Fotografija je simbolična
Po prekmurskih dijakih, ki so na maturantski izlet v Grčijo potovali kar 40 ur, smo v uredništvo prejeli novo pritožbo. Ta navaja, da jih je agencija zavedla in izkoristila, saj dijaki niso dobili tistega, kar so oglaševali.

Poročali smo že o zapletih, ki so se ta teden pripetili prekmurskim dijakom na poti na maturantski izlet v Grčijo, natančneje na otok Krf. 

Ti so se v Grčijo odpravili na maturantski izlet v okviru organizacije Mondial Travel, potovanje, ki bi moralo trajati približno 15 ur, se je na koncu zavleklo v 40-urno kalvarijo.

Razlog za tako dolgo potovanje je po pisanju portala lendava-online.net ta, da se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo, saj so jim odhod kar trikrat prestavili.  

Ko pa se jim je v torek okrog polnoči le uspelo vkrcati, so ugotovili, da se bodo peljali s trajektom kot palubni potniki, in ne z ladjo, kot je bilo obljubljeno. Dijaki so poročali, da so spali na hodnikih in na trdih stolih, da se po več ur niti niso mogli javiti domačim.

Četudi so se organizatorji za situacijo, ki se je pripetila, opravičili, pa se je na naše uredništvo obrnila bralka, ki pravi, da se je podobna situacija z že omenjeno agencijo zgodila tudi celjskim dijakom prejšnjega julija.

Brez hrane, neurejene sobe in brez signala

Bralka opisuje, da starši niso bili obveščeni o ničemer. Prav tako so bili dijaki brez signala, da bi lahko informacije sporočili staršem.

»Za hrano ni bilo poskrbljeno. Lahko so si kupili sami na ladji, za kar je bila grozljiva gneča, prav tako so bile visoke cene. Ko sem poskušala vzspostaviti stik z agencijo je bilo to nemogoče, saj se je nenehno javljal odzivnik ali pa je bila linija zasedena,« je zapisala bralka, ki želi ostati anonimna.

Pri tem dodaja, da so bili dijaki nastanjeni v sobah, ki so bile oddaljene od prostorov za prehrano, slabo urejene in niti približno primerljive s tistim, kar so obljubili. 

»Vzporedno je na to potovanje krenilo veliko dijakov iz celega štajerskega območja, plačali so isto ceno, zanjo pa dobili popolnoma različne prevoze, namestitve in storitve,« dodaja bralka.

Ne nazadnje poudarja, da so se želeli na agencijo pritožiti, vendar organizatorjev ni bilo mogoče doklicati.

»Sramotno in še bolj izkoriščevalsko do dijakov in staršev, ki to plačamo, agencija pa se zanaša na neumne izgovore in mlade, ki jih zavedejo z zabavami, željo po druženju in alkoholom,« zaključuje bralka.

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost 333 (nepreverjen)

TO NI SRAMOTA,SRAM JE LAHKO STARŠE ,KATERI SO TAKI NAIVNEŽI IN OTROKE PREPUŠČAJO VSAKEMU,(PA LAHKO BI BILI PEDOFILI???)

ms982 (nepreverjen)

vzemi tablete pa idi si malo zaj po kosili doj leži
deci ziher neje kaj dosta falilo, starši pa itak večje snežinkice kak deca

In reply to by Gost 333 (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Danes so ta deca kot iz porcelana..,ne se jih dotikati ker se zlomijo...
Zaj pa hitro mamice in ateka pozvati,vacik se posebnem 😭

In reply to by ms982 (nepreverjen)

Nič j se ti nej (nepreverjen)

Danes so ta deca kot iz porcelana..,ne se jih dotikati ker se zlomijo...
Zaj pa hitro mamice in ateka pozvati,vacik se posebnem 😭

In reply to by ms982 (nepreverjen)

Vrana (nepreverjen)

Doma bi bili, pa v senci ležali.....

In reply to by Gost 333 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

te se pa tan drogirajo pa zapijajo deca. je to potrebno?

oborol (nepreverjen)

saj to delajo tudi doma, pa še ceneje je tu kot tam. pa tudi varneje

In reply to by . (nepreverjen)

jaojao (nepreverjen)

Glupi stariši pa razvajena deca. To je vse ka lejko poven....

. (nepreverjen)

jaojao glupi si tij, če nekaj plačaš moreš tou dobiti pa ne guči več nika boš bole pameten.

In reply to by jaojao (nepreverjen)

frejus (nepreverjen)

Kak pa znaš ka so nej doubili? Od vseh se samo ena buni, pa še ta verjetno razvajena do amena pa zafrustrejrana. Kak ti znaš ka so oni sploj plačali? Tebi bi tudi bilo boukše ka se ne delaš preveč pametnoga.

In reply to by . (nepreverjen)

ja, pa glupi (nepreverjen)

Fuknjenec, ka popravla fejst stare "talige" ka te do pejnez prijde za pijačo. To njemi trebe,
namesto ka bi kama delat šou?

. (nepreverjen)

Pa napijšite kera agencija je tou ka de se znalo, nej je problem či prijde do zapletov na potovanji tou ide cuj, samo ka se jih je nej dalo dobiti ka bi kaj pomagali pravzaprav ka so bilij neodzivni takšno agencijoi pa skenclati za vedno.

sfgasgawaew (nepreverjen)

kreten, ne veš brati?

In reply to by . (nepreverjen)

Inogi (nepreverjen)

Pa tej starsi in deca so rejsan malo prizadeti. Cista vse generacije so sle na isti nacin na maturantskoga. Nisce je nej mel postelje na ladji, pa je vsen lepo bilo. MALO SE SPROSTITE VSI, Pa de van lezje v zivljenji. Ce ena zamuda ladje in “draga” hrana na ladji predstavljata taksi stres starson in otrokon, te se resno bojim v kakse odrasle osebe do tej razvajencki zrasli. Ocitno so navajeni all inclusive paketov v Tuniziji za 400€ na osebo in ka ne vidijo prek ograje hotela …

oborol (nepreverjen)

če se je že to zgodilo in so šole tako zabite da medesbojno to ne vejo povedati, pa jim je prav. dandanes pa se ja zelo hitro širijo informacije, agencijo se pa da pogledati tudi na netu, ocene itd. sami so krivi. valda so ti razvajenčki zdaj prvič in zadnjič okusili kako je lahko življenje, saj sicer živjo kot kraljeviči. učitelji pa so tudi očitno bumbarji da ne vejo se postaviti zase in za otroke. da sem jaz tam bi že dobil vse informacije, treba znati! česte copata, je pač tako!

Misterium (nepreverjen)

Najboljše vedno in še vedno letalo in letalo...Žal...

huehue (nepreverjen)

mondial je pokvarjena agencija. iz časov moje srednje šole so že te mutili (2006). meli smo 4 ponudnike za izlet na maturanca, 3je so fejst dobro predstavili kak de izlet poteko, meli so tude s seuf bivše dijake naše srednje šole, ki so potrdili reklamirano. mondial? oni so na skrivaj po vezah (eden mondijalovec je biu tesen prijatelj starejšega brata od enega izmed sošolcev) podkupili enoga sošolca s pretvezo, da dobi zastonj izlet, če uspe zriktat ka de cejli razred šo z mondialom. seveda kda smo to izvedeli smo jih bojkotirali pa šli z drugim ponudnikom. izlet je biu fenomenalen in brez zapletov.

FRAP (nepreverjen)

Nič ne pomagajo pritožbe. Oni so svoje pokasirali. To je sramotno in nizkotno izkoriščanje, katerega ne morejo odtehtati slinasto prijazna opravičila.

Mlinar (nepreverjen)

Sveta mati mila...
Te ali ta ka je mamica javo oziroma javila je mamin cecek. Samo to pa nikaj drugoga. Mama pa... Škoda guča. Na maturantski izlet so šli, nej pa na "fancy" potovanje. In mamica, škoda ka si ga sploj pistila. Bola bi naj doma ležal pa se cecka držal.

asdasd (nepreverjen)

Doma bi ostali in se malo sprehodili po Prekmurju, prav tako vam tudi kakšen seminar madžarščine ne bi škodil !

Debil (nepreverjen)

Zaden cigan s Püšče ma več pameti pa kulture od tebe DF.

huehue (nepreverjen)

vuaj kak ste vsi pametni v komentarah haha, či bi se pa komi od vas zgodilo ka bi vaš izlet se podukšo za 25 vr bi se vsi že cmizdrili pri ponudniku storitve

bobubob (nepreverjen)

Še vedno v Grčijo na popivanja? Kaj domača gostilna ni dovolj? Aha, maturantje, intelektualci, se ne spodobi.....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice