Foto: Lidija Jelić, Melinci
Vzhod in severovzhod države so v petek ponoči zajela močna neurja.

Vremenarji so tudi včeraj napovedali močnejše krajevne nevihte. Izdali so vijoličast alarm za točo. Grmenje, močan dež in ponekod tudi toča je okoli 21. ure najprej presenetila občane v Mariboru in okolici, kasneje okrog 23. ure se je celica razlila tudi na Ptuju in okolici. 

V Prekmurju se je nevihta pojavila nekaj minut pred 23. uro. Kot poročajo bralci so nekateri kraji na Goričkem ostali brez elektrike, voda je zalivala objekte, veter je podiral drevesa.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije so ob 00.01 gasilci PGD Krplivnik in Hodoš v Krplivniku, občina Hodoš, odstranili podrto drevo s ceste.

Ob 23.00 je zaradi močnega dežja meteorna voda v Terbegovcih občina Sveti Jurij ob Ščavnici zalivala dvorišče. Posredovali so gasilci PGD Stara Gora, ki so zaradi premajhnega prepusta v obcestnem jarku, morali prečrpavali vodo iz dvorišča, katerega so nato še počistili.

Foto: Lidija Jelić, Melinci
Včeraj zvečer na Goričkem.
Radarska slika 27.5.2022. Vir: Arso

Dogodki v Mariboru in okolici

V Mariboru in okolici se je slabo vreme začelo nekaj po 21. uri. Podiralo je drevesa in zalivalo objekte. 

Ob 21.12 so gasilci PGD Kungota posredovali v Slatinskem dolu, kjer so iz cestišča odstranili podrto drevo.

Ob 21.15 so v naselju Kozjak nad Pesnico, občina Kungota, gasilci PGD Zgornja Kungota razžagali in iz ceste odstranili dve drevesi.

Ob 21.30 je v ulici Jelenče, občina Pesnica, na cesto padel drog električne napeljave. Gasilci PGD Pesnica so cesto zavarovali do prihoda dežurne ekipe delavcev podjetja Elektro Maribor.

Gasilci PGD Šentilj so ob 21.42 izčprali vodo iz objekta

Ob 21.47 je v ulici Gačnik, občina Pesnica, voda zalila objekt in poškodovala dovozno pot. Voda je odtekla pred prihodom gasilcev PGD Pesnica, zato posredovanje ni bilo potrebno. O poškodbi dovozne poti so bili obveščene pristojne osebe občine.

Gasilci PGD Spodnja Ščavnica so ob 22.55 v Spodnji Ščavnici, občina Gornja Radgona, odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto.

Dogodki na Ptuju in okolici

Meteorna voda je zalivala objekte. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije so se zgodili naslednji dogodki:

Ob 22.34 so v naselju Gorišnica, občina Gorišnica, gasilci PGD Gorišnica iz kleti večstanovanjskega objekta prečrpali okoli deset kubičnih metrov  meteorne vode.

Ob 22.48 so v naselju Formin, občina Gorišnica, gasilci PGD Formin iz dveh stanovanjskih objektov prečrpali osem kubičnih metrov meteorne vode.

Ob 23.22 je v naselju Bresnica, občina Ormož, meteorna voda zalila objekt iz katerega so gasilci PGD Bresnica izčrpali dva kubična metra vode in očistili štiri prepuste na cestišču.

Ob 22.54 je v naselju Šardinje, občina Ormož, meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Gasilci PGD Velika Nedelja so izčrpali štiri kubične metre meteorne vode ter med vračanjem podprli nagnjeni električni drog. Elektro je bil obveščen.

Ob 22.55 so v naselju Hardek, občina Ormož, gasilci PGD Hardek posredovali na več lokacijah. Iz dveh objektov so prečrpali okoli pet kubičnih metrov meteorne vode ter iz cestišč odstranili tri podrta drevesa.

Gasilci PGD Podgorci so očistili odtočne jaške, iz objekta prečrpali dva kubičnih metrov  vode iz objekta ter odstranili podrto drevo iz cestišča.

Gasilci PGD Gorišnica so iz večstanovanjskega objekta prečrpali iz kleti okoli deset kubičnih metrov meteorne vode.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bravooo..... (nepreverjen)

Pravite da ste sobotainfo, a v članku nisem zasledil nič od goričkega, razen v naslovu, no , malo pa res izgleda neokusno.

Starejše novice