V središču Murske Sobote se je ob koncu septembra pričela napovedana prenova in del Slovenske ulice je tako onemogočen za promet. Tudi zato velja nekoliko drugačen prometni režim.

Gradbeno podjetje Pomgrad konec septembra pričelo z deli na Slovenski ulici. Dela bodo potekala po fazah in naj bi se zaključila v letu in pol. V tem trenutku potekajo dela na delu Slovenske ulice od Hotela Diane do odcepa za Ulico arhitekta Novaka proti Policiji. V tem delu je trenutno cesta zaprta.

Je pa zaradi tega kot kaže prišlo tudi do sprememb v prometnem režimu na območju Zvezne ulice. Pred časom smo večkrat poročali, da je bil znak za umirjeni promet kamen spotike tako med občankami in občani, kot tudi med mestnimi svetniki, ki o nujnosti slednjega tudi debatirali na seji mestnega sveta.

Nič več območje umirjenega prometa

Znak za umirjeni promet namreč pomeni, da je tam dovoljeno voziti zgolj z 10 kilometrov na uro in da gre za območje, kjer se lahko igrajo otroci. No, prometne signalizacije, ki je to določala na tistem mestu ni več.

Za pojasnila smo se obrnili na soboško občino, njihov odgovor objavljamo v celoti.

"Zvezna ulica je v času izvedbe gradbenih del na Slovenski ulici namenjena tudi obvozu. Na omenjeni ulici je  bil spremenjen prometni režim in sicer je bila odstranjena prometna signalizacija »Območje umirjenega prometa« (10km/h) in  tako sedaj velja »cona 30 km/h«, ki je vzpostavljena že na Slovenski ulici in se tako nadaljuje tudi po Zvezni ulici. Na Zvezni ulici sta bila dodatno zarisana  dva prehoda za pešce."

Prav tako naj bi bil mestni redarji v tem času prizanesljivejši do tistih, ki parkirajo na levi strani vozišča poleg makedamskega parkirišča nasproti knjižnice. Ali se na tem območju obetajo še kakšne spremembe, pa za zdaj ni znano.

Spomnimo...

Sicer pa spomnimo, da bo prenova središča v Murski Soboti potekala od križišča s Slomškovo ulico do krožišča pri Hotelu Zvezda. Slovenska ulica se bo tako popolnoma spremenila, saj gre za popolno prenovo mestnega središča v velikosti 1,2 hektarja. 

Ta prenova predstavlja največjo investicijo soboške občine v letu 2020, saj njena vrednost znaša 4,3 milijona evrov. Projekt je sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj, tako bo za projekt namenjenih tri milijone evropskih sredstev, preostanek pa bo šel iz občinskega proračuna Mestne občine Murska Sobota.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pojeb1234 (nepreverjen)

tak valda nišče nej upoštevo tej znak

bossmann (nepreverjen)

Ka pa te delajo pri Zvejzdi?

Pacijent (nepreverjen)

rdečo zvejzdo iščejo!

In reply to by bossmann (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Torej lahko parkiramo ob cesti ne da bi plačevali eliti.

Gost1111 (nepreverjen)

Končno nekaj pametnoga....

picek

Kelko znan se v krizisci omejitve "brisejo". Se pravi jepo Zvezni 50km/h, ker nega prometnoga znaka za 30 km/h.

hm, ne (nepreverjen)

Picek, nazaj v avtošolo. Za to omejitev "cona" to ne velja. Za to obstaja znak "konec cone".

In reply to by picek

kuna (nepreverjen)

Dokaz, ko je treba, in ko je pravi razlog, se "otroci ne smejo igrati", se tabla odstrani. Tabla za umirjanje prometa je zgolj le razlog za inkasantsvo.
Načeloma me ne moti, ker te ceste ne uporabljam, ampak vseeno upam, da tega znaka več ne postavijo nazaj še iz enega razloga: ppm delci. A ni to problem centra Murske? Splošno znano je, da 10km/h peljati se z je zelo nadležno in tudi škodljivo za motor in okolico. Če se peljem 10 km/h mora motor imeti neke minimalne obrate za svoje delovanje. Ob tem troši in izpušča emisije. Isto je z 30km/h. Ampak če se peljem s 30km/h, bom to pot prevozil trikrat hitreje in bom temu primerno "Pridelal manj emisij". Ni rečeno, da točno trikrat manj, ampak definitivno vsaj nekaj več kot 2x manj, kot če se peljal 10km/h.

sandi1 (nepreverjen)

PA KATERA BUDALA SO NA TEJ OBČINI v M.S., DA POSTAVIJO ZNAK ZA DECO NA CESTI????????? PA DECA SE NEMAJO KAJ ŠPILATI NA CESTI. ,,,, kuna (nepreverjen) 1 ura 36 minut nazaj DAL SI PAMETEN KOMENTAR.....PA JAZ SE Z BICIKLINON PELAN 10 km na uro.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta prenova predstavlja največjo investicijo soboške občine v letu 2020, saj njena vrednost znaša 4,3 milijona evrov.

Zabiti za eno ulico skoraj pet milijonov je za mene popolnoma nerazumljivo. To je največja investicija občine leti 2020. Bog nam pomagaj! Ne vem čemu je to podobno. Ulica duga 350 metrov de v deli več kak eno leto. Pa to ne bi smelo tak dugo trajati niti, če bi delali z jedilnimi žlicami. Kakšen smisel ma to? Naj vam povem, da je leta 1911 trajala gradnja stolne cerkve Sv. Nikolaja od položitve temeljnega kamna do posvetitve cerkve eno leto. Tu pa tlakovanje ceste in pločnikov, posaditev dreves in par posvetov pa več kak eno leto.

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

GDA SE JE CERKEF DELALA SO ŠČE NEJ ZNALI KA SO PODKUPNIJNE,,,
po tiston so kumaj rdeči prišli

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Pa puklastoga Kima tuj nej

In reply to by NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Mitokel (nepreverjen)

Samo te je sigurno delaloin pomagalo pri gradnji dosti prebivalcev in "prostovoljcev"/"udarnikov" to cerkev, pa za dosta menše pare. Kelko jih pa trenutno prostovoljno obnavla zdaj?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

nevenneven (nepreverjen)

glih gnes v četrtek sem pred kitajsko trgovino gučo z enim izmed delavcev Pomgrada pa ga pitam če bo cela ulica tlakovana in pravi da JA, potem ga pitam, če se vračamo nazaj v dobo RIMLJANOV, ker so oni imeli tlakovane ceste, pa mi delavec odgovori, da oni niso za to nič krivi.

Kopitarček (nepreverjen)

Sodi ti rajši čevle nej tlakovanec.

In reply to by nevenneven (nepreverjen)

Mitokel (nepreverjen)

Če so vaše buče še nej skaperale zakoj je biu tu te znak -> vhod v knjižnico, avtobusna in posledično dosti več nepazljive dece. Če pa je na znaki narisano, ka se deca špilajo, ne pomeni ka se na ton obnočji dejansko špilajo deca. ka te znak pomeni si pogooglajte. Ka si zbesno kakši umski viški se tű pogučavlejo ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice