Slika je simbolična.
Ta konec tedna v Prekmurju Severina, Six One Five Collective ter ostali.

Ta konec tedna bo na sporedu ponovno veliko dogodkov, ki se jih boste lahko udeležili. Potekal bo zaključek Pomurskega poletnega festivala, na Trgu kulture se bo nadaljeval niz koncertov v sklopu Soboškega poletja, medtem ko bo v Beltincih in Moravskih Toplicah večer bolj miren.

V petek v Veliki Polani Pero Lovšin, na Trgu kulture afriški ritmi

Na predzadnji dan Pomurskega poletnega festivala, se bo predstavil legendarni Pero Lovšin in španski borci, za ogrevanje pa bo kot predskupina nastopila zasedba High Voltage.

Na Trgu kulture bo v sklopu Soboškega poletja nastopila afriška pevka Wiyaala. Pevka iz Gane, ki prepeva tako tradicionalno, kot tudi moderno afriško pop glasbo, bo nastopila ob 20. uri. Okoli pol desetih bodo na istem prizorišču nastopila še ameriška zasedba Six 

Sobotno dogajanje bo podžgala ena in edina Severina

V soboto bo na Pomurskem poletnem festivalu nastopila Severina, ki bo tako zaključila enotedensko festivalsko dogajanje v Veliki Polani. Kot predskupina bo nastopila zasedba Prestiž.

Na Glavnem trgu v Ljutomeru bo v soboto potekal tudi Prleški sejem, kjer bo čez dan pestro na sejmo, zvečer pa bodo za glasbo in obilo dobre volje poskrbeli Ansambel Štrk, Alya, Polkaholiki ter BQL in Budale.

Na radenskem poletju bo v večernih urah anstopila Ivana Kovač, hčerka legendarnega pevca Miša Kovača, medtem ko bo v Dobrovniku celoten vikend potekal Praznik vina in perecov.

Potekal bo tudi literarni večer in poletni večer v Moravskih Toplicah

Za tiste, ki imajo radi mirnejše večere bo v gradu v Beltincih potekala predstavitev knjige Balkanska lepotica, izpod peresa pisatelja Borisa Brunca, medtem ko bo v Moravskih Toplicah potekal prijeten poletni večer. Nastopila bo romska glasbena skupina Romano Glauso, za animacijo pa bo poskrbela vedeževalka Teja.

BQL

Za zaključek vikenda še rimske igre in brnenje traktorjev

Turistično društvo Stara Cesta bo organiziralo XXI. rimske igre v gasilskem domu Mekotnjak. Dogodek, ki poteka v okviru občinskega praznika občina Ljutomer, se bo začel ob 15. uri.

V Bolehnečicih, ki ležijo v občini Sveti Jurij ob Ščavnici pa bo potekalo srečanje traktorjev, stabilnih motorjev in ostalih strojev. Začetek je ob 10. uri, ko bo potekala panoramska vožnja. Dogodek organizira društvo Oldtimer Stara Gora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice