Med splošnimi bolnišnicami najbolj obremenjeni zdravniki v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Zdravniki v Sloveniji so plačani praktično enako, ne glede na produktivnost. Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, v najbolj produktivnih bolnišnicah zdravnik v povprečju obravnava od dvakrat do petkrat več primerov kot v najmanj produktivnih. 

Podatki o produktivnosti v slovenskih bolnišnicah se zbirajo že več kot deset let, a jih nihče ne uporablja. Pri Financah so analizirali zadnje podatke iz leta 2016 in razkrili številne zanimivosti. 

Vir: statistična analiza ZZZS (Finance.si) Primer pomeni eno bolnišnično zdravljenje (sprejem in odpust), utež pa pomeni, da je primer tudi ovrednoten po zahtevnosti zdravljenja. 

Najbolj obremenjeni v soboški bolnišnici

Zdravniki v Splošni bolnišnici Murska Sobota so po produktivnosti v slovenskem vrhu, a so tudi najbolj obremenjeni, kar je verjetno tudi posledica pomanjkanja zdravnikov.

Med splošnimi bolnišnicami so pri Financah primerjali »gole« primere, kot tudi zahtevnost in ugotovili, da so zdravniki v povprečju najbolj obremenjeni v bolnišnicah Murska Sobota in Slovenj Gradec, najmanj pa v Izoli in Novi Gorici. Razlika v produktivnosti je okoli celo 40-odstotna, zanimivo pa je, da pa je plačilo enako. 

Primerjava med oddelki

Izračunali so tudi razmerje med najmanj in najbolj obremenjenimi oziroma produktivnimi oddelki. Tako v soboški bolnišnici na kirurškem oddelku pride na enega kirurga dvakrat več primerov kot na enega kirurga v UKC Ljubljana.

V primerjavi med najmanj in najbolj učinkovitimi bolnišnicami oziroma bolnišnicami z najmanj in največ primeri po zahtevnosti na zdravnika, izpostavljamo samo primerjave s soboško bolnišnico. 

Vir: statistična analiza ZZZS (Finance.si)

Sicer pa spomnimo, da je ministrstvo za zdravje obljubljalo začetek plačevanja kadra in bolnišnic po učinkovitosti, a se to še ni zgodilo, razen ko je bil del zdravnikov dodatno plačan za skrajševanje čakalnih vrst. 

S spleta

Komentarji (72)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost 5 (nepreverjen)

In z največ napakami, in z največjo ignoranco do pacientov, ...

Trn (nepreverjen)

To govorite na osnovi kaksnih podatkov ali tako... malo... iz zadnjice ven potegnjeno?

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Da se lahko kaj takega dogaja v eni majhni državi je čisti kriminal. Očitno smo ljudje v SV Sloveniji drugorazredni. Ne vem kaj bi nato rekla predsednica Zdravniške zbornice Zdenka Čebašek-Travnik, naše gore list. Verjetno nič, saj gospa živi v višjih krogih in se s problemi preobremenjenih soboških doktorjev ne ukvarja. A kaj ko ste volilci pred kratkim potrdili tiste, ki so krivi za diskriminacijo in zapostavljanje Prekmurcev.

dojenček (nepreverjen)

Gost 5, bi rad tebe videl, če bi delal toliko več, koliko napak bi imel. To potegne marsikaj za sabo!

Borka.. (nepreverjen)

Ko so me odpeljali na ginekoloski oddelek zvecer me je ginekologinja pregledala polek pa 5 medicinskih sester gledale in razpravljale o pacientah..pred mano. Med tem ko sem bila na ginekoloski mizi gola so odpirali vrata in celih 10 minut hodile ven in not. Ko se me odpeljalo do sobe se na mene medicinska sestra zdere : vepa gospa zresnite se vej van je pa nika nej.. in si pilila nohte. In mi prosim povej ce je to odnos do pacienta stem da sem mela hude ginekoloske probleme.

In reply to by dojenček (nepreverjen)

Gobicaaaa.. (nepreverjen)

San mejla podobne izkusnje ,sten da polek mene starejsa zenska merala od bolecin pa prosila sestro neka za prote bolecinan je sestra pravla ka pride kda de mejla cas. Kda ze 2 vre nikoga nej blo san ges sla prosit za starejso zensko naj je pomagajo ka se mece po postele od bolecin a viden pa 3 sestre kak lepo sidijo kavico pijejo pa razpravlajo o pacientaj.. katastrofa

In reply to by Borka.. (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Očitno nisi imel opravka s temi soboškimi prebremenjenimi doktorji. Boš hitro spremenil mnenje.

O preobremenjenosti pa nima smisla razpravljati, ko vidiš realno stanje hitro spremeniš mnenje.

In reply to by dojenček (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Baje sestre ponoči delajo čudne stvari skupaj s doktori,,,kaj mislite kaj kaj delajo

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Borka.. (nepreverjen)

Prijaznost v bolnici ms : 0%
Nesramnost v bolnici ms : 1000%

11111111111111… (nepreverjen)

ga. Borka, že kar nekaj časa spremljam vaše komentarje glede bolnišnice. Očitno se vam je zgodila, po vašem pripovedovanju huda krivica. Mogoče je to res, mogoče to ni res. Me pa zanima ali ste vodstvu bolnišnice prijavili to dejanje in če ste ga ali je bil odziv oziroma opravičilo. Če tega niste naredili pa je moje mnenje da se take stvari ne razčiščujejo preko spleta oziroma če se že pa vsaj napišite kdo so tiste osebe v ustanovi. Ni res da v ustanovi niso prijazni in da so nesramni. Mogoče nekateri, vsi pa nikakor ne. Človek z hrbtenico govori pošteno ter direktno.

In reply to by Borka.. (nepreverjen)

Borka.. (nepreverjen)

Res da imam slabe izkusnje ampak ne trdim za vse. Imas pa prav. Delila sem svojo izkusnjo ampak ne leti na vse sam na tisti oddelek kjer sem mela izkusnje.

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

hahha (nepreverjen)

spoštovanje do zdravnikov ampak koliko impetenc sem doživel in slišal na račun zdravnikov v rakičanu pa še nikoli v življenju. Nikoli.

Oj-oj (nepreverjen)

Priporočan ka še idete malo v drujge bolnice za tri dni ležat. Te se spitavali če ste v bolnici ali norišnici

A79 (nepreverjen)

Obremenjen je ves kader, od tistih v pralnici do sester, pa vse do zdravnikov, ker so številčno na minimumu, denarja pa za delavce ni.
Glede pripomb, pa imate možnost uradnih pritožb, na slehernem zidu je list in nabiralnik, pa spišite dotično na koga to gre, ne da posplošujete in mečete slabo luč na vse zaposlene! Tak način reševanja problematike je skrajno primitiven!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Kaj kaj delajo sestre in dohtarji ponoči ,,,,so mi malo sumljivi

In reply to by A79 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Kaj se zgodi, če izpolniš tisti list? Sem ga. Nič, niti odgovora nisem dobila nikoli. Edini način je preko varuha pacientovih pravic, takrat pa se moraš izpostavljati, kar je seveda problem pri nadaljnji obravnavi.

In reply to by A79 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Seveda moramo te podatke znati tudi čitati. V Ljubljani je dosti več denarja kot v enem Prekmurju. Zato gospodje doktorje v UKC delajo pač minimalno v bolnici in več za svoj žep. Operirajo pač v številnih privatnih klinikah. Ker je vse skorumpirano si to lejko privoščijo. Drugi doktorje pa majo firme za prodajo medicinskega materiala in po trikratni ceni prodajajo UKC. Mi si takšnoga lopovstva nemremo niti predstavljati. Če pa se najde kakšen poštenjak ga bela banda prežene v tujino.
Gotovo vam je znano, da z Pediatrične klinike odhajajo specialisti, ki jih praktično ni mogoče nadomestiti. Nekateri novorojenčki s prirojeno srčno napako morajo biti operirani v nekaj urah, drugače umrejo.

11111111111111… (nepreverjen)

Ja mogoče pa jih je res treba brati in se samo brati tudi poznati. V UKC so mogoče manj obremenjeni z številom bolnikov , so pa ti bolniki mnogo bolj zahtevni. Pomeni da je potrebno izvesti primerjavo po primerih in ne po številu. V Valdortri so specializirani za kolke , kolena in sigurno so take operacije mnogo bolj zahtevne kot pa operacija sive mrene.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj 11111111111111, morali bi imeti nekakšen sistem in normative za merjenje količine dela. Kakor slišim v Sloveniji takega sistema ni. Vsak normalen lahko razume, da operacija slepiča in operacija hrbtenice ni eno in isto.

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

In tudi vedno bolj bodo obremenjeni, ker ljudje postajajo vedno večji hipohondri. Malo nekje nekaj zaboli pa so že na urgenci. Otrok dva-krat skašlja in že oba starša in babica in pol rodbine sedi pri doktorju.

Neko (nepreverjen)

Tak je, edno vüro ga gut boli, pa prileti na urgenco gužvo delat, te pa nej dobro, ka gužva, ka morejo dugo čakate, pa fsakše za sebe mijsle, ka je najbole betežen, pa ka bi un mogo prvi bite poglednjene.
V čakalnice se grdo glejdajo, same nemajo nikšniga razumevanja med seuf pa empatije, od delafcov tan pa ščejo, ka bi jih po rokaj nosile. Čuo san že tude za primere, ka izsiljujejo tan na okence z pritožbame, grožnjame, edne celo z fizičnem nasiljem, ka bi bili prvle poglednjene, tudi lažejo, pa si kaj kcoj zmijslijo, samo ka be šli mimo vrste.
Najprvle sebe poglednete narod, pa te drujgen soudite.

In reply to by inženir (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

Daj ne seri ,,,Tito je dvakrat skašljal potem pa so mu nogo odrezali,,,Tak da kašelj ni tak nedolžna zadeva,,Povem vam sem poznal veliko judi ki so dvakrat skašljali pa jih že ni več na tem svetu

In reply to by inženir (nepreverjen)

Tinka11 (nepreverjen)

Hvala Bogu ob redkih obiskih urgence in 2x hospitalizacije na pediatriji,ob našem bivanju v mojih rodnih krajih ,sem naletela vedno na zelo prijazno in strokovno osebje.
Drugačna pesem pa je na internem oddelku. Odnosi do bolnikov, svojcev so zvišeni in kot je že večkrat zapisano netaktni. Ko vsi rabijo/mo spodbudne besede, se pa najdejo cvetke kot so: To ni naša stvar! Naj se znajdejo! Pa naj gredo drugam!! Žalostno!! In lih oni bi morali pokazati največ sočutja in empatije!

kingkongms (nepreverjen)

Kirurgom vsaka čast !!!

zvezdica 10 (nepreverjen)

Škoda besed za bolnišnico v MS, da o postopku pritožb in odgovorov vodstva ne govorim...; sam strokovni direktor mi je v obraz povedal, da priznajo napako in malomarnost, če se stvar dobro zaključi; če pa pacient zaradi tega umre, je pa pesem druga- boj z mlini na veter....Predlagam le eno- čim dlje vstran, saj imamo pravico do zdravljenja kjerkoli....

bolnik (nepreverjen)

napotnico daj v nabiralnik, na e naročanju piše rok 2 tedna, potem ti pošljejo domov za 1 mesec da doš dobil termin za eno leto, sranje je ta sistem.

Igor1234 (nepreverjen)

Letno placam cca 1500 eur za zdravstvo, posledicno pricakujem ustrezne storitve.

V bistvu je vsaki, ki placuje za zdravstvo tepena stranka:(

Eden 12 (nepreverjen)

Glede na druge drzave v Evropi placas zelo malo za zdravstvo kolega....drugje tou placajo na mesec telko plus se vsa ostala zdravila

In reply to by Igor1234 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Nekaj o strokovnosti doktorjev v MS. Gledala sva rentgensko sliko roke in sem mu rekel, da je prst izpahnjen, on da ni. Prepirala sva se 10 minut, na koncu je obveljala njegova ker je pač gospod doktor in očitno ve brati slike, jaz pa kot inženir tega ne vem. Tudi medicinska je bila mojega mnenja samo nažalost tega ni smela povedati pred gospodom doktorjem, je pa pozneje v čakalnici. No drug doktor je dva dni pozneje ko je prišlo do komplikacij povedal, da je prst izpahnjen in je bil izpahnjen ob prevem slikanju.

Drug primer, pri lokalni anasteziji (v hrbtenico) so mi zjebali hrbtenico in me od takrat bolijo noge oz. drevenijo. Spet gospod doktor nič kriv. Ko sem se drl na operacijski mizi da me boljijo noge so me preprosto utišali.

Tretji primer: tujek v očesu - doktorju se ni hotelo, da bi mi v celoti očistil oko in je ostal del tujka noter. Tudi drugič ni hotel ker češ da prvič nisem držal oka pri miru - ja, sigurno, ko te boli drži oko 5 minut pri miru.

Hočete še več primerov.

Naftaš (nepreverjen)

Neka dosta si ti inžinir na urgenci....bolniško iščeš?

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

sigurno si mu sestro nategnil pa je sedaj doktor ljut in ti je zato pustil del tujka v očesu

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Komentatorja: če nimata nič pametnega za povedati potem bodita tiho.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Ges ne ven ka sploj iščeš pri doktore, či ti fse bole znaš. Hipohonder!

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Got 5, prav maš, žal je rejsan tak. Ne vejo se obnašati, pacienta vidijo prvič, pa ne pomislijo, ka pacient pozna samoga sebe, zna, ka ga boli, pa bi ga morali znati poslüšati. Tüdi sama man slabe izkušnje z odnoson do pacientof.
Tisti, keri ti oporekajo - prej ali slej do se sami prepričali, ka maš praf. Ne privoščin jin, ali tak je.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Eagle (nepreverjen)

Sem bil v bolnišnici Bad Radkersburg in Graz. Tam je vse na nivoju, maš občutek, da si na drugi strani sveta, ne čez mejo!

Trn (nepreverjen)

Zakaj mislite da je temu tako?

In reply to by Eagle (nepreverjen)

Landini

Dejstvo je, da Slovenci prevečkrat pogledamo skozi prste. Če bi za vsako napako sprožili tožbo zaradi odgovornosti, bi se bogovi v belem malo drugače obnašali. Edino kar me veseli, da prihajajo mladi zdravniki, ki z veliko vnemo opravljajo ta poklic. O tistih nad 45 let pa raje ne bi.

Landini

Meni in mojim bližnjim se ni še zgodilo nič slabega. Ko se bo. Bo v tistem trenutku sledila tožba.

In reply to by Landini

Čarni vrag (nepreverjen)

Malo pretiravaš s tem svojim optimizmom. Taki procesi lahko trajajo tudi 9 let, kot v Mariboru.

In reply to by Landini

Neko (nepreverjen)

Vaaaj.... tij si pa gospoud brezhiben. Se te opravičuvlemo, ka lidge odimo okolig tebe.

In reply to by Landini

njok (nepreverjen)

Zdaj vsi pa najbole čedni. Človek, keri je obremenjeni nemre vsaki moment lepo gledati pa vas z koco doj pokrivati, pa okoli vas letati. Kak je eden že napiso, ite v Maribor pa Ljubljano v bolnico... me zanima ka te tan pravli. Najhujše so pa rejsan tisti ka si mislijo ka zavolo prehlada lejko idejo na urgenco in tan mrnjavijo kak dugo morejo čakati. Takše bi trbelo kasirati... me zanima kelko krat bi še šal na urgenco.
Vsi tisti ka pa hvalite Avstrijo z raznimi komentarami kak je tan vse na nivoji. Što vas je pa li prosil ka idete v Sloveniji doktori. Spakivajte se gor pa zaključena zgodba.
Vsaki se trudi po svojih močeh, samo kda ti tan odijo razni simulanti pa maš preveč ljudi se napake dogajajo in se bodo še naprej dokler država ne zagotovi zadosti kadra.

hahha (nepreverjen)

v Mariboru v UKC imam same dobre izkušnje napram rakičanu.... žal bolnišnica v prekmurju je srednja žalost

In reply to by njok (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

Baje so sestre prave strokovnjakinje v sestrskih poslih ,,seveda,,,pa ima noč svojo moč

In reply to by hahha (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Nemo trdil ka nega neprijaznih, nesramnih itd v SBMS. Ampak, da je tou večina oz. vsi, je daleč od resnice, jako daleč. So mi tudi svojci/pacienti grozili z nasiljon, tožbami itd pa san se jin smejo v obraz, pa ka njemi naj, če je norc je norc, naj proba, de hitro naklaj naslednji trenutek pa v policijskon avtoje.
Tisti pacient keri pa se bole brigate za druge kak za sebe pa van poven samo tak, ne vejte če je človek polek vas dementen, zmedeni, v deliriju itd, ne vejte kakšno terapijo je že dobo, kero dobi 3x/dan + p.p., ne senja se van!
Če me keri na koj opozori se njemi stalno zahvalin, dokler je na normalen način, san pa nej tan ka podperan vašo lenobo oz. mudrijo. Tou ka lejko, napravite sami, ZA SEBE, ka pa nete mogli pa van z veseljon pomoren.
Dan se staviti, ka vsi ka zdaj tu proute lapate, ste tan v tiston trenutki bili tiho kak riti, tou ste si pa sami krivi, ka se za sebe gor ne postavite, ste navadne pičke, glasne za tipkovnico.

BAUG (nepreverjen)

Sto voli neoliberalisticne peezde (SDS, NSi, SMC, AB, Desus, SD, Sarec), se naj ne cude, ce ide javno zdravstvo v kurac

leviboug (nepreverjen)

No te zdaj pa smo te najšli pa tij si - Buag Levonja. Vejpa samo Lukeca si nej omeno od Levice.

In reply to by BAUG (nepreverjen)

roza cvet 7 (nepreverjen)

Ne skrbite! Ekipa Violete Tomić, Marjana Šarca in ostala kompanija bo poskrbela, da bo poslej vse drugače, bolje. se zna (devet babic - kilavo dete).

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Sem nekje prebrala, a medicinske sestre ponoči skupaj z doktorji delajo ,,,delajo,,delajo no kaj že,,sem že stara pa sem pozabila, sem pač Svetlana Makaronović

rdeča zvezda (nepreverjen)

Me pa res zanima kaj sestre ponoči delajo

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Pušijo

Xxxtmb (nepreverjen)

Sem glih zdaj tu. In odnos medicinske cestre na krg 6 amb6 travmatološka ambulanta je katastrofalen aroganten. Groza. Te pa se bunijo za plače

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

morda bi pa kakšno pušenje pomagalo

In reply to by Xxxtmb (nepreverjen)

zvezdica 10 (nepreverjen)

Te gospe sestre bi ges vse poslala delat v zasebne ambulante- prvo, navčile bi se delati, fest delati; kjer delaš vse, od asistence, do papirov, telefona, e naročanja, nabave materiala- kak drugo pa se moreš znati obnašati- do pacientov, nadrejenih, itd.... V bolnici pa se obnašajo kak kraljične, samo če jim kaj daš, dobi svojec čisto pleničko ali svežo pižamo- ovak pa odpikaj- grdo te gledajo, ogovarjajo, se do svojca precej arogantno obnašajo....ker jim itak nišče nika nemre...Kje so časi, kda je veljalo- MEDICINSKA SESTRA -ČLOVEK IN POL- ČLOVEK S SRCEM....; pa ne mislite, tudi mi v zasebnem sektorju smo zelo obremenjene, imamo morda svoje težave- imamo tudi precej več odgovornosti, saj nam inšpektorji stalno dihajo za ovratnik- pa vseeno najdemo toplo besedo in razumevanje do pacientov in svojcev....
Kar pa je najbolj žalostno, v bolnici se do nas obnašajo, kak do smeti- te pa ti na koncu povejo, ka pa niste pravli, ka ste medicinska sestra???? Sramota, ker bi v samo v tem primeru, do mene ravnali drugače....

Neko (nepreverjen)

Ja zasebnike ste najboukše, fsakše den sprintate telko napotnic, ka van kartuš sfalivavle, pošiljate nenujne lidi v bolnico z nujnime napotnicame, ka njin naj v bolnici preiskave napravijo, ka nete vi s svojega žepa plačale, ka van več pejnez konec mejsca ostane. Znan za primere ka pošilajo brez napotnice, ka človek pride k svojeme privat doktore, pa ga samo na urgenco pošlejo, vej do vas tan zele, pa laboratorij napravile. Sran te je lejko, ka se sploj oglašaš, pa ka gučiš ka sestre v bolnice ne delajo, ka če bi bilo kaj na podstrešje, tou ne bi lagala. Ide rajše napotnice printat, ka se ti ger kartuša razhladi.

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Razlika med sestro u javnom sektori--bolnica in med zasebnikom je u tom ,,,tam pušijo,, v zasebnem sektori pa morajo sestre delati i to zelo delati

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Ni res, pa je res to bi morala vedeti tudi ti, ga Zvezdica da tak način komunikacije ni dober in ni pošten. Ni dober
zaradi razširjanja negativizma, ni pa pošten do zaposlenih katerih večina dela dobro, pa jih vse mečeš v en koš.
Kar se pa tiče zasebništva napiši če si seveda upaš, ordinacijo v kateri delaš in boš videla odziv.

2222222222 (nepreverjen)

kaj mi sedaj groziš ,, da bo odziv,,to je lahko samo reklama za ordinacijo budala mamina ,, Sigurno je res, da so sestre u javnom sektoru za kurac a v privatnom moramo delati,, a zato imamo i plače kao treba

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

zvezdica 10 (nepreverjen)

Odziv ljudi dobim vsak dan, ljudi, ki z veseljem prihajajo v našo ordinacijo- način komunikacije pa pač enim ustreza, drugim ne- ker nekatere resnica zelo boli- tako ali drugače, če me sploh razumeš....dvomim....

Vipko
Truplo

Če je pri tebi vse v redu, napiši, kje delaš. Res, da se vidi, če si brez napake.

Kako se že reče: naj kamen vrže tisti, ki je brez greha (morda to pišeš med delovnim časom, torej?)

Skratka, tvoje pisanje je najbolj milo rečeno zahrbtno in pokvarjeno!

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Ja resnica boli, vendar pa se da ta resnica povedati tudi na lep način. Ali je namen zdravstvenega osebja ljudi prizadeti, še posebej razberem iz tvojega pisanja kjer pišeš da dvomiš o mojem razumevanju zdravstvene etike ali pa svojega osebnega egojizma. Bova dalje polemizirala ?
By the way-kdo bolan pa sploh hodi z veseljem k zdravniku.

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

2222222222 (nepreverjen)

tele mamino ti si res samo za u javnom sektoru se zdraviti,,,Poglejte še predsednik republike-nekdanji seveda se ni htel zdraviti na rostati u javnom sektori u sloveniji nego je išel na privat u Avstrijo,,,toliko o javnom sektori,,, A to sa sestrama kaj delajo ponoči pa je tudi stvar debate,,, mislim za javni sektor

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tudi jaz sem slišal, da delajo sestre ponoči sa doktorima,,,, noč ima svojo moč
še bolj pa me zanima ali tudi medicinski brateci ponoči --PUŠIJO

2222222222 (nepreverjen)

pušijo pušijo

zvezdica 10 (nepreverjen)

Truplo in nevem kolko 11111111.....kak v šoli verjetno- kda vidva več neta več Truplo in 1111111.....- ges rade volje povem, kje in kaj delam- pa te bomo vidli, če ta mi upala poglednoti v faco ali ta se skrivala....ker etike nobene ne poznata, še najmenje pa zdravstveno- pa ide se samo za osnovno človeško maniro- sočutje do ljudi....pa nebom zgubljala besed za vaju- upam, ka se kmalu srečamo....pa resno pogledamo v oči ;)

Vipko
Truplo

Ojoj... tebi je prvenstveno tuja moralna etika. Tako grdo pisati o svojih kolegicah, kolegih?

Za pogledati v oči pa ni problem zame, mislim pa da bo zate, če se razriješ, kajti srečala boš veliko svojih stanovskih kolegic, kolegov. Pa tem pojasni, kako slabo, malo in ne vem še kaj, delajo!

Tako, da ti predlagam, da si očistiš kar svoje podstrešje! In sam nisem nobena skrivnost na tem forumu, da bo jasno!

In reply to by zvezdica 10 (nepreverjen)

vidocq (nepreverjen)

folga nakladanja , polovica jih crnči-dobesedno , dočim afne terorizirajo podrejene in vidiš lahko tudi nekorektna diktatorska obnašanja med samimi uslužbenci , za tako stanje je v prvi vrsti kriv notranji nadzor in nato direktor , ki pa je med sabo in direktorjem zlobiran ,to občutijo bolniki-pacienti ,so pa tudi nekateri pacienti ,ki so tudi pravi pacienti ,, trdim pa da je občutno veliko časa porabljenega brez efekta , sprehajanja v dobi računalništva ( saj tudi ne veš ali je medicinska sestra ali birokratka , čistilka -uniform , da rabiš obrazložitveno shemo), ker se špara in potem urgentni zdravniki in zdravniki v ZD se stežka odločijo za specialista in bolniki potem po nepotrebnem trpijo do kaotičnega stanja , ki jih potem v večini primerov rešujejo- seveda če jim uspe UKC v Mariboru ali Ljubljani in tudi od tam včasih slišiš pric kompliment , ko zaj... pošljejo sem

rdeča zvezda (nepreverjen)

Sestre so babe s srednjo šolo in to je tak kot v vojski tam na nivoju vodnikov,,,Doktorji imajo fakultet in to je tak kot npr čin kapetana,,,tudi majorja in tako dohterji imajo pravico jebati sestre ker so jim podrejene in daleč daleč spodaj

DESNI ČETNIK (nepreverjen)

bo kar držalo višji jebe nižjega

strokovnjak za… (nepreverjen)

kdo tukaj koga jebe,,ali nimate kaj drugega za pisati

bilbo (nepreverjen)

San man sledečo izkušnjo s soboško bolnico...
že leta in leta nazaj san šau na pregled za HIV, tak preventivno zaradi nezaščitenega spolnega odnosa. Kda san čako na hodniki, san čul doktora kak me v ambulati šimfa, ka zaradi takšik kak ge, ima zdravstvena blagajna izgube...ker san se pač nej zaščitil. No, po eni strani je mel praf, po drugi strani pa zdravstvo državljane spodbuja naj se testirajo...telko o soboših doktorih in diskretnosti.

čarni vrag (nepreverjen)

Kakšen olajgumi bi si že lejko natekno. Če se že moraš spravljati na takšne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice