Mlada zakonca Gorazd Zelko in Selma Sofija Grah Zelko sta minuli konec tedna odprla specializirano trgovino za kolesa na Markišavski ulici. Ciljata na sodelovanje z lokalnimi ponudniki in celotno skupnostjo.

Zgodba ŠPICA MTB se je začela pred dvema letoma v Kruplivniku, kjer je nastal prvi servis koles in smuči na Goričkem. Zdaj se nadaljuje še v Murski Soboti, kjer se je minuli petek odprla nova trgovina. 

Velik dvig popularnosti kolesarstva

Kot pravi lastnik Gorazd Zelko, je zalog za odprtje nove trgovine privlačnost lokacije, seveda pa tudi povečano povpraševanje po tovrstnih storitvah.

»Kolesarstvo v Pomurju se je dvignila ne za 100, ampak za 200 odstotkov. Nam je cilj, da lahko komurkoli ponudimo primerno kolo, bodisi upokojencem, otrokom pa tudi izkušenim kolesarjem. Ravno tako bomo servisirali vsa kolesa, od otroških do specialk. Ne želimo delati selekcij,« pojasnjuje filozofijo trgovine njen vodja.

Velik poudarek dajejo na kakovost koles, pa tudi na sodelovanju z lokalnimi dobavitelji. Kolesarskih oblačil v ponudbi ne bodo imeli, bo pa na voljo zaščitna oprema, torej čelade, ščitniki in rokavice.

Zgodbo želijo graditi na sodelovanju

»Imamo pa še eno idejo, ki je pa odvisna tudi od pripravljenosti lokalne skupnosti. Želimo namreč oddajati električna kolesa po zelo dostopni ceni za gibalno ovirane ljudi,« razkriva Zelko, ki napoveduje tudi posebna kolesa, NS Bikes, ki jih bodo imeli kot edini v Pomurju v ponudbi.

Gre za specializirana kolesa za pumptrack stezo po vzoru Odrancev, ki naj bi v bližnji prihodnosti stala tudi v Murski Soboti.

Kot poudarja Zelko, je simpatična notranjost poslovalnice na Markišavski ulici 11 plod njegovega dela in naporov žene, zgodbo pa želijo graditi na sodelovanju s konkurenco. »Če česar ne bo v naši ponudbi, bomo stranko z veseljem napotili v drugo trgovino,« še dodaja.  

Poleg izkušenega serviserja svežo moč predstavlja nova zaposlitev, in sicer se je mladi ekipi pridružil serviser, ki je prej delal na področju servisa koles na Dunaju in v Mariboru.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

VSI na kolo za zdravo telo.......

Da2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

samo ne po gozdnih poteh kjer vse unicujejo podrast in na koncu so samo skale. to velja predvsem za hribe in tiste agresivne kao downhill zanesenjake

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Eh ne bluzi v prekmurji glih nega nekših skal

In reply to by Da2 (nepreverjen)

gostau (nepreverjen)

nej na ravninskem delu, so pa v nekje v gorickih gozdovih. Grad na gorickem stoji na skali. Drugace to predvsem velja za pohorje in ostalo slovenijo, kjer je ta problematika kar pereca.

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Ostalo slovenijo ja, samo ka ma to vexe s ten,ka se nova trgovina odprla v ms? Nika

In reply to by gostau (nepreverjen)

voznik67 (nepreverjen)

Pa v mejah normale. Tudi san kolesarin, samo tisti ka rejsan nejso v nekšon klubi pa trenerajo naj se izogibajo pretiranoga dirkanja pa izsiljevanja prednosti/vožnje po cesti, gda je poleg njega kolesarska pot

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Posebej je kolesarjenje priljubljeno ob petkih ob sedmih zvečer. Upor!!!

pino (nepreverjen)

ti je že pa žarnica pregorejla, pa maš navolo?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

gabrijela k. (nepreverjen)

To so kolesari ,ki se vő mečejo .Od Sobote do semaforov pri Živexi se modrijaši ne vozijo po kolesarski stezi ampak po cesti ,ka misli ,da je nekaj .

Hehehuhu (nepreverjen)

daj ne lapaj

In reply to by gabrijela k. (nepreverjen)

Starejše novice