Enogastronomski turizem je ena najhitrejših rastočih turističnih panog na svetu. Turisti, ki obiščejo Slovenijo želijo poleg njenih lepot, uživati tudi v odlični hrani.

Med tistimi, ki so naredili strokoven, neodvisen in vseslovenski izbor najboljših slovenskih restavracij se je znašlo tudi pet pomurskih restavracij. Pri izboru gre za projekt ustvarjalcev spletnih strani The Slovenia.

 

K sodelovanju so organizatorji povabili nekaj slovenskih strokovnjakov s področja enogastronomije, etnologije in turizma. Za letošnji izbor pravijo, da je še boljši, bolj strokoven, neodvisen in vseslovenski kot lanski.

Izbor v prvi vrsti namenjen turistom

Izbor najboljših restavracij v Sloveniji je v prvi vrsti namenjen turistom, tako domačim kot tujim. Zbirka izbranih, najboljših restavracij v Sloveniji pa jim v pomoč, ko se bodo odločali, kam se bodo odpravili po kulinarične vtise.

Izbor najboljših restavracij v Sloveniji je vsekakor namenjen tudi širši slovenski publiki.

Strokovno komisijo sestavljajo:

Strokovna komisija v sestavi etnologov dr. Janeza Bogataja (FF) in dr. Aleša Gačnika (Turistica), mag. Helene Cvikl (direktorice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor), mednarodnega 'best-selling' avtorja in profesorja zgodovine umetnosti dr. Noaha Charneya in lastnice LjubljanaNjam, Ive Gruden, ki se osredotoča na kulinarične ture, je avtorica in predavateljica.

Komisija je pripravila preliminarni izbor restavracij, pravila in kriterije za izbor in določila seznam restavracij, ki jih je predala v glasovanje v Chef  in Foodies Akademijo. Tudi vi boste izbirali med naborom restavracijami, vaši glasovi pa štejejo 25 odstotkov končne ocene.

Tudi štiri pomurske restavracije

V naboru so se našle tudi štiri pomurske restavracije, tri od teh so enake kot lansko leto, mesto na listi pa si je prislužila Gostilna Zorko iz Križevcev pri Ljutomeru. Poleg njih so v izboru še:

Gostilna Zorko - Križevci pri Ljutomeru

Gostilna Rajh - Bakovci,

Gostilna Tonček - Beltinci,

Restavracija Prestige - Moravske Toplice.

Gostilno Rotunda iz Sela smo umaknili, saj tako naproša lastnik:

"The Slovenia je bil naprošen za umik naše gostilne z vseh seznamov pri katerih je omogočeno glasovanje, smo namreč gostilna, ne restavracija in zato ne spadamo sem, niti se ne želimo javno izpostavljati," pojasnjuje lastnik Rotunde.

Sicer je v lanskem letu glasove oddalo skoraj deset tisoč ljudi, organizatorji pa so prepričani, da bo številka letos še višja.

Svoj glas lahko oddate tukaj 

Komentarji (83)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ozna (nepreverjen)

to je opet neki udba izbor.. ze se vnaprej ve kdo bo zmagal.l

mrtva reka (nepreverjen)

Vedno eni in isti. Zmagovalec skoraj znan. Bogataj naj ide v penzijo pa da mir. So veliko boljše gostilne z boljšo hrano.

Hmmmmm... (nepreverjen)

Pa dobro, ka tij misliš, ka se kulinarika tak hitro spreminja, ka eno leto Rajh ali pa Rotunda valata za najboukši v Prekmurji, naslednje leto pa niti v širši izbor ne prideta? Kak da bi se v Prekmurji dnevno odpirale gostilne, štere si takoj zaslužijo takšno mesto...

In reply to by mrtva reka (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ha ha ha, pa valda, ka so ene iste skous. Tous so v bistvi tüdi edijne oštarije, štere se trüjdijo kulinariko spraviti na višji nivo. Kulinarika pa prenažeranje je nej baš eno pa isto...

In reply to by mrtva reka (nepreverjen)

kanžor

Hja Rajh more biti ,če nej se bo pritožil

Vajz (nepreverjen)

Hecaš malo tij sebe, ha? Rajh je špica klasa v evropskon, nej samo slovenskon merili. So tüdi ogromno trüjda vložili v tou.

In reply to by kanžor

Vajz (nepreverjen)

Pa mijslin, ka de prva slovenska gostilna, štera de dobijla Michelinovo zvejzdico, ali pa bar med prvimi trejmi. Popolnoma zaslüženo. Ajt, zdaj pa friško guglat, ka tou pomejni.....

In reply to by Vajz (nepreverjen)

sneg na cesti (nepreverjen)

Rajh mora povsodi zmagati. Ko pa tja prideš katastrofa na mizi in na računu. Bogataj spokaj.

AntiFuzbal (nepreverjen)

Pa ti si bil/a kdaj pri Rajhi? Oz. ločiš med sendvičon s pariško pa vrhunsko pripravljenim obrokom?

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

lb

Sem bila pred dvema tednoma na vecerji pri Rajhu. Hrana odlicna, postrezba tudi. Racun res malo vecji kot kjer drugje, vendar je to normalno za taksen nivo! Res je bilo vse zelo okusno in tudi kolicinsko vec kot dovolj! Vsec mi je tudi to, da mi gostinsko osebje ve kaj priporocati in kot sem napisala ze na zacetku: bila sem vec kod zadovoljna!! Super, samo tako naprej!!

In reply to by sneg na cesti (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Rajh Bakovci pa Rotunda Selo sta top!!! :)

sami gurmani (nepreverjen)

Itak, Rajh trbej iz inata doj posrati, če glij večina od vas šinfarov sploj ta ne odi ali pa ste politično obremenjeni, ka je pa še najbole betežno pa prizadeto. Za vas je domet Aleksander v Moravcaj pa njegovi velki dunajski s pomfrijon pa zeleno šalato.

Pika na I (nepreverjen)

Odlično napisano. Dodal bi še piramido v Bratoncih.

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

Borka... (nepreverjen)

Pa rajh pa vse te butalce se samo lejk skrijejo pred piramido v bratoncaj . J*bes ti rajh da dobis kak otrosko porcijo med ten ka v piramide dobis kak trbej odlicno pa puno .. brez premisleka je piramida najaca

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Borka zdaj se pa blamejraš. ge ne odin k Rajhi pa ne ven kakšno ma tan gesti glij tak Piramida, Tij pa od gestija nemaš pojma, či gesti po količijni ocenjuješ. Po tvoje je najboukši šniclin keri je dvakrat panejrani, ka ga je dosta , tou delajo eni, nemo pijso ge se tou dela. Tebi je znankar vijšek kulunarike sendvič s polovico turista ,pa tou je tou.

In reply to by Borka... (nepreverjen)

Hmmmmm... (nepreverjen)

Nemajo vsi penez, ka bi lejko odili k Rajhi, za eno glavno jed dali 15 evrov pa na poti domov že bilij palik lačni. Što ma peneze (recimo dela v javni upravi) ali se ma za visikoga pa pomembnoga člana naše družbe naj pač odi k Rajhi gejst. Menej ne moti. Ges mogoče ta iden enouk letno. Samo te tudi van nej trbej šinfati gostiln ala Aleksander ali pa Piramida. Mogouče tan ne dobiš nekšnih visoko kulinaričnih stvari. Dobiš pa meni za fejst dobro ceno, pri šteron marsišteri ma gesti še za naslednji den.

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

sami gurmani (nepreverjen)

Ges ne delan v JU, niti san še nigdar od Rajha nej lačen domov šou, iden pa sigurno bar enih 5x na leto k njin. V bistvi je pa tak ka se pri nas čaka takša porcija ka prek tanjera visij, itak pa nišče te vse ne pogej. Glavno ka je dosta. Nema veze kak je tou pripravleno, na kakšen način in iz kakšne kvalitete hrane. Ne pravin ka je Rajh najboukša gostilna, je pa definitivno v samon vrhi. Kvalitetna gostilna se ne odraža samo po na debelo obloženon krožniki, ampak so tu še drugi dejavniki. Ite malo po svejti pa te vidli kak se v najboukših gostilnah gej pa kakše so tan porcije. Je pa dejansko tak ka što ščej v hrani uživati ide v takšne restavracije, komi je pa cilj ka se za male pejneze nažrej na pune, tistomi je pa itak vseeno kama ide. Hrana je več ali menje v vseh gostilnaj dobra in užitna, še celou zdaj gda se uporabljajo razne začimbe za razliko od negda gda so naši kuhari poznali samo sol, poper in vegeto. Je pa redno primtivno srati po nekši gostilni zatou ka si politično obremenjeni ali pa zatou ka ti je predrago in si hrane tan nemreš privouščiti ali si pa pač tradicionalno naravnani in ti takšna hrana kak jo nudijo vrhunske restavracije ne diši.

In reply to by Hmmmmm... (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Če je tebi to višek kulinarike kaj v tom krožniki na sliki vidiš tej si betežen v glavi. Rajha mamo že vsi prejk glave samo par posameznikov ga tira naprej pa sobotainfo pomaga pri tom. KA GESTI ZA TOU ŠENKI TAM DOBITE?

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

sami gurmani (nepreverjen)

Sakši človek ma svoj okus, enomi je dobro tou enomi drugo, eni ne gejo zelenjave, eni ne gejo mesa.... sakšomi svoje. In če ti nekša hrana negi ne paše ti nej trbej delati totalnoga idijota pa primitivca iz sejbe z blesavimi komentarami.

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Na krožniku dobiš toliko da dvakrat v usta deneš pa za tou plačaš 40 eur. Tej pa tak lačen domov prideš da kilo kruha pa pol kile klobas požreš da se naješ. Ja tou ti je višek kulinarike. Za idiote!

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

sami gurmani (nepreverjen)

Ge san od Rajha še nigdar nej šou lačen domov, prlej nasprotno. Očitno si tij še nikoli niti nej biu tan in pišeš na pamet iz čiste hudobije. Ali pa si takšen debeluh ka rabiš 2kg hrane ka potešiš svojo lahkoto.

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Bil sem nekajkrat tam pa ne grem več. Hrana neokusna, draga, porcije minimalne. Hvala. Ti pa samo hvali svojo gostilno pod raznimi vzdevki.

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Čudo sveta, ti si tipičen primer lažnivca! Bil si nekajkrat tam!!! hrana neokusna, draga, porcije minimalne!!! Ja pa kaj hudiča si potem nekajkrat iskal tam? Človek bi pričakoval, da bi šel enkrat in nikoli več...

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Nimaš v glavi vse poštimano. Se ti ne zdi da mora človek kdaj kam iti kamor noče če ti šef tako določi.

In reply to by ? (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Si šao vodovod popravlat, ali odvoz ostankov hrane po pisanji je tao domet tvojega pisanja?

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Bravo čardo, to si pa zadel v nulo!

In reply to by čardo (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Ja ti primitivec pa imaš glavo poštimano, prav gotovo, ha ha ha. Pa še zastonj si žrl... Ampak tvoj šef je zagotovo bedak in ne ve kaj je dobro.

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Ti najpametnejši med pametnimi - nisi ti nikoli pomislo da je mogoče moj šef ta ki Rajhi kaj dostavlja ?

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

To je neverjetno, kako si specialci vedno nadenete nicke, ki se vam odlično podajo. čudo sveta, ta zmaga ha ha ha

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Beltinci (nepreverjen)

Pa Ciganove Zvezde, meso s čudnim poreklom, povehjena solata, lopata riže/krumplov.

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

kosilo (nepreverjen)

Koliko pri vas stane kosilo?

In reply to by sami gurmani (nepreverjen)

Bakovski rajh (nepreverjen)

Ne šimfajte nas. Mi smo najboljši.

GHFH (nepreverjen)

Brez veze se štukate, ker obstaja 100 lidij 100 čudi in 100 okusov. Enin paše ka njin špirič ale pa piramida v bratoncaj sijple pau tanjera pomfira, dunajskoga ka z njega tečej ole pa zelejno šalato s tikvinin olijon za 8€ pa je tau nekaj najbaukša ka si v življenji đo.
Enin pa pač paše losos malo popečene pa kakšne vinske zadevice itd. In ja kulinarika gnes den je tau zadnje nej pa pohane pa pomfri. Zatau pa tekmuvlejo tej "fancy" restavracije kere ponujaj drujgo gesti nej samo falat mesa prilogo pa mejšano šalato.

Osebno pa se pri Mariče v sebeborcaj najbole nagen. Porcija ka ta spadneš, so pa cejne rahlo turistične al naj bo nič pretiranoga.

Čudo sveta (nepreverjen)

Mene moti to da je ta stari Bogataj pri vsakem prdcu zraven in on odloča kdo je najboljši. Pa vedno je Rajh najboljši. Kak da drugih gostil v Prekmurji nega. Tou poveličevanja Rajha človeki prejk glave pride. Pa je čista povprečen gostinec nič posebnoga.

In reply to by GHFH (nepreverjen)

Premetanka (nepreverjen)

Ja, Marič je odličen.

In reply to by GHFH (nepreverjen)

Čudo sveta (nepreverjen)

Dober je. Veliko boljši od Rajha!

In reply to by Premetanka (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ja. Verjetno cilou najboukši na svejti. Či nej še dale....

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Pri mariče či gejš dödole glih crkneš kelko dobijš, pa še dobre.

In reply to by GHFH (nepreverjen)

Enkrat na leto (nepreverjen)

Marič je najboljši.

Hmmmmmm... (nepreverjen)

Ges san pri Mariči bil dvakrat. Enouk na krst od znanca, drugič na mau. Obrakrat gesti pripravleno en den prlej in to se je redno šmekalo... Mogoče, ka majo nedeljska kosila pa tak gesti vredi. Ampak za vekše prireditve so se mi dvakrat zamerili...

In reply to by Enkrat na leto (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Marič je zakon !

Vajz (nepreverjen)

Marič je dobra slovenska, niti nej telko prekmurska gostilna. Tou držij. Ali, nema vrhunske kulinarike, mijslin, ka si toga niti ne domišljajo.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mislim, da je hrana pri Mariču všeč večini , ki so kdaj bili tam in se tja vračajo. Veseli me to, da niso požrešni na neka priznanja in medalje kot nekateri. K sebi ne vabijo novinarjev, da bi jih obilno pogostili, da bi ti potem na portalih delali reklamo zanje. Veliko je vredno to, da si ne domišljajo, da so nekaj več. Zato rad hodim tja. Preprosto in dobro. Tudi na lepem kraju. Moravske toplice tik pod njimi.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Aha, rajh je dober zatou, ka je požrejšen na priznanja? Ali pa nagrade dobijva za tou, ka je dober? ka se trečo generacijo trüdi iz hrane potegnoti nekšo zgodbo, nej samo kalorije.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Vajz ,,,,,,,,,,,,, Ta njegova priznanja so dobljena prek Murgeljskega škrata on je tan süno za šenki in njemu enaki .Raj posebno gen teden dnij kot pa eno kosilo od Rajha

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Kak tebi drago.
Kelko je meni znano je murgelski škrat, (šteri je sicer eden naši velikanof) večkrat džo pri Sveteci v Šalofcaj. kak te tou, ka je Svetec nej doubo nekših jakih priznanj?
No sicer pa, genijalnost Rajha so nan mogli tujci pokazati, sami je ne bi nikdar prepoznali...... kak značilno za nas zabačene Prekmurce...

In reply to by kanžor

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Če ti je Rajh višek vsega dobrega, tej si rejs zabačeni !

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vajz, star sem 68 let. V času Jugoslavije sem veliko hodil k Rajhu v Bakovce. Prijatelja sva tudi s kelnarco, ki je takrat tam delala. Tako, da dobro vem katere " velike živine " so takrat hodile k Rajhu jest in pit. Tebi se o tem sanja ne.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Najbrž, ka san za stare Juge malo večkrat büu pri Naciji kak tij.....

