Preteklo soboto je v Murski Soboti potekalo srečanje članov društva Bilečanci Slovenije, ki so v času skupne države služili vojaški rok v znani vojašnici oziroma kasarni Šole rezervnih oficirjev pešadije Bileća. 

ŠROP Bileća je bila ustanovljena leta 1956, v malem hercegovskem mestu Bileća in je delovala do razpada Jugoslavije. 

Začeli s postrojem in pesmijo

Za začetek so na dvorišču Pomurskega muzeja Murska Sobota opravili postroj in zapeli znano pesem Bilečanka, himno vseh, ki so kdaj prestopili prag omenjene vojašnice. Zatem je sledil pozdravni nagovor organizatorja srečanja in pozdrav župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška.

Po opravljenem zboru so si ogledali stalno razstavo in občasno razstavo Kelti so tudi tü v Pomurskem muzeju, nakar je sledil avtobusni ogled Murske Sobote. 

Peš na Tromejnik

Obiskali so Center varne vožnje – CVV Murska Sobota, kjer so preizkusili obnašanje vozila ob nepredvidljivih situacijah ter poslušali predavanje Srečka Štajnerja na temo varnosti v prometu. 

Nato pa so se odpravili še na tromejo na Trdkovo, kjer so se kljub letom kar peš povzpeli na sam Tromejnik. Pričakal jih je župan občine Kuzma Jožef Škalič, ki jim je razložil pomen omenjene stične točke, nakar je sledila malica s kratkim bilečanskim klepetom. 

Proti večeru so se nato vrnili v Mursko Soboto in se v hotelu Diana pozno v noč družili ob kulturnem programu, glasbi, hrani in pijači.
 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

pomilujemvas (nepreverjen)

"društvo praženega krompirja", upam, da se financira iz lastnega žepa. Vidim pa, da imajo tudi že svoje majice, kar pomeni, da je verjetno zraven tudi moj denar, o "malici" pa da ne govorimo......
Očitno je to rekrutacija, za koga, pa se itak ve!

tuk (nepreverjen)

pomilujemvas tvoja rekrutacija naj ostane za tebe,glede financiranja bodi brez skrbi nismo gasilci ,da bi nosili koledarje tvoj denar pa zadrži za sebe pusti ljudi ,ki so oficirji kateri so ogromno prispevali k osamosvojitvi SLO in orožja niso prodali.

Kar tako... (nepreverjen)

Slovnice pa te niso naučili ne v Bileči in ne v Sloveniji.

In reply to by tuk (nepreverjen)

,,,,,, (nepreverjen)

Veeejiiiceee!!!!!

In reply to by Kar tako... (nepreverjen)

jugosi (nepreverjen)

samo ka ne pa kakšni jugonostalgiki, vüpan!

tuk (nepreverjen)

Kakršni koli nostalgiki so glavno da niso lopovi? Če te moti nekdanja država je žal nikoli ne boš izbrisal vedno bo in je zapisana v zgodovinsko obdobje v katerem smo živeli pa mogoče enako ali pa bolj pravično kot danes.

Kar tako... (nepreverjen)

Veeejiiiceee!!!!!

In reply to by tuk (nepreverjen)

Starejše novice