Vir: Bralka
Na ulicah se je ponovno pojavilo beračenje s psi in to v trenutnih vročih temperaturah. Zaščitniki živali pozivajo ljudi, da jim ne dajejo denarja.

Na mariborskih ulicah so ponovno opazili ljudi, ki beračijo na način, da imajo ob sebi pse in jih tako izkoriščajo za zaslužek. Tovrstno početje je bilo v Mariboru moč opaziti že lani in tudi nekaj mesecev nazaj.

Na takratne primere beračenja s psi se je odzvalo tudi Društvo za zaščito živali Maribor, ki je opozorilo, naj jim mimoidoči ne dajejo denarja.

»Psom lahko kupite kakšno konzervo (najbolje, da jo odprete pred psom), vodo. Denarja pa na ta račun ne dajati,« so zapisali. 

Svetujejo, da je najbolje, da o tovrstnih zadevah obvestite uradne službe, kot sta policija in veterinarska inšpekcija.

Na Obali našemljeni psi več ur na žgočem soncu

O beračenju s psi smo poročali že lani. Takrat so se ulični berači pojavili v Mariboru in na Obali, kjer so razburjali predvsem s tem, da so imeli nekateri s seboj pse, ki so jih našemili in tako izkoriščali za zaslužek. 

Na lastnike so leteli številni očitki, da pse mučijo v neprimernih razmerah: na visoki temperaturi, vročem asfaltu, po več kot deset ur dnevno, povrh vsega pa so še našemljeni. Ob sebi so imeli postavljeno čepico, v katero naj bi mimoidoči dajali denar.

O pojavu osebe, ki na ulici v Portorožu igra harmoniko in ima ob sebi našemljenega psa so bili takrat obveščeni tudi na Policijski upravi Koper, a prekrškov po zakonu o zaščiti živali ali elementov kaznivega dejanja mučenja živali niso ugotovili. 

Tiskovna predstavnica koprskih policistov je takrat povedala, da je policija pristojna zgolj za nadzor nekaterih ozkih segmentov zakona o zaščiti živali.

Policija je o ugotovitvah zato pisno obvestila Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Območni urad Koper.

Komentarji (7)

lejpi (ni preverjeno)

Ka pa policija in društvo za zaščito živali ?

32rferr324e1 (ni preverjeno)

Jebeš toga psa nika njemi nede isto kak lidan nej. So simple is that. Ma kakšna policija in društvo za zaščito živali ka ste čista spreprani!

lagvaš (ni preverjeno)

32rferr............ Če je tak pa ajdi da tebe naj nekdo goni po asfalti v tej vročini in še gor te oblejčti v zimski kaput .Rejsan si smečeni do amena .Sramota ,da taki sploh obstajate ki vam je malo mar za živali

In reply to by 32rferr324e1 (ni preverjeno)

kaj te briga (ni preverjeno)

Clanek vreden objave. Mislim dejstvo, da me je pa ze 2x ustavla cefurska ciganica z dojenckom v rokah in fektala za denar v smislu: "moram otroku kupit oblacila", pa ni vreden vase objave? Prvic sem jo zavrnil, drugic pa odvzel cunje svojemu otroku, pa dal "njenemu", nakar je bila vidno razocarana...vseeno hotla denar....in to v MS!....v zid se zaletite pasjeljubci in sibotainfo vred z vami!

. (ni preverjeno)

jebes zlovence

asdasd (ni preverjeno)

jebes zlovence, se strinjam, saj so slednji le za Dunajske konjušarje kot je rekel neki Rupelj !?

In reply to by . (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

To je napoved Svobode. Vsak bo lahko prosto beračil, kjer ga je volja. S psom ali brez.

Starejše novice