so jih zapisali v program. Tako je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec na področju energije napovedal usmerjenost v obnovljive vire energije in drugi blok nuklearne elektrarne. »Sončne elektrarne na vsako slovensko streho, med pasove na avtocestah, na opuščene kamnolome ...,« je med drugim napovedal ter omenil še gradnjo tudi manjših hidroelektrarn po rekah in vetrna polja.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je med drugim izpostavil skrajšani delovni čas kot strukturni ukrep, dostojne plače in pokojnine ter pomoč tistim, ki trpijo zaradi nasilja v družinah.

Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič se je med drugim zavzel za internetno povezavo za vse in na nekatere prometnice. Različni govorci pa so med drugim našteli še uvedbo elektronskega poslovanja sodišč v celoti, gradnjo centrov Civilne zaščite, davčne olajšave za nakup gasilske opreme, jamstveno shemo za prvo rešitev stanovanjskega problema, gradnjo modernega potniškega centra v Ljubljani, vsako leto 300 kilometrov dodatnih kolesarskih povezav, usklajenost železniških in avtobusnih voznih redov, razvoj podeželja.

Napovedujejo še prestrukturiranje Radiotelevizije Slovenija, ureditev statusa samozaposlenih v kulturi ter spremembo financiranja medijev in nevladnih organizacij, po kateri bi se davkoplačevalci sami odločali, komu bi namenili tri odstotke dohodnine.

»Slovenija in Evropa bosta krščanski ali pa ju ne bo,« pa je poudaril vodja poslancev Nove Slovenije Jožef Horvat, ob tem pa dodal, da ne govori o religiji, ampak o političnih načelih.

Komentarji (11)

malo morgen (ni preverjeno)

Ja, volite NSI, ker:
- Joužeki zagotovite še štiri lejta poslansko plačo, pa de te star 70+, pa se te mogoče usmilite njegovoga sineka, pa dale njega za poslanca denete, ker ta familija več nemre zdržati brez poslanske plače; vse seveda za vaše dobro!!!
- zatou van Jožek zrikta fraking, ka de van bejla voda tekla, poleg vode iz pip pa tudi plin fudo
- ka de Cigler-Kraljovo privatno društvo še naprej dobilo obilne državne dotacije; če ščete, van pa lejko tudi kaj zašloga
- ka nan Vrtovec drugi reaktor v Krškobili napravi
- ka de se Tonin lejko dale z ročnimi bombami špilo pa z tankami vozo
V toj stranki je zbrani cvetober slovenske pameti, zato obvezno volite njih!

asdasd (ni preverjeno)

Odločno naprej s komunistično partijo na čelu, pardon sem mislil z nekdanjimi člani partije !

In reply to by malo morgen (ni preverjeno)

elektor (ni preverjeno)

Mali slugeci velikog diktatora.

pomurc (ni preverjeno)

Vrednota so jim mladi, kandidirajo pa Jožefa Horvata, ki ma že pogoje za penzijo. Pa koga farbajo??

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Primerjajte samo programa in delo v strankah NSI in levica, ki imata ravno danes programsko konferenco, pa vam bo vse jasno. NSI dela za splošno blaginjo vseh, levica pa samo zase - nadüvljejo pa se kot pavi.

pomurc (ni preverjeno)

Daj ne motaj. V Sloveniji trenutno ni politika ali stranke, ki bi delala za blaginjo vseh. Vsi delajo v prvi vrsti za sebe in svoje. Vse ostalo so pravljice.

In reply to by tuncika

Z ljubljanskimi (ni preverjeno)

talibanci se ne bo dalo vladati.

Panvita prašič (ni preverjeno)

Nam na farmi prešičov nemščak poulek bio plinarne je vlada Janeza Janše najbougša.V črnem karavan auti si vozim malega pujceka sebov kerega gda šte lejko napičim v rit pa mi nika ne fali pa nihče me nika ne spitavle.Ostali delavci na farmi pa bioplinarni pa pujceke naskakuvlejo tam po cejle noči in dneve in so čista svobodni.
Živel naš odrešenik Janez Janša in jegova vlada še stou let.

Joj (ni preverjeno)

Bruh..vsi so isti

Joj (ni preverjeno)

Ukinjajo subvencije za zeleni preboj, ker se pokrade denar.

Jesijesi_jesika (ni preverjeno)

Obljube, katere daje NSi so na ravni otrok starih do deset let.

Starejše novice