*Fotografija je simbolična
V Mariboru in Zavrču, tudi na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini, potekajo hišne preiskave, in sicer v povezavi s storitvami več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in goljufije.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada za utemeljevanje sumov storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti danes na območju Policijskih uprav Maribor in Koper opravljajo 23 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih ter izvajajo druge operativne aktivnosti. 

Ob pomoči tujih varnostnih organov istočasno poteka tudi več hišnih preiskav na območju Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. V obsežni kriminalistični preiskavi, ki jo usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije, je osumljenih 19 fizičnih oseb

Preiskava se nanaša na sume zlorabe položaja odgovornih oseb v več gospodarskih družbah, ki so na škodo teh družb, ob pomoči slovenskih in tujih državljanov, pridobile za približno sedem milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Nobena fizična oseba ni pridržana. 

Hišne preiskave potekajo v povezavi z družino Vuk?

Pri današnjih aktivnostih sodeluje sto preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalistov iz policijskih uprav Maribor, Celje in Koper ter Uprave kriminalistične policije. Za kaznivo dejanje zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je zagrožena zaporna kazen do osmih let, za goljufijo pa do treh let.

Kot poroča časnik Večer, hišne preiskave potekajo v povezavi z družino Vuk, ki ji je Rok Snežič dolga leta davčno svetoval. Prav Snežič je osrednja točka preiskave, še poroča časnik. Snežič je več let davčno svetoval nekdanjemu županu občine Zavrč Miranu Vuku, ki bi naj bil prav tako pod drobnogledom preiskovalcev.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cugic (nepreverjen)

A je telefonaš bil zraven? On vam uredi podjetje katero vam izstavi fiktivno fakturo. In plačate manj ddvja! Tako se govori po Murski Soboti.
Jes bi probal, če bi imel firmo.

Glavni Moderator (nepreverjen)

Još jedna poštenjačina 🤮 tale Rok Snežič!

Sijo1972 (nepreverjen)

Još jedna poštenjačina ki svetuje maršalu Twitu.

In reply to by Glavni Moderator (nepreverjen)

Starejše novice