Slika je simbolična.
Kaj je lepšega, kot spakirati kovčke in podaljšan konec tedna odplavati v termalni vodi? Odpravili smo se v pomurske terme in nekaj drugih priljubljenih turističnih kapacitet ter preverili, kakšno je stanje in kako so zadovoljni z obiskanostjo.

Sprostitev ukrepov pozitivno vpliva na obisk term, zasedenost je skoraj popolna. 

S trenutnimi rezervacijami je večina ponudnikov zelo zadovoljna, saj so na nivoju zadnjega predkoronskega leta, leta 2019. 

Terme Banovci se trudijo z izvirno animacijo za najmlajše

V Termah Banovci pravijo, da so odlično zasedeni.

»K temu ogromno prispeva tudi bogata animacija za otroke in za odrasle. V tem času je pri nas na obisku termalna deklica, ki otroke na poučen način pripelje do spoznanj o termalni vodi, termalnem vrelcu in to nas v Banovcih res bogati,« pravi Daša Horn iz Term Banovci.

V Termah 3000 več kot polovica Slovencev 

V Termah 3000 so večino nastanitvenih kapacitet zasedli domači gostje.

»Nekje 65 odstotkov gostov prihaja iz Slovenije, tisti, ki prihajajo iz tujine, pa večinoma prihajajo iz Avstrije, Srbije, Madžarske, Nemčije,« nam pojasni Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000.

Na ravni Sava Hotels & Resort opažajo, da so najbolj zasedene toplice in pa primorski hoteli. 

V Termah 3000 je večina domačih gostov.

V Biotermah Mala Nedelja interes iz tujine tudi za poletje

S pravo praznično zasedenostjo se pohvalijo tudi v Biotermah Mala Nedelja, kjer prav tako opažajo, da se vračajo gostje iz tujine.

»V času covida so dejansko res prihajali samo domači ljudje, letos opažamo kar nekaj gostov iz Hrvaške, tudi kakšnega Italijana zdaj že najdemo, Avstrijci so se začeli vračati nazaj.

Za poletje beležimo iz tujine kar nekaj rezervacij že,« dodaja Jožica Polajnko, odgovorna za prodajo in marketing v Biotermah Mala Nedelja.

Bioterme Mala Nedelja - s prvomajskimi prazniki so zelo zadovoljni.

Panonska vas razširila ponudbo v Prosečko vas

V prvomajskih praznikih bodo z nasmehi turistov dež pregnali v Panonski vasi, ki je tudi priljubljena poročna destinacija. Zasedeni so v popolnosti. 

Ponudbo pa so še razširili, nam pove Maja Kadiš, direktorica Panonske vasi: »Odprli smo novo turistično destinacijo v Prosečki vasi, s prvim majem smo jo začeli polniti in tudi zelo lepo napolnili. Pričakujemo, da bo tudi vnaprej tako.«

Kako je v Lendavi?

Vse kapacitete imajo zasedene tudi v tako imenovanem Razpršenem hotelu Vinarium. Večinoma so slovenski gostje, ki bodo ostali od dva do štiri dni.

Martina Bukovec iz Zavoda za turizem in razvoj Lendava dodaja, da pripravljajo pestro spremljevalno dogajanje: »V soboto pripravljamo domačo tržnico, ki bo tradicionalno od 9. ure naprej pod kostanji.

Izbirali bodo lahko med domačo, lokalno ponudbo, se okrepčali s kakšno domačo vinsko kapljico in seveda z nepogrešljivimi langoši brez katerih domača tržnica ne sme miniti.«

V Lendavi turiste privabljajo še stolp Vinarium in nedavno odprti zipline, ne pa tudi Terme Lendava, ki še vedno samevajo. 

Obnovo naj bi zavlekli tudi manjko nekaterih gradbenih materialov in dvig cen, nam je dejal župan občine Lendava Janez Magyar, zdaj novoizvoljeni pomurski poslanec iz vrst SDS.

»Vsekakor pa moram izpostaviti, da bo bazenski kompleks, torej odprti bazeni, pred to otvoritvijo hotela na voljo naši občankam oziroma turistom, ki bodo prišli v naš kraj,« je obljubil.

Terme Lendava samevajo.

Zadnji izdihljaji za bone

Številni Slovenci so prvomajske praznike izkoristili še za koriščenje turističnih bonov, ki so jim ostali. 

Odgovorna za prodajo in marketing v Biotermah Mala Nedelja pravi, da so to »tisti zadnji izdihljaji bonov. Do 30. junija vemo, da jih lahko še vsi izkoristimo in opažamo, da kar precej gostov še vedno koristi bone.«

Bolje pozno kot nikoli, pravijo. In kje bolje preživeti muhaste vremenske dni, kot tam, kjer se pač poletje nikoli ne konča.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dr. (nepreverjen)

Bo potrebno pogledati kaj so v Lendavi v termah obnovili, pa potem komentirati.
Pralni stroj še dela....

Moravcan (nepreverjen)

Čakamo še na hvalospev graha oni tako ali tako 100 zasedeni

Doktor55 (nepreverjen)

Sramota za radence. Se pripeljemo60km na kopanje in nas zavrnejo ces na bazene lahko samo hotelski gostje

. (nepreverjen)

Naj že idnouk ponucajo te boune ka mo lejko normalno šli kama za par dnij kak pred ten, da so tej boune iznajšli. Boni nateg za naivneže.

ltzrevrwde (nepreverjen)

Se spomnite leta 2020. Ko so bolnice po celem svetu trdile da so
polne in preobremenjene s c19 pacijenti?
To ni bila pandemija to ja bila globalna prevara,
katero človeštvo še ni doživelo.
Vsi smo bili celi čas lagani in prišel je čas da se VSI prebudimo! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

Starejše novice