V Puconcih nastaja nov logistični center, ki ga vzpostavlja Metod Grah. V njem bo prostora za več podjetij, prvega najemnika pa je Grah že našel v podjetju Moda Mi&Lan.

Prostori v Puconcih, ki jih je do nedavnega še imelo v najemu grosistično podjetje Davidov hram, so v fazi preoblikovanja v nov transportno-logistični center.

Grosist je namreč lansko leto zaradi posledic epidemije poslovno enoto v Puconcih združil s poslovno enoto v Gornji Radgoni, kjer ima podjetje lastno nepremičnino. 

Poleg turistov v Moravske Toplice, Grah vabi podjetja v Puconce

Lastnik objekta v Puconcih, velikega 2800 kvadratnih metrov, je podjetje Vivatinvest pod lastništvom družine Grah, ki ima v lasti tudi Terme Vivat v Moravskih Toplicah, s katerimi upravljajo preko podjetja Počitek-Užitek.  

Ambiciozni Metod Grah, ki ravno zaključuje z 2,5 milijonsko investicijo v Vivatu, terme pa odpirajo svoja vrata 4. junija, se je zdaj lotil še pisanja nove poslovne zgodbe v Puconcih. Tako je navrgel še 800 tisočakov v objekt, ki lahko zdaj gosti več različnih podjetnikov iz različnih branž. 

Primerno za enega ali za pet različnih najemnikov

»V zgornjem delu je 600 kvadratnih metrov, klimatiziranih in protiprašno urejenih. Vse je z dvigali povezano in zloženo po petih enotah, primerno za proizvodnjo vrhunske elektronike, medicinske opreme in podobno. Mi vsakemu najemniku lahko prilagodimo prostore glede na njegove potrebe,« pojasnjuje Grah, ki pravi, da se že pogovarjajo s potencialnimi najemniki in tako prostori dolgo ne bodo ostali nezasedeni.

Po besedah Graha dobro sodelujejo tudi z občino, s katero so v dogovoru za obvoznico, saj bi urejene prometne poti še povečale razvojni potencial Puconcev.

»Mi imamo težave pri odkupih zemljišč in tako upamo, da bo to občina uredila, a nas zaenkrat to ne ovira, bi pa bilo dobro za sam kraj,« meni znani pomurski podjetnik.
 

Novo delo za Mörcove šivilje

Vsaj enega najemnika je Grah v Puconcih že uradno tudi dobil, saj je prostore najelo podjetje Mi&Lan, ki je v lasti Milana Mörca.

Nekdanji tehnični direktor in član uprave propadle Mure zaposluje v podjetju, ki ima sedež v Gornjih Petrovcih, preko 130 šivilj, modelarjev, krojačev in oblikovalcev, a ti so povečini na čakanju.

Kot pravi, je tekstilna branža zaradi pandemije ena bolj prizadetih, zato so s partnerji iskali nove rešitve, zdaj pa jim je kot kaže uspel veliki met. 

»Uspel nam je velik in donosen posel, ki je lahko dolgoročen in za katerega je bila velika borba. Delamo različne embalaže za izvoz. Embalaže, ki se lahko uporabljajo tudi v farmaciji,« nam je povedal Mörec.

Računajo na dodatne zaposlitve

V prostorih v Puconcih, ki jih še urejajo in jih bodo morda še morali povečati, je tako okoli 28 zaposlenih, ki so bili do sedaj na čakanju.

»Upamo, da bomo lahko zaposlili tudi mlajši kader, saj gre šele za začetek,« še pravi direktor podjetja, ki je nastalo na pogorišču nekdanjega pomurskega tekstilnega giganta. 

Delajo tudi embalažo za cepivo farmacevtskih gigantov?

Med embalažami, ki jih bodo proizvajali naj bi bile tudi takšne, v katere se pakirajo odmerki cepiva proti covid-19. Mörec pojasnjuje, da bo lahko šele čez nekaj tednov povedal več o tem, saj je zadeva še v povojih in točnih podrobnosti še ne more razkriti.

Lahko pa pove, da gre za zelo zahteven postopek, saj morajo biti izdelki konfekcionirani in vse mere morajo ustrezati na milimeter. »To se uporablja tudi za farmacijo, ne pa samo za farmacijo,« še poudari. 

Gorički družbi, kateri je v prvem valu epidemije že uspel dober posel s proizvodnjo zaščitnih mask, se tako odpirajo nove poslovne poti.

Morda še veliko bolj uspešne, kot posel z maskami. Takšni posli pa lahko v območje, kjer vlada kronična brezposelnost, pripeljejo prepotrebne zaposlitve. 

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Indiferent (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Svaka njemi cast! Ze 30 lejt se zna iti biznis pa vedno v vsakon sistemi se obrne na pravo stvar. Car!

EmEm (ni preverjeno)

Zmešo si se, vse obrne sebi v prid, delavci pa delajo v nemogočih razmerah, ge si sploj ne beležijo vr, regres je na petine, plača na četrtinke, ipd. ipd.. In ti takšomi ''podjetniki'' ploskaš? On to dela za sebe in izkjučno za sebe, ker takšen pač je. Vedno bil in vedno de. Kak je do toga posla prišo niti neščen znati, ker pitaj boga ka je v ozadji. Iz tekstila se povežeš s farmacijo? Haha, malo morgen :) In ne gučin o Grahi, ker on je pa pravi podjetnik.

In reply to by Indiferent (ni preverjeno)

Indiferent (ni preverjeno)

Ge san napiso za Graha! Sorry

In reply to by EmEm (ni preverjeno)

joj,joj (ni preverjeno)

Indiferent........... Tudi Graj je bole tak tak ..........

In reply to by Indiferent (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

mene pa zanima
ali je administrator
res PEDER

In reply to by joj,joj (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

se opravičujem za napisano

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

rotschild (ni preverjeno)

Pa če tudi dela za zločince, Mrš!

In reply to by Indiferent (ni preverjeno)

Hbibibi (ni preverjeno)

Ja glij maske pa cepiva nucamo ka do nas dale lejko klali katastrofa bokše ka nebi nič bilau.

sunce van... (ni preverjeno)

A plače bodo kaj boljše kak v Petrovcih? Pa pogoji dela, pa...

OBA TAJKUNA (ni preverjeno)

Je što ta dva tajkuna mogoče pital, kdaj in kje sta toliko zaslužila s svojim delom, glede na vrednost imetja ki ga imata. Dokler ne bomo to rešili v Sloveniji, da bo vsak moral dokazati kako je prišel do imetja, nam ni pomoči.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Joj, joj, kak je danes modeno, če nekdo dela nekaj, kar se rabi ob epidemiji. Najbolj udarni naslovi so cepiva in maske !!

Pa kaj narod res misli, ka če bodo nekej nekaj tega delali, da bo virus sam od sebe zginil ???

Malo morgen !

O samih podjetnikih pa ne bi izgubljal besed !!!

Grah pravi, da ima težave pri odkupih zemljišč !!! Itak !!!

Pa kaj bi on rad imel vse zastonj ???? In potem 10 kratno zaslužil ???? Tipični pohlepnež !!!!!!!

Pa človek, ki ima zemljišča itak ve, da bo Grah s tem mastno zaslužil in ne bo kar tako za drobiž prodal !!!!!

Tipični pohlepneži !!!!!!!!

micikaaa (ni preverjeno)

Kapitalizem je prihodnost.......je red in disciplina....

Novinarcek (ni preverjeno)

A res? Malo poglej nazaj v zgodovino.... Se vedno ko je prislo do prevelike neenakosti med ljudmi je prislo do vojn.... Mislis, da bodo generacije za nami molcale in tiho delale za kapitaliste kot to pocnemo mi!? Figo bodo.... Celi svet bo sel nekam v ri...

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

micikaaa (ni preverjeno)

Kot mlado dekle šla delat v Francijo.....gledam mlade....čik in telefon, potem pa kolesarit po Ljubljani.....država daj mi smo prihodnost......delo se vedno najde....in vsako delo je častno.....Kapitalist je tovarno ustvaril z delavci.....komunist je tovarno ukradel delavcem....za koga pa boš ti delal.....

Đouževunek (ni preverjeno)

Toga MURECA bi trbelo zvejzati pa pod petej kujriti kak izkorisca lidij bouge

Tatamata (ni preverjeno)

Tajkun in lopov delavci v vivati pa majo 600e plaace....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice