Na današnji konferenci Okoljsko srečanje so podelili priznanja okolju najbolj prijaznemu podjetju, izdelku, postopku in storitvi. Med prejemniki tudi podjetje Roto iz Murske Sobote.

Razpis je potekal v organizaciji Časnika Finance in Eko sklada, nanj se je pa prijavilo 18 podjetij.

Od tega 13 v kategoriji do okolja prijazen izdelek, štiri v kategoriji do okolja prijazno podjetje in ena prijava v kategoriji mednarodno okoljsko partnerstvo. Najprej je strokovna komisija v vsaki kategoriji izbrala finaliste in nato med njimi še zmagovalca.

Ocenjevali so po treh kriterijih

Pri okoljskem izdelku je strokovna komisija ocenjevala izdelek glede na tri merila: izvirnost in uporabna vrednost, okoljski učinki in gospodarnost s poudarkom na okoljski sprejemljivosti. Med prispelimi prijavami za do okolja prijazen izdelek je komisija izbrala štiri finaliste, to so bili: Roto, Kronoterm, Iskro in Marijan Gostečnik. Priznanje pa je na koncu romalo v roke pomurskemu podjetju Roto, ki je tako zmagalo z izdelkom najbolj prijaznim do okolja.

V podjetju Roto premagali konkurenco s pametno čistilno napravo

Roto je zmagal s čistilno napravo, ki so jo razvili v podjetju in je podprta s tehnologijo oddaljenega pametnega nadzora, opremljena pa je s sodobno krmilno tehnologijo in sistemom za prenos in pretvorbo podatkov v računalniško obliko. S telemetričnim nadzorom delovanja znižajo stroške obratovanja in servisiranja, omogočajo pravočasno naročanje servisov, hiter dostop do tehnične dokumentacije in preprosto preklapljanje med vsakodnevnim in počitniškim režimom delovanja. Lastnik čistilne naprave lahko spremlja njeno delovanje na pametni napravi in mu ni treba fizično posegati v čistilno napravo.

V ostalih kategorijah so bili zmagovalci sledeči: Talum iz Kidričevega je postalo okolju prijazno podjetje, Xella pa je dobilo priznanje za do okolja najbolj prijazen postopek in storitev. 

Komentarji (7)

Hahaha (ni preverjeno)

Pištek vam pride osebno čistit čistilno?

Gost8 (ni preverjeno)

Haha, podjetje štero na trg pošijla na tone pa tone plastike, je doubilo okoljsko nagrado. Ka je tou vic ? Prvi april je nej, očitno je vic. Onesnaževalec okolja dobij okoljsko nagrado. Cinizem brez primere.

QQQ (ni preverjeno)

Isto kak LEK v Lendavi....človeku prijazno podjetje...

In reply to by Gost8 (ni preverjeno)

tegrth (ni preverjeno)

Mislen rejsan? Tak kak je že en pravo, podjetje ka prispeva malo morje plastike v okolje je okolju prijazno? Ka? Zdaj še samo Marof more dobite nagrado za ledvicam prijazno podjetje. Pa Panvita nagrado za boju proti holesterole. Ka si naure no

marlyegh (ni preverjeno)

Podjetje ka se bavi z plastiko je prijazno okolji?

butalec (ni preverjeno)

Ha-ha, malo se za vikend pošpancejrajte po Ledavi, pa te ugotovili kak prijazni do okolja so!
Ka so nagrado dobili za najbole izvirne vrtne palčke? (gda san vido roto, san nej članka sploj štel pa ga niti nemo)

In reply to by marlyegh (ni preverjeno)

hjooooj (ni preverjeno)

Roto, delavcu najbolj neprijazno podjetje. To pa ni važno! Važne so neke brezvezne titule, kako so prijazni okolju, a po drugi strani delajo izključno s plastiko, za katero vemo, kakšen hud vpliv ima na okolje.

Starejše novice