Javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota je končan. Od devetih pravočasnih vlog samo tri z izpolnjenimi pogoji.

Poročali smo, da je Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju s Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja objavila javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota.

Javni razpis za direktorja MIKK

Kot je bilo navedeno v razpisu, se je lahko za direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota prijavil kandidat ženskega ali moškega spola, ki je poleg splošnih pogojev izpolnjeval še naslednje pogoje:

  • ima VII. stopnjo izobrazbe,
  • ima najmanj dve leti delovnih izkušenj,
  • strokovno pozna področje dela javnega zavoda,
  • ima vodstvene sposobnosti.

Kandidat za direktorja je bil hkrati dolžan k prijavi na razpis priložiti še program razvoja MIKK za naslednje mandatno obdobje, ki traja pet let. Po izteku te dobe pa je lahko direktor ponovno imenovan.

Spomnimo ...

Prijave z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev so morali kandidati poslati v 15 dneh od objave razpisa, torej do vključno 7. februarja 2023. Ko so bile prijave končane, smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota in jih povprašali o tem, kako uspešen je bil naveden razpis oziroma koliko kandidatov se je prijavilo za delovno mesto direktorja MIKK.

Toda informacij o tem, koliko je prijav, nam takrat niso želeli razkriti. Povedali so le, da bo Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja prispele vloge na javni razpis za direktorja javnega zavoda MIKK odprla in obravnavala na seji, ki je sklicana dne 17. februarja 2023

Po neuradnih informacijah Sobotainfo naj bi sicer na razpis prispelo osem prijav.

Med kandidati naj bi ponovno bila Aleša Kovač, zdajšnja direktorica MIKK, ki ji je potekel mandat. Informacije preko telefona za Sobotainfo ni ne zanikala in ne potrdila, rekla je le: »To so še zdaj postopki in ne bi te zadeve komentirala.«

Poleg nje naj bi se za mesto direktorja potegoval tudi pomurski pisatelj Robert Titan Felix, sicer sosed murskosoboškega župana Damjana Anželja, ki se nam na telefonske klice ni odzval.

V boj za direktorski stolček pa se je podal še Žiga Barbarič, sicer iz zdravstvenih vrst, znan pa je tudi po tem, da se je na listi Gibanja Svoboda potegoval za člana občinskega sveta v občini Moravske Toplice. Slednji je informacijo o prijavi na razpis za Sobotainfo potrdil. »Ja, lahko potrdim to informacijo, ampak ob tem poudarku, da še ni znano, ali so te prijave sploh popolne in sprejete,« je dejal.

Od devetih pravočasnih vlog samo tri z izpolnjenimi pogoji

Ker se je seja, na kateri naj bi uradno obravnavali prispele vloge za direktorja MIKK zdaj že odvila, smo se ponovno obrnili na Mestno občino Murska Sobota in se pozanimali o tem, koliko prijav je prispelo ter ali je že znano, kdo bo prevzel vodenje MIKK. 

Kot so nam pojasnili, je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na seji odprla in pregledala vloge, ki so pravočasno prispele na javni razpis.

»Od devetih pravočasnih vlog, so tri vloge izpolnjevale vse razpisne pogoje, ena vloga pa je bila nepopolna, zato je bil podan poziv k dopolnitvi vloge. Komisija je tudi ugotovila, da pet vlagateljev razpisnih pogojev ni izpolnjevalo in se zato niso uvrstili v nadaljnji  izbirni postopek.

Kandidati in kandidatke, ki bodo izpolnjevali razpisne pogoje bodo vabljeni na naslednjo sejo komisije v mesecu marcu 2023, da se komisiji predstavijo in podajo vizijo razvoja MIKK-a,« so pojasnili na Mestni občini Murska Sobota.

Komentarji (12)

. (ni preverjeno)

kak lahko v dveh letih kot pripravnik nekdo ugotovi da ima vodstvene sposobnosti?

asdasd (ni preverjeno)

Kuhinja deluje !

In reply to by . (ni preverjeno)

ge nej (ni preverjeno)

BeBravo, Feliks, za pogum!

. (ni preverjeno)

Od 9 vlog samo 3 kere izpolnjujejo pogoje. Se pravi ka bi 6 poupismenih bi radi bilij direktorji. Nede šlo.

. (ni preverjeno)

Včasih koga zajebejo na razpisih ker ni potrdila o državljanstvu.

In reply to by . (ni preverjeno)

čivigumica (ni preverjeno)

če se še prijaviti ne vejo kak so mislili voditi zadevo, ahahahaha, sramota

totog (ni preverjeno)

Vupan ka je Felix med tistimi tremi in de njemi na konci uspelo. Edini keromi se kaj senja o kulturi in takšni bi mogli voditi MIKK. Nej pa nekši medicinec pa ne ven vse što nej. Tudi Aleša nema glih dosti pojma, je pa njeni plus ka v letih vodenja bar škode neje delala, če je že nej kaj koristnoga napravila za mladinsko kulturo v Soboti.

Lidlen (ni preverjeno)

Felix je edini spodoben kandidat.

Janez 78 (ni preverjeno)

Pa ka si naure ka bi v grade v slujžbi bil, vejpa če de potrEs se vse podere pa smo gotove

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

Nihče neje sposoben od teh lidij. Tu moreš vodite projekte, organizejrati stvari pa dobijvati financejranja. Nič ti tu ne hasni kak zaj eni pijšete ka si kulturnik. Ka de sake vikend branje poezije?

.. (ni preverjeno)

Bivša direktorica niti kelnerce ne vej najti nej ka bi vodila Mikk.

vplivnica xwy (ni preverjeno)

TAJKUNI GOTOVI STE GOLOB VAM PERUTI REŽE NETE SE VEČ Z JAHTAMI VOZILI AMPAK ROKAVČKE NA ROKE

Starejše novice