V petek smo v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota obiskali že sedmi Pub kviz.

Tokratnega kviza v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota se je udeležilo največ ekip doslej, in sicer osem, posamezna ekipa je štela od tri do pet članov.

Sodelujoči so odgovarjali na štirideset vprašanj oziroma na enainštirideset z enim bonus vprašanjem.

Dogodek se je začel ob sedmih zvečer in se nadaljeval kar nekaj ur. Za lažje prebijanje časa med vprašanji je ekipa MIKK-a poskrbela za slane prigrizke.

Bi znali našteti dvajset ljubic v pesmi Adija Smolarja?

Tematike so bile različne, tako iz naravoslovja kot iz družboslovja. Uspeh na kvizu je terjal široko znanje tudi s področij glasbe, športa in literature. Nekaj vprašanj je bilo vezanih tudi na znanje o Evropski uniji.

Za uspešno odgovarjanje je torej bila ključna raznovrstna ekipa.

Po prvem sklopu vprašanj je sledil petnajstminutni premor. Po premoru pa posebej zanimivo vprašanje, ekipa, ki je nanj pravilno odgovorila, je bila nagrajena z rundo pijače po izbiri.

Bi znali, kakšen je razpolovni čas urana-235? Vsaj približno pravilen odgovor bi vam zagotovil rundo, saj je večina ekip zgrešila za nekaj milijard let.

Zadnje vprašanje je bilo najobsežnejše s kar dvajsetimi možnimi odgovori, in sicer je bilo treba navesti dvajset ljubic, ki jih omenja Adi Smolar v svoji pesmi Dvajset ljubic. Ali bi znali našteti vseh dvajset?

Lahko se pridružite na naslednjem kvizu, ki bo decembra, vendar ne pozabite, da so predprijave obvezne. Več informacij o samem poteku dogodka lahko najdete na spletni strani MIKK-a.

Vse ekipe so se potrudile, zmagovalci tokratnega kviza pa so bili ekipa Šport in Šah.

Zmago so si prislužili s kar 41,75 točkami, in prejeli obljubljeno nagrado, štirideset murskih kron.

To so vrednostni boni, ki jih lahko uporabijo za nakup lokalnih dobrin in storitev. Čestitke zmagovalni ekipi.

Starejše novice