Na zadnji redni seji sveta zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, so člani sveta zavoda sprejeli letno poročilo za minulo leto in obravnavali poslovni rezultat bolnišnice, ki je po dolgem času poslovala s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 655.195 evrov. Rezultat je, kljub povečanemu obsegu dela, posledica nepriznane bolnišnične uteži in neplačanega realiziranega programa v višini 1.868.205 evrov.

Boljše vrednotenje zdravstvenih programov

Vodstvo soboške bolnišnice, ki jo bo prihodnja štiri leta vodil dosedanji direktor Bojan Korošec, v letošnjem letu pričakuje boljše vrednotenje zdravstvenih programov za hospitalno dejavnost in zmanjšanje razlik med realizirano in priznano utežjo.

Soboška bolnišnica je v lanskem letu ustvarila 49.563.455 evrov prihodkov in 50.218.650 evrov odhodkov in po dolgem času poslovala s presežkom odhodkov nad prihodki v višini 655.195 evrov, kar pomeni 1,3 odstotka primanjkljaja, ki ga bodo pokrivali s pozitivnim poslovanjem v naslednjih letih.

Direktor Bojan Korošec, je ob tem dejal, da so ob izvedenem rednem in dodatnem programu za lansko leto pričakovali pozitiven rezultat.

»A kljub temu, da smo program akutne in neakutne bolnišnične obravnave celo presegli in izvedli celoten dodatni enkratni program, nam plačnik ni priznal dosežene uteži, kar se posledično odraža na poslovnem rezultatu. Priznavanje višje uteži je težava, ki je prisotna že dalj časa in na to smo Ministrstvo za zdravje že opozarjali. Zagotovili so nam, da bo v letu 2018 prišlo do pravičnejšega vrednotenja SPP-jev po novem sistemu vrednotenja.«

Skrajšanje čakalnih dob

V bolnišnici želijo skrajšati čakalne dobe, prav tako ležalno dobo ter povečati enodnevno obravnavo in operativne posege v enodnevni bolnišnici. Posebno pozornost bodo namenili vzpostavitvi invazivne kardiološke diagnostike, Pediatričnega urgentnega centra s pokritim veznim hodnikom med stavbo Otroškega in Internega oddelka. Končati nameravajo prenovo prostorov v pritličju Internega oddelka za nevrološko specialistično ambulantno diagnostiko in postaviti temelje za samostojni Nevrološki oddelek.

Prenova lekarne in selitev laboratorijske dejavnosti

Prenoviti nameravajo bolnišnično lekarno ter preseliti laboratorijsko dejavnost v nove prostore Urgentnega centra, v dosedanje prostore laboratorijske dejavnosti pa umestiti kardiološko diagnostiko, invazivni kardiološki laboratorij in kardiološko ambulantno rehabilitacijo. Nadgraditi nameravajo sodelovanje s primarnim in terciarnim zdravstvom, zdravilišči in učnimi ustanovami ter lokalno skupnostjo.

Želijo posodobiti bolnišnične sobe v 1 do 2 posteljne, predvsem zaradi potrebe izolacije bolnikov. Prenoviti nameravajo dializno dejavnost, renovirati Otroški in Infekcijski oddelek ter postaviti diagnostični in terapevtski center za žilne bolezni (razen srca). Zaradi demografskih in epidemioloških značilnosti želijo ustanoviti Oddelek z geriatrijo in internistično onkologijo, postaviti negovalni oddelek in paliativni oddelek v stari porodnišnici, renovirati operacijske dvorane ter še močneje razvijati znanstveno-raziskovalno in pedagoško dejavnost, ki bo osnova za pridobitev enega ali dveh bodočih kliničnih oddelkov.

Zaposluje več kot tisoč ljudi

Soboška bolnišnica je še zmeraj eden največjih zaposlovalcev v Pomurju in je konec lanskega leta zaposlovala 1.042 zaposlenih, kar je 34 več, kot leta 2015. Število zaposlenih v medicinski dejavnosti se je povečalo za 19 (področje zdravstvene nege), ostalih zdravstvenih delavcev za 6 in 2 zdravnika.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
se v redi (nepreverjen)

Gospa Horvat-Korošec hečrka od Korošec dela PR.

Torej majo več lidi, vsefele novo za sebe, izobraževanje, novi PR.

In dosežki:
-nucamo kcuj 2.000.000 EUR od davkoplačevalcev, fsefele pač košta.

-V bolnišnici ŽELIJO skrajšati čakalne dobe - se pravi NEDO jih skrajšali samo "ŽELIJO" jih skrajšati, tak kak si ge želen na tomboli gvinote.

Dobra ta naša PR Horvatova

JdjbdoIjs (nepreverjen)

Tebi zgoraj kaj razlagati itak nema nikšoga smisla.

Zskrbljen (nepreverjen)

V toj bolnišnici tude protipravno dajejo v podpis izjavo ka se strinjaš s čakalno dobo, če ščejš sploj na čakalno listo prijte. Pa tej bumbari mislijo ka se s ten zaščitijo če se te tej čas kaj zgodi, da čakaš na vrsto. Ta izjava o strinjanju je protipravna in če mo ge naleto na to jih bom gladko malo tožil, ker raznorazne prijave ne zaležejo. Neka oseba se je o tem potožila varuhu bolnikovih pravic, ki ji je odgovoril da se naj pritoži direktorju bolnišnice, kje je to protipravno izjavo dobila v podpis. Ja tej varuh je tude en čuden tič, pa saj je ja to izjavo ozirome te neumnosti zahteval ali dal prav on ali njegov namestnik. Saj se uboga medicinska sestra tega sama ne bi spomnila in nima takoh pristojnosti. Tak ka prosim lepo če to bere kdo iz bolnišnice, ki je pri koritu prosim da take neumnosti odstranite. Če pa bere to kak novinar pa naj to malo razišče in obvesti javnost o nepravilnostih, ki se dogajajo. Hvala.

šarvedi (nepreverjen)

Koliko je pa rodbinsko zaposlenih pa nič ne poročate ?

Nergači (nepreverjen)

Zakoj pa vi stalni nergači ne skočite v druge bolnice gda vas stisne? Pa ka se pšete vraga v te Rakičan? Če ti v kwri bauti kaj ne paše, tudii ideš v drugo.

Zaskrbljen (nepreverjen)

Nergač če san gedoma od tejc zakoj bi se te vozo v bolnico v MB ali še dale. Ne ven ka je s tebov narobe. Če veljajo v družbi neka pravila in zakoni se jih javne ustanove morejo prve držati nej pa ka jih prve izigravajo. Telko o ton .Če pa so na vodilnih mestih nesposobni pa je potrebno premisliti kak naprej. Pa ka ne pozabin če si se tij zašolo za zdravnika si še daleč od sposobnega menedžera. To ka doktori avtomatsko gratajo driektori je neumnost brez primere. Zdravnik ali doktor si lejko tehnični direktor, tu se pa konča. Ali pa si nekaj let tehnični direktor in se priučiš branje zakonov in ekonomske zakonitosti in metode vodenja pa te si kunaj lejko direktor, nej pa tak, tej je doktor dober govorec za politično podporo tej de direktor. Tak te zadeve v sveti ne delujejo. Hvala

Gost (nepreverjen)

Nergač @@@ Ka si se zdravo ge etan proti Ptuji pa nisi zdravljenja dokončal se ti vidi po pisanju .Za koj tij ne skočiš v Müjro ?

someone1 (nepreverjen)

Saj rodbinske veze nejso samo v Rakičanskoj bolnici. Rodbinske veze so vseposedi v javnon sektori. Sicer pa zgleda, ka je nekomi pač v interesi, ka je rakičanska bolnica v zgubi. ZdravstvenoministerstvoinvladaRS.press

Nergači (nepreverjen)

Zaskrblen....idi, pa probaj. Boš bar vido v čem je problem.

Nergači (nepreverjen)

Gost....za idnouk san nej nuco zdravljenja. Za tou san hvalažen predvsem sebi. Gučin pač o ton ka obstaja izbira na trgu. Če se že vsi počutite tak sposobne ka s svojimi mnenji nonstop "svetujete" po raznih forumih....vej se pa idnouk potegnite na nekšo funkcijo pa nekaj naprafte. Ne skouz iza vogala vù lajati.

Gost. Gost (nepreverjen)

Cestitke bolnici, vodstvi in zaposlenin.

PR? (nepreverjen)

Pa koji qurac nuca bolnica piarovko? Pa saj so javna ustanova, ka zdravijo betežne... pa tej direktor je javni uslužbenec. Pa bar vupan, ka de meu telko obraza, ka če de njeme dokazano, ka je kršil zakonodajo, ka de odstopo.... pa mogoče resno trbej dedeki še dvej, trij leta, ka de postano polnokrvni član upokojenske stranke.

semk (nepreverjen)

gost.gost, cestitke zaposlenim na vodilnih mestih te že rajši ;) ne mešaj vse zaposlene v en isti koš, ka je znankar razlika med direktoron keri more posle voditi, jih meti pod nadzoron pa "dela" 8 vr na den, pa še to ge osebno ne vrvlen ka je 8 vr tan, pa če se kaj zmeša lejko ali zbriše pa ponovno naredi, ali je pa škoda malo načikša, kak pa recimo eno medicinska sestra kera dela kda jo pišejo, nočne, dnevne, dopoldanske, popoldanske, pa kera ma delo z lidmi. če se zmeša lejko človeka buje. ma dosti bole odgovorno delo kak direktor recimo, ka je človek oz. život več vreden kak pejnaze.. tu so navadni zaposleni nej nič krivi, kriv je sistem, država pa vodstvo. če bi se reorganizeralo zdravstvo, pa ka bi prišo drugi direktor, keri dejansko je sposoben za direktorski stolec, ka že zna kaj o ton, te bi to ziher načik bilo. nej samo za bolnico, tudi za paciente, zaposlene pa nasplošno za državljane republike banane.

bulnica (nepreverjen)

za PR?
Pa ne nuca bolnica piarovke, atijova hčderkica nuca službo!!!!
Pa ka ti je tu nej jasno?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice