Vir: Muravidéki Mintagazdaság - Prekmurska Vzorčna Kmetija
Na 4. konferenci Zdravje v naših rokah v Banuti bodo raziskovali nove pristope in tehnologije v kmetijstvu.

4. konferenca Zdravje v naših rokah bo v sredo, 22. maja 2024, ob 9.30, na prekmurski vzorčni kmetiji v Banuti v bližini Lendave.

Dan se bo začel z uvodnim nagovorom organizatorja, gostitelja PMSNS - pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, Dušana Orbana in župana Občine Lendava Janeza Magyarja ter nadaljeval z zanimivimi predstavitvami.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo predstavilo pomen sheme kakovosti kmetijskih pridelkov. Sledilo bo predavanje o vplivu namakalnih sistemov na kakovost pridelkov ter o inovativnem testnem škropljenju z dronom. 

Po odmoru bo sledil pogovor na prostem o vlogi Skupne kmetijske politike pri podpori mladim kmetom. Dogodek se bo zaključil z ogledom prekmurske vzorčne kmetije, ki sodeluje z izobraževalnimi institucijami.

Vir: Muravidéki Mintagazdaság - Prekmurska Vzorčna Kmetija

Udeležba je brezplačna. Maksimalno število prostih mest je 50. Na dogodek se je treba prijaviti.

Dogodek poteka v okviru projekta Agri 101 – Zdravje v naših rokah (Informiranje o skupni kmetijski politiki 2023-2027).

Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija, niti organ, ki dodeli sredstva. 

Vir: Muravidéki Mintagazdaság - Prekmurska Vzorčna Kmetija

Starejše novice