Foto: Bobo
Vladni govorec Jelko Kacin je izrazil nezadovoljstvo vlade nad odzivom zaposlenih v domovih za starejše glede interesa za cepljenje in namignil na sankcije.

Interes za cepljenje pri zaposlenih v domovih za ostarele in socialno-varstvenih zavodih je nizek. Do sedaj naj bi se cepilo zgolj okoli 3000 zaposlenih, po ocenah ministra Janeza Ciglerja Kralja pa je cepljenih okoli 20 do 30 odstotkov zaposlenih.

Bo vlada menjala direktorje domov?

Na to temo je spregovoril tudi uradni govorec vlade Jelko Kacin, ki je bil glede slabega interesa precej oster. Po njegovih besedah vlade ni zadovoljna z odzivom zaposlenih v domovih za ostarele, sploh ob dejstvu, da je bil največji delež umrlih prav v teh okoljih. 

"Ti ljudje imajo ta privilegij, to možnost, da se cepijo pred drugimi. Če tega ne želijo, ne znajo izkoristiti, ali tega ne razumejo, se postavlja vprašanje, kaj je narobe z vodenjem teh domov, oziroma ali je kadrovska struktura izzivom primerna. To so velika vprašanja, ki zahtevajo razmislek in ustrezne odzive," je dejal vladni govorec in namignil, da bi lahko država, kot lastnica večine domov za ostarele v Sloveniji, tudi sprejela določene odločitve glede domov, kjer vlada nizka stopnja interesa za cepljenje pri zaposlenih.

Prihaja še tretje cepivo, Kacin zanikal špekulacije

Ob tem je Kacin sporočil, da je bilo podana vloga na Evropsko agencijo za zdravila za registracijo cepiva Astrazenece. Do konca tega meseca ali vsaj v začetku februarja bi tako naj bila izdana registracija tega vektorskega cepiva in bo v EU na voljo še tretje cepivo proti covidu-19.  

Na določena namigovanja, da bi naj Slovenija naročila manj cepiva, kot bi lahko, pa je navedeno zanikal. "Slovenija ni zmanjšala naročila, ampak ima Moderna težave s proizvodnjo in predvidenih količin ne more dobaviti v predvidenih rokih," je pojasnil in dodal, da "špekulacije, da se je vlade odrekla cepivu, niso na mestu". 

Obenem se Evropska komisija tudi z mandatom Slovenije pogaja s Pfizerjem o povečanju števila odmerkov, da bi ta izpad od Moderne nadomestili in še povečali število odmerkov. Več bo obrazloženo na popoldanski novinarski konferenci. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fail (nepreverjen)

Slovenski narod: Ljudje nezadovoljni z vlado, pod vprašajem njeno vodenje in kadrovska struktura

gost6444 (nepreverjen)

soboški dom vodi član SD tak ka nej na vlado s prston kazati

In reply to by fail (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vlada nezadovoljna. Vic stoletja.

Represija... (nepreverjen)

A lahko že končno nekdo, za boljše vseh nas normalnih državljanov, odstrani psih.... tipa Janša, Hojs, Kacin in druge? Narod bo hvaležen. Vsaj 75%.

1F1 (nepreverjen)

Vlada bi za direktore rada postavila svečkare. Je Kacin že prineso ograjo nazaj?

black panter

Naj se cepi 90 posrancov pa vlada,pocakamo leto dni ka mo vidli stranske ucinke,pa te mogoce mo se mi eni cepili

debelibotnakvadrat (nepreverjen)

boi jih za cepljenje druge strukture so v domovih... oni so se ze cepili ne boj se.

In reply to by black panter

debilna vlada (nepreverjen)

Dobro jütro, pizda van materina nesposobna.
Od marca lani vsi gučijo ka trbej v domovih red napraviti pa zaščititi stare, keri so najbole na udari toga prehlada, a ovi zdaj po leti dni gda so s prston nej mignoli in so se samo ukvarjali s krajo proračunoskoga denarja, s kadrovanjon, s kreganjon z državljani in tujci, z medijami..... zdaj do oni na nekoga s prston kazali.
Za nouvo leto san nej šampanjca odpejro ka ga ne pijen ali če v petek spadne ta vlada odpren dva šampanjca pa oba eksan.
Mislin ka je čas ka se ta gnojšnica od lidij odstarni iz naše politike, če pa do jih natrali iz države pa še telko boukše. Takšin drekon bi ges državljanstvo včasik odvzel.

čarni vrag (nepreverjen)

Očitno je problem, ka so se nej pripravljeni cepiti. Dragi gospod Kacin, siliti nekoga da si nekaj vnese v telo proti svoji volji je najhujša kršitev človekovih pravic. V resnici pa te ženske, ki opravljajo to težaško delo več znajo o toj koroni, kak recimo Beovićka. Je štera od teh negovalk v domovih umrla? Težko je dobiti ljudi, ka do za malo plačo delali to težko delo, zato Kacin ne nakladaj bedarij, ker mo še te zgubili.

gostja (nepreverjen)

KACIN: Vlada nezadovoljna z domovi za ostarele, pod vprašajem njihovo vodenje in kadrovska struktura ?
Vsekakor, ko pa je bil vključen pogoj za zaposlitev "moralno politična neoporečnost"

. (nepreverjen)

Najbojše da nas fse zamenjajo.

Grk (nepreverjen)

Kacin, če bil tak debeli kak si nori bi brzi vlak tri dni okrog tebe vozo. Če bi imel vsaj malo pameti bi odšel s te službe. Vsak osnovnošolec in dijak že ve, da si za to kar sedaj delaš nesposoben. Poznam veliko študentk in študentov, ki bi to delo("vladnega govorca"), veliko bolje opravljali in za manjšo plačo.

Simo 74 (nepreverjen)

Na žalost ima prav, preverjeno iz prvo roke.

In reply to by Grk (nepreverjen)

Simo 74 (nepreverjen)

Iz prve roke.

In reply to by Simo 74 (nepreverjen)

Simo 74 (nepreverjen)

Vlada je upravičeno nezadovoljna, lahko bi kaj napisal a se bom ti ustavil.

Joska bači (nepreverjen)

Tak je..... Zjebali so policijo, vse so jih spozamenjali, zjebali so medije, zdaj do pa se zjebali domove za ostarele. Ali enga dneva de prišo te den, ka do oni pojebani...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice