FOTO: Jure Banfi
Zaprti hotel, odpovedi zaposlenim, slabe izkušnje gostov, brez stikov z lokalnim okoljem. To je današnja podoba Term Lendava, ki so v lasti Madžarov.

Spomnimo, da je Sava Turizem ob koncu 2019 Terme Lendava prodala skladu Comitatus - Energia za približno devet milijonov evrov. Tudi v tem primeru ne gre za prodajo uspešnim posameznikom iz turistične panoge, temveč projektnemu podjetju v 100-odstotnem državnem lastništvu Madžarske.

Negativnih zgodb ne manjka

Negativnih zgodb po prevzemu term v Lendavi je vedno več. Tudi zgodb nezadovoljnih gostov ne manjka, celo na družabnih omrežjih, gostje pa se obračajo tudi na medije. 

Spomnimo se odmevne zgodbe Sobotainfo »Domnevni lastnik pomurskih term naj bi 'vrgel' goste iz hotela zaradi jokavega otroka«.

Gre za Terme Lendava v madžarski lasti. Nezadovoljna gostja je takrat za Sobotainfo povedala, da naj njihov primer ne bi bil osamljen, saj da je slišala za podobno slabe izkušnje drugih gostov v Termah Lendava po menjavi lastnika.

Že takrat smo želeli z informacijo nezadovoljne stranke soočiti vodstvo hotela, ki pa se je za medije zavilo v molk tako preko elektronske pošte kot tudi preko telefona. 

Hotel že skoraj leto in pol zaprt

Hotel je danes še zmeraj zaprt, pod pretvezo, da v notranjosti potekajo temeljita obnovitvena dela. A po naših informacijah posamična obrtna in inštalaterska dela potekajo brez celovitega načrta in se izvajajo stihijsko.

Lokalni obrtniki, ki jih madžarski lastniki občasno pokličejo za posamezna dela, se sprašujejo, kako lahko obnova tako velikega kompleksa poteka brez pravega načrta in cilja. 

Direktorja Petra Molnarja je septembra lani sicer zamenjal Daniel Kovacs, oba iz Budimpešte.

Številni zaposleni dobili odpoved

V zadnjem času delavcev skorajda ni videti na lokaciji term, lansko poletje pa je v potoku v bližini term prišlo do pogina več tisoč rib, saj so upravljavci bazenov v Ledavo izpustili več kot 43 stopinj vročo vodo. Zaradi nepopravljive škode za ribji zarod v Ledavi je ribiški inšpektorat zoper odgovorne v lendavskih termah podal kazensko ovadbo.

Številni zaposleni so ob prihodu novega lastnika dobili odpoved, nekaj od njih jih je danes zaposlenih pri nekdanjem delodajalcu, to je Savi Turizem. 

Naši sogovorniki pravijo, da so razmere v Termah Lendava grozljive, ne vedo točno, kdo je nadrejeni, na koga se obrniti in kaj bo v prihodnje. 

O neobičajnem pristopu k obnovitvi je pred časom že pisal lokalni tednik. Izvajalce za obnovitvena dela naj bi v Termah Lendava najemali preko nizozemskega podjetja, pri poznavalcih pa naj bi to že vzbujalo pomisleke, tudi sume, da gre za sporne posle, celo za pranje denarja, še dodaja lokalni tednik.

Občina Lendava: Kontakta z vodstvom Term Lendava nismo vzpostavili

Lastniki Term Lendava pa se niso zavili v molk zgolj za medije, neke posebne komunikacije ni niti med njimi in lokalno skupnostjo.

»Kontakta s trenutnim vodstvom hotela občina Lendava še ni vzpostavila, smo pa slišali za spremembe. Občina Lendava je zanesljiv partner vsem investitorjem v lokalni skupnosti, vodstvo občine pa si prizadeva, da bi čim več občank in občanov delovno mesto dobilo v domačem okolju,« so za Sobotainfo sporočili iz lendavske občine.

Posledice tega, da je hotel zaprt v letu, ko država spodbuja turizem s turističnimi boni, čuti tudi lendavska občina. Prihodki s turističnih taks so tako v občini na račun zaprtega hotela manjši

Pomembno je tudi, da so Madžari s termami kupili tudi dostop do vodnih virov.

Odvisni od lastne iznajdljivosti

Občina Lendava bi lahko zaradi zmanjšanega števila nočitev v prihodnje izgubila status ene izmed vodilnih turističnih destinacij v regiji, kar pomeni, da v prihodnje ne bi bila več upravičena do sredstev države za razvoj in promocijo turizma. 

Občina, ki je stavila na turizem, saj ima v svoji sredi eno izmed najbolj prepoznavnih in obiskanih turističnih znamenitosti stolp Vinarium, je danes odvisna od lastne iznajdljivosti z razpršenim hotelom in kapacitet manjšega hotela Cubis. 

Boljše izkušnje s slovenskimi kupci v Banovcih

Sava Turizem je istočasno kot Terme Lendava prodala tudi Terme Banovci. Tam so imeli srečnejšo roko, namreč lokalni podjetnik Srečko Karba je hotel kupil, ohranil zaposlitve in postopoma vlaga tako v infrastrukturo in dejavnost. 

Komentarji (80)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.Oh (nepreverjen)

Kolko je pa sava vložila v hotel?

mp3 (nepreverjen)

Sigurno več kak Bencik on je samo jemal

In reply to by .Oh (nepreverjen)

ZorkoUki (nepreverjen)

Strinjan se.... Zanimivo bi se bilo pitati s koj bencik že 15 let po ton ka je bil direktor v termaj živi. Nigi ga nej viditi ali li njemi dobro ide v Nemčavcaj. Preci enostavno je to zračunati tudi če si nej čeden.

In reply to by mp3 (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Zorko,
ka pa Češka???????

In reply to by ZorkoUki (nepreverjen)

Lendavcan2 (nepreverjen)

V samem zacetku je Sava vlozila... In to ne malo v prenovo... Vec se je sigurno delalo kot zdaj... Pa ne branim save kot lastnika... Dalec od tega

In reply to by .Oh (nepreverjen)

Pfuf (nepreverjen)

V zacetku je Sava vlozila 4 mio od potrebnih 8 mio... zdaj madzari vlagajo teh 8 mio.... pa pac duze traja prenova.... ce na glavnom parkplaci ne vidite avtov... ne pomeni ka jih zadaj nega nic parkeranih... sava neje vlozila nic v strojnico... NIC... resitev toga neje glih v 2 dnevaj za resiti... novinari... v rit se vgejte... nej na pamet... marsikaj pozitivnoga se dogaja v termaj... ce pa neje vidno nekaj na prvi pogled... pa.... ne pomeni, ka se ne dogaja...

In reply to by Lendavcan2 (nepreverjen)

Gost#3 (nepreverjen)

Madžari ne bood nič naredili. To je le pesek v oči. Zakaj bi vlagali v konkurenco Hevizu? Bodo pa predali v upravljanje pravimklastnikom kapitala-Slovencem, ki bodo tako poceni prišli do legalizacije denarja iz sumljivih poslov.

In reply to by Pfuf (nepreverjen)

ZorkoUki (nepreverjen)

Tu van lejko poven kak zaposleni v Termaj 3000 ... Prenova Term3000, pa cejle Ajde pa Prekmurska vas je nauva ... Neje Sava gli za prehvaliti ali vlagala je stalno neka pa plače so stalno na rok. Pa na konci smo lani pod tejmi šefi prvič dobili božičnico pa še nagrade neštrni, ges sicer nej ali letos z malo sreče bom. Dosta se jih je z avstrije že nazaj vračalo, z Lendave pa vsi ka so dobli šanso.

Moji pajdaši iz Term Lendave pravijo ka je to samo vo voženje pejnez pa pljačkanje.

Eti v MORAVCAJ je nevola ka je župan od SDS, pa de nas rade volej Madžaron oudo če de Führer tak pravo, itak ma še 2 leti do penzije, za Moravce pa neje čista nika napravo. Nori narod ka ga cuj gleda kak v oštarijaj sedij

In reply to by .Oh (nepreverjen)

porkodijo (nepreverjen)

kaksi začno pisati, san znau ka su že pe krivi v SDS seveda, betežno!
kolega že pet let hodi v Moravce in to v Livado, za tri šraufe jih vsakič opominja, pa mislite, ka so kaj napravili?? in te eden piše in vali krivdo na maloga župana, ogabno!?

In reply to by ZorkoUki (nepreverjen)

Graficar007 (nepreverjen)

Neje Glavac nika krijf, niti nemre biti ka neje to njegov domet. Ali za Moravce je li nika nej napravo.

In reply to by porkodijo (nepreverjen)

Trum1 (nepreverjen)

Na konkurencnon portali si prestite zgodbe. Fantje iz SD vo zadji pelajo zgodbo kak nazaj podrzaviti zadeve. Modra zavarovalnica in podobno.

In reply to by ZorkoUki (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Trum, ti si na konkurenčnon portali zračunaj, KELKO višjo plačo ti z zmanjšanjem dohodnine
v desni žep Jajo da!
Te pa počakaj še aplikacijo, ka ti zračuna, kelko ti iz levoga žepa ven vzeme!!!

In reply to by Trum1 (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

So se ukozili, podrislali in posrali.....kot plešavi fašist.!

Marburg ad drau (nepreverjen)

posral si se ti in posrani ste vsi gnusni lopovski morilski laznivi komunisti-v sloveniji nikoli vec ne boste vladali!!!

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Z2 (nepreverjen)

Jaja treba pogledat gdo se so fpleteni.nebi škodilo kaka prijava

Carni vrag (nepreverjen)

Ste imeli golazen v socializmu samo upravljanje pa ste ga zjebali
Čist pravilno da vas sedaj jebejo novi
Lastniki če ste pa teleta nesposobna

upokojenec70 (nepreverjen)

Kdor misli in verjame, da bo tujec za njega boljši od domačega človeka, bo hudo razočaran. Biti gospodar na svojem je vedno najboljše, pa čeprav le na kupu dreka.

Carni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kup dreka
Ti je mamuska

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Kup dreka
Ti je mamuska

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

uuz,. (nepreverjen)

Grozljive razmere so tole:
Živorojeni 2020:
18.767

Priseljeni 2020:
18.365

Mogoče smo lani uradno že postali šolski, socialni in zdravstveni sistem za več novih tujcev kot pa Slovencev.

izozadja (nepreverjen)

Število otrok v vrtcu vs število zaposlenih 2004: 54.815 vs 6.762

Število otrok v vrtcu vs število zaposlenih 2021: 86.193 vs 12.935

Kdaj in kako točno so se generacije slovenskih otrok povečala za 63%? Če se niso, čigave otroke iz slovenskega proračuna varuje 52% več ljudi?

In reply to by uuz,. (nepreverjen)

.joj (nepreverjen)

keko je pa odselejenih slo vencof in kolko odselejenih tujcof?

In reply to by uuz,. (nepreverjen)

930322 (nepreverjen)

ZPIZ je lani izplačal za €6,2 milijarde pokojnin.
€1,2 milijarde se ne pokrije z vplačanimi prispevki in razliko pokrije proračun.
To pomeni, da vsaka peta pokojnina v Sloveniji že danes nima več kritja iz naslova vplačil pokojninskih prispevkov delovno aktivnih prebivalcev.

afta he (nepreverjen)

Koliko vplačil prispevkov pa je ostalo SPIZ u, ker niso izplačali niti ene penzije, ker je zavarovanec prej žal umrl.

In reply to by 930322 (nepreverjen)

bedni dedo (nepreverjen)

Isto razmišljate kot moja žena, ki je večkrat rekla, »ja, kje je tisti denar, ki sem ga vplačevala 40 let v skupno vrečo?«

Tisto, kar se vplačuje prispevke v ZPIZ se sproti porablja za aktualne upokojence, ne kopiči se kot gnoj na dvorišču.

Obenem naš ZPIZ ne deluje po norveškem modelu, kajti oni vlagajo v delnice in marsikam, za kritje izgube pa imajo nafto.

Mi v Sloveniji nimamo nič, izguba se krije iz proračuna, ta pa iz kreditov ... ki jih bo treba enkrat vrniti, ali pa bomo (država in njeni državljani) pristali v rokah kakšnih korporacij.

Zato je Demografski sklad neumna ideja, saj nimaš ničesar kar bi lahko plemenitil in iz česar bi črpal. Je samo priložnost za nekaj novih delovnih mest za tiste, blizu aktualne vlade.

LAhko noč vam želim.

In reply to by afta he (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Ka zaj cvijlite .... se spomnite, kda je Jajotova vlada prepolovijla prispevek za ZPIZ delodajalca?
Delavec vplača 15,50%, delodajalec pa 8,85%. Od takrat dale se tuli, kak je ZPIZ blagajna prazna!!!!!
Ista finta se dogaja glih zdaj.
Jajo in Tonin vas sprašujeta: hočete večjo plačo??? (budale, što pa NOČE vekše plače?). A bibi je tu: znižajo plačilo dohodnine, delavec dobi netto rejsan (malo) več, a proračun dobi menje. Pa ka mijslite, od kec se država financejra - valda iz proračuna, keri SE MORE puniti tak ali etak. Dohodnine de šlo menje v njega, samo ne mislite si, ka de vas te nova osebna koštala 20 E, ampak 50-70 E, prijdete k doktori pa do vas najprle prosili za participacijo itd.
Do 24. aprila do nan ponujali večjo plačo, podarjali razne bonboniere (energetski vavčer, ka Vizjak ja dobi dividende!!!),
po volitvaj, kda si jih poleg butastoga naroda Jajo na te način kupi, pa bo novi ZUJF!!!!!!!!
Se vam to zdi znano? Ste to že videli, doživeli??
STE, samo ste že pozabili!!! Repriza bo kmalu!!!

In reply to by afta he (nepreverjen)

sinči (nepreverjen)

V SPIZ blagajni je primankljaj zaradi raznih borčevskih penzij, oficejrskih penzij, predčasno upokojenih, raznih zaslužnih kulturnikov. Dokler se te penzije ne izločijo iz pokojninskega sklada, ki ga vplačujemo zaposleni in se ne bodo izplačevale iz drugega vira, do takrat se bo moralo iz proračuna pokrivati primankljaj. Z znižanjen dohodnine bo proračun preko višjih plač dobil več. Kam pa boš pospravil višek plače. V šrtunflo sigurno nej. vložo boš v gradnjo, adaptacijo hiše, vikenda, eli pa znoso v Hofer eli Špar. Tou pa je vse ddv, ki gre v proračun.

In reply to by necepec (nepreverjen)

Jack00000 (nepreverjen)

poceni so jih vgasnili da imajo v lentiju gužvo

Sobota.... (nepreverjen)

Vse tajkune ( lopove ) razlastniniti , podržaviti in konec debate.
Ko bodo delavci izbirali direktorje bo konec plenjenja kapitala.
No in sedaj se bo po minusih videlo koliko lopovov je med nami.

nihil (nepreverjen)

so probali to boljševiki 1917 pa nej gli ratalo

In reply to by Sobota.... (nepreverjen)

dgalač (nepreverjen)

30 let strokovneg javnega sektorja v Sloveniji nas je pripeljalo čez €40 milijard dolga, za Češko in Estonijo v standardu, v pokvarjeno šolstvo, zdravstvo in sodstvo, ter konstantno rast plač za vse vpletene v ta seznam porazov.

Ob teh strokovnjakih šalabajzerjev ne rabiš.

afta he (nepreverjen)

In kdo je naredil takšno stanje. Novi obrazi, ki se vladali in se mislijo vrniti iz naftalina.

In reply to by dgalač (nepreverjen)

volitve--2022 (nepreverjen)

Slovenski volilec pride na volišče. Želi izbrati stranko, ki bo poskrbela za revne, mladim zgradila stanovanja, investirala v infrastrukturo, pravično obdavčila, ustvarila delovna mesta in pomagala v digitalnem prehodu v zeleno ekonomijo.

Zapre oči, slepo obkroži.

Uspelo mu je.

nateg.volitve (nepreverjen)

S programov strank odmislite logotipe, predsednike strank in obljube o deljenju denarja.

Katere razlike ostanejo?

In reply to by volitve--2022 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

digitalnem prehodu v zeleno ekonomijo.

Ta prehod ti bo omogočil, da se boš pasel na zeleni travi.

In reply to by volitve--2022 (nepreverjen)

mp3 (nepreverjen)

Saj to čaka vse zaposlene v Moravskih toplicah Terme 3000 in Radenci za Banovce ne vem sigurno Jonapot Janoš Janša in župani v teh krajih.

Fonzekk (nepreverjen)

Jonapot bi moral reči, ko je bila pod levo vlado prodana polovica Save nekemu tujemu skladu z neznanim lastnikom. Sedaj ta sklad prodaja svoj delež. Kaj ima vlada s tem? Lahko kupi za 38 milijonov, doda še 100 milijonov, da poplača dolgove in potem vloži 200 milijonov, da se sanirajo hoteli. Tako so leve vlade vložile 800 milijonov v NKBM in jo potem prodale za 200 milijonov. Kupec je z dobičkom iz poslovanja teh 200 miljonov že zdavnaj dobil nazaj. Naši so pa delali zgubo.

In reply to by mp3 (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Što de pa predlago , pa potrdo zakon , da se polovij tajkune, razlastij, pa zaprej tak njij kat tüde njigve družinske člane v doživljenjske delovne zatvore nej pa luksus kak ga trenutno majo eni tajkune? Što, če pa so tiste štere bi tau mogle nika nej načiše.

sava (nepreverjen)

Žmetno, za enoga našoga politika so celo spremejnili zakon, ka njemi nebi rubili premoženja, keroga izvor je nej znao pojasniti.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

raziskovalec88 (nepreverjen)

Prekmurci obsojeni ka smo resno hlapci na tuji zemlji. Zdaj če Madžari kujpijo še Terme3000, te smo resno heroji kerin trbej podeliti posebno medaljo za norost.
.
Neven edino ge so naši politiki pa svet županov pa razne zbornice. Na konci do se za en kaput si oudali.

Partijec Pišta (nepreverjen)

Vprašajte Madžare koliko hotelov okrog Balatona in v Hevizu je njihovih in zakaj so vse prodali tujcem.

.joj (nepreverjen)

s slovensko mafijo ven menjajo hotele, ka se nede vidlo kdo je zajebo slovenski turizem

In reply to by Partijec Pišta (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakoj se nič ne piše o Puškaš akademiji, ka se zida en kilometer naprej od toga hotela.

telekk (nepreverjen)

što zida, pahor, cerar, bratuška, šarec mogoče....ali ovi mali plavi vogrin?? tej so za nacionalni interes, tak ka bi komi vzeli,tak že!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

.Oh (nepreverjen)

Nega več slovenije. So jo zrihtali do amena.

Gezaseheca (nepreverjen)

Mađari so kupili lonca brez dna.Tale hotel je še samo za porušiti.Vse to že zastarelo...

wranglerrrr (nepreverjen)

Zgoraj v članki je praktični prikaz toga ka čaka Savo ob prevzemi mađarov, a eni maliumni desni primitivci vse drugo cuj motate v komentaraj ka veze nema s ten, samo ka se odvrača pozornost iz toga primera. To ka je v ton članki napisano je že dugo znano pa se nišče neje sekejro glede toga. Tak ka se je nišče nej sekejro gda se je odavo oziroma prevzemo Helios in so avstrijci vse živo obečali in podpisali ka nedo nikoga odpuščali, te pa že naslednji mesec polovica na cesti. In te desničari, keri so puni nacionalnoga ponosa najbole navijajo gda nas drugi prevzemajo. Nej čudo ka so se takšni ka ste vi negda zlizali z okupatoron pa za njega ovajali in klali sonarodnjake. Še premale so bile jame te na konci gda se je delo obračun. Prekprokleta golazen pokvarjena desničarska.

Mihc (nepreverjen)

Smradi desničarski fašistični, z vami da popucamo na volitvah enkrat za zmeron

In reply to by wranglerrrr (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Mihc,
iz tvoje tastature u božije uši!!

In reply to by Mihc (nepreverjen)

hadik (nepreverjen)

Tou še ni nič, glavno še zaj pride, če država nede ukrepala. Pa ne vrvlem ka bou, saj je z nas napravila drugi KOSOVO!!!!

Fritz (nepreverjen)

Tak se zgodi tudi s Savo
Pa za minimalno plačo

lendavčan1 (nepreverjen)

Pred prodajo se je tudi aktualni župan zelo zavzemal prodati lipo zdaj pa je tišina.

Liška (nepreverjen)

Glede na to, da trenutno aktualni lendavski župan še sploh ni bil župan je to čista neresnica.

Sava Turizem d.d. je Terme Lendava prodal že pred poletjem leta 2018. Novice so pozneje pricurljale v medije, saj je vse skupaj bilo zavito v tančico skrivnosti.

In reply to by lendavčan1 (nepreverjen)

Pozitivko (nepreverjen)

Katastrofa res.. Banovci ceprav majhni vsaj ostali v slovenskih rokah. Pravilno.

Kuki (nepreverjen)

Ja orban van printa madzarske slovare ka te se vcijle. Ka ze znate kaj madzarski ? Cas bi van bil pomali hahaha. Uzivajte prekmurci 😂

Salafist (nepreverjen)

büdos geci

In reply to by Kuki (nepreverjen)

Salafist (nepreverjen)

fog be te cigany

In reply to by Kuki (nepreverjen)

Salafist (nepreverjen)

Seveda, včeraj novice kak madžarska ščej kupit ovo, gnes pa sobotainfo slučajno kak najdejo slabe razmere. 100% samo narod nori delate

akademik (nepreverjen)

Ne bom vam nakladal kakšni lopovi so prevzeli Lipo. Pranje denarja v nulo. Proti njim je sprožena kazenska ovadba. Piše se, da je ARXA veriga hotelov. Malo jutri. Saj imate internet, pa malo preverite. Pa še malo branite vlado in foteljaša.

nebodigatreba (nepreverjen)

pranje denarja s pomočjo župana in ferenca Horvata!

In reply to by akademik (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Škoda da hotela niso prodala npr. Merljaku ki je v Bohinju obnovil propadajoče hotele in iz njih naredil Luksuz. Madžari bodo terme zapravili ,ker imajo v Lentiju svoje terme invterme Lendava so jim konkurenca ZALOSTNO

asdasd (nepreverjen)

Logično konkurenco je potrebno eliminirati, če ne gre drugače jo kupiš in zapreš !
Podobno je bilo z tobačno Ljubljana, . . . ?!

In reply to by Hrib (nepreverjen)

Carni vrag (nepreverjen)

Medicinske sestre pusijo ponoči in podnevi

Kepa (nepreverjen)

Pripeljite vse iz SLO , da se ogledajo razpad sistema

nebodigatreba (nepreverjen)

ne občina ne , ne madžarska smanjšinska skupnost nimajo pravega odgovora, kar pa ne čudi, sajso odvisni od Orbanovega počutja zaradi prispevkov.

MilenaV (nepreverjen)

Žalostna sem glede dogajanj v Termah Lendava. Do pred tremi leti smo bili redni gostje in vedno smo se počutili dobrodošli. V terme smo hodili dvakrat letno in nikdar nismo imeli pripomb. Osebje je bilo zelo prijazno. Žal mi je, da se jim to dogaja.

Zaposlen (nepreverjen)

Ga. Milena... brez skrbi se boste v kratkem spet lahko vrnili. Podatki v clanku so zelo enostransko napisani in zelo nekorektni in nepošteni do vodstva, novemu direktorju pa vsa cast za trud in uspeh v tem kratkem obdobju.
Prenova poteka na takem mestu, ki iz ceste ni vidna.
Bi pa bilo vse skupaj malce hitreje urejeno, ampak ena firma ni naredila storitev kvalitetno, pa so prisli drugi popravljat za njimi... nekatere stvari se pac ne da resiti cez noc.

Vabljeni v kratkem nazaj.

In reply to by MilenaV (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

S ceste se vidi katastrofa tega hotela . Najprej ime hotela lipa se je zamenjalo potem katastrofa z to modro barva na stavbi bi to grdo rdeco plocevino lahko menjali. Ty hotel bo prrj propadel dokonca kot pa obljubljajo da ga obnavljajo🤮

In reply to by Zaposlen (nepreverjen)

Socialaš z milijoni (nepreverjen)

Ne nakladaj ka ne vejš, napiši istino što je kriv. Gospodin iz Nizozemske in njegov pomočnik iz Lendave keriva sta dikterala kak se dela. Vsi ka so tan delale so delali po navodilaj Nizozemca nej na svojo roko, vsi po vrsti. In so drugi popravlali za njima nej za izvajalci. Jebi ga gda ščejš več pejnez vkradnote kak jih sploh je.

In reply to by Zaposlen (nepreverjen)

Socialaš z milijoni (nepreverjen)

Ne nakladaj ka ne vejš, napiši istino što je kriv. Gospodin iz Nizozemske in njegov pomočnik iz Lendave keriva sta dikterala kak se dela. Vsi ka so tan delale so delali po navodilaj Nizozemca nej na svojo roko, vsi po vrsti. In so drugi popravlali za njima nej za izvajalci. Jebi ga gda ščejš več pejnez vkradnote kak jih sploh je.

In reply to by Zaposlen (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

ci so informacije tocne..Sumak, nekdanji direktor Paradajza bi naj nategno madzare...

In reply to by Zaposlen (nepreverjen)

Socialaš z milijoni (nepreverjen)

Te si tij slabo nategnjene. Nej kao Šumak pa nej Mađare ampak Nizozemec pa njegof priležnik Joco Lendavski sta nategnila tak Šumaka, Režonjo, pa še enoga z sobote ter mađare. Napiši kak je pa ne bluzi če ne vejš.

In reply to by Parsifal (nepreverjen)

KLIPAN

SDS ovci so vedno bili in bodo izdajalci.

KLIPAN

Orban se slika poleg zemljevida velike Madžarske, v katero je zajeto tudi Prekmurje, potem pa imaš Prekmurce, ki bi svojo rodno grudo prodali Madžarom.
Neverjetno, nemreš verjeti.

necepec (nepreverjen)

Van ovadin, ka moja kristalna kugla kaže???? Naj vam bo!!
Najprle pijtanje za miljon dolarof: što je lastnik Luxemburškoga sklada, ki je lastnik Save?
- SE NE VE !!!
Robantijo in strašijo z prodajo Madžarom
---> to znajo, ka to vsakoga Slovenca vrže v luft: ne, Vogron pa ne damo!!!!
turizem mora ostati slovenski, domači lastnik more biti!!
In potem:
"Madžari" odstopijo od namere kupiti Savo, odkupita jo SDH in KAD (iz proračuna pz. kreditov; po domače - in naših penez), in Sava turizem ostane SLOVENSKI!!!!

Nauk te basni:
Počivalšek končno ima svoj turistični holding, ki si ga že vrsto let želi, v tej želji se je celo "skurbal" z Jajotom!!
In frajera sta medsebojne račune poravnala (roka roko umije se temu tudi pravi).
Vij se pa zdaj samo dale trgajte, pa čakajte.
Ja, pa na volitvaj ne pozabite obkrožiti SDS, ovak te plan ger v vodo spadne!!!!

necepec (nepreverjen)

Še se mi da pijsati:
to vam je isto, kak tista pisma s tarčami na glavah in metki!!!
Što je prvi dal intervju in v njem "razkrinkal" storilce, ki bi naj bili SD, Šarec, Btarušek in levica. Jasno in glasno je to povedal!!
In potem:
telko je pa li nouri, ka ne vej, ka nemreš NIKA od sebe dati, ka ne bi pustil bioloških sledi.
In forenziki ugotovijo, da je pošiljatelj Jelinčičov "vojak"!! On pa celi zgroženi!!!!
Evo ga, pa ga mamo, storilca; naročnik pa tak znamo, što je!!!
Se njin je malo sfižilo!!
Mi smo pa vzeli lekcijo: NIČ NI TAKO, KAKOR IZGLEDA!

oleander (nepreverjen)

dostop do vodnih virov....se vodo boste tujcu dali ovce ene pa madarski boste govorili

Fox (nepreverjen)

Kakše laži!!! Red je prišo pa če se kumi ne vidi marš na cesto!!!!! Manjaki!!!!!

ĐejĐej (nepreverjen)

Vglavnon v kontekstu super turistične destinacije Lendava. Šli bi se turizem s tem ka bazene pa hotel zaprejo. Ali vglavno ka se delajo nove in nove "atrakcije", turisti do pa spali v Naftinih pisarnah???

Simon 74 (nepreverjen)

Levaki so vas prodali zdaj pa joucete, ZTE be jokali nej zaj. Židu se srce para za vas... Nejste ga gnes cüli...kak ga skrbi, že drüjga fata

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice