BTC Campus tudi letos 30 pomurskim diplomantom omogoča dodatno izobraževanje za lažjo pot do zaposlitve.

Družba BTC letos znova združuje moči s partnerji – Zavodom RS za zaposlovanje in Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter Mestno občino Murska Sobota – in organizira podjetniško izobraževanje za izboljšanje zaposlitvenih možnosti BTC Campus na dveh lokacijah.

Po tem, ko je minuli teden v četrtek s prvim srečanjem program začela že peta generacija diplomantov v Ljubljani, je en dan kasneje že drugo leto zapored BTC Campus odprl vrata tudi skupini mladih v Murski Soboti.

Nova znanja in poznanstva

Mladi se po zaključku študija soočijo z iskanjem zaposlitvenih možnosti in izzivi slovenskega gospodarskega okolja. Znanje, izkušnje, kompetence, kreativnost in poznanstva so tiste vrline, ki jim pogosto odpirajo pot do prve zaposlitve.

Da bi okrepili podjetniške kompetence diplomantov in jim tako izboljšali zaposlitvene možnosti, v družbi BTC v sodelovanju s partnerji v Ljubljani in Murski Soboti, na vsaki lokaciji skupini po 30 diplomantov, omogočajo dostop do novega podjetniškega znanja in spoznavanja novih ljudi, celo potencialnih zaposlovalcev.

»Posebnost BTC Campusa je v tem, da mladi poleg novega podjetniškega znanja dobijo še mrežo poznanstev. Program omogoča ne le pridobitev novih kompetenc, temveč krepitev samozavesti udeležencev. Vse to izboljšuje možnosti mladih za zaposlitev, nekatere pa celo opogumi, da uresničijo lastno poslovno zamisel. Veselim se že druge generacije udeležencev, saj je lanskoletna uspešna izvedba programa pomagala številnim mladim brezposelnim v Pomurju,« poudarja direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota Mitja Horvat.

Pripravili šest srečanj za trideset diplomantov

BTC Campus bo potekal v BTC Cityju Murska Sobota. Do začetka aprila se bo odvilo 6 srečanj v obsegu 36 ur. Predavanja izvajajo predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani: dr. Rok Stritar, dr. Blaž Zupan in Marjan Kramar.

Izbor 30 mladih v Pomurju, ki so končali visokošolski študij, je pripravila Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje v Murski Soboti, kjer opažajo pozitiven trend na trgu dela v tej regiji. Ob koncu leta 2016 je bilo v Murski Soboti prijavljenih 8.213 brezposelnih oseb, kar je za 12,5 % manj kot leto poprej.

»Povečuje se število potreb po delavcih. Čedalje bolj pa se srečujemo z neskladjem med potrebami delodajalcev in strukturo brezposelnih oseb. BTC Campus je tako odlična priložnost za mlade, saj jim nudi pridobivanje podjetniškega znanja in jim daje več možnosti za zaposlitev,« pojasnjuje Cvetka Sreš, direktorica Območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Murska Sobota.

Pereča problematika brezposelnih mladih

Nada Cvetko Török, vodja oddelka za negospodarske dejavnosti na Mestni občini Murska Sobota, poudarja, da se v občini zavedajo problematike brezposelnosti mladih:

»Mestna občina Murska Sobota je z veseljem partnerica projektov kot je BTC Campus, saj tako mladim omogočamo izobraževalne priložnosti, krepimo njihovo kreativno razmišljanje in spodbujamo ustvarjalnost. Zavedamo se, da z ustvarjanjem ugodnih pogojev za rast mladi lažje najdejo zaposlitev in posledično prispevajo k razvoju naše občine, zato bomo tudi v bodoče podpirali tovrstne projekte.« 

Zaposlovanje ključno za uspeh države

Družba BTC se zaveda, da se želijo mladi čimprej po zaključku fakultet ustrezno zaposliti ali najti samostojno podjetniško pot.

Število brezposelnih mladih oseb v Sloveniji je še vedno preveliko in vsi si moramo prizadevati za čim hitrejše vključevanje mladih na trg delovne sile, saj je njihova izobraženost eden od ključnih dejavnikov pri zagotavljanju uspešnega razvoja naše države.

Mladi kot aktivni soustvarjalci razvoja

V tej perspektivi je zasnovan tudi BTC Campus, edinstven program sodelovanja med akademsko in gospodarsko sfero, katerega rezultati so spodbudni: od sedaj skupaj 150 udeležencev v skupno štirih izvedenih programih se je zaposlilo ali začelo svojo podjetniško pot več kot 80 odstotkov udeležencev programa.

Za največji uspeh programa velja, da so udeleženci ob zaključku visoko motivirani in samozavestni. Z novim znanjem, kompetencami in poznanstvi so bolje pripravljeni na soočanje z zaposlitvenimi in življenjskimi izzivi, preko katerih lahko v prihodnje postanejo aktivni soustvarjalci razvoja Slovenije.

Foto: Facebook (BTC City Murska Sobota)

Komentarji (4)

Gost (ni preverjeno)

Vstran vržen penez.

müjra (ni preverjeno)

dati jih vkuper v ekipe po 2-3 pa sakšne ekipe 50.000 eur pa naj razvijajo svoje produkte in sami sebe zaposlijo. statistično gledano de jih na 100 uspelo okrog 5 in to pomene 5 novih firm ka do zaposluvale mladi kader

lapaš (ni preverjeno)

Mujra, tij si njin pa lejko mentor!

müjra (ni preverjeno)

nej trbej mentorof...samo seljake trbej od mladih pa ambicioznih fkraj držate ka jih ne zastrupijo s svojo nazadnjaško miselnostjo pa je...

Starejše novice