Foto: bralec Sobotainfo
V nekaterih naseljih znotraj soboške občine je bilo v zadnjih dneh moč opaziti visoko travo in neurejene pločnike. Preverili smo, kdo je odgovoren za urejanje pločnikov in kdaj bodo izvedli košnjo trave.

V uredništvo Sobotainfo smo ta teden prejeli fotografije in sporočilo bralca, ki nas je opozoril na visoko travo in neurejene pločnike v nekaterih naseljih v Mestni občini Murska Sobota. 

Bralec opozoril na visoko travo in neurejene pločnike

Zapisal je, da so v nekaterih naseljih v soboški občini zaraščene ceste in pločniki. Izpostavil je predvsem naselje Rakičan, kjer so pločniki 'okrašeni' z visoko travo in neurejeni, kar kazi podobo kraja ter hkrati moti številne sprehajalce in kolesarje. Podobno pa naj bi bilo tudi na nekaterih območjih v Murski Soboti. 

Bralec Sobotainfo se ob tem sprašuje, kdo je odgovoren za košnjo trave in urejanje pločnikov v naseljih znotraj občine ter kdaj nameravajo visoko travo pokositi.  

Kaj odgovarjajo na občini?

Z vprašanji smo se zato obrnili na Mestno občino Murska Sobota in jih povprašali o neurejenosti omenjenih pločnikov in cestišč ter o tem, kdaj je bila nazadnje izvedena košnja trave oziroma na koliko časa se ta izvaja znotraj občine. 

Kot nam je pojasnila Vida Lukač, vodja kabineta župana na Mestni občini Murska Sobota, je za urejanje in vzdrževanje omenjenega odseka Beltinci - Rakičan odgovoren upravljavec državnih cest, saj gre za državno cesto. 

Za izvajanje gospodarske javne službe v Mestni občini Murska Sobota pa skrbi javno podjetje Komunala Murska Sobota v skladu s programom del letnega vzdrževanja, ki se vsako leto uskladi s proračunom.

»V teh dneh intenzivneje potekajo dela na področju košnje bankin«

Je pa trava v zadnjem času res višja in hitreje raste, saj je zaradi nedavno večje količine padavin vegetacija intenzivnejša, je še pojasnila Lukač in dodala: 

»Pravzaprav smo v preteklih dneh vse resurse usmerili v reševanje s poplavami, ki so prizadele tudi nekatera naselja v mestni občini. V teh dneh pa intenzivneje potekajo dela na področju košnje bankin in ostala vzdrževalna dela.«

Glede urejanja pločnikov in cest na omenjenem državnem odseku ceste smo se obrnili tudi na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo. Njihove odgovore za zdaj še čakamo. 

Preberite še:

Težave z visoko travo že v juliju

Spomnimo ... Težave z visoko travo so se v soboški občini pojavljale že v začetku julija, ko je Nada Kuhar, mestna svetnica iz vrst Slovenske demokratske stranke, na seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota izpostavila problem visoke trave od Fazanerije do Markišavskega mosta.

»Od Fazanerije pa vse tja do Markišavskega mostu je zelo visoka trava, sploh se ne da sprehajati. Vsako leto se je kanal kosil, kaj je letos drugače?« je takrat izpostavila Kuhar.

Iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo pa so takrat za Sobotainfo odgovorili, da izvajalec gospodarske javne službe trenutno izvaja košnje na vodni infrastrukturi (pregrade, razbremenilni kanali, visokovodni nasipi) ter na vodnih zemljiščih znotraj mest (Murska Sobota, Ledava in Ljutomer), po zaključku teh del pa se bo nato odstranilo travo tudi na preostalih zemljiščih. 

Komentarji (32)

. (ni preverjeno)

Malo trave pri pločniki pa že takšen halo.

žgžg (ni preverjeno)

Glavno da kasirajo za parkiranje !

In reply to by . (ni preverjeno)

LukyRock (ni preverjeno)

KOGA MOTI NAJ DOMACO KRAVO DENE KCOJ KRAVA ITAK GEJ TRAVO

In reply to by . (ni preverjeno)

Sumič (ni preverjeno)

To že 3 mesece trobim kakša je Sobota,samo temu župani se jebe. Samo naenkrat de trbelo meti pa bajne pare,ka do pločnike gor mogli kopat ,ka de vse spoukano. Pri podvozi pri cintori je že najmenje 3mesece znak vugnjeni,pa ka se nišče od občinarov neje tam pelu ka bi vidu? MS tak vidno vrag jemlje ka je groza.

Šef19991 (ni preverjeno)

Dobro ka ste jih malo spomnili na to našo Černobilsko obcino. Trava na plocnikaj, otroska igrisca, park... okrog blokov...

Vaša vest (ni preverjeno)

Pa spucajte sami okoli bloka!

In reply to by Šef19991 (ni preverjeno)

black panter

Ce pa samo brodijo kak do kasejrali parkirišča,banda lopovska

eepepe (ni preverjeno)

očitno niso plačali pločnikonine. župan že ve kako.

Kosa kosi travo (ni preverjeno)

Lejko bi malo občina najela blokovske prebivalce Sobote, ka malo pripomorejo k izgledi občine in hkrati probajo kak je to s kosilnico delati. Ka se nedo samo šetali po varaši, sedeli po kavicaj in ka jin nede vsaka mala stvar smetala.

Sumič (ni preverjeno)

Sinko,kak komi paše,Keri šče de živo v bloki pa de ležo po deli,Keri pa šče kositi de si pa ograček,ali pa ižo nabavo. Te socialaše zvoniti v mesto delat,nej pa ka po 500 600 EUR podpore dobivajo,pa po kačah odijo tou rajši.

In reply to by Kosa kosi travo (ni preverjeno)

Imre (ni preverjeno)

Ja, morete razmiti, ka komulni delavci nimajo sto rok in so fejst zaposleni. Gospa Lukač odgovorna na občini, kot je razvidno iz članka, kot tudi tisti kateri odločajo o ceni komunalnih storitev, se naj med tednom zjutraj okoli osme, pelajo samo okoli osnovnih šol in poglednejo kelko komunalnih avtov je parkiranih ob lokalih, ter se pitajo zakaj narod telko komunale plačajo.
Pa še nekaj bi dodal, ka sem doživel spomladi na Slomškovi ulici. San šel peš in so komunalni delavci urejali tisto novo zelenico, predvidevam da so bili tujci. Moram priznati da je en izstopal po opravljanju delu in se je trudil in res lepo urejal. Nakar se je pripeljal delovodja, pogledal kako delajo in prav tistega vestnega nadrl, kaj dela da ni časa saj morajo iti da naj samo malo poglabljajo in gremo na malico. Je bil verjetno delovodja žejen in je moral iti na špricer, saj sem ga večkrat videl kako dela ob šanku.
Ta da bi prosil, da se malo odgovorni na občini, svetniki, komunalnem podjetju pitajo, zakaj so plačani in ""majo zgubo"" narod si pa more sam urediti pred svojim pragom če hoče meti urejeno.
Lp

Janekprgar (ni preverjeno)

Zakoj pa te k njeme ne pristopis, kda dela pri šanki, pa njeme poveš par besed?

In reply to by Imre (ni preverjeno)

Uuipp (ni preverjeno)

Odgovoren je župan in vodi občino in občinsko upravo. Ne sedaj nekih uradnikov iskat. Če župan ni sposoben porihtati zaposlenih na lastni občini pa naj odstopi.

In reply to by Imre (ni preverjeno)

Lolii (ni preverjeno)

Zasadimo zelenoce,ka de mesto lepse zgledalo,te njin pa mi moremo kosite plocnike!!!

Stari sobočanec (ni preverjeno)

Že pa bralec? Ka če bi se štera od pisačkinj soboteinfo en kroug okouli pelala po sobočkoj občini? Pretežno?

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Hmmmm, vedno jih kaj preseneti.

Poleti trava, pozimi pa sneg.

Še dobro, da ni obratno.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

No, takšnega sranja še v MOMS ni bilo.

Vsak dan je huje in novi problemi.

MOMS JE KATASTROFA ‼️‼️‼️

Popolnoma so izgubili kompas.

skiro (ni preverjeno)

hahaha,murska sobota dobijla najšlobšoga župana do zdaj,tude kader okrog njega glih nej najbole sposoben.

Qweee (ni preverjeno)

Matičar pač......jbg

In reply to by skiro (ni preverjeno)

Suzuki (ni preverjeno)

Sami nesposobneži

In reply to by skiro (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Pa ge stee zdaj kmetje ka tulite ka nega hrane za živali za koze ovce in krave je ta trava dobra ali pa pelajte svoje kživali na pašo nej na vlado protesterat kositi travo in preskrbo hrane za živino

Vaša vest (ni preverjeno)

Sobota tak vo vijdi, zatou ke nega več pravih sobočancov! Vsi ste večinoma prišleki, pa si mislite ka vse samo prijde! Ne vničavlite več sobote, pač pa jo pomagajte napraviti takšno kak jo ščejte meti!

tutu (ni preverjeno)

Ja, sigurno je trava na pločnikaj posledica toga, ka se je število dela navajene varaške gospode zmenšalo in število lenobe iz provinc povečalo. Ziher...

In reply to by Vaša vest (ni preverjeno)

Fake (ni preverjeno)

Prvi vtis o mestu dobi obiskovalec takoj ko zagleda neurejene bankine in pločnike, iz katerih rase meterska trava. Vsak dober lastnik/gospodar najprej poskrbi za urejenost, nato vlaga v nove projekte. Je res tako velik strošek da bi namenili dodatna sredstva za urejanje okolja? spomnim se naše bivše države, celotna Štefana Kovača je bila zasajena z vzdrževanimi vrtnicami, trava pokošena, pločniki čisti, čistilca Slavkoja pa tistega drugega si dnevno večkrat sprečal po Soboti. Kaj pa danes - kdaj ste nazadnje videli? še sploh imamo čistilca? je pa stanje v primestnih naseljih še bistveno slabše, na ta naselja se pozablja.

M.S. (ni preverjeno)

Tak slabog župana kak je Damjan Anželj smo nej nikoli meli!!!
Vejpa Sobota je že cejla bouga!
Glavno ka je on v soočenjah obečavo švašta ka ga je narod volo!
Komaj čakan ka njemi mandat doj pride če nede prlej šou!
Je što ka bi potpise zbirali za njegov predčasni odstop???

ma (ni preverjeno)

Koga moti trava kre ceste naj si zeme nitkarco pa pokosij, pa de vse takoj urejeno kak more bite, nej ka se samo nekaj šimfle ka je par betev trave nej pokošeno

DomačiDečko (ni preverjeno)

Če bi vsak polnoleten in delovno sposoben občan naredil nekaj v javno dobro vsaj 30minut na mesec bi bilo okoli nas vse lepše. Na komunalaše se pa zdaj brezveze spravlati. Nejde vse pravi čas in tudi več enot imajo tam ter tak ločene naloge.
30 let nazaj je vsak pred svojo parcelo tej svojih 30minut opravil in še s sosedovimi kaj spiu.

Mosticek (ni preverjeno)

Izvoli v javno dobro lejko mas obcino prejk. Delas kak sumar ka dela je dosta. Spijes spricer tu pa tam
Ovi pa do svoje plače meli pa te hvalili kak si dober.

In reply to by DomačiDečko (ni preverjeno)

Sumič (ni preverjeno)

Znaš ka ,zaj mo rintov v službi 10 12 ur te mo pa po MOMS odišu še travo kositi?
Socialaši do si pa doma rit škrabali.

In reply to by DomačiDečko (ni preverjeno)

rafael (ni preverjeno)

ah nekaterim je pa vse napoti

Pomislek (ni preverjeno)

Spoštovani.
Dela je dovolj za vse. Samo je potrebno malo dobre volje ter iti ven in kaj pourediti.
Tudi denarja je dovolj samo, kot vedno trdim je neustrezno porazdeljen. Tudi korona ima svoj davek, da se vsak drži samo za sebe. Malo poglejte ven iz svojih prostorov udobja. Koliko vas je bilo, da ste ob neurju pomagali sprostiti in očistiti glavno cesto 13.07.2023? Tudi marsikateri doma kosi samo še 2-3 krat na leto, ne vem kam to pelje? Župan ima veliko zaostalih grehov s katerimi se mora soočati in mislim, da mu ni lahko in vseeno. Vsako košnjo doma še grem in uredim velik del bankin doma pa čeprav tisto ni moja last, je pa lepše za videti. Pa me jih dosti gleda kot, da si želim kaj prisvojiti. NE, želim pa lepšo okolico in k temu lahko prispeva en delček vsak od nas. Verjamem, da bo po tem takoj okoliš lepši za vse. Nekoč smo po vaseh bankine obvezno kosili in čistili sami, bilo je to tudi tak način druženje in vsaj pogovor s sosedi. Za marsikoga pa je to danes znanstvena fantastika. Lep pozdrav.

Vaša vest (ni preverjeno)

No to si vzamite za vzor!

Starejše novice