Foto: Bobo
Koaliciji je, kot vse kaže, uspelo zbrati 47 glasov za razrešitev Igorja Zorčiča z mesta predsednika državnega zbora. Na njegovo mesto bi naj po poročanjih sedel Pomurec Jožef Horvat iz stranke NSi.

Potem ko koalicija pred tedni ni zbrala dovolj glasov, da bi s stolčka predsednika Državnega zbora zrušila Igorja Zorčiča, takrat jim je uspelo zbrati 45 glasov, pa jim je sedaj uspelo zbrati potrebnih 47 glasov, poroča 24 ur.

Prav toliko glasov naj bi koaliciji uspelo zbrati za novega predsednika državnega zbora, ki bo po navedbah postal Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi

Kot še poroča 24 ur, naj bi koalicija že jutri s to odločitvijo seznanila Zorčiča ter mu ponudila možnost lastnega odstopa, s čimer njegova razrešitev posledično ne bi šla na glasovanje.

Vendar od kod dva manjkajoča glasova, ki sta nazadnje zmanjkala pri Zorčičevi odstavitvi? Tokrat naj bi vse svoje glasove prispevali poslanci Desusa, do glasovanja pa naj bi prišlo v najkrajšem možnem času.

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
p3p (nepreverjen)

Seveda so preverko naredili za božič 2019, ko so mu sledili in ob potresu ko je bežall rekord na kratke proge, vse se vrača vse se splača sploh pa laži, ki jih je nakladal.

Lipa3 (nepreverjen)

Hitro de ta podlasica zapitijla te stolcek.

In reply to by p3p (nepreverjen)

rotschild (nepreverjen)

Upajmo samo ka de dobil stolčeka blizu izhoda.., Nikoli ne veš kda de drujgi potres, ka si nebi od nenadnoga šprinta iz dvorane kaj naredu.

In reply to by Lipa3 (nepreverjen)

Orbanuš (nepreverjen)

Ferenc (SDS) po duši, Orbanov ritoliznik, de dodal svoj glas. Izkoristo de svoj glas madžarske manjšine. Za Italijana ne vem, oni so bolj lejvi. Isto manipulacijo z nedvigovanjem glasovnic naj izvede opozicija in se bo točno videlo, kdo je prispeval svoj glas!

Čefur (nepreverjen)

Jah jebi ga eni pač znajo šteti.

100-100 (nepreverjen)

Tou pa sploj ne vörvlen. Malo so si zgučali, pa seveda vö dali reco ka majo 47 glasof. V istin, či je seveda tak , de odstopo san. Či pa je tou nej istina, nede odstopo in te mo vidli ali majo rejsan 47 glasof. Ges mislin ka nemajo.

sistemska napaka (nepreverjen)

Za konec njegvoga parlamenta nagrada. Nikoli več ne more priti v parlament.

Landini

Ko človek misli, da nižje ne gre. Horvat ni naredil ničesar koristnega. Eno je, da pač sedi v dzju, drugo je pa, ko zasede drugi položaj po pomembnosti v državi. Konec koncev je pa to pogoj za najvišje položaje v naši državi. Biti umazan in pokvarjen ter tiho brez jajc in v kotu lepo kimati in čakati na boljšo priložnost. Hvala za nic.

Biki brez jajc (nepreverjen)

24sata hr/horoskop/dnevni/bik

In reply to by Landini

2021 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja bolij,...zelo bolij,...pa de šče bole bolelo, da de v naslednjem mandatu priblijžno isto. Moremo pa priznati, da je lejva politika na sredijni votla, okrog pa je nič ni, ....reveži.

2021-A (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zraven pa šče nesposobna, agresivna pa gnila.

Antonio Pojbic (nepreverjen)

47 glasov ... tou je of svizec fküp računo, ka mota milkino čokolado .. ovačik pa škoda Horvata, ka se ide tej igrice ... sploj pa mi je nej jasno, ka se ma za Prekmurca, če pa drži štango človeke štere de nas oudo Madžaron

turk

Banda prodana, vse v čuzo...

Volilecc (nepreverjen)

Sramota Prekmurja in istočasno sramota Prekmurcem. Vsi kateri ste ga obkrožili na volitvah ste na istem nivoji kot on sam.

Kleroklerik (nepreverjen)

Kda so volitve?

Burekovi (nepreverjen)

Nič vas bole ne j**e, kak ka več ne vete, kak bi se rešili J.Janše. 13 krat bi peški obkrožili zemlo, samo ka
se van tou uresniči - šakali.

fuuuuj (nepreverjen)

fuj zivalomrzec!! Fuj, fuj, fuj. Ce si ze glasoval ka so zivali nej cuteca bitja ka humanoga pa sploj lejko cakamo od tebe???

. (nepreverjen)

Ka je kaj narobe naredia, ka ga morejo menjati? Samo lidi menjavajo, delajo pa ne.

. (nepreverjen)

Delo je kak mora, po svoji vesti je glasuva. Zato pa mamo tolko poslancof, drugače če morejo glasovati na befel je lahko samo 4 poslancof.

In reply to by . (nepreverjen)

gost34637 (nepreverjen)

ka je naredia? bia je pri smc keri so dubile glasove zdaj pa odstopu iz smc pa be še rod glasove nesa sebof

In reply to by . (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Odstopil je ker njegova stranka ni upoštevala njegov glas in so ga pritiskali. Ljudje so pa volili njega da glasuje. Niso ga volili za to da glasuje tak, kot so mu predpisali.

In reply to by gost34637 (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Na volilnem listu je napisan človek, da ga obkrožiš.

In reply to by .. (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Ti horvat je muro vrit pripelau sedaj še pa vlado do kraja vrit pripela,itak v Slovenija je izobraževalni center za mafijo za ves svet.Pa ka pijzdumaternu nemre več nihče ta virus izkoreniniti vej je pa vse hujše, kradejo kot srake pred očmi ljudi.

Fonzekk (nepreverjen)

Muro so zapravili drüjgi, un je bil samo vodja Računskoga centra.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

VLADA naprej....v nove čase.......Delovni Ljudje SLOVENIJE........naprej do končne zmage.......

DO ZMAGE NAPREJ (nepreverjen)

KOMUNISTI PA LEVIČARJI PA V JOK VLADA naprej....v nove čase, boljše čase.......Delovni Ljudje SLOVENIJE........naprej do končne zmage, zadosti je bilo 50 + 30 let lopovščine in kraj..

gvüšno (nepreverjen)

Jože Horvat je poleg pokojnega Ferija Horvata najboljši prekmurski poslanec vseh časov!

lebar (nepreverjen)

Tij si budalo nič drugo

In reply to by gvüšno (nepreverjen)

tl (nepreverjen)

primitvno žaljenje

In reply to by lebar (nepreverjen)

koleslin (nepreverjen)

Bogme v ton DZ je vse slabše in slabše . Horvati greben zrasel in zdaj de še žlabral z tejmi čobami kak drislava gouska

ravninec (nepreverjen)

Točno tako ! Lopov k svojim !

In reply to by koleslin (nepreverjen)

Vestni_opazovalec

Imamo demokracijo. Za to smo se "borili", ali? Torej, so tudi igrice v parlamentu v tem stilu možne (prekupčevanja v stilu mi delamo za dobro in učinkovito delovanje države), celo legalne....žal. Problem pa je, da je kvaliteta kadra v DZ padla iz tistih iz "kumrovške" politične šole na "prijatelje prijateljev"(po piramidnem sistemu ali te bo volilo vsaj 2000 ljudi-kot zavarovalniški piramidni sistemi??), brez vseh moralno-etičnih vrednot, sankcioniranje (zakonske podlage za npr. odpoklic) takih rabot pa ni. Torej, prvi filter bi moral biti na strani strank, ki preverijo svoje kandidate glede nekaznovanosti, moralno-etičnih vrednot, predvsem pa poznavanja bontona in ustave, preden jih uvrstijo na strankarske kandidatne sezname. Je bil kdo od kandidatov kdaj testiran za kaj takega? Ne, vsaj uradno ne. In dokler je tako, bomo imeli tudi tak sistem "demon(n)kradije".
Volitve so očitno edina opcija za mirno razreševanje, problem pa je volivčev spomin "zlate ribice" in negativna selekcija-pametni se pač ne gredo politike, kar pa znova pasivizira volivce. In tako v začaranem krogu 30-40% volilvnega telesa odloča za vse Slovence. Prav nam je...zakaj ne prisilimo naših delegatov v spremembo zakonodaje, ki se tiče njihovega dela? Če b v gospodarstvu tako delali, bi že zdavnaj bili brez države in tudi brez "požrtvovalnih" poslancev. S takim delom parlamenta bomo čez 20let znova provinca v neki drugi državi (zaradi Cankarjeve ugotovitve, da smo "za hlapce rojeni!)". Tja nas namreč peljejo naši politiki (eni in drugi!). Tisti, ki bi delali za "nas-naslednje generacije"....JIH NI!!!!...trenutno delajo "vsi zase in za danes". Kot , da jutri nikoli ne bo prišel (sicer v stilu "bolje drži ga, nego lovi ga"!

Butalec (nepreverjen)

Usrani, smrdeči Yusuf!!!! Vse smrdi po puklastem janošu!!!!!

Buttalec (nepreverjen)

Df , smrdi po tebi , jer si se ukozio.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice