Vse več slovenskih podjetij se vključuje v proizvodnjo zaščitne opreme, ki je trenutno najbolj zaželena in potrebna dobrina predvsem v slovenskem zdravstvu. Prispevalo bo tudi podjetje iz Gornjih Petrovcev.

Na Goričkem, točneje v Gornjih Petrovcih, deluje podjetje Mi&Lan, ki zaposluje preko 130 šivilj, modelarjev, krojačev in oblikovalcev. Gre za podjetje, ki je nastalo na pogorišču nekdanjega tekstilnega giganta Mure in je v lasti ter pod vodstvom nekdanjega tehničnega direktorja in člana uprave bivše Mure Milana Möreca.

Več tisoč mask dnevno iz Gornjih Petrovcev

Kot nam je zaupal Mörec, so že prejšnji teden pristojnim v državi posredovali informacijo, da imajo kapacitete ter zmožnosti za proizvodnjo zaščitnih mask. 

"Priprave na pričetek proizvodnje so stekle v začetku tedna, sedaj smo zagnali proizvodnjo in bomo prve dobave zaščitnih mask lahko zagotovili že konec tedna," napoveduje Mörec, ki pravi, da sodelujejo s podjetjem Prevent&Deloza, ki že ima pogodbo z državo.

Maske bodo namenjene izključno za blagovne rezerve in ne za direktno prodajo, posebnost mask je pa tudi ta, da gre za pralne maske, ki se lahko uporabijo večkrat. Kot pravi Mörec, so začeli s proizvodnjo v torek in še niso na stoodstotnih zmogljivostih. V enem dnevu je bilo gotovih že tisoč mask, računajo pa, da jih bodo proizvedli vsak dan tisoč več.

Povpraševanja tudi iz drugih držav

Maske, ki jih izdelujejo v podjetju so Iz bombaža in poliestra ter zaščitene pred koronavirusem, po besedah direktorja. Za izdelavo ene maske je pri njih potrebnih sedem do osem delavcev, gre za poseben postopek, v katerem nastane ena maska v zgolj nekaj minutah. Direktor Mi&Lan je za Sobotainfo še povedal, da imajo trenutno več povpraševanja, kot lahko dejansko proizvedejo, saj dobivajo povpraševanja tudi iz tujine, ampak so se odločili, da jim je prioriteta lastna domovina.

"Najpomembneje je, da pomagamo državi, da pride iz te krize in prispevamo v boju proti epidemiji koronavirusa," je še povedal Milan Mörec.

V Boxmarku količine povečujejo

V proizvodnjo zaščitnih mask pa so se pred tem že podali v podjetju Boxmark iz Kidričevega, za katero se je še nedavno govorilo, da namerava preseliti celotno proizvodnjo iz Slovenije. V Boxmarku ravno tako izdelujejo pralne maske, ki se lahko večkrat uporabijo. Maske izdeluje 132 šivilj, ki so se za to nalogo javile prostovoljno.

 »Vse operacije v podjetju usmerjamo v proizvodnjo mask in iz dneva v dan se, zahvaljujoč našim delavkam, količine proizvedenih mask povečujejo,« pojasnjuje direktor podjetja Marjan Trobiš, ki ocenjuje, da bodo tedensko izdelali predvidoma okoli 40.000 do 45.000 zaščitnih mask oziroma okoli 5000 do 8000 na dan. Prve dobave namenjene blagovnim rezervam so že zapustile proizvodnjo.

Delavke so prve maske zašile sebi

Svojemu namenu pa služijo že prve maske, ki so jih izdelale prostovoljke v Kidričevem, saj so najprej poskrbele seveda zase. Kot pravi Trobiš, je to zelo pomembno, saj lahko le tako mirno delajo naprej, vedoč, da so zaščitene.

Tako Trobiš kot Mörec verjameta, da bodo v podjetju pripomogli pri reševanju problematike zaščitnih mask v državi, želita pa si, da bi se stanje glede epidemije vendarle hitro umirilo in se bodo lahko vrnili svoji primarni dejavnosti.

Boxmark se pretežno sicer ukvarja s šivanjem sedežnih prevlek za avtomobilsko in tudi letalsko industrijo, nedavno pa je bil v procesu prestrukturiranja. Okoli 1200 zaposlenih je tako trenutno na čakanju doma. 
 

S spleta

Komentarji (85)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
duhan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čestitke gospodu Morecu. Je pač edini , ki je uspel nekaj konfekcijske proizvodnje ohraniti v Prekmurju. Vsi ostali povzpetniki in napihnjenci, ki so ga nasledili v Muri, pa so pač to pripeljali do žalostnega konca.

goričanka 1 (nepreverjen)

Ne motaj na pamet ;-) Delavci na minimalcu,delamo sobote za breje golobe,za malico dobimo sendvič,včeraj prvič za kamuflažo pred inšpekcijo so dobile nekšne cote, ka so si prek po čobaj dale.Delamo na + 34 in še več. .Od ponedeljka dale nas je doma preci ostalo,zato pa so slike takšne kakšne so kot da je vse po predpisaj,čeprav je resnica daleč od tega.Me zanima koliko dobimo naslednji mesec mi keri smo na čakanju in tisti ka še delajo,če se jim bo kaj poznalo ali pa kot ponavadi zajamčeni dohodek.Neje vse tak lepo v naši firmi,kak si mislite.

In reply to by duhan (nepreverjen)

12 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Stvar ni idealna...pa ne delaj pa idi v varteks boxmark ki odpusca al pa drugam......

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

DarkoJošar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V tej dejavnosti kot ste je sreča da sploh delate. Gospod se trudi in kot mi je znano še zadnji cent gre za plače. Za razliko od mnogih drugih ste še "živi".

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

Draga Goričanka 1

Sočustvujem z Vami in prav je, da opozarjate na nepravilnosti v panogi, torej tekstilstvu. Kakorkoli, zavedati se morete tudi globalnih razmer v tekstilstvu, kjer produkti iz Petrovec po svetu tekmujejo za posle z tistimi iz Bangladeša, Burme, Indije ter ostalih držav z cenejšo delavno silo. Kaj to pomeni?

To pomeni, da je izdelek tistih držav, ki imajo višje proizvodne stroške manj konkurečen globalni proizvod. Tako je utopično pričakovat v tekstilstvu moderne delavne pogojeje, saj je slovenski proizvod iz tekstila že tako predrag, napram proizvodom iz Azije.

Torej lastnik iz Petrovec ne more bit ultra bogataš, ki izkorišča delavno silo nikakor, saj mu panoga diktira cene in stroške proizvoda. Lahko dela naprej ob slabih zaslužkih ali pa vrže na cesto 130 šivilj saj težko dohaja v ceni konkurenco, ki jo ima v praktično v vsaki azijski vasi.

Kaj hočem povedat? Lastnik tega obrata v je v prvi vrsti tekstilni zanesenjak in človekoljub, saj poskuša za svojo dušo z drobtinicami držati z glavo nad vodo 130 zaposlenih in njihov družin. Najlažje je vse dol zapret, ampak ne razumem, kako je to lahko za koga boljše, kot pa delat za minimalca in v 34 stopinj.

Roko na srce, zaposleni so iz lokalnega okolja in težko bodo našli zaposlitev, Kakorkoli, poklon vsem lastnikom in delavcem v tekstilni industriji. v Sloveniji,

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Realen komentar👍🏻

In reply to by simon j. (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

simon j. Ka si mogouče 10 lejt star ka pravljice štejš ,človekoljubec pa tak dale, tou si ugotovo po ton enon članki. Nej čudo ka je v Sloveniji tak.

In reply to by simon j. (nepreverjen)

duškodolgouško (nepreverjen)

ka te je že korona zahodila

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Če ni sposoben oz. noče upoštevati slovenske zakonodaje, naj gre šivat v Bangladeš!

In reply to by simon j. (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Tan so sama deca za stroji.

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

goričanka 1 (nepreverjen)

Ja do neke mere smo lahko radi,da imamo še delo v tej panogi,vendar vseeno to ne pomeni,da se nas lahko izkorišča,je tako ? Priznam,da je direktor maher v svoji branži in brez njega nebi bilo toliko naročila kot ga je,a vseeno,če pogledamo realno smo si zaslužile vsaj topel obrok sedaj v tej krizi.Firma kot firma pa stoji na našem delu,kako je prišel nekdo do firme,kaj mislite ? Ja na kredit,kateri se odplačuje z našim delom,prav tako vsi službeni in verjetno privat avtomobili.Lahko je igrat direktorja na naših plečah,kredit se bo pokril in bo ostala firma njegova last,ne da bi dal en cent za njo,isto velja za avtomobile in vse ostalo.Me zanima koliko od vas bi pozabilo po več 100 ur letno ?Ni vse v tem,da smo lahko srečni,da hodimo delat.Meni osebno,lahko povem,da lahko ostanem brez nje,saj imamo doma kmetijo in si vse doma pridelamo,vendar mi ni vseeno za ostale delavke,za katere vem,da jim je to edini prihodek in so samohranilke ali same zaposlene v družini.Upam,da čimprej mine ta kriza in da se bo gospodarstvo opomoglo in bomo lahko pisali o ćem lepšem.

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

maxxx30 (nepreverjen)

Bravo!!!!

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

kdkfje (nepreverjen)

goričanka 1 Praviš ka lejko doma ostaneš, ne ven ka čakaš pa se daš izkoriščati, meni bi tou bilou ispod časti. Ge san pred lejtami delo pri enon privatniki pa san normalno dobijvo plačo pa se, samo obnašanje je bilou kriza. Eno gojdno san prišo pa san pravo adijo menej več ne vijdiš tu, pa san nej meu druge službe. Kak me je začo vej pa ostani idi na dopust, ideva na kavo ka si malo pogučijva, jok. Tisti keri se da tak izkoriščati si niti boukše službe ne zasluži. Zatou pa mamo takšne izkoriščevalce, ovce pa sledijo.

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

goričanka 1 (nepreverjen)

Meni manjka še 1 leto do penzije zato vztrajam.

In reply to by kdkfje (nepreverjen)

BOSS 2020 (nepreverjen)

Te pa idi takoj v penzijo, da bodo delali mladi še za tebej in zase !

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

Rafael (nepreverjen)

Pol boj na kmetiji, ne pa da hodiš delat pa pametuješ

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

👍🏻 (nepreverjen)

V šole bi hodla, pa bi bila ti direktorica!

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

Rafael (nepreverjen)

Saj nihče ni na čakanju, ampak so na dopustu. Malica je ok sam nekateri bi radi kosilo imeli. Sam prvo soboto delamo tako da ne govorit bedarije plus tega eni komaj čakajo da se sobota dela. Plača pa je do sedaj vedno bila nikoli ni bilo da nebi bila.

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

ANTI MOREC (nepreverjen)

Lažof!!!!

In reply to by Rafael (nepreverjen)

ANTI MOREC (nepreverjen)

Končno komentar kak se šika. Zakoj novinari ne brskajo tudi o ton recimo? O razmerah, neplačanon prevozi, neštemplanji ipd., o ''zajamčenon'' dohodki? Seveda ja, zdaj de šivo maske, plemenito nej? Daleč od toga....Toj firmi dan čas ta do maja, te pa be.

In reply to by goričanka 1 (nepreverjen)

Prekmu (nepreverjen)

Vsi inšpektorji v kavabar palma na lendavski ulici Murska Sobota kjer se normalno toči pijača na črno.. Tako se negdo požvižga na ljudi okoli sebe glede tega virusa in na državo.. Upam da mu to luknjo enkrat zavedno zaprejo..

ha ha (nepreverjen)

verjetno ma zdaj promet,ka ovak ga tak nema ;-)

In reply to by Prekmu (nepreverjen)

DarkoJošar (nepreverjen)

Par lokalov po soboti ma avtoje voni. Napišite kar tu, inšpektori tak štejo.

In reply to by Prekmu (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Si mogoče ljubosumen?

In reply to by Prekmu (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Prekmu Vej pa či je tou istina ka si napijso prijavi na Republiški inšpektorat, tou ka na forumi pijšeš je brez veze. V primeri ka je rejsan tak pa zaprejti lokal za večno inšpektore pa na cesto. Mij mo se držali, pošteni gostinci glij tak uni pa pametujejo. Kak san napijso či je tou rejsan,

In reply to by Prekmu (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Bravo Milan in zaposleni, kakšen dober štof zemte, ka de fajn filtrejral.

. (nepreverjen)

Enkrat smo pelali Juki-ja iz ene z ženske v moško, pa je dol s tovornjaka skočo.

duškodolgouško (nepreverjen)

Bravo Milan, škoda ka smo te nej poslušali v Muri.

BOSS 2020 (nepreverjen)

Sigurno vam je lahko žal, delali ste za BOSS, itd...

In reply to by duškodolgouško (nepreverjen)

ANTI MOREC (nepreverjen)

Fala bougi ka so ga nej poslušali, Mura bi v ton primeri šla v tri krasane valda že 3x prlej.

In reply to by duškodolgouško (nepreverjen)

jozef12345

Bravo, ... pa to so šivalni stroji iz Mure!!!

Roža ☆ (nepreverjen)

Negda je tau bila Mura,se pravi ka so stroji bili Murini

In reply to by jozef12345

jozef12345

Zdaj pa ge Mörec. Za take bi trbelo malo gologa polotoka. Ešče mater bi proda...

In reply to by Roža ☆ (nepreverjen)

KJE SO MASKE ? (nepreverjen)

IDITE VSI K VRAGU Z MASKAMI. V vsaki Slovenski vasi že šivajo maske, mask pa ni, pa kaj se to dogaja ???? vsi švercajo. Ljudstvo pa mask ne dobi.

čarni vrag (nepreverjen)

Priporočam uporabo Alwajs vložkov. 101% delujejo, pa še poceni so.

. (nepreverjen)

pa še vsaj dvakrat se lejko ponucajo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Maske za blagovne rezerve ,pa nejso normalni ka pa navaden narod, ka ide v bauto pa sakši desejti z masko, naj zriktajo maske za narod.

stary1 (nepreverjen)

moja prababica Ambrozija Maskič , poročena Virus ki bo jutri dopolnila 97 let
je včeraj začela s poskusnim izdelovanjem mask.
Kot za šalo je zašila 62 mask na uro , kar je bistveno več mask na časovno enoto
kot pa jih izdelajo ti tekstilni velikani.
Sedaj ne vem ali šefi lažejo, ko pričajo da za eno masko potrebujejo par minut,
kajti moja prababica ni potrebovala niti 1 minute za eno masko, pa še vmes ji je dvakrat remen dol vrglo iz šivalne mašine, pa še malico je pripravila za nas vnuke in pravnuke

12 (nepreverjen)

Fajn

In reply to by stary1 (nepreverjen)

kapudol (nepreverjen)

Gospodu Morecu kapo dol in hvala za preživeta leta v Muri pod njegovim vodstvom. Bil strog, včasih tudi kako preveč povedal v svoji vnemi do dela in do uspeha kolektiva. Ampak bil je pošten naš Prekmurec , trdi, trmast, delaven, in korekten do svojih sodelavcev. S tako maso ljudi, tujih partnerjev in tistih, ki so mu metali polena pod noge ni bilo tako enostavno to peljati. Vsekakor si zasluži vsaj priznanje, če že ne spomenik v Murski Soboti., Lahko pišete in kritizirate, v taki situaciji in konkurenci kot on zdaj vztraja in še to pelje mu lahko samo čestitate. Vsi njegovi nasledniki v Muri, ki so se prišli za njim in se slinili da bodo to peljali, pa so vse pognali k hudiču, mu ne sežejo v poštenosti, uspešnosti in delavnosti niti do kolen.

katanja.... (nepreverjen)

Te sva oba skupaj zrasla.....in to samo midva znava kakšen poštenjak je bil Milan Morec,če glih so številni moji nekdanji sodelavci spreklinjali na njega....niso imeli pojma,da je on bil glavni krivec,da smo delo dobili....

In reply to by kapudol (nepreverjen)

LP JAO (nepreverjen)

TE PA NAJ PLAČA DELAVCA KAK TRBEJ,NEJ KA SOBOTE NITI PREVOZA NE DOBIJO PLAČANOGA,

In reply to by kapudol (nepreverjen)

BOSS 2020 (nepreverjen)

Tako je in, če bi ga vsi poslušali bi še danes tovarna Mura živela in ostali delavci ter Prekmurje. Vsega so krivi Sindikati v SLO državi !

In reply to by kapudol (nepreverjen)

ANTI MOREC (nepreverjen)

Hahahaha.....Poštenost? :D hahahahahhahaha.....Daj no...pa ti sploj znaš kak tej tip dela v Petrovcaj?.....Za zbruhati.

In reply to by kapudol (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Lahko komentirate kar hočete ali vidi se, da je človek, ki se je učil in vzgajal v prejšnjem sistemu katerega del je aktivno bil vsestransko v službi in tudi funkcije v družbeno korist izven delovnega časa mu niso bile tuje.Kot vsak človek je imel tudi on dobre in slabe lastnosti škoda, da ga takratna Demosova oblast ni sprejela, ker je bil aktiven v bivšem sistemu sigurno bi še vedno obstajala MURA verjetno v majnši sestavi, ampak pri nas je bila poanta, samo da si naš ni važno kar znaš? Tako spoštovani Milan samo naprej dokler ti bo zdravje služiloin vse dobro ti želim.

karl marx (nepreverjen)

Velika večina teh "rešiteljev", ki se sedaj ponujajo, da bi šivali zaščitne maske ( Trobiš-boxmark, Mörec..), ali pa nabavljali maske na svetovnem trgu, je žal le špekulantov in vojnih dobičkarjev. Ne gre jim za narod, ne za maske, ne za zaščito. Gre jim edino za svoj žep, zato bodo maske državi zaračunali s 100 ali 200 odstotno maržo, pobasali miljone in odšli na počitnice na Bali. Ali pa kupili nov mercedes ali novo jahto. Portal Necenzurirano.si danes piše, da je Počivalšek, namesto, da boi ministrstvo samo kupilo maske, posel predal posredniku- podjetju MD Global Logistics iz Hoč, ki bo s zgolj s to preprodajo "zaslužilo" 2,8 milijona evrov. Sedaj v krizi dejansko vidimo, da so eni ljudje navadne hijene, ki bi okradli še mrtveca.

p3p (nepreverjen)

maržo si zaračunavajo posredniki on si zaračuna stroški materiala, delo pa stroški obratovalni pa dobi nabavno ceno pa te tak dale marža je pa komaj te pri nabavi to pa majo posredniki nej proizvajalci.

In reply to by karl marx (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

Vsi šteri podpirate toga barabina vas pijtan
- zakoj nesmi dotični gospoud v Srbijo (pa nej zaradi korona virusa)
- spoumnite se lejta nazaj, kda je v noči zleto v jarek v fazanariji z nouvi mercedeson, pa že zajtra möl drüjgoga, pa njemi nišče nej dal fudati, Cipot pa brezpogojno priznal kasko 100% +,
- što je delal z Lukančičovov posle v Srbiji za BOOSa z Brunecovimi mašijnami za šijvanje
- na kakši načijn je svojin bivšin sodelavcon spelal obrat v G. Petrovcaj
... ??????
Ka o poslaj v MURI ne gučijmo!

BOSS 2020 (nepreverjen)

Kolikor vem je bil ta avto znamke BMW in je imel serijsko napako. V glavnem je bil Morec zakon za Muro in Prekmurje !

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

duškodolgouško (nepreverjen)

Zaradi toga je tudi odišel, ker je nasprotoval nakupu 1 MAJ Pirot, ki so ga forsirali rešitelji zdravoga jedra in nategnili ter nategnili Lukančičevo, štera nej mela pojma od konfekcije .....

ANTI MOREC (nepreverjen)

On je nasprotoval ja :D hahaha...On je lifro mašine dol, nej pa nasprotoval.

In reply to by duškodolgouško (nepreverjen)

Žny (nepreverjen)

Kak če so edijni v Pomurju ka do maske šijvali... Kakša novica!

zdravo jedro (nepreverjen)

Šteraj ne paše pri Moreci, lejko ide na trg delovne sile, vsepovsedi gnucajo, nas je že nekda zdravo jedro vunzmrdalo pa smo tudi šli...pa papapa

. (nepreverjen)

Če bi muri pomagali z denarjem, ki smo ga zmetali v banke in prodali pod ceno, bi mura šivala za kitajce.

gost123411357 (nepreverjen)

Ka pa ti motaš. Država je šepreveč pomagala Muri, samo so gnoji kak je te na sliki vse pokradnoli. Saj je Mura šivala za Kitajce obleke, ker oni so delali lahko konfekcijo. Mura je kitajske srajce odavala pod svojo znamko. Ne bluzite

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

kolko si pa te dal v banke, pa kolko v muro?

In reply to by gost123411357 (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

eeeee kretenovirus paničarji......če bi naši nonoti in none ostali doma v času NOB, namesto se borili proti nacistom, fašistom, katoliškim, domobranskim in ostalim domačim izdajalcem,

kakor tudi virusom kolere, malarije, pa tifusa, griže, lakoti in še čemu, ter tako številni žrtvovali tudi svoja življenja za našo svobodo, potem bi vi danes kurac paničarsko egotripovsko afnarsko tulili "ostani doma" zaradi nič.....

luc-ifer (nepreverjen)

vcat idi

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

saj sem šel
pa sem se že vmes povcal in še posral v gače

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

RDEČA ZVEZDA - GNOJ (nepreverjen)

GNOJ OD GNOJA SI, tvoji nonoti so se borili proti komu ????? več Slovencev so poklali kak vsi ostali skupaj pa to večina po vojni tak ka tvoji nonoti so bili MORILCI tak ka vtihni pa se skrij.

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Juhej partizan! (nepreverjen)

Na žalost so zelo slabo opravili!!!

In reply to by RDEČA ZVEZDA - GNOJ (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

Rdeča Zvezda Či je tou se nikaj kak si napijso, pa povej kda so v Ameriki postavlali zasilne mrtvašnice pa v Italiji pa v Španiji, tij si najbole pameten, zaradi takšnih pa je stanje katastrofalno.

Markod (nepreverjen)

Na konci do še iz tangic pa hulahopk maske delali, samo da zaslužijo

gost123411357 (nepreverjen)

Največji gnoj, ki je pobasal milijone iz Mure. Uničil je tudi takratno NK Muro. Takega hinavca pička dvakrat ne rodi. Pfuj...

BOSS 2020 (nepreverjen)

Kdo pa je uredil denar od BOSS-a za nogometno Muro, če ne ta gospod ! Hallo ?

In reply to by gost123411357 (nepreverjen)

masković (nepreverjen)

moja prababica Ambrozija Maskič , poročena Virus ki bo jutri dopolnila 97 let
je včeraj začela s poskusnim izdelovanjem mask.
Kot za šalo je zašila 62 mask na uro , kar je bistveno več mask na časovno enoto
kot pa jih izdelajo ti tekstilni velikani.
Sedaj ne vem ali šefi lažejo, ko pričajo da za eno masko potrebujejo par minut,
kajti moja prababica ni potrebovala niti 1 minute za eno masko, pa še vmes ji je dvakrat remen dol vrglo iz šivalne mašine, pa še malico je pripravila za nas vnuke in pravnuke

rdeča zvezda (nepreverjen)

kaj si ti čisto nor
s takim tempom delaš lahko le 1uro

In reply to by masković (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

takšno babico bi imela tudi jaz

UBOGI MÖREC (nepreverjen)

On de zdaj rejšo Slovenijo z šivanjem mask, bak stari. Tak kak je rejšo fabriko Muro pa 5000 zaposlenih, ali lahko ponoči spi ?

stary1 (nepreverjen)

potem takem je ta gospod veliki rešitelj

In reply to by UBOGI MÖREC (nepreverjen)

BOSS 2020 (nepreverjen)

Muro je uničil Sindikat !

In reply to by UBOGI MÖREC (nepreverjen)

kmeteki (nepreverjen)

Morec je bil in ostal NUMERO1 lejko serjete pa pišete, pa člane iz zdravoga jedra ščitite.

car (nepreverjen)

ADMIN ..Kmet kmetavzarsski briši samo . VSE TI PRIDE DOMOM..

znan (nepreverjen)

če je ta maska uporabna san ges papež...blesarija

Mr.XXX (nepreverjen)

Samo v vednost ... bombažne maske NISO primerna zaščita in se jih ognite če se le da!
Seveda te se pametni oglasili z izjavo ka je boljše to kot nič in na nek način je res.. to pa samo v primeri če ti nešče plune v faco pa ka ti direkt njegova slina ne prletij v usta. Kda je pa slina okuženoga enkrat na tvoji maske pa boš virus vdihno skoze bombažno masko ker gostota bombažne takanine enostavno pre redka.
Isto kak če bi nuco fino cedilo namesto marele kda dež ide.

Pa še nekaj ... "Prave maske" so po 2-3 urah nošenja neuporabne oziroma ne opravljajo svoje funkcije več kot bi morale zaradi navlaženosti.

znan (nepreverjen)

no, edini pameten odgovor. Tej maske brez veze nosijo, če je virus v zraki ti ta maska en drek pomaga...

In reply to by Mr.XXX (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Če bi Milana Möreca politika pustila na položaju Mure, sem skoraj prepričan, da bi še danes delalo v Muri vsaj 3000 delavcev. Garant.

Polde (nepreverjen)

Ostalih 3000 bi pa bilo v norhause

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

zadeva (nepreverjen)

Zakaj politika? Lahko morda razložite kaj več? Res me zanima.
Lep pozdrav

. (nepreverjen)

Milana za predsednika!

Mörec (nepreverjen)

Tej Mörec je govno od govna

Bljak (nepreverjen)

Prekmurska kmečka nevoščljivost, nerazgledanost in hinavščina je pripomogla k propadu Mure. Za drugo ste nej kak za leder fabrik. Milan tebi pa dosti uspeha.!

zoran opankovič (nepreverjen)

mene za župana
vam povem da bom moje pubece
na mrtvo iztukel
ako budu kradli

. (nepreverjen)

Tudi Murini stečajni grobari bi lahko pozvali delavke iz zavoda, če bi ščele šivati maske.
Še posebej tiste, ki jim niso ukradli odpravnine.
Robota za izdelavo so še nej napravili v evropi?
Kitajci so do zdaj znali samo kopirati, tisto ka so sami napravili nej dugo trajalo, ampak ta virus je pa kvaliteten. Dokler bo Krka skopirala cepivo se bomo mogli še dolgo skrivati po luknjah.

Mikha (nepreverjen)

Bole pametno pa donosno bi bilo ce bi sivali maske pod svojo znamko in jih prodajali po internetu, ops potem pa to ne bi bil nedonosen lohn dodelavni posel ki je unicil MURO

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice