Slika je simbolična.
Priljubljeni trgovec je s polic odstranil kavo, saj vsebuje preseženo vrednost ohratoksina A, ki je nevaren za zdravje ljudi.

Podjetje Lidl Slovenija je iz prodaje odpoklicalo turško kavo Bellarom v 200-gramskem pakiranju proizvajalca Gala.

V sklopu internega monitoringa kakovosti in varnosti živil je bila namreč v izdelku ugotovljena presežena vrednost ohratoksina A. Stranke pozivajo, naj zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka ne uživajo.

Ohratoksin A je dokazano nevaren za zdravje ljudi in živali, zato je Evropska unija določila maksimalne koncentracije ohratoksina A za nekatere živila rastlinskega izvora.

V odpoklic je zajet izključno izdelek Bellarom Turška kava, 200 g z rokom uporabe 11. februar 2023, proizvajalca Gala. Ostali izdelki niso predmet odpoklica.

Lidl Slovenija kupce prosi, da izdelek vrnejo v katerokoli njihovo trgovino, kjer jim bodo povrnili kupnino, so še sporočili.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
yttt (ni preverjeno)

Ka Lidl zadnje case dela taksne cirkuse??? Prvo salmonela v cvapaj, te neka rakotvornoga v bio izdelkaj, zdaj ze to v kavi? Ocitno samo sranje v Lidle odavlejo?!!

Tilly (ni preverjeno)

zanimivo, da imata ponavadi lidl in hofer največkrat kaj za umik, druge trgovine ne tako pogosto. ni čudno zakaj je tak poceni tam.

Vilmoš (ni preverjeno)

Pazte tou. Lopovi, pa še skoro ista farba embalaže kak Barcaffe.

Starejše novice