Preverili smo, kakšna je bila zasedenost pomurskih term med velikonočnimi prazniki in kakšna so pričakovanja za prvomajske praznike. Sprostitev ukrepov pozitivno vpliva na obisk term, zasedenost je skoraj popolna.

V Termah Vivat so bili med velikonočnimi prazniki 100-odstotno zasedeni. Predvsem so prevladovali gostje iz tujine.

Tudi v Termah Banovci so bili z obiskom med velikonočnimi prazniki zadovoljni, prav tako so zadovoljni od nas odhajali gostje. Med prazniki smo jim namreč približali našo tradicijo in domačnost, z njimi smo barvali jajčka, pekli potico in jim pričarali posebno doživetje ob velikonočnem zajtrku.

Bioterme Mala Nedelja so bile zasedene skoraj do zadnje namestitvene kapacitete.

V času velikonočnih praznikov je bila zasedenost v termah in zdraviliščih pod okriljem Sava Hotels& Resorts, torej Terme 3000 Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci, primerljiva z zadnjim predkoronskim letom – 2019, beležili so približno 90-odstotno zasedenost.

Kakšno zasedenost pričakujejo med prvomajskimi prazniki?

Med prvomajskimi prazniki prav tako pričakujejo 100-odstotno zasedenost, pravijo v Vivatu in Biotermah Mala Nedelja. 

Prav tako bodo v času prvomajskih praznikov v Termah Banovci zelo dobro zasedeni, na voljo je namreč le še nekaj sob.

»V času prvomajskih praznikov je zasedenost v naših termah in zdraviliščih - Terme 3000 – Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci prav tako primerljiva z zadnjim predkoronskim letom – 2019, trenutno beležimo za prvomajske praznike med 80-odstotno in 90-odstotno zasedenost.«

Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času, pa pričakujemo še nadaljnjo rast zasedenosti, še pravijo v družbi Sava.

Od kje prihaja največ gostov?

V Termah Vivat so v letu 2019 v zadnjem relevantnem letu poslovanja imeli v strukturi gostov, 53 odstotkov tujih in 47 odstotkov domačih gostov. Glede na sproščanje omejitev potovanj beležimo rast tujih gostov, predvsem iz bližnjih držav, Avstrije, Nemčije, Češke, v poletnih mesecih pa pričakujemo tudi goste iz oddaljenejših držav.

V Banovcih imajo največ slovenskih gostov.

»Največ je domačih gostov, od drugod prihajajo največ iz Avstrije, Hrvaške in Nemčije,«pravijo v Biotermah.

Največji delež gostov, to je 65 odstotkov, je domačih, med tujimi gosti pa je največ Avstrijcev in Nemcev, pa pravijo v družbi Sava.

Kako so v termah zadovoljni z obiskom in rezervacijami za naprej?

V Vivatu so zadovoljni s potekom in številom rezervacij za naslednje mesece, gostje sedaj rezervirajo termine za poletne počitnice.

»Seveda se pozna razlika napram lanskemu letu, ko so gostje vnovčevali vavčerje, je pa zasedenost kljub temu dobra,« pravijo v Banovcih.

V Biotermah se rezervacije za vnaprej že delajo, opažamo pa, da se večina rezervacij opravi 2-3 tedne pred nameravanim oddihom.

S trenutnimi rezervacijami smo zalo zadovoljni, saj so na nivoju zadnjega predkoronskega leta, leta 2019. Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času, pa pričakujemo še nadaljnjo rast zasedenosti, pravijo v družbi Sava.

Kako se pozna sproščanje ukrepov?

Takoj, ko so se zaceli sproščati ukrepi in omejitve potovanj, so se povecale rezervacije tako s strani domacih kot tujih gostov tako, da smo zadovoljni, da lahko normalno poslujemo, pravijo v Vivatu.

Kaj pravijo v Banovcih?

»Tako zaposleni kot gostje smo zelo veseli sprostitve ukrepov, že iz vidika komunikacije, ki je sedaj veliko lažja in bolj prijazna, saj gostu lahko podariš nasmeh«. 

V zvezi s sproščanjem v Biotermah ne opažajo nobene razlike. Več razlik se opaža glede na to, kaj se na tržišču dogaja s cenami in vojno v Ukrajini. Rezervacije se več ali manj delajo dva tedna vnaprej. Nekaj vpliva še vedno prisotnost covida.

Gostje se počutijo varno

Pravijo, da gostje cenijo, da se pri njih počutijo varne, zelo tudi pohvalijo nadstandardne ukrepe, ki zagotavljajo maksimalno varnost tako gostov kot zaposlenih.

»Vse naše ukrepe smo tako obdržali, na recepciji imamo nameščene termo-kamere za preverjanje telesne temperature gostov, ki ob prihodu na destinacijo prejmejo komplet za osebno zaščito, ki vsebuje zaščitno masko in sredstvo za razkuževanje, dodatno pozornost namenjamo razkuževanju površin v sobah, tehnologija, ki jo uporabljamo, pa je 100 odstotno učinkovita tudi proti koronavirusu«.

Vsekakor pa upajo, da bo epidemiološka slika in situacija v Evropi v letu 2022 ugodna, da bodo lahko nemoteno poslovali naprej.

Enako pomembna je čim prejšnja ponovna vzpostavitev letalskega prometa tudi z bolj oddaljenimi trgi ter intenzivna promocija Slovenije, pa še dodajajo v Savi.

Komentarji (10)

lučka mala (ni preverjeno)

iz katerih pomurskih term pa je ta fotografija?

realnooo (ni preverjeno)

KOGA BRIGA!!! KA MAMO OD TEH OBCANI???

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec tij čista nikaj razen toga ka cejlo življenje socialno vlečeš.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Tourism (ni preverjeno)

Ne dobi občina nekaj od turistične takse?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Hrib (ni preverjeno)

Terme lendava pa zaprte in propadajo.SRAMOTA

Moravcan (ni preverjeno)

Pitajte graha daj nam bo povečal plačo delamo za minimalna in kakšen regres nam bo dal junija

Falko (ni preverjeno)

Glavno da se hvalijo, da so oni zadovoljni!

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

pőrkőt (ni preverjeno)

Nič ne poročate koliko izjemnih gostov je tistih ki se kouplejo oblečene in mij te nemremo na bazen

Gripa (ni preverjeno)

Ne reče se od kje prihajajo gostje, temveč od kod prihajajo.... pisec nauči se slovensko.

x (ni preverjeno)

Gripa ............ Seronja tij pa si pameten posranec ni kaj

In reply to by Gripa (ni preverjeno)

Starejše novice