Ob slabem vremenu na parkirišču ob pokopališču v Murski Soboti zastaja voda. Ali se bo parkirišče v prihodnje saniralo?

Gramozno in asfaltno parkirišče ob soboškem pokopališču, kot javni parkirišči vzdržuje Mestna občina Murska Sobota preko pogodbenega vzdrževalca javnih površin podjetja Komunala Murska Sobota.

»V najkrajšem možnem času bodo izvedena vsa potrebna dela«

Na občini pojasnjujejo, da si je stanje obeh parkirišč vzdrževalec že ogledal in bo v najkrajšem možnem času izvedel vsa potrebna tekoča vzdrževalna dela za normalno uporabo le-teh.

»Mestna občina Murska Sobota plačuje za gramozno parkirišče najemnino Slovenskim železnicam, se pa z letošnjim proračunom in načrtom pridobivanja predvideva odkup teh zemljišč, na kar se bo pristopilo tudi k celoviti ureditvi območja gramoznega dela, ki bo zajela tudi ureditev meteorne odvodnje.«

Zastajanje vode na asfaltnem parkirišču je posledica poškodovane oziroma stisnjene cevi meteorne kanalizacije, zaradi česar meteorna voda sicer odteka, vendar prepočasi.

Zato se je Mestna uprava skupaj z vzdrževalcem dogovorila, da slednji omenjeno nepravilnost čim prej sanira.
 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kuntakinte (nepreverjen)

... zakoj bi pa asfalt vlekli ta na prking...vej se pa pokojni ne vozijo z autojami...de Jevnišek zriktau kohezijske pejneze... pa bou...či ga KPK (expano) prle ne razrejši....

6554lll (nepreverjen)

Ko bodo poloznico povisali, kekci.

asdasd (nepreverjen)

Kdaj bo gramozno parkirišče, ki je v slabem stanju, sanirano? To pravijo krajani, kar velja tudi za cesto med Krogom in Satahovci ob gramoznici in kdaj bo zagotovljena normalna pre-voznost, to bo povedala nova podžupanja !

In reply to by 6554lll (nepreverjen)

bbbbbb (nepreverjen)

Tan se s koulami vozijo.

In reply to by asdasd (nepreverjen)

Starejše novice