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Potem bi moral vedeti kdo je tja hodil in koga so šoferji v avto nosili.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vajz, kak te to zdaj zgleda ? V stari, popljuvani Jugi si imel denar, da si vsak dan k Rajhu hodil, zdaj, v moderni demokraciji in opevanem kapitalizmu pa nimaš denarja, ne časa, da bi enkrat mesečno tja šel ???????? Se ti ne zdi, da tu nekaj ne štima ???? Ali pa v Jugi ni bilo tako slabo kot to želijo na vse načine dokazati zagreti desničarji z Janšo na čelu ?????????

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vajz, Juga je bila zakon, jeli ??!!!! Si imel cajt in denar !!!!!!!!!! Kaj praviš ?

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Itak. Dosta več sveta san vido te, kak zdaj, pejnez nej büu problem, z YU pasošon si büu seposedi Džekson.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Pijanček, je tounte na naročilnice špilalo ali si s karticof plačuvo?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Z markami.

In reply to by butalec (nepreverjen)

čardo (nepreverjen)

Razen bivše urednice Radia MV in Geza se zeza pa ostali Vip-ovci

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

E, pijani tujček, zaj je Marič najboukši,
kda so pa "naročilnice popejvale", te je pa bil Rajh obvezen!!
Pao ti standard?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kanžor

Piramida Bratonci je nad vsemi

Vajz (nepreverjen)

Ne pozabi na Pajdoja pa na Krumpičbar....

In reply to by kanžor

Vajz (nepreverjen)

Lidge dragi, tü se ide za vrhunske küjnje, pa kak lejko primerjate Rajha z enof Piramidof? Eno je konfekcija, ge šniclini pa lignji vö letijo v tonaj, drüjgo je pa umetnost. Ges iden v Piramido idnouk na dvej leti, kda se mi zalüšta gora lignjof ali pa indašnja pica. Tan se falo nažren, tak, ka se mi drejmati začne. San pomirjeni (hrana je droga). Edijno, ka te še dva dnij smrdin po pohanji. Bar idnouk ali pa dvakrat na leto si pa privouščin Rajha, či glij ka staroga neman preveč rad, ali ga spoštüjen, ka je prvi zdigno prekmursko kulinariko iz sijvoga povprečja. E, tan pa te užijvan v vsakšon grižljaji posebej. Gen pomali, raznovrstno, užijvan v nenavadni kombinacijaj živil pa se čüdin umetnosti pa vztrajnosti küjarof. Ka o skrbnon izbori vijna ne gučijmo. Vse seveda v dobroj drüjžbi pajdašof ali najbližjih. Zatou, ka je tou meni intimen trenutek, nej prehranjevanje. Jasno je, ka je tou tüdi malo vekše breme za tošlin, ali včasik si človik pač more neka privouščiti, ovačik život nema smisla...... Zatou, šteri ne vejte užijvati v vrhunskoj kulinariki, nema smisla, ka sploj kaj komentejrate, zatou, ka ne vejte o čen se tü ide..... Telko.

Čudo sveta (nepreverjen)

Ti si še boljši od Bogataja. Malo spusti svoj ego...... Telko.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ego? ka je tou, kaj pohanoga?

In reply to by Čudo sveta (nepreverjen)

Večvrednostni … (nepreverjen)

Olosh, Hmmmmm, sami gurmani, Vajz, AntiFuzbal, ? - Imate vi vsi skupaj večvrednostni kompleks v glavi ! Zakaj ? Zato, ker mislite, da ste nekaj posebnega in, da ste več vredni od drugih zaradi tega, ker ste bili in hodite k Rajhu !! V resnici se niti ne zavedate, da to ni nič posebnega. Da ste v resnici bedaki, ki jih je nekdo ( in tudi sami sebe ste ) prepričal, da je to nekaj posebnega! Veliko denarja ste tam pustili, domov pa odšli lačni. Še kako drži tisti, ki pravi: če ideš k Rajhu, se doma do sitega najej in potem pojdi tja! Nikoli lačen!

čardo (nepreverjen)

Glavno ka si ti fejst pameten edinstveni in samo tvoje je praf čisti Slovencelj in malo stopi pred ogledalo in se pogledni , te pa še pogledni prag pa najprej svojga spucaj.

In reply to by Večvrednostni … (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Nej, ne razmiš tij tou, sinko. Ne mijslin, ka san ges neka posebnoga, znan pa, ka je Rajhova gostilna nekaj posebnoga. Hrana je lejko samo "tankanje" energije, lejko pa je užitek. Eni užitek v hrani pač ne ocenjüjemo z količijnof vloženih živil, liki s količijnof vloženoga trüjda, lübezni pa talenta pa z kvalitetof LOKALNIH pa SEZONSKIH živil. Kak san pravo, nema smisla razlagati nekomi, što nema občüjtka za tou. Še menje pa ma smisla, ka de takši meni razlago, ka je tou kulinarika. Naj ponovin: či se ščen prenažrejti, iden v npr. v Piramido, či ščen užijvati v hrani (za koj na žalost neman sikdar zadosta časa nej pejnezof) pa iden k Rajhi. Brez bojazni, ka de mi slabo, ali, ka nemo več mogo inan, kak domou ležat....

In reply to by Večvrednostni … (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ubogi človek. Res se mi smiliš, da NIMAŠ TOLIKO ČASA, da bi se vsak teden enkrat peljal k Rajhu in užival v dobro hrani. Kaj imaš ti lepega v življenju, če si enkrat tedensko ne moreš privoščiti tega, v čemer uživaš ! Naj bo to hrana ali kaj drugega. Kaj je tebi smisel življenja delo, delo in samo delo ????????? Potem škoda, da živiš ! Če si hočem kaj privoščiti, se lahko kdajkoli in bilo s kom odpeljem v Maribor, na Koroško, Gorenjsko ali Primorsko in uživam v naravi, hrani, pijači in še čim. Imam občutek ( in ne motim se ), da sem jaz svoboden človek ( ker lahko počnem kadarkoli kar hočem ) ti pa ujetnik ( ker si odvisen od volje drugih , drugi ti določajo čas za delo, prosti čas, ...... ) !!!!!!! Lahko se na portalu delaš pameten kolikor hočeš, v resnici si ujetnik kapitala in kapitalistov, ki ti določajo način življenja, zato se ti neka majhna stvar, ki ni pomembna (hrana in pijača pri Rajhu, ki si ju lahko privoščiš par krat na leto ), zdi velika kot vesolje ! Svoboden človek, kot sem sam, si te stvari lahko privošči vsak dan, zato mu niso zanimive in ne velike ! Premisli, dobro premisli o tem, kar sem ti napisal !

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ne razmin te, ka mi ščeš povedati. San gerkoli napijso, ka mi je večerdža pri Rajhi edijni užitek v živlejnji?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Še enkrat počasi preberi svoj komentar, potem pa še počasi mojega. Ne gre samo za večerjo, gre za smisel življenja.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Hmmmmmm... (nepreverjen)

hahaha, ges napišen, ka mogoče enouk na leto iden k rajhi gejst (pa še tou večinoma v MS, nej v Bakovce), pa že man večvrednostni kompleks pa si domišlan ka san kaj več? Te pa še v bran zemen gostilne ala Piramida pa Aleksander... Ti pa meni vfečvrednosti kompleks... No, vse je prvič, zdaj si mi tij kak prvi na sveti povedo, ka se nosin pa ka san aroganten...
Rajh je v Prekmurji edino v ton merili malo drugačen, ka pač sledi sodobni kulinariki v smisli eksperimentejranja s sestavinami, ponudba novih jedi pa kombinacij in seveda tipično, male porcije za velke peneze. In to se v takšnih izboraj pač tudi gleda. Zaj, ka se forsejra pa ka nej, neven, ker san nej notri v ton biznisi. Zavolo menej pa naj lidgej odijo gejst kama ščejo. Što ma bole malo penez pa se šče nagesti, de šau v Piramido, pa mogouče vmes k Rajhi, lidgej z dosta penezami pa v Piramido nede in do odili rajhi. Kak pravin, v bran san vzel Piramido recimo in san dosta dosta večkrat iden ta gejst. Ti pa meni, ka man večvrednostni kompleks...

In reply to by Večvrednostni … (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Eh čardo, pa s temi primitivci ne boš prišel do konca. Oni razumejo samo kvantiteto, vse ostalo jim je tuje.

Jedec debeli (nepreverjen)

Soboška Nona je najboukša pa ne modruvlite !!

Vajz (nepreverjen)

Edna boukših, ali nej ne v istoj kategoriji kak ove štiri (no priznan, ka Tončeka ne poznan)...

In reply to by Jedec debeli (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Več kak očitno je polovice nej jasno ka kulinarika neje isto kak velka porcija masnoga šniclina. Če se pri špiriče nagejš fejst še ne pomejni ka je kulinarična kujnja...

Včasi vupan ka se naure delate, ale na žalost znan ka se ne delate.

kukavica (nepreverjen)

Pa ka se sploj idete? Seljačine gor fuknete 40x40 zrezek pa krumče in svršava. Tou je njemi naj gostilna. Kda za tri šore (nazaj počesane) pa za njegvo žretje plača 10 evrof te drugič srvšava. Da njemi krumče štere je nej mogo v sebe zbasati zavijejo v alufolijo te pa svršava. Tou je vse vredi ZDAJ PA TE SELJAK SLINI ŠTERA GOSTILNA JE VREDI??? PA TI SI SELJAK.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kuku, jaz sem seljak pa hodim v gostilno jest ( kadar grem ) zato, da se najem - pa ne zrezek 40x40 pa krumče - pač pa kakšen bograč, bujto repo s kolinami, pasulj z mesom ali klobaso, palačinke, zelje s pečenico, domačo juho s knedli, jabolčne štrukle, grahovo zelje, rižoto, ........... za primerno ceno. Tisti, ki niso seljaki in so bolj " pametni " pa hodijo v " fine " gostilne, kjer na krožnik dobijo " specialiteto " 3x3 cm in jo drago, drago plačajo. Ko se iz te " fine " gostilne domov peljejo, jim v črevesju kruli od lakote. Drug dan se pa sosedu hvalijo, da so bili v tisti " fini " gostilni, kamor zaradi visokih cen redki hodijo.

čardo (nepreverjen)

Pa lejko se vsi doj mečete na pod Naci je zakon in tradicija šolani in izobraženi gostinec in turistični in gurmanski svetovalec na žalost vseh gozdarov, vodovarov, mehanikov in računovodij, ki majo gostilne je on vsen lejko mentor in vodja ka se gostinstva tiče

dominik 595 (nepreverjen)

gostilna zorko top...

goričke (nepreverjen)

Špica je Rotunda v Sele,samo se vo ne mečejo......

Ajta (nepreverjen)

Što se pa te vö meče?

sneg na cesti (nepreverjen)

Rajh!

goričke (nepreverjen)

Vej ga pa navoke po novenaj vlačejo-znankar je vestneke sponzor.
Večkrat san meo (ne)srečo tan geste,pa je ščista povprečna hrana......vej pa za pogeste ja....drujgo pa nika!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tak je. Dobro si napisal.

In reply to by goričke (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ka bi bar čin več rajhov pa rotund bilou, pa če kandidejrajo ali nej, seeno. Bole me skrbi tou, ka je večina oštarij na fejst nizki ravni, v LJ je še menza v UKC boukša od njih, pa je "samo" menza. Enome gostince na tržnice se ne senja niti tou, ka je menu, pa ka naj ne ponüjajo pa reklamejrajo stvari, kerih nemajo, pa ka oštarija nesmi biti zamazana, hrane pa pribora se dotika z rokame ... Dokler smo na takšnon nivoje, lejko rajhe pa rotunde samo spoštüvlemo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice