Foto: Jure Banfi
Fazanerija je skoraj šest mesecev čakala na ligaško zmago Mure, po šestih poskusih, ki so se izjalovili, pa je črno-belim le uspelo. Kako sta zmago v dvoboju s Kidričani doživela Vladimir Vermezović in Kobie Morris?

Pristaši Mure so tribune Fazanerije prvič po 13. maju zapuščali dobre volje, Sobočani so se po skoraj šestih mesecih razveselili ligaške zmage.

Nogometaši v črno-belem po domačih tekmah proti Domžalam, Radomljam, Olimpiji, Bravu, Celju in Kopru niso imeli pravega razloga za radost, včeraj pa so končno prišli na svoj račun. V Fazaneriji so pokleknili Kidričani.

Soboški prvoligaš sicer ni blestel, s čimer so se strinjali vsi govorci, so pa muraši pokazali dovolj, da se je Aluminij znašel na kolenih. Junak pomembne zmage je bil Filippo Tripi, ki je zadel po kotu Mure.

»To je bila tekma dveh izenačenih ekip in za nas zelo pomembna, saj je šlo za neposrednega konkurenta za mesto na lestvici. Tekma je prinašala 'šest' in ne zgolj tri točke. V prvem polčasu je bil opazen izostanek energije, kar je morda posledica psihološkega pritiska. 

Mislim, da ni slabše stvari kot, ko se v ekipo naseli strah pred domačim igriščem. Ta zmaga nam pomeni veliko, prekinili smo negativno serijo na svoji zelenici. Videli smo, da lahko dobimo tekmo, čeprav ni bila najlepša za pogledati. 

Aluminij je v Fazanerijo prišel ohrabren po točki proti Olimpiji, zato ni bilo lahko in v kakovosti ni velike razlike. Izkoristili smo priložnost, ki smo jo imeli iz prekinitve, oni svojih niso. Bali smo se zadnjih deset minut, saj smo na nekaj tekmah izpustili prednost. 

V dvoboju z Radomljami se je naša obramba povlekla proti vratarju, danes pa je šla na izbito žogo. Nasprotnika smo ujeli v prepovedanem položaju in na srečo ni bilo dvoma. Po daljšem času smo tekmo h koncu pripeljali na normalen način. Nekateri so še delali napake, a gre za posledico velike želje,« se je po zmagi razgovoril Vladimir Vermezović.

Pohvalil tudi debitanta v enajsterici

Strateg Mure je bil zadovoljen z igro v obrambi, pohvalil je oba osrednja branilca, Kobieja Morrisa in Learda Sadriuja. Izpostavil je tudi povratek Roka Jurišića in kapetana Žiga Kousa, ki je zaradi bolezni izpustil deset dni treningov.

Mura je tokrat zaigrala s četverico v zadnji vrsti, Vermezović pa ne izključuje možnosti, da se postavitev tudi med tekmami spremeni in črno-beli zaigrajo tudi s trojico v obrambi.

V začetni enajsterici se ja na ligaški tekmi premierno predstavil Ben Cottrell. Bivši up londonskega Arsenala je na sredini igrišča povzročal nekaj težav nasprotnikom.

»Mislim, da je tudi Ben Cottrell pokazal, da lahko računamo nanj, Filippo Tripi s tekme v tekmo raste v nosilca ekipe. Tudi soigralci ga počasi sprejemajo kot igralca, na katerega se lahko zanesejo v težkih trenutkih, saj se zavedajo, da bo zadržal žogo. 

Danes me je s svojo igro razveselil tudi Amadej Maroša, ki je ostal na žogi, ko je bilo to potrebno. Veliko je bilo taktičnih malenkosti, ki so jih izpolnili, ljudje s tribune pa tega morda ne opazijo. Zadovoljen sem z današnjo igro in trudom,« je Vermezović pohvalil svoje varovance.

Pogled usmerjen v prihodnost

»Z ekipo opravimo analizo, a se ne obračamo pretirano v preteklosti. Glave nogometašev ne bodo prave, če jim pred pomembno tekmo izpostavljate samo to, kar ni bilo v redu. Trudimo se, da razmišljamo pozitivno.

Brez tega, da jim kaj povemo, fantje sami vedo, kaj ni bilo v redu. Ni potrebe, da jim to ponavljam še sam. V tem tednu recimo nismo analizirali tekme z Radomljami, saj jih nisem želel vleči nazaj. Iti moramo naprej, razmišljati skušamo pozitivno,« še poudarja Vermezović.

Izkušeni Beograjčan z optimizmom pogleduje proti naslednji preizkušnji. Mura bo v 16. krogu Prve lige Telemach v Stožicah izzvale državne prvake, Vermezović pa že ima svojo računico.

Mura je nenazadnje druga najuspešnejša gostujoča ekipa Prve lige Telemach, strateg Sobočanov pa ni skrival, da bo skušala njegova ekipa izkoristiti tudi utrujenost nasprotnikov.

Nogometaši čutijo odgovornost do navijačev

»Ta zmaga veliko pomeni za samozavest ekipe. Končno smo našim navijačem priigrali zmago, da se veselijo skupaj z nami. Niz je zagotovo vplival na nas. Temu ne bi rekel pritisk, smo pa čutili potrebo, da se oddolžimo navijačem, saj se vračajo na vsako tekmo in nas bodrijo. 

Imamo odgovornost, ki jo čutimo do njih in vesel sem današnje zmage. Verjamem, da nam bo zdaj lažje. To je lahko tekma, ki nas bo popeljala v boljše čase,« pa se je po zmagi odzval Kobie Marris.

Podobno kot Vermezović, tudi Morris pričakuje, da bo s soigralci podaljšal pozitivno nadaljevanje, naslednja ovira prekmurskega ponosa pa bo ljubljanska Olimpija.

Medtem ko se lahko Sobočani v miru pripravljajo na tekmo v Ljubljani, je pred zmaji nova evropska preizkušnja proti ferskemu Klaksviku.

Komentarji (15)

Kutec (ni preverjeno)

Jaz bi vprašal kako najti v življenju toliko motivacije da daš keš in čas za tisto kar je slabo ogled nekvalitete. Ker sam kljub veliko prostemu času si že dolgo nisem ogledal nobene tekme slovenske lige. Vzrok je nekvaliteta.

trg zmage

Po svoje imaš prav, če primerjaš kvaliteto nogometa z angleško, nemško... ligo!
Imamo, kar imamo, glede na finance niti ne brcajo tako slabo. Moje mnenje!
Kar se tiče včerajšnje tekme, ponovno enaka "bolezen": kar precej so popustili proti koncu, še dobro, da Aluminij ni bil ravno neki nasprotnik, kakor Koper. Kajti... verjetno bi bilo spet zelo, zelo "gusto"?

In reply to by Kutec (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

sereš mi ti gusto
tele mamino

In reply to by trg zmage

reca (ni preverjeno)

zakoj tak grdi odgovor?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

zato ker trg zmage sere u gusto
u gusto granje

In reply to by reca (ni preverjeno)

Klopoutec df (ni preverjeno)

Kak bi ti lejko sploj odo na nogometne tekme, ka nemaš ne za vstopnino, nej za pijvo,
pa burek. Seposedik samo čakaš, ka boš na račün drüjgoga lejko ge posüno.

Kutec (ni preverjeno)

Če misliš mene se sine grdo motiš.
Kateri delodajalec de plačal slaboga delavca ki tedensko oddela manj kot 40ur???

In reply to by Klopoutec df (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

v šolstvu
Školniki naredijo malo ur tam okoli 20 na teden in imajo ogromne plače ogromno dopusta
dobre delovne pogoje in ni jim treba nositi copatov tako kot učenci , Javno vprašanje zakaj učiteljem ni treba noiti copatov v šoli
učenci pa jih morajo. To je protiustavno ker niso vsi enakopravni

In reply to by Kutec (ni preverjeno)

Ghost (ni preverjeno)

Saj pa bi šla za učiteljico in se nebi sedaj tu pritoževala tak jih manjka..

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

njiva

Se pa fejst motiš. Školniki majo po 40-50 ur na teden sigurno z varstvom vred in še doma priprave, ocenjevanje... itd.

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

trg zmage

To drži kot pribito... sicer pa, kaj pričakovati od večine komentatorjev tule? Nogometna tema, pa so zavili... tudi s "teleti" in podobnim!

In reply to by njiva

Surfeiter (ni preverjeno)

tebi je sigurno bik v glavo prdnil da si tak fuknjeni bi rekel črni vrag
jaz pa tudi

In reply to by trg zmage

trg zmage

... rejsan se človek pijta, so ništerne tü za vrtec, umobolneco ale njin enostavno nindrek nega pomočij?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Kustec (ni preverjeno)

Tudi slepa kura zrno najde

Kukukustec (ni preverjeno)

Edini slejpi ku*ac lüknje ne najde lu*nje. hahaha

Starejše novice