*Fotografija je simbolična
Gre za projekt »Kolesarska povezava med naselji in sosednjimi občinami ob državni cesti R2-438/1307 od naselja Črnci do naselja Vratja vas - 1. faza in zveznost«.

Kot so sporočili z vladne službe za razoj in evropsko kohezijsko politiko, skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije, znaša 700 tisoč evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 241 tisoč evrov.

Občina Apače bo v okviru projekta zgradila manjkajoči odsek kolesarske poti na relaciji Črnci-Žepovci v skupni dolžini 2.716 metrov in širini 2,5 metra. Investicija se bo izvajala vzporedno z rekonstrukcijo regionalne ceste, ki poteka od Gornje Radgone do mejnega prehoda Trate.

Med Gornjo Radgono in Žepovci neprekinjena kolesarska povezava

Načrtovana kolesarska povezava se navezuje na že zgrajeno kolesarsko povezavo med naselji Črnci in Apače ter se nato priključuje na kolesarsko pot med naseljem Segovci in Lutverci, ki bo zgrajen iz sredstev državnega proračuna.

Le-ta se priključuje na že zgrajen odsek kolesarske povezave Murska kolesarska pot na meji med občino Apače in občino Gornja Radgona ter upravnim središčem Gornja Radgona.

S projektom, za katerega so odobrili evropska sredstva, se tako zagotavlja neprekinjena kolesarska povezava med mestom Gornja Radgona in naseljem Žepovci v skupni dolžini 11 kilometrov.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koles (nepreverjen)

Strašna razdalja. Bike packing obvezen

gostj (nepreverjen)

Izdelali bodo novi bicilkin in to tip TTG (ti tele goni !)

In reply to by Koles (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zaj treba čimveč teh stez napraviti, ka do pomali slovenci prišli v prekmurje z biciklinami.

. (nepreverjen)

Se vedno cakamo na varno pot z biciklinon proti Obi-je oz nove industrijske cone. Kda pa bo tan ? Dotecas ka se nekoga ne buje ?

SD1945 (nepreverjen)

Tišina - MS kak dolgo bomo mi na oblasti tu kolesarske ne bo. Radi mamo davkoplačevalski denar . A ne za investicije.Samo za nas potomce Štefana Kovača .Pa druga enonogega tudi ja.
Smrt Janšizmu.

stari občaaan (nepreverjen)

sobotainfo zakaj brišete komentarje, ki vam ne pašejo?

Starejše novice