V soboški bolnišnici ponovno zaganjajo aktivnosti, ki so bile zaradi epidemije zaustavljene, a še naprej naprošajo za dosledno spoštovanje ukrepov.

Kot so sporočili z vodstva bolnišnice, bodo začeli postopno izvajati vse aktivnosti, ki so bile zaradi širjenja novega koronavirusa in epidemije covida-19 ustavljene. Vse paciente in njihove svojce ob tem pozivajo, naj dosledno upoštevajo ukrepe za zajezitev okužb, da jih ne bi vnesli v bolnišnico. Zato tudi obiski za zdaj ostajajo prepovedani.

"Zavedamo se težkih razmer in želje svojcev, da bi obiskali svoje bližnje, vendar epidemija še vedno traja in na žalost to ni mogoče, saj bi se lahko virus usodno razširil med bolniki in zaposlenimi. Zato vas prosimo za razumevanje in potrpljenje," naprošajo v soboški bolnišnici.

Kateri obiski so dovoljeni?

Prepoved sicer velja za obiske vseh bolnikov, razen obiskov na ginekološko-porodniškem in otroškem oddelku ter za obiske iz pietetnih razlogov, kjer so obiski omejeni na eno zdravo osebo na dan za največ 15 minut. Prepovedani so tudi poslovni obiski. Naročila in informacije o zdravstvenem stanju hospitaliziranih pacientov so možne samo na javno objavljenih telefonskih številkah. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice