Božične praznike po navadi povezujemo s toplino družine in svojih najbližjih. A vsi nimajo te sreče.

Še več, nekateri nimajo niti lastne strehe nad glavo in za te so po navadi prazniki vse prej kot prijetni. Ampak na srečo se še vedno najdejo dobri ljudje, ki pomagajo pomoči potrebnim. 

Pričarali čarobne trenutke

Zaposleni Urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota so tako včeraj polepšali praznike uporabnikom Zavetišča za brezdomne osebe v Murski Soboti. S prijaznimi besedami, podarjenim časom in dobrodelnim prispevkom so uporabnikom zavetišča pričarali čarobne trenutke. 

Zaposleni na Urgentnem centru so nam povedali, da so priča številnim stiskam, predvsem v tem prazničnem času, ko ljudje še posebej potrebujejo bližino in toplino. 

“Zato se vsako leto odločimo za neki projekt, lani smo odprli knjigobežnico, za svoje paciente, letos pa smo zbrali prispevke in se povezali z Zavetiščem za brezdomne osebe v Murski Soboti in jih obdarili v tem prazničnem času,” so nam še povedali.

Pomagala je večina zaposlenih na Urgetnem centru, prinesli so predvsem stvari od doma.

Polona Felicijan, vodja zavetišča pravi, da so veseli kakršnihkoli donacij za njihove uporabnike, pa tudi za tiste, ki so socialno izključeni oziroma imajo stanovanjske težave.

Uporabniki veseli pomoči

Sicer pa vsako leto prosijo različne ustanove, podjetja in institucije, da jim pomagajo in pripomorejo s svojimi sredstvi, donacijami ali prispevki, da omogočijo uporabnikom lepše praznike pa tudi sicer čas preživeti v zavetišču.

Uporabniki namreč z veseljem sprejmejo darila oziroma podarjena sredstva.

V Sloveniji več tisoč brezdomcev

Na statističnem uradu Republike Slovenije opozarjajo, da natančno število brezdomcev v Sloveniji ni znano, se pa ocene gibljejo med 3.000 in 6.700 osebami brez strehe nad glavo. Gre za grobo oceno na podlagi programov, ki jih sofinancira ministrstvo, saj v te programe niso vključeni vsi brezdomci, nekateri pa uporabljajo programe različnih organizacij in so zato lahko šteti več kot enkrat," so še sporočili.

Preberite še

Komentarji (25)

pijancek

Pohvala tem zaposlenim, da so to storili. Živim od leta 1950 in se ne spomnim, da bi v Jugi imeli brezdomce, danes jih je veliko ! Žalostno, toda resnično ! Da lahko " demokracija " vzame človeku DOM ! Kje so tu USTAVNI SODNIKI, ki so zraven pri vsakem " prdcu " vodilnih desnih politikov in njihovih ožjih sodelavcev ? Matoz, kaj če bi se ti za svojo " slavo in korist " malo boril za te ljudi, ki jim je država vzela dom ?

čika-pajo (ni preverjeno)

To sploh mo res da v YU. tega ni bilo ,bilo je ampak se ni smelo vedeti.

In reply to by pijancek

butalec (ni preverjeno)

Pijanček nori, kaj drugega jim je vzelo "dom", nej demokracija!!!!
Mogoče tvoj alko, keroga si se na srečo pravočasno rešil (če si se!).

In reply to by pijancek

pijancek

DEMOS ( VAŠI DESNI ! ) je več kot 25.000 ljudem vzel dom in vse drugo - IZBRISANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potrdilo ESČP s svojo sodbo !!!!!!!!!!!!! Spokaj s portala, ker si bedak in pojdi na Janezkova trobila ! Marš !

In reply to by butalec (ni preverjeno)

black panter

kakšni izbrisani,naj bi zriktali dokumente te da je bil čas za tou,to so se čefurčine šteri so bilij proti tomi ka se slovenija odcepi

In reply to by pijancek

pijancek

Ti ljudje so dokumente - stalno prebivališče imeli, a jim je DEMOS ( desničarji ) to pravico vzel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ker je ESČP odločilo, da je bila to zelo huda kršitev človekovih pravic ( tudi naše Ustavno sodišče dvakrat ! ), danes še živečim IZBRISANIM plačujemo odškodnine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by black panter

čarni vrag (ni preverjeno)

Moram ti pritrditi, v bivši državi brezdomcev praktično ni bilo. Takrat smo tudi zgradili večino današnjega stanovanjskega fonda. Nemre se gospodarstvo in družba razvijati, če se non-stop na velko kradne. Glavni krivci za to pa so sodniki pravzaprav sodnice. Tako je ena takšna odštekana oseba vrgla iz hiše 5 člansko družino zaradi 140 Eur dolga. Od ESČP smo dobili 87.000 Eur kazni, a to je tak kak gluepomi dobro jutro.

In reply to by pijancek

pijancek

Kaj pa tistih več kot 25.000 ljudi, ki jim je DEMOS vzel vse in za katere Slovenija plačuje odškodnine v višinah milijonov evrov ???????????????? O tem Reporter ne piše ! Je pa to v zgodovini Slovenije zapisano ! Sramota ! Ta človek je bil bogataš, namerno ni hotel plačati dolga in se je norčeval iz vseh državnih organov. In ni ostal brez vsega kot izbrisani ! Država mu je izplačala razliko v denarju med vrednostjo hiše in dolgom ter stroški, ki so nastali po njegovi krivdi. NI KRIVA SODNICA, KI JE SODILA PO ZAKONIH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KRIVI SO POSLANCI, KI SO SPREJELI TAKE ZAKONE !!!!!!!!!!!!! A tega desničarji niste sposobni videti. Takoj udarite po sodnikih, ki sodijo po zakonih. Dejansko pa ne vidite, da so krivi tisti, ki so take zakone sprejeli. Vlada Mira Cerarja je takoj po sodbi ESČP spremenila ta zakon in parlament je potrdil ta zakon, da se takšna stvar ne more več ponoviti ! Kje so bile prejšnje vlade, da so dovolile tak zakon ? Če pišeš o neki stvari, piši o njej realno, ne tisto, kar prebereš v Reporterju in drugih desnih trobilih in vidiš na Janezkovi - Orbanovi televiziji ! Nismo vsi tako neumni, da ni verjeli tisto, kar nabijajo v Reporterju. Če noš imel kaj časa, si preberi kakšen blog Mitje Kunstlja, nekdanjega Janševega specialca ! Veliko novega boš izvedel. Vidiš, v prvih dveh stavkih si bil objektiven in si zapisal resnico, potem si se pa izgubil ! Ti bom napisal nadaljevanje, kaj se je potem v novi državi zgodilo s stanovanjskim fondom ! Leta 1992, ko je bila na oblasti DESNICA, SE JE PRIBLIŽNO 80 % STANOVANJ PRODALO PO JAZBINŠKOVEM ZAKONU ZA 10 - 15 % VREDNOST STANOVANJ !!!!!!!!!!!!!! in tu ni bil kriv noben sodnik in nobena sodnica !!!!!!!! Krivi so bili desni politiki !!!!!!¨!!!!!! Za vse, kar sem zapisal, so dokazi na Googlu, samo potrebno jih je pogledati !!!!!!!!! Ko boš ti spoznal, kdo je kriv za veliko tistega, kar smo prinesli iz Juge in smo hitro zapravili in so pri tem določeni ljudje obogateli prek mej, boš lažje dihal ! Dokler boš pa verjel v tisto, kar prebereš v Reporterju, boš živel v temi !

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

black panter

seveda so bilij brezdomci,samo se v komunazarskih časih to nej smelo gučati

In reply to by pijancek

pijancek

Ti se v Jugi še rodil nisi, pa boš pravil, da si takrat brezdomce videl !

In reply to by black panter

black panter

seveda san se ,tij majmune

In reply to by pijancek

pijancek

Katerega leta? 1992 ?

In reply to by black panter

Desno (ni preverjeno)

Daj hinavec...
Kaj si včeraj zaželel vsem nam?
Čas je, da voščilo ponoviš, ... hinavec zahrbtni..

In reply to by pijancek

pijancek

No, povej, katerega leta si se rodil !

In reply to by black panter

black panter

ne poven ti, san pa bil v Yugo vojski

In reply to by pijancek

pijancek

Katerega leta ?

In reply to by black panter

pijancek

Kaj si delal v JNA ?

In reply to by black panter

Padre (ni preverjeno)

Lepo, zalostno, za zamisliti se. Nekateri so si sami krivi, drugi ne. Vsak pa si zasluzi vsaj malo kamrico. Pohvala za UCMS.

čardo (ni preverjeno)

Vsa pohvala gre zaposlenim v SBMS torej društvu, ki je organiziralo to humano gesto, vendar najbolj boli dejstvo, da ne vidim nobenega poslanca ali prestavnikov politike da bi si vzeli malo časa in sredstev s katerimi razpolagajo in so naša da bi brezdomcem in ljudem kateri so na dnu vsaj v teh trenutkih polepšali dan drugače za njih itak ne obstajajo saj jih ne morejo podkupiti kje ste zdaj Pomurski poslanci državni svetniki Horvat znani pravičnež ki je non stop na Sobotainfo z svojimi dejanji za dobrobit KOGA?

pijancek

Bravo za zapisano. Se popolnoma strinjam. " Pravičnež " Horvatov Jožek kje si ?

In reply to by čardo (ni preverjeno)

burgula (ni preverjeno)

Vanek bi tudi lejko kakši cent primakno

pijancek

Kaj pa Horvatov Jožek ?

In reply to by burgula (ni preverjeno)

pijancek

Njega bolj skrbijo tisti, ki so umrli leta 1945 !

In reply to by pijancek

Neko (ni preverjeno)

te skrajno desno je prave božiček?

Božiček (ni preverjeno)

Ja

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Starejše novice