*Fotografija je simbolična
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Južna kolesarska povezava v občini Beltinci in Črenšovci«.

Kot so sporočili z vladne službe, skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša slabih 1,1 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 550 tisoč evrov. Z naložbo bodo vzpostavljene racionalne, varne in udobne kolesarske povezave v občini Beltinci in občini Črenšovci, med naselji obeh občin ter povezave z regijskim središčem. 

V ta namen bodo urejeni posamezni odseki kolesarskih poti v obeh občinah, in sicer v občini Beltinci v dolžini 4,6 kilometra ter v občini Črenšovci v dolžini dobrega kilometra. Prebivalcem omenjenih občin bo tako omogočena varna vožnja s kolesom tudi na kratkih dnevnih poteh. 

Projekt južne kolesarske povezave je sicer če vključen tudi v  dogovor za razvoj regij (DRR), hkrati pa so ga s strani beltinske občine vključili še v projektne predloge za črpanje sredstev iz sklada za razvoj in okrevanje. Predvideno je bilo, da bi bila kolesarska povezava zaključena v letu 2022.
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
xxxxx (nepreverjen)

Novinar (nespodobni) bi pa ja lahko napisal ob katerih cestah bodo gradili te nove kolesarske poti. V Beltinski občini je že itak skoraj ob vsaki cesti tudi kolesarska. Beltinska občina ima tudi že sedaj največ kolesarskih stez na prebivalca v državi, kar je pohvalno. Bi pa bila popolne obnove potrebna kolesarska pot ob glavni cesti Rakičan-Beltinci, ki je deloma že težko prevozna.

gost2 (nepreverjen)

Kaj je zdaj gospod župan, a bo teh že zdavnaj obljubljenih nekaj metrov steze med Lipovci in Gančani? Ker to je bila ena manjših predvolilnih obljub, da ostalih ne bi naštevali.

jerry2* (nepreverjen)

Če se bodo povezali Ižakovci in Dokležovje s kolesarsko stezo, bi se bilo pametno povezati tudi Dokležovje in Bakovce. V preteklosti je Soboška občina kazala iteres za to povezavo, pa so jo "pametni" Beltinški svetniki zavrnili.

Starejše novice