Foto: Jure Banfi
Na gospodarskega ministra smo naslovili vprašanje glede pobude pomurskega poslanca Dejana Židana, ki jo je ta naslovil na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Po odstopu zdaj samo še pomurski poslanec iz vrst Socialnih demokratov Dejan Židan, je na ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška naslovil poslansko pobudo glede območji pri promociji turistično manj prepoznanih regij in območij Slovenije, med njimi Pomurja. Odgovora na poslansko pobudo uradno sicer še ni, smo pa ob današnji novinarski konferenci izkoristili priložnost in postavili Počivalšku vprašanje glede omenjene pobude.

Minister je za Sobotainfo tako komentiral Židanovo pobudo. 

 

 

"Pozdravljam vsako pobudo, ki pelje v smeri promocije katerega koli dela Slovenije. Se pa Slovenska turistična organizacija trudi, da v smislu promocije Slovenije v tujini predstavi Slovenijo kot celoto, ne samo s temi našimi najbolj znanimi turističnimi kraji. Vedno znova se v promoviranju na sejemskih predstavitvah, trudimo predstaviti celotno Slovenijo. Marsikdaj pa si zbiramo tudi tematske pristope, kjer posamezne dele našega turizma malo bolj intenzivno predstavimo. Vsaka pobuda, ki pomeni boljšo promocijo Slovenije je zame pozitivna in jo pozdravljam."

Komentarji (7)

Židanizem (ni preverjeno)

Židan in njegova SD je bila v vladi zadnjih 12 letih (z eno pavzo od 1 leta). Zakaj pa takih promocij ni Židan uredil že prej (ko je bil del vlade). Splošno znano je, da so nekatere družbe (Pristop ipd....) dobile od vlade (Židana) bajne milijone (za kvaz projekte - recimo promocijo domače hrane..). Te firme pa so SD (ne vladi ali državljanom) potem vračale usluge tako, da so jim vodile medijsko volilno kampanjo na vseh volitvah. Spomnimo se samo denarja za promocijo Pomurja v sklopu Zakona o razvoju Pomurja in mahinacijah dr. Horvata (SD), Miloševića (SD)... Židan je dvoličen z mnogimi mahinacijami. Hvala bogu, da nekatere prihajajo na svetlo.

Karčči (ni preverjeno)

Se strinjam s tabo ko govorimo o Horvatu in Miloševiču. Mislim pa, da moramo gledati širše in v prihodnost. Zato se mi Fajonova ne zdi slaba izbira in ni nujno,da bo tudi dokončna. Potem ko je SD izgubila Pahorja, ki se je obrnil na desno, je jasno, da je čas za novo vodstvo stranke. To je normalni proces v vsaki resni stranki, razen v eni kjer imajo dosmrtno predsedstvo oz. bez ograničenja trajanja mandata.

In reply to by Židanizem (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Počivalšek nema več kaj pozdravljati in njegovo mnenje je irelevantno. Tej vojni dobičkar pa lopov ma samo še eno možnost; naj zapakejra san sejbe v smetiščo kantlo pa se postavi na pločnik, ka ga Saubermacher odpela na Vanečo, tan ga pa bager zakopa.

vodka (ni preverjeno)

Izdajalski in pokvarjeno hinavski Počivalšek goni se ti v.........pa nas püsti pri miru. Do zdaj si nej znao za Prekmurja pa zdaj ti glih tak nej trbej.

laška tikev (ni preverjeno)

Bože tikvače pa imata res velike kak Počivalšek tak Židan z tem ka Počivalšek da govorij mu iz čoub sline letijo .

Cotas (ni preverjeno)

Kak koli, ljubljana je puna pomurcev, samo priimke stite da je sto na televiziji, zdaj se pa poleg te nase elite mora Zidan za nas gor postavljati? Niti je nej od tec, pa bar se trudi. Ka so samo napravili od proslave ob obletnici prikljucitve, poleg telko sposobnih prekmurcov so ljubljancani bili glavni, pa kreslin, kak da drugih dobrih glasbenikov nemamo, mislim ka smo prek tisoc let obstali kot slovani, pod madzari, to ni bilo enostavno, tak da morajo vsaj mlajse generacije zopet dvigati nas ponos, ce ze mi klecimo.

Ključ (ni preverjeno)

Počivalsek so ob promociji obvezne maske z belo gumico???

Starejše novice