Foto: Jure Banfi (simbolična)
Predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec je sporočil dobre novice glede pojava problematičnih, bolj nalezljivih sevov koronavirusa na naših tleh.

Predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo ter vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij Miroslav Petrovec je sporočil zadnje informacije z inštituta, kjer poleg pogostosti okužb tudi spremljajo pojav virusov v Sloveniji.

Ni angleškega, niti južnoafriškega seva

V svojih raziskavah so potrdili, da od oktobra do konca leta 2020 v Sloveniji ni bilo zaznati angleške različice virusa, pravo ta ne problematične južnoafriške različice. Analizirali so več kot 500 različnih sevov in pri nobenem niso našli mutacij, ki so značilne za omenjena seva. 

"Vemo, da se oba seva širita še hitreje in še bolj uspešno, zato lahko rečemo, da to ni bil vzrok za takšno stanje epidemije, kot ga trenutno imamo," je pojasnil Petrovec. 

Bomo v kratkem grgrali? 

Prvi mož inštituta je še poudaril pomen testiranja za spremljanje epidemije in namignil, da bi lahko v kratkem času prišlo še do določenih izboljšav na tem področju in tudi do informacije, kako zanesljivi so hitri testi.

Med novostmi, ki prihajajo, je omenil tudi druge načine odvzema brisa, denimo z grgranjem. Obenem je pozval zdravstvene delavce k cepljenju, tudi sam je namreč že prejel prvo dozo cepiva. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asshol (nepreverjen)

te naslov si dajte v svojo gnilo rit!

čarni vrag (nepreverjen)

Novi sev se nahaja v glavah Butalcev.

KarlMax (nepreverjen)

Ma kakšen sev proklejta banda kriminalna podkuplena ka si še nedo zmišlavale gnoji eni smrdejči

Gde sfc fk jnojbcd (nepreverjen)

Spet lažete in zavajate! Glede toga virusa ka so umetno napravili v wuhanskom laboratoriji da po cejlon sveti puščajo iz letal,tou ne more biti stroka, tou je stoka lažovska!

gost2020 (nepreverjen)

Prvi štirje komentarji pa so plod slovenske inteligence...

rikimartin (nepreverjen)

ti si pa plod slovenskoga maloga luleka

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

jožko .š (nepreverjen)

In ,kdo so tile,ki jih nazivate stroka ?

Ninjaaa (nepreverjen)

Ge bi prvo cigane cepo. Tej največ zdržijo 😀 pa te mo mij na vrsti🤔

nagicigan (nepreverjen)

ja te pa pride 5 G SEV iz KITAJSKE in ka mo pa te delali ???????

Starejše novice