Vir: Facebook, GLS Slovenia
Se tudi vi zatekate k spletnemu nakupovanju? Kaj pa ko pošiljka ne prispe na vaš dom? Preverili, smo kako poteka poslovanje enega izmed večjih podjetij za dostavo paketov v Sloveniji.

Spletno nakupovanje je med epidemijo covida-19 za mnoge postalo primaren način nakupovanja, kljub prenehanju zajezitvenih ukrepov se je to še vedno dokaj ohranilo.

Kaj pa ko paket, ki ste ga naročili ne prispe na dom?

V uredništvo smo prejeli opozorilo bralke, ki navaja, da kljub temu da je bila doma, ko jo je dostavljalec iz podjetja GLS klical glede dostave paketa, ji je ta povedal, da bo paket dostavljen na prevzemno mesto in ne na dom.

Ob tem naj bi dodal, da je njena lokacija izven njegove poti.

Bralka ob tem dodaja, da to ni posamični primer, podobne izkušnje z dostavljalno službo GLS naj bi izkusili tudi njeni bližnji in prijatelji.

O samem postopku dostave paketov in od pojasnilo za dotični primer smo se obrnili na podjetje GLS.

Iz podjetja so nam odgovorili, da GLS Slovenia v okviru klasične dostave nudi dostavo na navedeni naslov, dostavo v Paketomat in ostala prevzemna mesta (Petrol, OMV, 3DVA, GLS Depo poslovalnice).

Stranka ima možnost preusmeritve paketa iz ene lokacije na drugo, to lahko naredi naknadno. Navedene prevzemne točke spadajo v okvir klasične dostave. 

Kdaj paket pustijo na prevzemnem mestu?

V kolikor se stranka ne oglasi na podano telefonsko številko in če stranke ni navedenem naslovu, se paket pusti na najbližnjem Paketomatu, ki je od naslova prejemnika oddaljen do tri kilometre. Ob tem poudarjajo, da so paketomati dosegljivi 24 ur na dan in vse dni v tednu. 

Kljub navedenu primeru, kjer bralka kljub dosegljivosti ni prejela paketa na dom, podjetje izpostavlja ustrežljivost strankam: »V kolikor stranka zahteva ponovno dostavo na dom, ji to z drugo dostavo tudi omogočimo.«

Preobremenjenost s pošiljkami 

Ali je navedeni situaciji bralke botrovala preobremenjenost kurirjev? GLS pojasnjuje, da kurirji poskušajo v najkrajšem možnem času dostaviti paket do stranke: »V zadnjih letih beležimo trend, da stranke po lastni želji preusmerijo paket v Paketomat, saj so ti dosegljivi 24/7 in prevzem opravijo takrat in tam, ko to ustreza njim. Takrat, ko gredo mimo lokacije ob vsakodnevnih opravkih.«

Izpostavljajo, da delo na terenu ni nikoli monotono in se kurirji z dovoljenjem stranke poskušajo dogovoriti za najboljšo pot. 

Podatka o tem, koliko paketov povprečno razvozi posamezni dostavljalec niso želeli razkriti.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurc (nepreverjen)

Vsa čast vsem kurirjem ,ki se trudijo po svojih najboljših močeh in ustrežejo vsem željam strank .

. (nepreverjen)

pa pred vrata fuknejo za 4000 eur paket pa idejo brez da bi kaj javili

In reply to by prekmurc (nepreverjen)

G.Golob premier (nepreverjen)

Ko sem priletel z Helikopterjem v prekmurje so prekmurci mislili,da je priletel bog na križu in leta po prekmurju.

In reply to by prekmurc (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Poštnina se plača za dostavo na naslov, torej na dom in ni nikakršnega opravičila in razloga, da paket pustijo v paketomatu. Če GLS ne zmore svojega dela opraviti korektno, naj prepusti delo pošti Slovenije. Jaz jih imam poln "kufer", njihovih izgovorov pa tudi.

PTT (nepreverjen)

Najslabša je pošta samo listek ti pustijo v nabiralniku .

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

štajerec

Točno tak,če se le da samo vrže listek v nabiralnik.Meni so paket ukradli,nemogoče je izterjati odškodnino,imajo milion izgovorov.Nikoli se več ne poslužim Pošte,z GLS nobenih problemov,se poslužujem paketomata.

In reply to by PTT (nepreverjen)

Malli (nepreverjen)

Tudi pošta Slovenije ni kaj prida. Govorim iz lastne izkišnje.... čakala na paket na katerem je moja tel.številka namesto, da me pokličejo o dostavi paketa raje pustijo obvestilo v nabiralniku

In reply to by upokojenec70 (nepreverjen)

kimi0 (nepreverjen)

GLS in DPD so eni lažnivce.Pakete dostavijo direktno na Petrol in lažejo ka stanka nej bijla doma marš gamat

Klopotec (nepreverjen)

Tou se že dolgo dogaja ,doma čakaš in te samo dobiš SMS ka je paket čaka Petrolu.

Enako (nepreverjen)

Placas pa dostavo na dom. Pa te sce po njega ides

In reply to by Klopotec (nepreverjen)

dostava (nepreverjen)

Konco ena objava na tao temo. Sicer se mi smilijo vcasi tej dostavljalci,ka so vseeno cele den za volanon, pa dostavlajo pakete vsen strankan kere nestrpno pricakuvajo paket. Ampak,se zadnje case dogaja ka rejsan niti ne pozovejo ce si doma,niti ne pitajo kama ti naj dajo paket v primeri ka te doma nega. Tej 4€ je rejsan placaneh za dostavo na dom. Nej ka se mores vozickate pa iskate svoj paket po petrolaj. Po moznosti pa ga se tisti cas na petroli niti nega. Dosta jih je rejsan vredi,prijazneh,posteneh eni se pa niti ne potrudijo za sluzbo.

Pulo (nepreverjen)

Ce mas na odkupnino ti pa te na petroli se dodatno zaracunajo to storitev, tak ka s puscanjem paketov na petroli narocniki delajo dodatne stroske. Tudi meni se je ze zgodilo ka san biu doma in san doubo obvestilo ka je paket na petroli. Gda mi je ova pravla ka moren se dodatno njihovo storitev placati san se buno pa je pravla ka je pac decko pripelo celi kombi paketov in tan doj zmeto. Ocitno se njemi je resno nej dalo nikomi domov dostaviti, tak je pac lezje. Ker san tisti paket nujno nuco san placo, gda mi je pa naslednjic to napravo sofer pa san nej sou po paket in od te dale skoraj vec ne kupujem po spleti. Ce pa ze pa tan ge dostavla posta. So bole zanesljivi od vseh ostalih.

In reply to by dostava (nepreverjen)

Rrtt44h (nepreverjen)

Pravilno si naredil. Ce paket nujno, res nujno ne rabis, jih bo to izucilo, da sploh ne hodis po paket na razne petrole, seveda bolj da imas opcijo placas po prevzemu in potem naj ga imajo tam in posljejo nazaj. Dokler paket ni placan, pravno ni tvoj.

In reply to by Pulo (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Pošta pa GLS nikoli nobenega problema, DPD pa čista katastrofa.

Gost1 (nepreverjen)

Dostavljalci rajši pijejo na bencinski črpalki, potem pa ni časa za dostavo do strank in pakete pustijo na dostavnih mestih. Vsak je plačal dostavo na dom in naloga dostavljalca je, da ga dostavi. Imajo najrazličnejše izgovore od guma je počila, avto se je pokvaril itd.

Deghf (nepreverjen)

Lejko majo z petrolon zgucano, ka petrol provizijo pobera… pitaj boga…. Samo pa rajsi to kak pa ka ti paket za par jurjov kar pred vhodnimi vratami bloka pisti. Na sreco, za cuda me je paket pocako (neven kelko vr)

chdjejndnsbdhsbd (nepreverjen)

najhujše kda jin spremeniš dostavo na petrol,dobiš potrjeno ka pride na petrol,pa te zove če si doma ka ma paket za tebe

Jannči (nepreverjen)

Pa naj zaposlijo več lidij če ne folgajo dostavljati. Tu se palik ide ka iz delavcov pocejcajo zadnjo kapljo krvi.

paranoja666 (nepreverjen)

Bruh GLS!!!!

paranoja666 (nepreverjen)

BRUH SOBOTA INFO!!!!
CEL KOMENTAR NA TO TEMO ,LASTNE IZKUŠNJE PA ZBRIS????

Akiiiii (nepreverjen)

Lastniki GLS Murska Sobota, so obicne picke.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice