Jevšek in Petrijan o ključnih vprašanjih v občini.

Na letošnjih lokalnih volitvah, do katerih nas loči le še dober teden ni, se bosta za županski stolček v Murski Soboti potegovala aktualni župan Aleksander Jevšek iz vrst SD ter Bojan Petrijan iz SDS. Na Sobotainfo smo se  odločili poiskati odgovore na nekatera ključna vprašanja, ki zadevajo občanke in občane. Odgovore predstavljamo v zaporedju, kot bosta navedena na volilnih lističih.

Murske Sobote ni na svetovnih turističnih zemljevidih, Kaj bi kot župan storili, da bi pospešili turistični razvoj Murske Sobote? Katere konkretne rešitve bi sprejeli?

Bojan Petrijan (Slovenska demokratska stranka)

Murska Sobota mora svoje danosti v prihodnje bolje »skomunicirati«. Ima največ zelenih in športnih površin na prebivalca v Sloveniji in širše, Ima geotermalni potencial, s katerim se je uvrstila med deset svetovnih mest. Ima enega najlepših parkov v samem središču mesta, prelep Park Fazanerija in potencial okrog slednjega za razvoj športnega turizma. Za večjo prepoznavnost mesta bomo organizirali vsakoletni koncert svetovno znane skupine na Stadionu Fazenerija. Razvijali bomo športni turizem s potrebnimi vlaganji na območju Fazanerije in razvoj letalskega turizma na Letališču Rakičan, ki je lahko eno najprimernejši za učenje bodočih jadralcev in pilotov iz celega sveta. 

Aleksander Jevšek (Socialni demokrati)

Kdor išče vrhunsko destinacijo, ki jo zaznamujejo mir in življenje v stiku z naravo, lepota krajine, tradicije, vino in kulinarika, termalna in z minerali bogata voda ter čudoviti ljudje, lahko že sedaj najde Mursko Soboto in Pomurje na svetovnem turističnem zemljevidu. S pomočjo Expana kot promotorjem, generatorjem in integratorjem bomo obiskovalcem od blizu in daleč predstavili Pomurje. Nadaljevali bomo z razvojem Soboškega jezera s privlačnimi aktivnostmi za domačine in turiste ter razvojem novih turističnih produktov mesta in primestnih naselij. Nove aktivnosti, kapacitete, dogajanja. Ponudbo in ponudnike turističnih produktov v Pomurju je potrebno povezati v regijsko destinacijsko organizacijo, to pa s pomočjo STO ali samostojno z organizatorji incoming turizma v Sloveniji in v tujini.

Brezposelnost je eden osrednjih problemov celotne pomurske regije. Kakšne konkretne načrte za izboljšanje nastale situacije ponujate občanom? 

Bojan Petrijan (Slovenska demokratska stranka)

Zagon MSP (Mala in srednja podjetja), še posebej mikro podjetij bo prioritetna naloga v času mojega županovanja. Vzpostavljali ali odkupovali bomo proizvodne kapacitete in jih v odvisnosti od števila zaposlenih z »bonusi« dajali podjetjem v najem. Ustanovili bomo mešano podjetje ali podelili koncesijo za pridelavo celotne verige lokalno pridelane hrane, ki jo bomo zagotovili vsem enotam vrtca in šol. Poleg neposrednih zaposlitev bo do zaposlitev prišlo tudi zaradi povečanega povpraševanja V delo se bodo lahko vključevali tudi brezposelni, kar jim bo omogočilo možnost dodatnega zaslužka in pridobitev novih kompetenc.  

Aleksander Jevšek (Socialni demokrati)

Delodajalci trdijo drugače, da imajo težave pridobiti kadre. Sicer pa bomo nadaljevali s štipendiranjem nadarjenih študentov, spodbudami investitorjem, s programi za tehnološke inovacije in ureditvijo co-working centra ter izgradnjo potrebne infrastrukture za boljše in hitrejše poslovanje. Naš problem ostaja visoka dolgotrajna brezposelnost, ki jo poizkušamo ublažiti s programi javnih del in podporo socialnemu podjetništvu, namenjenemu ranljivim skupinam prebivalstva.

Kako bi v Mursko Soboto privabili nove investitorje? Bi dajali poudarek na domačem ali tujem kapitalu?

Bojan Petrijan (Slovenska demokratska stranka)

Komunalno urejena zemljišča v preteklosti so se izkazala kot dobra naložba za prihod investitorjev, zato bomo vzpostavljali nova. Večjo pozornost bomo namenili mikro podjetjem, kjer bomo z lastnimi vlaganji v proizvodne kapacitete omogočili takojšen zagon. Stalno bomo prežali na podjetja, ki so v nekem trenutku omejena v širjenje na svojem območju, pri tem pa bomo odlično sodelovali z obrtno in gospodarsko zbornico.  

Aleksander Jevšek (Socialni demokrati)

S promocijo priložnosti in urejenimi poslovnimi conami z vso potrebno infrastrukturo ter logističnimi povezavami in seveda usposobljenimi kadri. Vsak, ki ustvarja delovna mesta z visoko dodano vrednostjo in spoštuje svoje zaposlene, je pri nas dobrodošel.

S spleta

Komentarji (22)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Vipko
Truplo

Spet omenja tole drvarnico kot edino rešitev.

povprečniupokojenec (nepreverjen)

Če pa je bedak. Vejpa ge bi se pa te policaj razmo na ekonomijo.

Preden pride kakšen investitor kamakoli napravi strateški načrt pri kateron preveri ugodnost lokacije, višino plače in prispevkov ki de jih mogo plačevate delavce, velikost trga, povezave do večjih trgov itd... Samo zaradi toga ka mamo mi eno fajno zgradbo v keri bi se naj "predstavlalo" Pomurje z lejpimi slikami, se racionalen in pameten investitor nede odločo investejrati.

Na Expo trbej gledati zgolj kot na projekt za reelekcijo Jevška. Par lejpih slik in videojov, ustvari se pozitivna klima, in ljudje so cejli happy. IQ prekmurskoga volilca je itak nadpovprečno podpovrečen, spomin pa tuj spomin zlate ribice...

Ka pa ma običen občan/občanka sploj od toga? Enkrat v živote boš šou notre ka boš vido par lejpih slik o Pomurje, ostalo se boš pa samo poleti odo koupat v kamešnico. 6 milijonov težki projekt za eno plažo. Bravo. To je ta levičarska logika. Mi napravimo pa naj stane kar hoče, itak ni naš denar ampak javni. daj mi neomejeno pejnez pa ti postavin Las Vegas. To ni noben dosežek. Vsak drek ti lejko za 6 milijonov postavi to ka so postavili.

Zaj do piškotarji hitro brisali komentare ka san malo pošinfo njihovoga "investitora".

In reply to by Truplo

Lentus1

To nema veze, kelko mo občani meli haska od toga, glavno, ka si je un spomenik postavo.

In reply to by povprečniupokojenec (nepreverjen)

Joužek2 (nepreverjen)

Sem šel pogledat Motorični park na Bakovski kamenšnici in podobno zadevo v Križevcih za gostilno Zorko. Stvari težko primerjaš, sploh če veš, da je soboški bil štirikrat (tako pravijo) dražji in ponuja dosti manj. Pojdite pogledat in potem na volitve. Bom šel pa še v Gamlitz

In reply to by povprečniupokojenec (nepreverjen)

Makarov (nepreverjen)

Edino s čimer se lahko SD-SMC naveza pohvali je koruptivnost, klientelizem in nesposobnost da v 4 letih naredijo karkoli koristnega za (nepovezanega) občana.

In reply to by Truplo

pepič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Drvarnico maš ti v glavi vsakega učiš z svojimi pridigami, si pa navaden nevoščljivec.

In reply to by Truplo

rsroki (nepreverjen)

hja rejsan, pri nas je že tak, ka si vsak župan postavi svoj spomenik. Drugače pa oba obljubljata rešitev splošnih problemov pri nas, nihče pa ne omeni grozne infrastrukture (cest, kanalizacije..), ena manj pomembna obvoznica ne de nika rejšila, pa tudi razna x krožišča nej. Malo bi vsi mogli poglednote prek k sosedom v Avstriji kak tam delajo (nej samo kakšne plače majo).

In reply to by Truplo

Zavedni (nepreverjen)

Svobodno ustvarite civilno inijicitivo za nadzor del - financuranja.
In takrat se bdo stvari umirile.
Za nazaj in naprej. Člani zbirat dokaze in z njimi udarit.
Ne le, da na prazno mlatimo.

Vsem javnim - je potrebno vedet' da so v službi naroda od njega plačani, DA NAD NJIMI NI LE PLAVO NEBO.

In reply to by rsroki (nepreverjen)

kandelaber (nepreverjen)

Zavedni,
tu se pa krepko motiš! Ta klika je tak taktički povezana, ka je nad njimi samo še modro nebo,
njihova himna pa je: kaj nam pa morejo, morejo,....

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Dajem ti plus za komentar.
Nisime dobro razumel potrebno jim je dat vedet..res se pa imajo kod da so pod sinjim nebom.

Ervin Petrič je enkrat dejal..javni se ne zavedajo, da so v službi naroda od katerega plačani....
Od naroda odvisno koliko jim pusti..milo rečeno.

In reply to by kandelaber (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Zavedeni: "Od naroda odvisno koliko jim pusti.. milo rečeno."

Žal prekmurski narod ni puntarski. Na žalost tudi nima navijaške skupine, kot so Viole, katere so veliko pripomogle, da je takrat padel mariborski župan... zdaj upravičeno ali ne, v to se ne spuščam.

Tako je edina pot da se gre na volitve in voli za Petrijana. Bojim pa se, da vsled vse "nedemokratične" in dobesedno nepoštene kampanije sedanjega župana, nekih večjih možnosti nima.

Ampak... tudi presenečenja so se že dogajala!

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Istina. Po eni strani je tou izbira kak med kügo pa kolero, nekšne prave izbire nega, ali se mi zdi, ka de fseeno trbelo Petrijana podprejti, če ščemo, ka se v MS kaj spremeni.

In reply to by Truplo

Viktorjev cvet (nepreverjen)

Gospod Jevšek! Bolj kot vašega ponovnega županovanja bi bila vesela, skupaj z mnogimi Sobočanci, če bi zvedela na tem mestu za vašo novo zaposlitev na PU Murska Sobota - Sektor za pregon tatov koles, mopedov … Verjamem, da bi vaše dosedanje dragocene delovne izkušnje prihajale tukaj bolj do izraza, nam občanom, ki nam izginevajo kolesa kot po tekočem traku, pa bi s tem naredili največjo možno uslugo. Tudi turisti kolesarijo in ostajajo brez koles. Na PU nam vsakič zatrjujejo, da so tukaj nemočni (enako, kot pri pregonu ostalega gospodarskega kriminala), ker da imajo lopovi in kriminalci največjo podporo ravno v levi politični oblasti. Vem, da se vam ob prebiranju tega predloga široko smeje, ker menite da gre zgolj za šalo. No, zdaj pa še ostali povejte, kaj menite vi o tem!

In reply to by Truplo

Zavedni (nepreverjen)

Pogumen komentar..i n če povezao z levimi.
V furerjevanju na čelo kriminalistov so se pod vodstvom podmladka komunistične partije slovenije - SD prale miljarde evrov pa izgoreli policaj več ni bil sposoben ugotovit...sedaj pa en BICIKLIN.

On ni tako zdrav kod delavec pri 60% desetih na gradbišču on je v policiji izgorel..zato jih je kumonistična partija v penzije dala - ker so jih kod politični 🐕 dobro ščitili.

In reply to by Viktorjev cvet (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Viktorjev cvet, odličen komentar. Hvala, da osladni in prisiljeni nasmešek moti še koga. Naj dodam, da občina in župan ne znajo odgovarjati niti na uradne dopise, če je v njih kakršen koli predlog in pripomba, čeprav so po ZUP dolžni odgovarjati na pošto. Če ne odgovarjajo tam, potem je jasno, da jih naši komentarji ne zanimajo, ukinili so portal Pomoč občanu in vse, kar bi dišalo po komunikaciji z občani.
Škoda, da so občani naivni in ga bodo spet izvolili, a sem vesela, da nas ni malo, ki nismo navdušeni nad njegovim županovanjem.

In reply to by Viktorjev cvet (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka si plačani s strani sds sramota sa takšen oglasni portal, ki promovira eno stran medalije

In reply to by Truplo

kandelaber (nepreverjen)

Ges san nej niti desni, še menje SDS-ov,
pa mi to, ka se zadnja leta v Soboti dogaja, vse vkup na qurac ide!

In reply to by pepič (nepreverjen)

113 (nepreverjen)

Tüj meni gre na …., pa če glij ga neman.

In reply to by Truplo

kandelaber (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

No, in ka ze zdaj lejko napraviva?
Ka na volitve nejdeva, to je edino!

In reply to by 113 (nepreverjen)

113 (nepreverjen)

Kandelaber, jaz vržem evrski kovanec, pa naj ta odloči!

In reply to by Truplo

black panter

kumaj čakan ka iden volit, seveda proti njemi

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice