Predsednik vlade Robert Golob in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel sta prisostvovala jubileju Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Zdravstveni dom Murska Sobota je s slovesnostjo počastil 95. obletnico, ob tem so otvorili tudi nove prostore. 

Dogodek je potekal na ploščadi pred zdravstvenim domom.

Zbrane sta nagovorila predsednik vlade Robert Golob in ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel

»Pomurje je v Sloveniji znano po dveh karakteristikah. Žal imate najvišji procent srčno obolelih, zato bo pridobitev v soboški bolnišnici tako zelo pomembna. Imate pa najbolj dostopno primarno zdravstvo. Pomurje je regija, kjer je število tistih, ki nima osebnega zdravnika daleč najnižje v Sloveniji. Priznanje vsem zdravstvenim delavcem za ta dosežek,« je dejal Golob.

Premier je spomnil, da letos praznujemo 20. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo. 

»Evropska unija je predvsem skozi kohezijska sredstva pomemben pospeševalec investicij. Prav je, da se vsi zavedamo te koristi.« 

»Zdravstvo je od prvega dne naše vlade glavna prioriteta. Mogoče do sedaj ni bilo to vidno. Verjamem, da bo v naslednjih tednih in mesecih to prišlo do izraza,« je dejal.

Javno zdravstvo

V Gibanju Svoboda in v vladi verjamejo v javno zdravstvo. 

»Ravno zaradi tega smo dali v koalicijsko usklajevanje nov zakon o zdravstveni dejavnosti, v katerem bomo jasno in dokončno razmejili med javnim in zasebnim zdravstvom.

Postavili bomo temelj, s katerim bo mešanje javnega in zasebnega zdravstva v bodoče izrazito oteženo. Mislim, da bo celo prepovedano.« 

Ta sprememba je po njegovih besedah namenjena okrepitvi javnega zdravstva, da se institucija, kot je Zdravstveni dom Murska Sobota in bolnišnica, lahko dejansko posvečajo samo in izključno bolnikom. S tem se bodo tudi v bodoče izognili stavkam. 

»Plačna pogajanja so v zaključni fazi. Obljubljam, da ko bodo pogajanja zaključena, boste koristi iz pogajanj deležni vsi. Ne samo peščica, ki danes stavka. 

Vstajali bomo, ko pride do plačne reforme, bodo popravki plač najvišji v najnižjih razredih in da bo pri tem udeleženo celotno zdravstveno osebje in ne samo nekateri zdravniki,« je v zaključku povedal Golob. 

Ministrica za zdravje je dejala, da so veseli otvoritve novih prostorov. 

Prostori so lepi, smo si jih z veseljem ogledali, tako da želim vsem vse dobro in srečno, celotnemu zdravstvenemu osebju v teh novih prostorih.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj se je po izrečeni dobrodošlici zahvalil vsem sedanjim in nekdanjim zaposlenim v murskosoboškem zdravstvenem domu, ki že 95. leti skrbijo za zdravje občank in občanov. 

Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota, se je v besedi sprehodila skozi 95. letno zgodovino zdravstvenega doma.  

Čez vsa ta leta so se njihovi strateški cilji ohranili, a se hkrati prilagajali sodobnim izzivom, vedno z enakim poslanstvom. Zagotoviti pravičen dostop do zdravstvene obravnave čim bližje prebivalcem. Ponuditi obravnavo, ki je usmerjena v človeka, ga opolnomočiti ter skrbeti za celovito in varno zdravljenje.

Preprečevanje bolezni je namreč ključ do dolgega in zdravega življenja.

Po uradnem delu je sledil ogled prenovljenih prostorov. 

Za prijetno glasbeno vzdušje so poskrbeli lokalni glasbeniki.

Zdravstveni dom Murska Sobota je z nadzidavo dobil nove prostore, ki so bili zaradi stalnega povečanja obsega del in omejenosti območja nujno potrebni.

Spomnimo ...

Kot smo že poročali, je zdravstveni dom z nadzidavo pridobil deset splošnih ambulant, pet referenčnih ambulant, skupne prostore, kot je čajna kuhinja z garderobo, sanitarije za obiskovalce in zaposlene, arhiv in čakalnice.

Nadzidava dela objekta v velikosti 719,9 kvadratnega metra.

V okviru nadzidave je izvedeno tudi nadvišanje jaška za dvigalo za dostop gibalno oviranih oseb, obstoječi objekt pa se bo z načrtovano nadzidavo iz etažnosti P + 1 povečal na etažnost P + 2.

Vrednost investicije je bila ocenjena na 2.730.545 evrov, Mestna občina Murska Sobota pa je na razpisu ministrstva za zdravje pridobila sofinanciranje v višini 895.000 evrov, preostala sredstva pa bo zagotovil Zdravstveni dom Murska Sobota.

Komentarji (42)

murhjv (ni preverjeno)

Mi plešemo !

. (ni preverjeno)

Do nezavesti! In tako naj ostane zdaj in na vekomaj!

In reply to by murhjv (ni preverjeno)

đoži (ni preverjeno)

Ka je bilo to za incidenta --slika 10-- ko je varnostnik Goloba komaj zadržal osebo v kratkih hlačah in plavo kapo ?

kuntakinte (ni preverjeno)

... na slikaj je ves gnüjs...samo poštenij doktorov nega ... doktorov pa nega zatou ...ka morejo delati ...nej pa narod napizdejvati....

In reply to by đoži (ni preverjeno)

gost1 (ni preverjeno)

Ta direktorica Sapačeva naj rajši malo pogledne na ul. Zorana Velnarja v dermalotoško ambulanto, pa malo prekontrolera toga RADIĆA, kelko ur on na teden dela, pa tudi doktorca nej nič boukša, edino sestre po 12 uri tan samevajo

čarni vrag (ni preverjeno)

Radiči se naj najprle nafči slovensko, sramota ka ne vej in ne razmi jezika države kera njemi davle torte, pogledne kelkin starin davle podukšanje za vozniška spričevala in to pomnoži z enim tudi simboličnim zneskom keri dosta pove, te pa ga natira ta od ge je prišo ker več ne vem če zna ka dela. Dosti mladih z izobrazbo do delo opravljali kvalitetno in predano nej ka de odo on zajebavat ljudi in se zabavat in smejat s sistema.

In reply to by gost1 (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...pa tou nej rejsan...pa ka so vsi tej zamenjali stalno prebivališče...vej pa Musarca, goloub pa vsa ostala komunistična bagra...je zadnje dnij več v Prekmurji kak v Laibachi...samo odijo k nan pupat pa papat...lidij pa za bedake delat...

Bodoči vardist (ni preverjeno)

Volilni boj se je že začel!

perje (ni preverjeno)

Negnusna Svoboda...kak vas je nej sram...

. (ni preverjeno)

Ampak desnim gnusobam niti do kolen ne sežejo!

In reply to by perje (ni preverjeno)

sramota212 (ni preverjeno)

Golob, Žižek Sapačova in Prevolnik Rupel se lepo smijejo pa zabavajo, pa dajejo v žep javni denar, ostali pa se naj jebejo, pa naj stavkajo...itak...za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni...SRAMOTA!!!!!

DA GA NI SRAM (ni preverjeno)

Dve leti ni prišel v Prekmurje, zdaj ko volitve zraven idejo se tu vlači in laže, kako ima obraz da ga ni sram in vse te ki se mu v rit vlečejo. PO VSEH POKAZATELJIH JE PREKMURJE NA NAJSLABŠEM MESTU V SLOVENIJI. Zdaj pa če boste drugič te njegove laži podprli POTEM NAM RES NI POMOČI.

. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Robert je mala riba v primerjavi z desnimi lažnivci!

In reply to by DA GA NI SRAM (ni preverjeno)

Gl.Janez (ni preverjeno)

Jaz tudi verjamem v škrate

murhjv (ni preverjeno)

Kaj se gledaš v ogledalo ?

In reply to by Gl.Janez (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kakšno ljudstvo, takšno vodstvo. Slovenci so mazohisti pa volijo Šarce, Golobe in podobne. Te pa čakajo na bogše življenje. Golobi pa ide na smej, ko gleda te bedaka.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Javno zdravstvo ❓❗❓❗❓❗

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prejšnji teden nisem mogel verjeti svojim ušesom ❗

Človek bil v torek pri osebnem zdravniku, ki napiše napotnico.

V sredo pokliče ZASEBNO zdravstveno podjetje in takoj se oglasi prijazna gospa.

Pove mu, da v petek dopoldan pride k njim ❗❗❗

Ves začuden in zmeden vpraša, kateri petek in prijazna gospa odgovori, da sedaj ta petek čez DVA dni ❗❗❗

Čez DVA dni v petek je bil že tam in vse opravil ❗❗❗❗❗

Prijazna gospa mu pove, da izvide pošljejo po pošti, da ne bo čakal.

Vmes vikend in včeraj v torek prispejo izvidi po pošti ❗❗❗❗❗❗❗❗

VSE SKUPAJ JE BILO UREJENO V ENEM TEDNU ❗❗❗❗❗❗❗❗❗

Še mimogrede.

Tam pri ZASEBNI AMBULANTI DELAJO in se NE SLIKAJO IN NE SEDIJO z ministrico in šefom vlade ❗❗❗

Busybee (ni preverjeno)

Posranček je prišel sposrat še ostale normalne

Čmrlj (ni preverjeno)

Čebela, še vedno neznosno smrdiš!!!

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

trg zmage

Prišel je pač... ker se je dogradil Zdravstveni dom. Z njim delegacija popolnoma nepomembnih oseb oz. bolje, nesposobnih, od ministrice za zdravje do ministra za kohezijo. Zvesto so mu sledile oprode leve politične opcije in vsi so prikazali največji "dosežek" te vlade: popolno "depolitiziacijo" političnega prostora... ne samo RTV Slovenije.
A o reformah, katerih pa ni in ni... je bilo kaj govora? Bolje da ne, vsaj lagalo se ni!

.... ..... (ni preverjeno)

In kaj je dejansko s tem dogodkom in delegacijo tako narobe, da je treba zopet "umno" o tem razpredati!? Se ne bi moglo v vašem komentarju najti tudi kaj pozitivnega? Seveda, vsak dogodek je pač treba politično obarvati in koga ali kaj popljuvati, da je za vas volk sit in koza cela. Čudni ste ti desničarji, nasičeni z negativno energijo.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Iz zapisa bi lahko, moral razbrati, kaj je narobe! Žal...
In niti z eno besedo nisem koga žalil, pljuval... mogoče je edino beseda "nesposoben" neprimerna?
Aja, desničarji smo čudni? Ti si izgleda opravilno nepismen, ko ne razbereš kaj vse pa pišejo levi glede npr. Janše? Bo pa držalo, da oboje ustvarja negativno energijo med nami. Ampak... koga boš prepričal, da prvi neha? Si to sposoben? Ne tebi, ne meni podobni tega ne moremo narediti in imamo kar imamo v državi: korupcijo, nezaupanje, kot praviš pljuvanje ipd...
Pa ne bova se kregala, le nekaj širine bi ti svetoval!

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

No, delati po nepotrebnem iz muhe slona, je morda res za koga "širina", vendar jaz je ne sprejemam.

In reply to by trg zmage

trg zmage

No, še vedno izgleda ne razumeš, pa pojasnim tako bolj slikovito: če bi morali hoditi desni v plavih majicah, levi pa v rumenih, bi iz današnjih fotografij videl, da je vse rumeno. No, morda je kakšen novihar ali kamerman v plavem. To pa ni dobro za državo.

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

Gost22 (ni preverjeno)

Ka nej ga je of ščel vrezati zavuja lažova holoba

trg zmage

Poglej, malce se pomirite. Goloba marsikdo od nas dobesedno ne mara, ampak besede je vseeno potrebno izbirati. Marsikdaj lahko vodijo k nasilju, lep primer je današnji dogodek na Slovaškem.
Bil Golob še tako odbijajoč za nas nekatere, neki morebitni hud verbalni napad nanj je nesprejemljiv! Da niti ne pomislimo na kaj hujšega!
Enako bi rekel za leve "radikalce", ki bi najraje Janšo utopili v žlici vode. Zavedajmo se, da so enega ali drugega izvolili volilci, naši sosedje, bratje, lahko žene ali otroci. Bilo bi precej dolgočasno na svetu, če bi vsi mislili enako, ane?
@Gost22: to ni mišljeno kot odgovor tebi! Pisal sem vsem, kateri kar ne izbirajo besedi. Pa bo hasnilo?

In reply to by Gost22 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Menim, da je prav Janša tisti, ki bi marsikoga utopil v žlici vode!? Sem mislil, da ga tudi vi poznate. Če ste mlajša generacija vam je odpuščeno. Tisti, ki že predolgo vemo kdo in kaj je, imamo pač neko svoje mnenje. In rečem vam; ni dobro!

In reply to by trg zmage

trg zmage

Kot sem napisal... vsak ima pravico do svojega mnenja. Samo, da je do neke mere korektno, zdaj če se dragi "pikaš" po moje hudo motiš, pa je stvar debate.
Ker se tako levi, kakor desni borijo za oblast (in to v veliki večini držav po svetu) mi ni jasno, morda sem res neuk, čemu se Janši pripisuje toliko negativnosti? V vseh njegovih treh vladah smo imeli vsaj neki večji red v državi, kaj pa sedaj? In nisem mlajša generacija... doživel sem strogi komunizem/socializem, pa potem čedalje blažji, Titov smrt, pa to, da smo bili druga "švica" in potem tonitev naše države vse nižje. Desni smo bili na oblasti nekih 7 let, ostalo levi. Torej, kdo je bolj potopil državo, čeprav samo primerjava dolgosti let vladanja ni edini pokazatelj, da se razumemo!
Kost je vržena, ampak... grem rajši nekam stran od računalnika!

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

No ja, tudi sedem let je doba, v kateri bi lahko "vlada vseh vlad" v preteklosti že naredila vsaj nekaj od tega, kar danes s polnimi usti očita sedanji vladi, mar ne? Kost je vržena, vendar nadaljnje glodanje že oglodanih kosti nikamor ne vodi.

In reply to by trg zmage

Opazovalka (ni preverjeno)

Samo simfanje, jaz sem s storitvami soboskega zdr.doma zadovoljna. Politika pa ko politika, puna balasta in nastopastva.

Sonyboy (ni preverjeno)

Ka je beltinski župan tan delal šel na pregled ka poglednejo če ma kaj v glavi ?

Čika-pajo (ni preverjeno)

Man samo en komentar, zakoj so seposedik dovoljeni anonimni komentari , razen da se kaj piše od špitala. Inda je bilou ščista inačik, fsepovprejk se je šinfo špital pa seveda zaposleni. No se je seveda tak praf, samo, ne bi bilou tüj praf , ka se vsen onemogoči komentejranje.

čarni vrag (ni preverjeno)

Smešen je te Golob. Ka zdaj nede potoval v Kijev in jim zopet podaril naš denar. Prijatelj ukrajinskih lopovov.

etplh (ni preverjeno)

Tvoj Janeš Janša je najvecji prijatelj klovna zelenega

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Janša se je pokazal za še večjega lopova in diktatorja za časa izmišljene kovid "plandemije". Tudi novi rakičanski grof Oreškovič je iz bande globalistov. Sodeloval je s Pfizerjem in WEF. Pametnomi dosta. Cilj globalistov je zmanjšanje števila ljudi na zlato milijardo.

In reply to by etplh (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

neki majo goloba v glavi pa serejo

mag. (ni preverjeno)

purač štajner je tudi biu, naj rajši zrihta upravno enoto, nej ka je kak v srednjem veki, plače pa bokpomagaj

gam… (ni preverjeno)

on de kaj zrikto ja…edino za svojo rit…upravna enota MS je vsako leto slabsa…saj stanje je odraz sposobnosti nacelnika

In reply to by mag. (ni preverjeno)

Busybee (ni preverjeno)

Najbolj smešno mi je pri Golobajzarjih kak poudarjajo ka nucajo dva mandata ka do uredili Slovenijo po svoje. Gradili stanovanja še sami ne vejo koliko( spomnim se Luko Meseca in komentar lopate so pripravljene🤣) te bodo uredili zdravstvo in skrajšali čakalne dobe ( debil pernati je izjavo dal ka so se nej podukšale ampak je več ljudi v vrsti🤣) Spucali bodo vse mogoče podsisteme od janšizma seveda prva reforma je bila ka so davke nabili in posledično obremenili gospodarstvo in delodajalce( kak je že enok Golob pravo ka on nevej ka bi on mel od nižjih davkov - se pravi jaz jaz in še enkrat jaz za ene ka komaj shajajo z meseca v mesec me pa boli k.....) stavka v državi vse mogoče. Penaz za plače nega zaradi poplav seveda za polit bicikliste Jašo Niko in podobno golazen je penaz na voljo za ostale nujne stvari pa nej. Na niti eni napovedani reformi ki sploh niso potrebne se sploh ni začelo delati. Aja oni bi še en mandat ka obenem dobesedno uničijo vse ka je še či sploj zdravega ostalo v Sloveniji. MALO MORGEN! Narod vas je prebral in prepričani sem ka za vas gobobajzare na naslednjih volitvah sledi polomija. Gotovi ste.

Čmrlj (ni preverjeno)

Pa daj se čebela že končno umij!
Smrdiš, smrdiš, grozno smrdiš!😩

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Brezvezni gobezdajzarji nekaj nakladate, česar sami niti približno ne razumete. Res ste umsko "gotovi"!

In reply to by Busybee (ni preverjeno)

Busybee (ni preverjeno)

Debeli kje danes kradeš wifi? Mogoče tam v maximusu pri mlinopeku sediš in podjebavaš narod?

Starejše novice