FOTO: Mediaspeed
Slovenski in ameriški vojaški piloti so z lovci preleteli slovenske kraje, ki jih je epidemija najbolj zaznamovala. A na Pomurje so spet pozabili.

V ponedeljek ob uradnem koncu epidemije koronavirusa so pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske in 31. lovskega polka vojnega letalstva ZDA skupaj preleteli Slovenijo. Z akcijo so se simbolično zahvalili zdravstvenim delavcem, pripadnikom Civilne zaščite in vsem, ki so bili oziroma so vključeni v sistem zaščite in reševanja, ter vsem, ki so med epidemijo zagotavljali delovanje vseh osnovnih sistemov v državi. 

Najtežje breme na plečih zdravstvenih delavcev

Čeprav so k dobri epidemiološki sliki prispevali pravzaprav vsi, je bilo najtežje breme predvsem na plečih zdravstvenih delavcev – v zdravstvenih ustanovah UKC Ljubljana in Maribor, Kliniki Golnik in SB Celje, na šestnajstih vstopnih točkah za testiranje potencialno okuženih, po domovih za starejše, v 13 zdravstvenih ekipah, oblikovanih za pomoč osebju v domovih za starejše, epidemiologi …   

Slovenija le do Ptuja?

Na Ministrstvu za obrambo pravijo, da so preleteli tiste kraje, ki jih je epidemija najbolj zaznamovala. 

Piloti obeh vojsk so s šestimi letali F-16 in tremi letali PC-9M preleteli Jesenice, Golnik, Kranj, Ljubljano, Celje, Maribor, Ptuj, Šmarje pri Jelšah, Brežice, Novo mesto, Metliko, Postojno in Izolo. 

Odločitev za ruto letenja sprejeli Američani

Pomurski zdravstveni delavci in vsi drugi, ki so se predvsem v Ljutomeru, trudili po najboljših močeh, pa, kot da si zahvale ne zaslužijo. 

Na Ministrstvu za obrambo so za Sobotainfo povedali, da je bila ruta letenja nad Slovenijo določena na osnovi predloga ameriških letalskih sil, ki so ponudili, da nad Slovenijo izvedejo zahvalni prelet. Pri tem so bile upoštevane tehnične zmožnosti tako ameriških kot tudi slovenskih letalskih sil, vremenske razmere in drugi pogoji letenja. 
 

Dodajajo, da se zavedajo, da niso preleteli še veliko slovenskih mest, v katerih so sodelovali požrtvovalni zdravstveni in socialni delavci, pripadniki Civilne zaščite in drugih zaščitno reševalnih služb ter še mnogi drugi. Zahvalni prelet preko Slovenije po določeni ruti je tudi simbolna zahvala prav vsem, četudi letala niso letala neposredno nad njihovim mestom, krajem ali vasjo, še dodajajo na ministrstvu.

Simbolno dejanje zaveznic

Minister za obrambo Matej Tonin je ob uradnem preklicu epidemije in preletu letal dejal: 
 

»Tudi zato so slovenski in ameriški letalci preleteli Slovenijo, bolnišnice in druge zdravstvene domove, domove starejših občanov, da so izrazili solidarnost in zahvalo vsem zdravstvenim delavcem, pa tudi vsem ostalim, ki ste bistveno prispevali, da smo kot država prvo bitko s koronavirusom dobili. Hkrati je ta prelet tudi pomembno simbolno dejanje dveh zaveznic, da bosta skupaj delovali še naprej v prizadevanjih v regiji in tudi širšem svetu za mir in varnost. Skupaj smo močnejši.«
 

Ker se Američani niso odločili, da bi preleteli tudi nebo nad Pomurjem, je stvari v svoje roke vzelo devet pomurskih pilotov. Ti so nebo nad Pomurjem preleteli razporejeni v tri skupine po tri letala.

S spleta

Komentarji (79)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DerangedHermite (nepreverjen)

Vlada nam bolnik in njemu podobni.

čarni vrag (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ali bi raje imel
puško metalca v kuruzo

In reply to by DerangedHermite (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

če bi bil puško metalec na oblasti
bi leteli do PINC

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Ilus (nepreverjen)

Bi bilou več kak pol Slovenije okužene. Zatau je pa dečkec raj vrgel puško v koruzo pa po domače spijzdo. Zdaj se pa pali nekaj slijni, pa što de ga posluušal.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bolnik? Hahaha,kakšen primitivec si...

In reply to by DerangedHermite (nepreverjen)

Borko (nepreverjen)

JJ je težko poškodovana oseba. Biti janšist pa je res diagnoza.

In reply to by Gogigo (nepreverjen)

Sdgkoihrcbv (nepreverjen)

Goni i tonina i janso govnara , v sekundi bi nas orbani dala ce bi leko to so zdaj tudi pokazali , pa niksne bv izgovori , dokazalo se je kelko je prekmurje vredno v sloveniji ....

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja, pa nad Guncljami pa nad Velikim Prdcem niso leteli, Jezoš Jezoš, Jankovič bi najraje dal vse Italijanom ali Avstrijcem...

In reply to by Sdgkoihrcbv (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Budalo desno kleropedofilsko!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hihi, fašistek lewnuharski... Ka zdaj so leteli nad Guncljami pa Velikim Prdcem?? Vidiš, Jankovič nas hoče prodati - lewnuharska logika.

In reply to by Gasilec Samo (nepreverjen)

pilotbiciklina (nepreverjen)

Nad Guncljami so leteli, če sploj znaš ge so?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Nad Velikim Prdcem so pa nej leteli in tou je že znak, ka Jankovič hoče prodati Slovenijo, ge van pravin, tou nej hec!!!!

Za malo heca pa si poglej na YT spot "Gunclje rap", se ga spomnim še kot danes... Ravno zato sem napisal Gunclje. Ali retardi do jemali vse dobesedno, nej kak je bilou ZELO OČITNO mišljeno.

In reply to by pilotbiciklina (nepreverjen)

pilotbiciklina (nepreverjen)

Retard te je skoto!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Moški ne morejo roditi!! Obstajata 2 spola, rodi lahko edino ženska. Ali ti je osnovna biologija nej jasna? Pri 72 spolih, ali kelko jih že mate lewnuharji, je tou težka zadeva, razmin hihi...

In reply to by pilotbiciklina (nepreverjen)

Bumbar1234 (nepreverjen)

Kak si smejšen, kak JJ samo sebi. Ka tebe pa ostale zveste privržence ljubljenega vodje takšno provociranje rajca? Ka neven kakšen bi bil drugi razlog...no razen ka mate vsi fejst primitiven značaj pa pomanjkanje nekših osnovnih družbenih socialnih veščin.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Seveda je smešno, predvsem tou, ka san sploj nej privrženec JJ-ja, hihihi... Ali resnice pa lewnuharji ne prenesete, to pa ne. Dočim jaz trdim, da bi JJ že davno moral biti pozabljen na političnem parketu Slovenije, se vam lewnuharjem zmeša ob omembi lopova Jankovića in lopovskih sinov. Po analogiji sem zapisal Veliki Prdec, pa da bo Jankovič prodal Slovenijo-že se vam je zmešalo, samo poglej minuse, hihi... A isto tak glupa izjava je, ka de JJ prodal Prekmurje Madžarom, tam pa doživljate orgazme... Razlika med nami je pa edino tou, ka vas ges trollam, ka se zavedam kak brezvezna trditev je tou. A vij pa mislite čisto resno, hihihi... Zaslepljenost lewnuharjev je prav neverjetna...

In reply to by Bumbar1234 (nepreverjen)

Bucikalica (nepreverjen)

"...vam lewnuharjem zmeša ob omembi lopova Jankovića in lopovskih sinov."

Ta tvoja teza, na keroj je zgrajen celi tvoj pogled na svejt, je žal napačna.

Jankovič je smrad, je gnili prisklednik in izkoriščevalski kapitalist kak tvoj Janša, in je lopov, podobno kak tvoj Janša. Večina ne-SSDSovcof bi ga ziher rada vidla v čuzi. Zatau je bila tuj takšna evforija kda so njin stopili na rejp glede odpisa dolgov (Isto je Erika Žnidaršič mela kar krepko reportazo o Stožicaj ter intervju z Jurčkon, ge ga je pejglala tak fajn, ka of sploj ne znao drujgo kak rdeči biti).

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Sobočanec123456789 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja itak vejo kam spadajo prkmurci

mqaole. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

boli me patka, za letala. Itak je prekmurje tako malo, da se niti obniti ne bi mogla, ne da bi presla drzavno mejo. Pomembno, da nas ne pozabijo ko se deli denar, tako kot je komedijant Sarec. Kar pa Orban ni pozabil na svoje madzarske slovence.

. (nepreverjen)

Ameriške reaktivec F-16 lejko z nizko hitrostjo narede prelet 192 km/h isto kak naša Cessna s povprečno hitrostjo, Nej jin trbej spuno paro prelet letete...

In reply to by mqaole. (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Prekmurje je že itak pod ORBANON samo uradno še more potrditi svet Evrope ! Ivan nas je že prodal za zameno dobil.....

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hahahaha, kak pa tö tou vö vijdi, hahahaha ??? Od kje se javljaš, Ormož, Hrastovec,...???

In reply to by Oldgringos (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Ormož in Hrastovec hvala bougi nedo pod ORBANON !

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Kakič (nepreverjen)

Ja s tem preletom bi nam pa fejst pomagali, dobro ka jih nej bilo, ali so mogoče pejneze doj vsipavali, ja te pa škoda ka jih nej bilo.

daško (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še dobro ka je Šarec odstopil ovači bi se nan še zdaj smijali.

Amigo (nepreverjen)

Vlada nam tragikomik!

p3p (nepreverjen)

Kaj se glede preleta vojaških letal iz Amerike je največji cinizem za zaposlene v zdravstvu, ker jim to nič ne olajša vloženega truda. Drugače pa je to zopet trošenje davkoplačevalskega denarja, skrito v obrambnem ministerstvu pravijo to je vse zastonj, ali letalo treba vzdrževati, kerozin plače pilotov in še in še, kje je onesnaževanje okolja, vse kar se je počistilo v 80 dneh se z vojaškim paradiranjem onesnaži. Mislite, da se Orban slika pred zemljevidi tako za hobi, pri nas mu nihče ne sme niti pisniti zaradi vložka v Novo 24 in stranko SDS, vložek v 2 tir za zdaj neuspešno izgradnja akademije v Lendavi nakup term, izgradnja železniške postaje v Lj. nepovratne subvencije obrtnikom in še se najde takih potuhnjenih rabot.. Horvatov Jožek NSI ali sodeluješ v tej raboti samo vprašam, ker si del vlade.

Elim (nepreverjen)

Še kako sodeluje Horvatov Jožek pri tem. Tudi glede Orbanovega delovanja pri nas je utihnil, odkar je po Janševo marelo.

In reply to by p3p (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Rajsi naj poskrbino za maske in nujno opremo za pripravlenost ce se bo kaj taksoga . Nej pa za kerozin

nepomembnež (nepreverjen)

Maske in nujno opremo so nam že enkrat pripeljali iz Madžarske, tako da ...

In reply to by . (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

moraš biti pa res fuknjeni

Gost ... (nepreverjen)

To so darila, ka vedno in vedno znova razdvajajo ljudi po principu "deli in vladaj". To je bila priložnost, ka se tudi "našin velkin zaveznikon" enkrat povej "ne, hvala" ... če ste nej sposobni izpelati zadeve tak, ka se ne bi pol Slovenije počutilo izločene in izdane, potem takšne akcije ne nucamo

Elim (nepreverjen)

Zdravstveni delavci v zahvalo za njihovo požrtvovalno delo ne potrebujejo preleta vojaške sile, temveč spodobno plačilo in zahvalo nas, prebivalcev Slovenije. Vojaških letal, ki jih ZDA uporabljajo za pobijanje ljudi na svojih interesnih področjih, ne potrebujemo na slovenskem nebu. Kar pa se pandemije tiče, so ZDA eden največjih poražencev, zato naj slavijo doma, ko in če sploh kdaj, bodo imeli razloge za slavje.

kanžor

Pa ka se boste razmetali zaradi tega ,da niso preleteli Prekmurja ? Očitno nikomu ni jasno da Prekmurje za ostali del Slovenije ne obstaja .Za njih smo Prekmurci dobri samo pred volitvami ,ker znajo ,da je tu največ ovc,ki jih bodo volili .In to je vedno tako vsa leta v času volitev .Še bole njim ližite posrane riti .Najbole tomi ščrbinjavemi Tonini cerkvenomi .Budale

Mura14 (nepreverjen)

Saj pa vsi znamo,ka je 90% vojakov,nespozobnežov pa lenuhov kerin se ne da delati pa če bi do koga prišlo bi prvi bili ka bi v Avstrijo spizdili ali pa se doma pri mamicaj jokali

Amigo (nepreverjen)

Največji "domoljub" v Sloveniji je sladoledar! Tragikomedija!

asdfg. (nepreverjen)

samo ovce hocejo, da mu letajo vojaski lovci nad glavami in smrdijo s kerozinom. Kje so ekologi prekmurja, da bi bili veseli, da ni bilo letal? hvala, da jih ni bilo nad prekmurje, bravo vlada.

www (nepreverjen)

Včera smo tudi uradno dobili potrditev ka je Prekmurje del Mađarske.
Prekurski poslanec Jožef Horvat je dejstvo, da Orban kaže zemljevide velke Mađarske, kere zajemajo Prekmurje, komentejrau ka je "potrebno sožitje obeh narodov v Prekmurju in Porabju".

Ka si Prekmurec kaj takšega dovoli je enostavno sramota in kriminal. Podcenjujoče, do vsej našij pradedekov in prababic, keri so se borili, ka mij lejko gučijmo prekmurski in smo del domovine Slovenije.

Sramota, ka mamo takšega Prekmurca v parlamenti. Zgleda ka bi še lastno mater audau za 2.000 forintov.
Vupan, ka te si lidje zapomili ime toga izdajalca na naslednjij volitvaj.

JOŽEF HORVAT - IZDAJALEC!

Vipko
Truplo

Kaj pa je narobe povedal? A ni potrebno, da se ljudje razumemo? Da vlada sožitje? A bi ti šel z vojsko nad Madžarsko. Če še ne veš, v dveh, treh dneh (če ne v prvem dnevu), bi bili toliko od nas "podcenjeni" Madžari s svojo vojsko v Ljubljani! Mi se nimamo s čim braniti, ne s tehniko, ne z ljudmi. To je vendar dejstvo!
A mi našim otrokom ne kažemo zemljevidov nekdanje Karantanije? A še vedno ne trdimo, da je bil plebiscit tako milo rečeno izsiljen in rezultati prilagojeni tako, da so ostali tisti Slovenci v Avstriji? A kje Avstrija protestira? Ne, oni imajo pametnejše delo, kakor da bi se ukvarjali z nami!
Če že ima Orban neke ozemeljske težje, so to le mokre sanje v današnji Evropi, čeprav se je zgodil Krim! Namesto, da sejemo paniko, bi morali poskrbeti, da ne bi prodajali svojih podjetij in koncesij tujcem, tudi Madžarom. Da ohranimo nadzor nad vitalnimi deli Slovenije! To je recept, da smo lahko ponosni na državo, da se v njej počutimo domače, da smo milo rečeno "svobodni", ne pa, da se kašljamo vedno, ko se kje pojavi kakšen zgodovinski zemljevid!

In reply to by www (nepreverjen)

nepomembnež (nepreverjen)

Zdaj je na vrsti prodaja Planet TV, kar je med drugim tudi eden izmed Janševih preteklih projektov. Če do konca meseca ne bo konkretne ponudbe, gre podjetje v likvidacijo.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/za-nakup-planeta-tv-se-zanima-tudi-t…

Citat:
»Če zavezujočih ponudb do 30. junija ne bo, bo Telekom družbo Planet TV poslal v prostovoljno likvidacijo. O Planetu bo nedvomno govor tudi na petkovi skupščini, kjer pa si lastniki lahko obetajo izplačilo dividende. Čeprav je uprava predlagala zadržanje dobička, bodo delničarji neuradno dobili okoli 3 evre in pol na dividendo. Kar za državo pomeni okoli 16 milijonov evrov.«

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Sem mogoče pijan? Podjetje, ki bo izplačalo 16 mio. divident bodo poslali v stečaj.

In reply to by nepomembnež (nepreverjen)

Elim (nepreverjen)

Danes ponoči je Horvatov Jožek v parlamentu glasoval, da je Orbanovo početje v redu.

In reply to by www (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

1000 kao okuzenih, 100 mrtvih za kere se zdaj neje jasno od koj so v resnici mrli, prazne bolnice, polovica zdravstvenih delavcov na dopusti, odpovedane operacije, odpovedani drugi pregledi..... in mi se zdaj zahvaljujemo zdravstvenib delavcon. Za koj ze? Bole ka bi se narodi zahvalili ka se je dao tak nalejci nategnoti, ka so lejko izvedli nateg in rop tisocletja.

kanžor

Vsak kateri je umrl in ,čeprav ne zaradi virusa so oni napisali smrt zaradi virusa ,ker je stroške pokopa plačala država oziroma davkoplačevalci .

In reply to by Bonge (nepreverjen)

razsijkovalnistvo (nepreverjen)

Tretjega junija rtv v tv odmevih prvič pokaze posnetke nasilnega ropanja in požiganja iz Amerike z datumom 30.5. Štiri dni so lagali o mirnih protestih. Štiri dni! Sramota!
Kdo se danes vedno rtv gleda je ovca per excellance.

www (nepreverjen)

Saj resnice željni lejko gledajo Greznica24TV. Tan ti prikazuvlejo "pravo" resnico. Potrjeno s strani glavnega urednika Janeza Janše.

In reply to by razsijkovalnistvo (nepreverjen)

Pa dobro , (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

rejsan ste pametni , in ka bi naj zdaj , napadnoli Madžare zaradi nekih slik , ali ka , aja če sta seveda oba pilatusa po preletu sposobna za vzlet , neka se kurčite brez veze , pa nasedate nekšoj levonjskoj propagandi , vej pa što de koga priključo , ne motajte neka brez veze in ne obsojajte na pamet , ka takših je pun kurac že v parlamentu.

www (nepreverjen)

Se pravi, ka se ti ne zdij neprimerno, ka se maha z zemljevidami, ge se Prekmurje prikazuvle kak del Mađarske? Se pravi ka mo enostavno tüu? Či bi naši predniki bilij takšni strahopetci, bi gnesjes pa tij güučala mađarski. Ampak vidn, ka tebe tau ne moti. Zavedni Prekmurec kaj takšega nigdatr nebi izjavo.

In reply to by Pa dobro , (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Glej, Slovenija je praktično cejlo zgodovino bijla pod drugimi državami, to je dejstvo, pa če ti je všeč ali nej. Zgodovine nemreš spremeniti, tudi sam si se verjetno učil zgodovine pa je bilo narisano ozemlje npr. Avstro-Ogrske,.... In tij si zdaj užaljeni zavolo toga??? Sakša država na svejti je imela v nekem zgodovinskem obdobju drugačno mejo, pa ka zdaj?? Ob sliki ZGODOVINSKEGA zemljevida se vam pa zmeša lewnuharom?? Ges san nej vido nikšoga "mahanja z zemljevidi", o čem govoriš?? Vej pa tou je naša zgodovina, kakšna je takšna je... Orban je pa tudi takšen pobalin troll, ka je točno znal, ka de se lewnuharom zmejšalo ob tem. Vej pa normalen človek tou ne razme kak "težnje po ozemlju" !!!

In reply to by www (nepreverjen)

Bucikalica (nepreverjen)

Ti si pa furt sposoben zgrešiti bistvo, vsaka čast

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Razdalja (nepreverjen)

Ja gli pravi se oglaša palik! Največji fanatik Janše v vzhodni Sloveniji (oprosti Truplo) de eti palik vsen razlago kakšne je svejt v istini...seveda...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Seveda vprašam: kaj je Vrana sploh narobe napisal? Kdaj smo imeli Slovenci prvič neko državno tvorbo? Mogoče leta 1919 v kraljevini? Mogoče v povojni Jugoslaviji? Koliko smo bili v teh dveh tvorbah svobodni je vprašanje, pa četudi vzamemo to za gotovo dejstvo glede naše državnosti imamo torej neko neodvisnost komaj sto let! Prekmurje je bilo pod Madžari slabih devetsto let! Če smo bolj natančni in sprejmemo dejstvo, da imamo res državo po razpadu Jugoslavije, smo država komaj slabih 30 let. Kje smo bili prej? Kakšni zemljevidi so bili oz. kakšne so risali Italijani, Avstrijci, Madžari, tudi Hrvati, saj je imela Dravska banovina neki vpliv tudi v Prekmurju. Seveda otroke učijo v šolah o svoji zgodovini! In imajo kot učno gradivo zemljevide tistega časa!
Zakaj se prepiramo s Hrvati glede tistih zemljevidov? Tudi, ker so po vojni, ko so risali zemljevide zapili Kardelja in Bakarić kot akademsko izobraženi človek mu je baje pokazal reko Dragonjo namesto reke Mirne! Uradno ne vem, če je kje to zabeleženo... se pa o tem govori. In mi vedno krik, ko Hrvati pokažejo neki zemljevid, kateri je njim v prid. Zajebali pa smo situacijo že takrat! Sedaj nam preostane samo diplomatska rešitev in nikakor neke demonstracije, žaljenje sosednje države...? Vprašam, sam sem takega mnenja!
Vse to je zgodovina, pa vi to povezovali z "diagnozo", Janšo in ne vem še s čim! Zakaj ne debatiramo normalno?

In reply to by Razdalja (nepreverjen)

Razdalja (nepreverjen)

Tau je bil povod komentarov: "Se pravi, ka se ti ne zdij neprimerno, ka se maha z zemljevidami, ge se Prekmurje prikazuvle kak del Mađarske? "

1. Ka NEJE bistvo tej razprave: Ka je Prekmurje pred prvo svetovno vojno bilau pod madžarsko - Tau nišče ne zanika.

2. BISTVO: Fašistični vodja Orban, 100 let po Trianonski pogodbi, ob vsaki priliki maha z zemljevidon velke Mažarske in s ten pumpa gor svoj folk, ka bi mogli uveljavlati ozemeljske pretenzije za izgubljeno ozemelje, vključno s prekmurjon! Hkrati dejansko širi svoj vpliv na teh ozemljih, vključno z podkipuvanjon politikov in njihovih strank (Nova24 lepi primeri) Enin je tau sporno, recimo meni in še možno kakšnomi drujgomi Prekmurci.

Drugin, ge bi vas opiso kak fanatike JJ, keri seveda v vaših očaj nemre napraviti nika naraube in če on povej ka je Orban kolega, te je pač Orban kolega in se ne dvomi v tau (pa makar je še tak očiotno ka šče Orban Slovensko ozemlje) in se vseposedi brani Orbana, za kakršnokoli ceno. JJ seveda dobivle keš pa posredno politično moč od fašista Orbana in se z vas vernikov dela norca...ali te povezave eni nemrete viditi.."Scheuklappen" se ne da tak hitro doj zeti.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

tudi Hrvati, saj je imela Dravska banovina neki vpliv tudi v Prekmurju.

Po uvedbi šestojanuarske diktature so SHS preimenovali v Jugoslavijo, državo pa razdelili na banovine. Današnja Slovenija je skupaj s Prekmurjem spadala v Dravsko Banovino. To ni imelo nobene zveze s Hrvati. Obnovi malo znanje zgodovine!
Kar se pa tiče Orbana, ta daje prekmurskim Madžarom konkretne denarje. Ne tako kot mi Porabskim Slovencem, ko so naši politiki hodili tja samo jest pa pit.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja, obnovil sem si znanje zgodovine: res je, čim sem slišal za besedo "banovina" sem jo povezal s Hrvati, kar je izgleda narobe. Ni pa narobe, da je Prekmurje pred zasedanjem Pariške konference zasedel neki Hrvat.., res pa je, da izgleda samo za šest dni. Torej... tudi Hrvati so tu imeli apetite! Potem se je umaknil in res je, da samo Prekmurje ni bilo potem zasedeno od nobene vojske... kakor so povedali v oddaji ob 17.00 na Murskem valu. Nekako je bilo območje nezanimivo... za vse... Madžari so se ukvarjali predvsem z Transilvanijo in Vlaško (velik del so potem izgubili), kakor za to območje, od "Boga pozabljeno"! Nekako je potem tisti Američan dosegel, da so samo Prekmurje dodelili kraljevini, Porabje pa je pač zaradi boljših vez... ostalo del Madžarske.
V sami oddaji so sodelovali: Uroš Lipušček, direktorica Pomurskega muzeja, bivši poslanec madžarske skupnosti Arpad Gönc, še neki zgodovinar madžarske narodnosti in seveda voditelj oddaje, katera je bila predvajana iz Lendave. Priporočam poslušanje iz arhive, če to Murski val ima! Povedali so marsikaj zanimivega in marsikdo med nami se lahko tudi kaj nauči!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

No, tö pa me vüva razsvetlita, kak je na zadevi. Znaš ka ge ne razmim nika, vej pa tou je tak ali tak znano, geli?? Kakšno zgodovino sta se pa vüva fčila??

In reply to by www (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Gospodarji so hlapcem sporočili kje in kdaj bodo leteli. Hlapca nihče ničesar ne sprašuje. Zdaj bomo za tričetrt milijarde kupili en kup ameriškega za bojevanje praktično neuporabnega železja.

Poles (nepreverjen)

Ena partija, en večen brezmadežni vodja, močno jedro slepovernikov! Sieg, Sieg SSDS!

Diagnoza (nepreverjen)

Poles , idi se zdravit , mogoče , mogoče je še upanje .

Presledek (nepreverjen)

Vidin ka maš rad presledek...call me

In reply to by Diagnoza (nepreverjen)

Amigo (nepreverjen)

Mi smo Prekmurci in nej nobeni mađari, vi jansisticno-orbanovi mađari pa pakivajte kufre in delat na mađarsko za 200 eurov!

...... (nepreverjen)

SOBOTAINFO, NAJVEČJI PODPIHOVALEC NESTRPNOSTI.
PA TO SRANJE JE ŽE BILO OBJAVLJENO NEKAJKRAT AMPAK VI MORATE OBJAVLATI TAKE PRISPEVKE DA POTEM LJUDJE LAHKO KOMENTIRAJO, AMPAK MED KOMENTARJI JE VEČJI DEL ŽALJIVIH IN TUDI SOVRAŽNIH.
ČE BI BILI RESEN MEDIJ BI DOVOLILI KOMENTIRANJE MOŽNO SAMO Z PRIJAVO, KOT IMAJO DRUGI MEDIJI.
TO KAR POČNETE VI JE MILO REČENO, NEODGOVORNO ČE NE CELO KAZNIVO DEJANJE.

ANDREJKA* (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam.

In reply to by ...... (nepreverjen)

stric feri (nepreverjen)

Ta Tonin si lahko tre avijone v rit porine. Nobenega izgovora ni. Če bi jim bilo kaj do Pomurja bi leteli. Še zemljevid je bil objavljen takšen, da je Pomurje ODREZANO. Ga sploh ni na zemljevidu.

Res se moramo sami organizirat. HVALA Petru Podlunšku in ekipi iz Letalskega centra Murska Sobota. Bil sem vesel, ko so leteli nad nami.

Na Ljubljano se pač ne moreš zanesti. Tudi promocija Slovenske turistične organizacije je pred dnevi POZABILA na Pomurje.

Na veliko so propagirali turizem v Sloveniji. Pomurja ni bilo zraven. Vse preveč se to dogaja. Ko je Orban nedolgo nazaj kazal zemljevid velike Madžarske je bilo Prekmurje na Madžarskem.

NOBENE prostestne note ni bilo slišati od šefa vlade Janeza Janša ali vsaj šefa diplomacije Anžeja Logarja. Oba sta bila tiho.

Očitno njih v Ljubljani to ne zanima.

Domoljubb (nepreverjen)

Prekmurje prodano Madzarski!!! Samo se vprasanje casa kdaj se bodo montirale madzarske table na cesto. Dobili bomo madzarske potne liste...
Ne vem pa ka de se zgodilo s temi zabitimi jansistami, ker tudi njih bo VANEK pozabil-PRODAL!!!

VRANA (nepreverjen)

Kakšne mamile pa tij tou gejš? Nekša močna roba je mogla prijti v Soboto... Vejpa ne gej telko tej mamile!! Pa gvüšno kcuj še alkohole gejš, geli???

In reply to by Domoljubb (nepreverjen)

BananaRepublika (nepreverjen)

Izgovori. Ljutomer je bil epicenter. Ptuj ni sprejel pacientov. Mislim brez komentarja.

pacen1234 (nepreverjen)

Vojaška letala ne smejo leteti 30-40km blizu meje s sosednjo državo. F-16 imajo 40km za parameter obračanja. TOrej, če bi hoteli preleteti rakičan, oz. Ljutomer bi se morali obrniti preblizu meje z Hrvaško, oz. Z Madžarsko. Kar pa ni dovoljeno.

čarni vrag (nepreverjen)

Si ti kdaj gledal kakšno akrobatsko skupino, recimo Frecce Tricolori? Ali pa leta 2007 madžarski MIG 29 na rakičanskon letališči. Brez problema se je obrno nad letališčem. Zato ne piši bedarij.

In reply to by pacen1234 (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

NE SERJI DESNAK !!!!! Poglej zemljevid in boš videl, da so leteli zelo blizu Avstrijske meje, ki sploh ni članica NATA.

Za prelet Hrvaške ali Madžarske meje nimajo nobenega problema, ker sta obe v NATU !!!!!

V Brežicah so leteli 5 km od Hrvaške meje. V Novem Mestu je 8km do Hrvaške meje. Metlika pa je samo kakšen kilometer oddaljena. In poglej zemljevid točno kjer so leteli in vidiš, da so med Novim mestom in Metliko bili tik ob meji in celo malo čez za nekaj trenutkov.

Se vidi da ti je tudi geografija tuja.

Tak, da brez veze serješ in zagovarjaš početje LJUBLJANE !!!

Le kdo te je tako hudo nap..dil? F-16 tudi lahko leti počasneje in ne rabi 40km za obračanje.

Tudi naši piloti iz Pomurja, ki so leteli in HVALA jim, so med Ormožem in Lendavo prečkali Hrvaško ozemlje.

Pojma nimaš kaj se dogaja v zraku in kje kdo leti.

V glavnem pa sem ti dejstva opisal in si sam lahko pogledaš na načrtu letenja.

Zato NE ZAVAJAJ LJUDI, kot to počno politiki v LJUBLJANI !!!!

Očitno si en izmed SDS vojakov ali kak podrepnik iz NSi, ki brani svoje šefe v Ljubljani.

VRANA (nepreverjen)

Citiram: "Dodajajo, da se zavedajo, da niso preleteli še veliko slovenskih mest, v katerih so sodelovali požrtvovalni zdravstveni in socialni delavci, pripadniki Civilne zaščite in drugih zaščitno reševalnih služb ter še mnogi drugi. Zahvalni prelet preko Slovenije po določeni ruti je tudi simbolna zahvala prav vsem, četudi letala niso letala neposredno nad njihovim mestom, krajem ali vasjo, še dodajajo na ministrstvu."

Profesionalni retardirani NEZADOVOLJNEŽI pa itak vsepovsod iščejo napake !!! "... simbolna zahvala PRAV VSEM..." vam je ušlo, kajne???

če ge va ra (nepreverjen)

Ti desnak si že dolgo retardiran. Pelji si JJ domov pa ostalo desno kliko.

Kaj sedaj Ljubljano zagovarjaš. Izdajalec!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

goblin (nepreverjen)

Retardirani je tisti ka se z vojaškimi letali zahvaljuje za nič. Še bole pa tisti ka to podpejra in zagovarja. Ka sploj ne gučin kak so američani skomandejrali naši vojski ge more leteti v zračnon prostori Slovenije. Verjetno so se najbole naši vrli lopovi s ten vsen nan zahvalili ka smo jin brez kontra rejči dovolili ka so nas oropali do gouloga pri bejlon dnevi. Hvala van lopovi od srca!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

prekmurski123

Vsi so isti orasci pred kopanjo

Domoljub1234 (nepreverjen)

Po tej vašij levičarskij komentaraj lejko samo samo z raketami priletijo

ANDREJKA* (nepreverjen)

Sobotainfo in vsi tisit, ki ga urejate in moderirate, podpihujete sovrazni govor in nestrpnost. Vasa naloga je, po zakonu, da le tega nadzirate. Mislim, da se ljudje ne zavedajo, da je sovrazni govor kaznivo dejanje in da se da vsakega preko IP izslediti. Ce ste kak verodostojen medij, boste komentarje izbrisali in naredili red!!! Ta medij, ki to dovoljuje in celo podpihuje, ter ene in iste osebe, ki si s temi "modrimi" komentarji prikazujejo naso obmocje kot zaostalo tudi v glavah, sramoti Pomurce in naso Prekmurje. Zamislite se!

zdrej (nepreverjen)

Na žalost sami izgovori. Gesto pozdravljam, je prijetno s koristnim, ker trenažni leti se morajo izvajati. Kar se tiče tehnike, le ta ni omejitev za podaljšanje letenja v Pomurje, saj vsa ta letala z lahkoto preletijo tako rzadaljo, razen če je kaj narobe, kot je bilo pri enem F16. Da so preleteli večja žarišča, tudi ne more držati, ker je DSO Ljutomer bil med večjimi s 135 zaznanimi okužbami, Ptuj pa samo 2. Tak da ali so na MORS res nesposobni, ali se pa delajo nore. Skratka, človek lahko sklepa da so žabarji zopet pozabili ta del Slovenije in mogoče bi bilo prav, da bi se malo pozabilo na njih. Na žalost pa je taka situacija v Pomurju, da jim kar lep delež sestave vojske predstavljajo ljudje iz tega območa. Sramota za SV.

saeed20 (nepreverjen)
. (nepreverjen)

kolko letal ima slovenija, ka so mogli amerikanci coj stopiti?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice