Lastniki kmetije in njihovi sorodniki so po hudem požaru, ki jim je vzel vse, popolnoma pretreseni. Občina Vuzenica bo pomagala pri zbiranju denarja za obnovo požarišča.

Po uničujočem požaru na kmetiji družine Šavc in Bindiš v Šentjanžu nad Dravčami ostajajo obupani. Ognjeni zublji so vzeli vse.

V celoti je uničeno gospodarsko poslopje z vso kmetijsko mehanizacijo in opremo, v požaru je poginila skoraj vsa živina - govedo, koze.

»Zaradi obsežnosti in nenadnega izbruha se, žal, ni dalo ničesar rešiti, kljub hitri intervenciji gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Vuzenica in sosednjih društev (društva Gasilske zveze Dravske doline in Prostovoljnega gasilskega društva Dravograd), ki si zaslužijo velik hvala za požrtvovalnost in opravljeno delo,« so zapisali na spletnih straneh občine Vuzenica.

Pomagajmo!

Za ponovni začetek in ohranitev kmetijske dejavnosti na kmetiji Bindiš, kjer skupaj z mamo Marino gospodari mlada družina Jureta Šavca, bo občina zbirala sredstva na računu Rdečega križa Radlje ob Dravi.

Podatki za nakazilo:

RKS OZ Radlje ob Dravi
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi
TRR: SI56 0247 0001 5762 721
SWIFT: LJBASI2X
SKLIC: SI00 1-22
NAMEN: 'Požar Bindiš'

Pomoč bo družini namenila tudi občina Vuzenica iz proračunskih rezerv.

Za več informacij se lahko obrnete na Katjo Črešnik Rac iz Območnega združenja Rdečega križa Radlje ali na občino Vuzenica 02 87 91 220.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
poool (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vejpa meli so zavarovano + njin je obcina dala sredstva iz rezervnoga sklada poleg vsega njin je kuca ge zivejo ostala! Ka bi se eni meli? Saj groza ka se njin je zgodila, ampak marsisto zive z menje pa v slabson pa se itak zivejo in nikder nedo dobili masen ček od zavarovalnice….

realnooo (nepreverjen)

DAJ ENJAJTE S TEMI ZBIRANJI. OBCINE MAJO KUP PEJNEZ KA NEVEJO KA Z NJIMI, TER TROSIJO ZA BLEDARIJE KERE DO VSAKI MEJSEC DODATNO KOSTALE! TU PA Z ZBIRANJEM V NAROD SILITE KEROGA IZ VSAKE STRANI RAUPA DRZAVA ALI OBCINA!!!!

hggggg (nepreverjen)

Pa neksno dejavnost so meli. Te so cistak brez pejnez ka nebi zdrzali dokler ne pride zavarovalnina? Pa kelko znan tan majo tudi sosedsko samopomoc za primer pozara. Naj tisto ponucajo

mafijska posla (nepreverjen)

Naj prispevajo tisti ka že dvej leti praznijo državni proračun z raznimi maskami, testi in cepivi....

Pojbič (nepreverjen)

poool, realnooo, hggggg, mafiska posla in vsi ostali ki všečkate take ....... komentarje Vas lepo prosim če nimate boljšega razmišlanja raje bote tiho in koliko vidim vas nihče ne sili v to da darujete če nočete, no zato pa tisto socijalno pomoč ki jo dobite raje v gostilni pustite in boste vsaj gostilničarju pomagali preživet.

madaj (nepreverjen)

No ce si ti tisti Pojbic s petrovec raje samo tuo boj… Mesanje pola pola pa meti lidi za norca je tudi vrhunec cloveske dobrote! Eni bi si samo kopali pod sebe pa nema veze na racun koga pa na kaksen nacin.

In reply to by Pojbič (nepreverjen)

KONTRA MADAJ (nepreverjen)

ne nisem iz Petrovec , sem Pojbič iz M.S.

In reply to by madaj (nepreverjen)

Odrastite (nepreverjen)

Nihče vas ne sili pomagati. Če vi izkoriščate zavarovanja in socialne sisteme, še ne pomeni, da to počnemo vsi. Pomislite, kako bi bilo vam, če vam pogori vir preživetja, v mukah poginjajo živali, ki jih imate radi, za nameček pa vam popokajo še šipe stanovanja!

Znon ale nej (nepreverjen)

Zakoj se sploj čüjdeš? Vej pa več ale menje sakšno temo popackajo... pa znamo, kakšne lidgej so tou!

In reply to by Odrastite (nepreverjen)

Starejše novice